Manžel zabudol bicykel: Ako získať bicykel späť?
Ahojte stala sa taká trápna a blbá vec a neviem ako k tomu pristúpiť. Minulý rok môj muž zabudol bycikel na záhradkách v meste čo je blízko nášho sídliska. Bol opitý a prišiel bez bycikla keď som sa však zobudila nadránom a zistila že ho nemá doma utekal ho hľadať o štyroch ráno ale bycikel tam už nebol. Teraz som ho našla vozí sa na ňom dievčina s vedľajšieho cinzaku a keď som bola behať tak som ju stretla a slušne som sa jej opýtala že či to nenašla ten bycikel alebo rodičia proste viem že je to náš bycikel na milión percent. Ona mi povedala že ho dostala minulý rok k narodeninám ja na to veď minulý rok sme ho stratili to bola celá debata lebo utekala domov a teraz ju vidím často aj pod naším oknom sedieť s tým bikom a neviem čo robiť. Muž bol nahnevaný a smutný keď som mu to povedala a tiež nevie čo robiť nedal minulý rok proste ani podnet niekam žeby ho stratil nechápem prečo ževraj sa hanbil zato že bol na šrot a stratil bycikel.
Ja tu nechápem ako tu veľa z vás reaguje na to ze sa ozral pochybujem ze u vás sa to nikdy nestalo ze niekto bol úplne na šrot to ze zabudol bicykel sa stane radšej ísť bez neho nez na ňom a niečo tým spôsobiť sebe alebo iným síce mohol si ho zamknúť to je druhá vec ale niekedy ako môjmu mužovi ukradnú aj zamknuty bicykel vo vchode ja by som sa opýtala jej rodičov odkiaľ majú bicykel a povedala tento príbeh ze vám ho niekto zobral a už potom nech sa vyhovoria ako chcú nech si napr tvrdia ze ho kúpili predca len potom keď vás uvidia prejdú okolo bud zo zlým svedomím alebo zo svedomím ze nič nespravili
@nevenka Bohabojní Slováci - ešte aj v desatore majú napísané, že nepokradneš. "Však je to len priestupok" - už chápem, že väčšine nevadí nový trestný zákonník, lebo koniec-koncov, sa im to môže raz hodiť, čo ak aj oni budú mať niekedy príležitosť niečo ukradnúť. Som úplne šokovaná, čo a ako sa v tejto debate rieši.
Niektorí ľudia sú taký zlý ale to je v nich ony s tým žijú so svojou zlobou. Áno viem že je to jeho bicykel a jazdí na pánskom je to čierno zelený bike americkej značky určený na freeride jazdenie veľkosti M už mu bol aj malý ale niekedy dávno keď bol mladý mal nejak 20 rokov proste skákal na bicykli ten bajk je nato určený len tak sa hocikde nepredáva je ľahučký kúpil si ho pred desiatymi rokmi bývame v malom meste a dokonca som zistila že jej rodina chodievajú na záhradky a keď muž prišiel vtedy o desiatej domov ja som sa zobudila nadránom a robila rodeo doma a musel sa ísť vrátiť tam a hľadal ho o štyroch. No a ja už to neriešim nech si to vybaví sám keď chce. Nemala som to sem ani písať ale proste som ju včera videla a rozmýšľala čo urobiť nevedela som kto by mi poradil. Predtým som bola nonstop v robote teraz som od júna na materskej a keď sú vonku horúčavy a nemôžem ísť von s kočíkom tak sa len prechádzam doma po byte s bábätkom na rukách a my máme pekný výhľad na celú ulicu. My sme to nikomu nepovedali ani rodine ani kamošom lebo mužske ego samozrejme tak mi zakázal to vtedy riešiť že to neni moja vec no celé zle toto fakt.
@abbey1 Nie, drvivá väčšina národov v tomto rozhodne nie je rovnaká. Stačí ísť pozrieť do nejakej krajiny, kde kradnutie nie je národným športom a zistíš, že ľudia na krádež nebudú reagovať tak, ako tu. Že časť tovaru môže byť voľne vyložená pred obchodom, že môžeš mať nestrážené pole, kde si úrodu sama odtrhneš a sama zaplatíš, že majetok môžeš mať vonku na svojom pozemku a okamžite ti nezmizne, že v obchodoch môže byť samoobslužná pokladňa bez váhy, že ľudia okrádanie zamestnávateľa nepovažujú za normálne. Áno, neexistuje krajina, kde sa nekradne vôbec, ale existujú krajiny, kde kradnutie je doménou zlodejov, nie bežným štandardom, ktorý sa prejaví hneď, keď majú ľudia príležitosť a ešte sa k tomu ani nehanbia verejne priznať. A nie, Slovensko nie je jediné na svete s takouto náturou, ale nevidím dôvod, prečo pomýlenú morálku ospravedlňovať tým, že niekto iný je rovnaký.
@annm81 Ale no. V koľkých z tých krajín si žila? Optimizmus z dovoleniek, videí na nete a podobne, však.
Áno, existuje aj zopár ešte nedotknutýchbjrajin, existujú ešte malé mestečká a dedinky, kde to tak je a tie existujú i u nás.
Ale gro Európy a celkovo 'vysoeleho' sveta je rovnaká. Pozri si štatistiky o kriminalite a zistíš, že to s nami vôbec nie je také zlé.
