icon

Manžel zabudol na moje narodeniny, čo teraz?

30. nov 2023

Ahojte ako by ste sa zachovali na mojom mieste ?? Ide totiž o to že som mala narodeniny a čakáte na manžela z práce a ,,tešíte sa’’ že buď vás niečím prekvapí hoci s kvietkou alebo dezertom alebo aspoň vám zablahožela a on nič zabudol ? Prišiel z práve nervózny ja som mala mamu aj svokor bol na návšteve chystala som jedlo ešte sa opýtal načo to chystám ja že nanič len tak ale už videl že môj svokor mi blahoželal ostal ticho išiel za ekonómov prišiel bol vytočený aj kamarát ho nasral ja som bola ticho proste čakala som že kedy k tomu príde a on nič večer keď som davala malého spať som mu veľmi pekne poďakovala za krásny narodeninový deň a ešte mi povedal že nemám začo …mame 3 deti najmladšie 5m momentálne spolu nekomunikujeme ešte on sa cíti urazený ja to proste nedávam

hederamonstera
30. nov 2023

@minenkak tak to je smutne. Ale narodeniny su o niecom inom ako meniny

minenkak
30. nov 2023

@hederamonstera vôbec to není smutné, ja proste narodeniny ani meniny neriešim ,musím si aj pri dieťati dávať veľký pozor aby som nezabudla

demodun
30. nov 2023

Ahoj aj ja prajem všetko najlepšie 💐🥂.
Obidvaja ste to nezvládli, to sa stáva. Ukonči tichú domácnosť a povedz mu že zajtra si to vynahradite.
Ako väčšina chlapov aj ten môj na takéto sviatky zabúda. Ja to riešim tak, že mu to preventívne 2 týždne predtým pripomeniem.😉 A vôbec to neberiem ako tragédiu. Viem, že mu na mne záleží, že ma ľúbi.

minenkak
30. nov 2023

Inak my sa v rodine navzájom upozorňujeme na narodeniny a meniny inych členov rodiny

anketkarka
30. nov 2023

Mňa by viac mrzela jeho reakcia potom. Je len človek, zabudol. Ale keď mi na niekom záleží, tak sa aspoň ospravedlním a snažím sa mu dať pocítiť ten záujem inak. Však milé slovo, objatie a už by si mu určite odpustila. Človek nechápe a bolí ho to. Kašli na neho. Oznám mu, že potrebuješ zabudnúť ako mu na Tebe nezáleží. Nechaj mu deti na jeden deň a urob si ho pekný pre seba. Prajem dobrú zábavu, ak by si sa dala inšpirovať mojim komentom 😉

guliver19
30. nov 2023

@minenkak tak ocakavat ze mi clocek s ktorym zdielam zivot ktoremu som dala deti zablahozela k sviatku je myslim to absolutne minimum. Ty asi ziadme uz nemas lebo ta cely zivot ignoruju, tak sa vysmejes zene co ich logicky a uplne opravnene ma.

pinkgirl
30. nov 2023

Prosím v záujme vás oboch sa pokús o zmier. Vybav deťom opatrovanie, zahovor stôl v reštaurácii a spolu sa najete, posedite a vysvetlite si to. Narodeniny sú pre väčšinu z nás citlivá a osobná téma. Je načase aby ste si to mužom vysvetlili, urovnali. Nerob z toho drámu, si už veľká - áno zabudol, stalo sa. Ver že nie si jediná žena, ktorej sa to stalo.

minenkak
30. nov 2023

@guliver19 čo,kde sa vysmievam,na moje narodeniny a ani meniny ešte nezabudol ani muž a ani decko a ak by mi vadilo ,že zabudli tak sa spýtam ,že prečo a toto že som dala mužovi dieťa,tak preto by mi mal blahozelat je choré,že dať mužovi dieťa,veď nikto žiadnu ženu nenúti mať dieťa

petamich
30. nov 2023

bola by som rovnako sklamana a citila sa zle - ja by som mu to ale patricne a hlasno dala najavo 🙂
kazdopadne ty si poznas muza najlepsie, ja zasa toho svojho a tak tiez riesim vopred, kto bude mat v rodine narodeniny/meniny, aby sa nezabudlo (vratane tych mojich)

majlo1234
30. nov 2023

U nas sa to tiez stalo, moj vseobecne rokmi prestal riesit sviatky, vsetko som vyberala a kupovala ja. Ale na narodeniny si snad nekupim sama kyticku. Raz bolo treba si to vydiskutovat, vzdy mu to pripomeniem a uz nosi.

