icon

Manžel zmenil názor na dieťatko

vierocka888
7. júl 2015

Ahojte. Chcela by som sa spýtať, či je tu niektorá žienka s podobným problémom, ako mám ja. S manželom sme zosobášení už skoro 4 roky. Koncom minulého roka prišiel muž s tým, že už by chcel aby sme mali dieťatko. Ja som bola prekvapená,pretože predtým sa o tom odmietal baviť, že ešte je dosť času atď. Veľmi som sa tomu potešila. Snažili sme sa asi pol roka, potom som mala zdravotné problémy a snaženie sme načas nechali tak. No a teraz otočka o 180 stupňov. Keď spomeniem dieťatko, tak už cúva, že nech počkáme, že treba ešte pošetriť. predtým tieto veci neriešil.... aby ste boli v obraze, ide o naše prvé dieťa. Obaja pracujeme, krásne si zarobíme. Máme dom, dve autá... Zabezpečení teda sme. Tak neviem čo sa stalo. Dokonca máme teraz jedno z lepších období, žiadne hádky - úplná pohoda.... Neviem čo si mám o tom myslieť. Zažili ste to niektorá?

natalym
7. júl 2015

Inak to bola u nás dlho predlho najobľúbenejšia rozprávka: Ako sme hľadali niekoho tretieho. 🙂

klauduska
7. júl 2015

@vierocka888 ja s Tebou suhlasim, mladi nie ste, vek akorat, ste zabezpeceni nie je co riesit....Otazka naozaj znie, preco zrazu zmenil nazor a to Ti ostava naozaj len jedno - opytat sa ho na rovino co sa stalo,ze ten nazor zmenil, ci sa niecoho boji, ci ma obavy ako to bude fungovat atd. Treba ho uistit,ze ste na to vzdy 2, lubite sa a dieta je plodom Vasej lasky....
Ja si inak pamatam ako sme chodili k sestre na navstevu a ked jej maly maval "zachvaty" v vzdorovitom obdobi, vzdy sme si po ceste domov vo vytahu este hovorili, ze ehm...este dieta nechceme....Brali sme sa po 6 rokoch, po 9 rokoch od chodenia sme si povedali,ze prisiel ten spravny cas....a boli sme presvedceni,ze chceme iba 1 dieta, teda hlavne manzel a hold - nazory sa casom naozaj menia a my sme sa rozhodli pre druhe 🙂

Drzim palce a verim,ze v tom nebude nic vazne a ty nam zajtra napises,ze to bola iba nejaka blbosticka a ze idete "na to". 😉 😉 😉

vierocka888
autor
7. júl 2015

@klauduska no presne aj u nas to tak je.... ked pride neter a robi sceny, tak si povieme ze este mame cas - ale byva to len zo zartu.... skor si myslim ze jemu ide o tu financnu stranku. Je pravda ze ked budem na meterakej tak prijem klesne o polovicu ale nie je to nic katastroficke.... uvidim co on vecer na to povie.... 🙂

zuzanna24
7. júl 2015

ja to mam tiez tak... dva tri mesiace tuzim po babatku, potom mam ' utlm' tak na dva mesiace a potom znovu a tak stale dokola.... tvoj chlap bude asi tiez podobny pripad... Ze tuzi po rodine ale na druhej strasne chce byt este ' slobodny' , mozno ma strach... ono ho to prejde neboj sa, daj mu cas....

katarinamarkova
7. júl 2015

@vierocka888 mozno ako uplnu pohodu vnimas vase spoluzitie ty....on urcite nie....jemu urcite nieco veeelmi vadi, ked tak zmenil nazor.

vierocka888
autor
8. júl 2015

jemu nic veeeeelmi nevadi, vcera sme hodili o tom rec. Povedal ze ma strach z toho aky bude otec, ci zas nezlyha.... vo vztahu je spokojny, nechce nic menit. Takze tak.... 🙂 baby, len ma zaraza ako niektore hned rype o tom, ze vztah je isto na prd, chce sa chodit s inymi zabavat atd.... pre boha co mate potom za vztahy, ked v kazdom vidite len to zle 😨

dugyna
8. júl 2015

@vierocka888 no vidis tak super. nemusime mat vztahy..ja mam super vztah ale mam brata ktory ma 25r. a viem aky je nezodpovedny...samozrejme neznamena to ze je to kazdy pripad....preo som sa ta vtedy aj pytala ci ho nejako kamarati nemozu ovplyvnovat...ale to si vysvetlila..takze to co som prve predpokladala ze sa len zlakol je aj pravdou...
aj ste sa dohodli ze ci sa budete snazit alebo sa len budete chranit pri milovani?

klauduska
8. júl 2015

@vierocka888 tak super....su to asi bezne pocity a otazky, ktore kazdemu prebehnu v hlave,ked ma pristupit na nieco zodpovednejsie - predsa len, dieta je na cely zivot, musis ho zabezpecit a pod. obavy su na mieste,ale dobre je,ked sa o tom dokazte porozpravat.... 😉
a bola som na tom velmi podobne ako @zuzanna24 pri druhom mi to trvalo, tiez som mala chvilu pocit, ze chcem, potom zasa, ze nie.....takze asi tak....