Ešte stále môžem behať o polnoci po meste, ešte stále môžem mať v noci okná dokorán.
Garantujem ti, že sú krajiny, kde ľudia už také niečo nepoznajú.Bohužiaľ, kriminalita stúpa všade.
Ale ty tuším veľmi rada kadíš do vlastného hniezda.
@annm81 Ešte dotaz. Kto tu ospravedlňuje krádež?
Nevšimla som si žiadny taky koment.
Ľudia tu píšu, že ak aj dievča jazdí na tom konkrétnom bicykli, neznamená to, že ho iná, či niekto z ich rodiny ukradol. Nikto tu nepochvalil, nejakého neznámeho, ktory bicykel ukradol.
Asi každý číta a vidí, to čo vidieť chce.
@abbey1 toto fórum je krásnou vzorkou toho, ako sa podvádza na rôznych davkach. S odôvodnením, ze predsa kradnú všetci, tak prečo nie ja.
Všetky sa tu do autorky navazate ze muz bol ožratý a je to jeho vina, vlastne mu to ešte aj patrí... sa spamatajte.
A tu krádež tu ospravedlnuju ostatné, stačí si prečítať niektoré príspevky.
To, ze ja si nechám opretý bike o múr neznamená, že ty si ho môžeš zobrať 🤦♀️ aj sused, keď ma 2 týždne pred domom zaparkované auto, len tak si ho vezmete? Asi nie, ze?
@autorka normalne im povedzte, že viete ze je to váš bike, bol tam a tam. Ci im nie je blbé sa tváriť ze oni nič.
@annm81 100%ny súhlas 👍👍👍
vieš čo, moje dieťa zabudlo kolobežku v lesíku v našej mestskej časti tiež pred rokom.. teraz na nej vidíme voziť sa iné dieťa, ale už to neriešim, proste nedbanlivosť z našej strany a moj chlapec už má druhú, takto sa teší iné dieťatko 🙂
@abbey1 PS: "Pozri si štatistiky o kriminalite" - no, takato drobnejsia kriminalita moze byt dost nepresna. Aha kolko tu je ludi co by mavlo rukou a nenahlasilo to... To sa do statistik nedostane. Takze viac o tom vypoveda pocit ludi - ze si v tych krajinach bicykel nemusia zamknut ked idu na 10 minut do obchodu. Za to u nas v Ziline ja na mojom ani do obchodu nejdem. Tolko ludom ukradli aj zamknute ze to fakt nechcem riskovat.
Ja by som to riešila. To, že niekto zoberie bicykel, aj keď nie je zamknuty a ten bicykel nie jeho, je to krádež. Zisti si, či môžeš aj po roku podať trestné oznámenie. To ja neviem. Normálne by som konfrontovala tu dievčinu. Ak ho aj dostala na narodky, nech aspoň vie, čo je to za chrapuna, čo jej ho dal, keďže ho ukradol. Ale tak možno jej to bude jedno.
@banderaska29 u nas na sídlisku bezne nosia von maminy kolobežky, odrazadla, hračky, kočíky pre bábiky, auticka... aby sa s nimi pohrali aj ine deti, lebo doma im už zavádzajú, nehrajú sa s nimi - podotykam neponicene... to však neznamená, že teraz si tu kolobezku ja vezmem domov a budem ju považovať za svoju, lebo bola len tak vonku....povozi sa dieta vonku a tam ju aj necha. Samozrejme sú aj typy ako píšeš ty. Ze si to vezmú. To už je ale o človeku.
@annm81 mna odpalil argument ,,sak nebol zamknuty,, 🤦♀️
(tiez nikede na prvej strane to niekto argumentoval)
Tak ja by som to riesila.. nam zmyzla z pred obchodi kolobezka nebola priputana jasne .. nova stala 80 eur a bola uz dost obchodena ale teda ked sme o rok nasli dievca na vedlajsom ihrisku na nej vozit sa tak normalne sa jej manzel opytal ze ci ju nasla ze to je nasa.. tiez to bolo jasne podla znakov ktore mala nasa - uz vymenene rucky a tak.. a ona najprv ze to nasla v inej dedine a tak ale manzel jej to vysvetlil no ale tak mala tak 14 tak to je ine ked chlap zajde... len teda v tomto pripade ak ti ona povie ze ho dostala na narodky tak uz len za rodicmi zajst ale kludne ho mohol niekto ukradnut a predat na bazosi a rodicia jej kupily.. aj moj spoluziak dostal namakany notebook od rodicov s bazara a ked siel vymienat baterku kupoval si novu zistil ze ma zosklabane seriove cislo :D... takze no je to smutne .. ale ak mas blocik a je to znackovy bike tak je v zarucnej knizke a tam je napisane seriove cislo bicykla tak aj na tom bicykli by malo byt seiove cislo tak mas sancu .. inak nie.. cisto faktura ti nestaci

😀 polovica sa tu navaza do mladej žaby, no ja keď som bola nastrocna a vybehla by na mňa cudzia dospelá žena, že mám bicykel jej muža, tiež by som asi nezareagovala asertivne a dospelo. Rozklepala by som sa a hneď by som bola podozrivá. 😀😀😀