methexis
30. nov 2023

@dzulli1980 prepáč, ale na materskej akože nie sú reálne problémy???? 👿

euka210
30. nov 2023

Aj moj obcas uz zabudne...tak mu to proste poviem ako sa citim, ze mi je luto, ze zabudol...tak to potom dobehne a vsetko ok. Asi uz som "stara" toto nejako extra riesit a nafukovaf, ked viem, co pre mna a rodinu robi...tiez mame 3 deti, no uz vacsie.
Obaja mate toho dost...3 deti, praca...chce to rano pokecat...

nelca0510
1. dec 2023

No autorka,ja večne zabúdam na narodeniny,meniny,výročia,takže mi to vždy manžel nenápadne pripomenie,nech nezabudnem :D A niekedy mi to aj tak vyfuci z hlavy. Nuž čo. Zajtra bude lepšie, porozprávate sa a niečo snáď dostaneš.

slovakboy
1. dec 2023

Hnusne zareagoval. Máš právo byt urazená až dokedy on sa neospravedlní. Keď sa bude pýtať čo si ofučaná povedz, že preto, lebo si nevie priznať chybu a namiesto aby ti zagratuloval ešte ťa pourážal svojim správaním.

0kristina0
1. dec 2023

Akoze sorry, ale zena co mu porodila tri zdrave deti, stara sa o nich o neho a on nema ani tolko slusnosti sa jej ospravedlnit? Zabudol, budis, moze sa stat kazdemu ale ta jeho reakcia je hodna nedozreteho rozmaznaneho fracka. Ziadna ucta k vlastnej zene, matke troch deti. Tam bude asi problem niekde uplne inde, tvojimi narodeninami to iba vyvrcholilo.

livuska124
1. dec 2023

V dnešnej dobe, keď ti hodinky dokážu merať tep, počet prejdených krokov, keď telefón vie určiť presné miesto, kde sa nachádzaš, si nevedieť zadať do mobilu jednu sprostú pripomienku, že manžel/ manželka má o tri dni narodeniny a keď už aj nič nekúpiť, tak aspoň úprimne zablahoželať, je pre mňa vrchol obmedzenosti.

titla
1. dec 2023

Zabudnut v navale povinnosti moze kazdy. Ja som tiez zabudla na muzove narodeniny. Den pred tym som sa vratila z porodnice, syn sa narodil pres terminom, moje prve dieta, problemy s kojenim, zasita az za usami... az vecer som si uvedomila aky je datum. (Stavim sa, ze keby sa stazoval moj muz 90% tu pritomnych by sa ma zastalo, ze za tychto okolnosti je uplne pochopitelne, ze som zabudla) Tak som muzovi dala pusu, poblahozelala mu a ospravedlnila sa, ze som zabudla. On ma objal a povedal, ze to vobec nevadi a najkrajsi darcek pre neho je, ze sme obaja doma a v poriadku.
Moj muz nikdy nezabudol na moje narodeniny, ale permanentne zabuda na nase vyrocie svadby. Uz som ale pripravena a vzdy tyzden dopredu a den dopredu pripomeniem.
Tento rok sme obaja zabudli na svokrine narodeniny (riesili sme hypo, prerabali byt, muz menil pracu, do toho chore dieta). Spomenula som si o tyzden. Tak som jej kupila darcek, muz vybral kyticu a prisli sme zablahozelat dodatocne. Nikto dramu nerobil.
To, ze niekoho lubim a zalezi mi na nom mi nezaruci, ze nezabudnem. Hlavne v navale povinosti. Dolezite je si to normalne vykomunikovat a nebyt malicherny, ak ten druhy neignoruje, ale naozaj len zabudol.