vierocka888
autor
8. júl 2015

@dugyna viesco asi si budeme davat zatial pozor, chranit sa... nechcem ho nejako nutit do toho, ked sa na to neciti a ma strach. Mozno o par mesiacov zmeni nazor..... aj som tak nad tym rozmyslala, ved ten rok ak pockame, nic sa nestane. Nechcem aby mal potom pocit ze to dietatko este nechcel alebo co... ked bude na to pripraveny, tak mi to povie sam 🙂

vierocka888
autor
8. júl 2015

@klauduska u nas to byva niekedy zaujimave s komunikaciou 🙂 ale toto sme v pohode zvladli... a ked pribudne viac nasetrenych penazi na ucte, kym pride babo, tak sa nic nestane 🙂

horana
8. júl 2015

Napriek tomu ze ste vekovi oboja mladi, ste spolu uz dlho, dlho na to aby nastupila ista rutina.
Ked sa s dietatom caka prilis dlho, co u vas uz je splnene, uz sa do neho postupne zas nechce, nevykne sa na pohodlny zivot, naco by sa nieco menilo? Potom sa hladaju argumenty a ucukavacky ze ved co ak nebude ideal a co ak zlyhame. Su to uplne odveci hluposti, ale mozog rad hlada tieto okluky. Typicke "prezretie" vztahu vzhladom na dieta.
Nic ine nepomoze len v tomto pripade fakt "nasilu" si dieta predsa len urobit. Skratka si nedavat pozor, vylozit karty na stol. Kedze uz ste sa nejaky cas snazili a nic, mozte rovno zacat, kludne aj viac rokov vam to moze prirodzene trvat. Tak naco cakat? Lebo ked sa nerozhupete teraz, vztah vysumi paradoxne na prilis volnom rezime, prilis malo tmele a namahe ktora by ho drzala.
Nieco ako bolo im tak dobre...az sa casom rozisli...lebo tam nieco chybalo, to naplnenie, tie zavazky.
Kolko takychto vztahov ze zena davala muzovi "cas", pritom on deti chcel, az ho ulovila ina, co ho nejak do dietata vmanipulovala, ani nevedel ako a potom uz s tou zostal...

dugyna
8. júl 2015

@vierocka888 jasne je to na vas...mozno si teraz zaobstarajte psika a buduci rok dietatko
ale plne suhlasim s tym co napisala @horana vystihla podstatu toho co som myslela na zaciatku.
my sme s manzelom chodili spolu rok ked sme zacali byvat spolu...po dalsom roku sme sa zhodli ze je cas na vlastne byvanie-cize hypo..svadbu a dietatko...poradie nam bol dost jedno..nakolko byvanie sme uz riesili...svadbu nakolko na nu by sme museli volat komparzistov(obaja mame rozvedenych rodicov..a nemohli by sme pozvat oboch..sme riesili len my a dvaja svedkovia- raz k vyrociu si urobime velku s nasimi detmi 🙂 )...a vsetko to tak vyslo byt, svadba, dietato...sme spolu 8 rokov a nic nelutujem sme statni

vierocka888
autor
8. júl 2015

No my mame psa, aj 4 macky 😀 tak si asi zaobstarame rybku 😎 ale nie... ja len nechcem manzela manipulovat a dotlacit ho k dietatku. Nechcem aby mi to potom nahodou vycital.... na jeho mieste by som sa tiez necitila dobre, keby ma oklamal niekto, komu verim najviac na svete.... jasne ze nejaka ta ponorka a rurina sa u nas prejavi, ale vzdy si niekam zajdeme, uzivame si volny cas spolu a je to v pohode. Takze este mu nejaky cas dam.... ma pravdu tom ze s babatkom a jednym prijmom uz neusetrime na dalsie prerabky atd.... on zas chce najprc rodinu na 100% zabezpecit, aby nam nic nechybalo.... to si zas na nom cenim 🙂 uvidime ako bude... ved mzno sa nam postasti aj bez toho, aby sme sa snazili.... ak to ma prist tak to pride 🙂

eeffka
8. júl 2015

@vierocka888 vola sa to "prechodeny vztah" to co teraz zazivate, bezohladu na to ci ste zosobaseni alebo nie, mate vsetko a napriek tomu nie ste spokojni, resp nieco vam chyba
ako to @horana pomenovala , bolo X takých super vztahov, kde setrili, ci si uzivali...az sa rozviedli
je uplne prirodzene studovat,sa zamestnat, sa zobrat a potom mat deti. Ak deti absentuju pary to riesia workoholizmom alebo "roznymi zalubami" ktore mozu vyustit do rozpadu manzelstva.
Poznam par uz manzelov, kde spolu chodili 10rokov, stale cakali na Godota,a potom pif-paf, panko sa zabudol, nasiel si pichacku, z pichacky zrazu tehotna a uz je z neho otec 3detia stastne ozeneny otec rodiny ani nevedel ze chce 😀 ( a to su naozaj spokojmi)