mamutka
1. dec 2023

Autorka, ved píšeš, že príde z práce a nic nerobí, len o kamarátov sa stara. To sa asi nestalo až teraz, zrazu, že? Zrazu po treťom dieťati ta ma na háku, dovtedy bol starostlivý otec a milujúci manžel? Žiaľ, máte problémy inde a pravdepodobne je to jeho ľahostajnosťou voči tebe, nie pretlakom povinnosti, že zabudol. Čakať na ospravedlnenie by bolo logické a normálne, ak by mu na tebe záležalo, ale ak mu je dávno všetko jedno, tichou domácnostou nič nedosiahneš. Musíte sa dohodnúť ako normálni dospeli ľudia, ako vlastne ďalej fungovať.

sashabb
1. dec 2023

Nerozumiem vašej komunikácii. On síce zabudol, no mala si návštevu, pýtal sa a ty povieš nič. Tak sa potom nečuduj, že on to považuje za nič. Tvoja odpoveď mala by ť v zmysle, chystám návšteve, ktorá prišla zablahoželať tvojej manželke k narodeninám.

beata_k
1. dec 2023

Tak si situaciu zhnme....

On zabudne, ok stane sa
Ty chystas pohostenie. On sa spyta preco.
Ty odvrknes NA NIC.

Sorry, ale moze sa stat, ze zabudne. Je ale pravda, ze prva si mu odvrkla ty 🤷

ibatanecnica
1. dec 2023

keby môjmu mužovi nevolala svokra vždy deň vopred, tiež by zabudol 😂

ibatanecnica
1. dec 2023

@minenkak priveľa romantických filmov asi

minenkak
1. dec 2023

@ibatanecnica heeej ,tých sladkých filmov je strašne moc

pkgirl30
1. dec 2023

Ja som v mesiaci november zabudla na meniny môjho otca v ten istý mesiac zabudla mama na ich výročie svadby, povedali sme si čo už, zasmiali sme sa oslávili sme všetko spoločne a hotovo

minenkak
1. dec 2023

Keď už sme pri tých svadbách,ja ani netuším dátum pokiaľ tuho ale fakt tuho neporozmyslam,veľa krát sa musím muža opýtať

27ivana
1. dec 2023

Ja davam manzelovi do mobilu pripomienku. A mat doma dusno kvoli takej kravine mi pride zbytocne komplikovanie si zivota.

pipistrel13
1. dec 2023

@minenkak nechapem kde beriete,ze je ocakavanie,ze mi ma manzel zablahozelat k narodeninam,nie je to ocakavanie,je to absolutna samozrejmost v normalnom zrelom vztahu,rovnako ako spolocne obedy,spolocna postel,starostlivost o deti a domacnost a pod.

minenkak
1. dec 2023

@pipistrel13 kde ja píšem,že je očakávanie že,vám má manžel gratulovať k sviatku,som napísala , že su zbytočne očakávania čakať,že niečo tak bude ako si niekto predstavuje a keď si niekto predstavuje ,že muž príde domov ako na jednorozcovi s kyticou Kadupul Flower a zarecituje romantickú básničku k narodeninám je podľa mňa úplne zbytočne očakávanie

madeincssr
1. dec 2023

Pre takéto veci (s odstupom času oboma stranami vyhodnotené ako malicherné) sa poškodí/pretrhne [ďalšie] vlákienko, ktoré z dvoch ľudí vytvára pár. Aj ja mnohých vecí ľutujem, ale ješitnosť nepustila a teraz je už neskoro. Popretŕhalo sa nadkritické množstvo tých vlákienok a nenadväzovali sme nové...

karolinakr
1. dec 2023

Čo sa serie? Nech objedna cez donaškovu službu zajtra kyticu kvetov a sladku kyticu - ovocie a jahody v čokolade, raz som to jedla - vynikajúce, a ked pride domov, nebude ho čakať ofučaná, ale vysmiata manželka .
To je taky problem sa takymto gestom ospravedlnit, ani nemusí nič hovoriť, urovna sa to samè