dugyna
8. júl 2015

@eeffka hej effka to si presne napisala...poznam xy par co chodili spolu po 7 rokov ze a manzelia..nasldne panko nasiel pichacku...potom mu to ona odpustila mali dieta..ale ona medzictym ine pichacky...atd..
dalsi vztah zase opacne baba si nasla pichaca...ostala tehotna...pichac sa na nu vysral..mnazel jej odputil..ale vztah uz nikdy ok nebol a nebude...este sa sice nerozvieli ale je to otazka casu...ädalsi sice neboli manzelia ale boli spolu skoro 10 rokov...boli nebili boli nebolu...dieta nic..a rozisli sa.

takze presne to je to..bud je dieta..a bud je ten vztah na to stavany aj po 2 rokoch..alebo moze trvat 10 rokov bez deti je rutina nuda a jeden ci druhy zacne vo vztahu vymyslat..

dugyna
8. júl 2015

@vierocka888 rodinu nikedy nezabezecis na 100% vzdy pride nieco co prevkapi...ci pokazena pracka ci ladnicka ci sporak..ci choroba..ci auto umre...ci ine veci..proste to sa neda na 100%..
podla mna by bolo uplne ok keby ste si proste len nedavali pozor..nemusite sa snazit ale len si nedavat pozor nepouzivat ziadnu ochranu a sexovat podla potreby ci naplno...ked si pisala ze ste sa pol roka snazili a nic..tak pravdepodobne sa vam babo nemusi ani hned podarit mozno za pol roka za rok..cize tak..

vierocka888
autor
8. júl 2015

@eeffka a podla coho si vycitala, ze nie sme spokojni? Zacali sme spolu chodit ked som mala 16, on 18.... teraz sme stale este dost mladi na to, aby sme kriticky tuzili po detoch... poznam X manzelstiev/partnerov, ktori maju deti aj po 10tich rokoch a su to usporiadane a stastne rodiny.... dieta treba priviest do zabezpeceneho prostredia, pokial to okolnosti umoznia.... nie sme tie typy, ktore si najprv spravia po mesiaci dieta a potom nariekaju, ze nemaju z coho zit. Asi sme len prilis zodpovedni na to, aby sme si spravili dieta, kym nemame pocit, ze je na to spravny cas a mame na to pripravene financie aj podmienky. Samozrejme, urcite su aj vztahy, ktore zovsedneli a potom sa rozpadli. Zatial ale ani jeden z nas nema pocit, ze by sme sa dostali do tejto fazy... pokial by to tak bolo, riesili by sme to.....

horana
8. júl 2015

100perc zabezpecit rodinu je klam, nikdy nebudete 100perc zabezpeceni, a ti co sa najviac zabezpecuju o tom mozu zivotnymi okolnostami este najviac prijst.
Dieta je dobre prave na to ze rozbura istoty typu: mat vsetko - cokolvek - hocico na 100perc. to sa len tak predstavuje ked sa chysta na dieta, potom az clovek zazije a nauci sa ze musi improvizovat, v postojich, nazoroch, samotnej praxi, zabezpeceniach. Zrazu su mu odnate vacsiny tych "istot" na ktore vsadzal. To je hlavna lekcia deti a prave ta nam umoznuje dospiet.
To psy, macky ani rybicky nedaju, to su len take bezkonfliktne nahrazky pudu, ktory by sa mal realizovat v ludskych mladatach, na vlastnom druhu (a zvieratka mat skor popri tom ked uz , nez namiesto). Lebo aj ked si este este zabezpecite dalsie zvieratka, dalsie auta a dalsie domy, ale nebudete mat to s kym zdielat, bude to vsetko take prazdne. Bez vyzvy, bez vyvoja.
Je dobre sa pripravit, ale nie je dobre to prestrelit, aj v pripravach by mal platit zlaty stred, nie je dobre ked idu do dietata bez rozmyslu, ale nie je ani dobre ked sa "prezreje". Oba sposoby su rovnako nespravne a prirodou nechcene ako nezivotaschopne.
Sice pises ze ste spokojni ako ste, ale keby ste boli, naco by si zakladala diskusiu? Bola by si proste spokojna a nepytala si potvrdenie. Potvrdenie si pytame len vtedy ked nieco hlboko v mysli vystrkuje rozky, nieco co sami sebe odmietame priznat.

eeffka
8. júl 2015

@vierocka888 ja som vo vztahu uz 21rokov, takze viem ake ma fazy.. vy ste prilis lahko a rychlo prisli k dobremu zabezpeceniu ako sama pises, mate byt auta 2 a super pracu, vy vlastne nemate ziaden dovod nemat deti, okrem dovodu ze ho jeden z vas teraz nechce. Vacsina beznych ludi sa k takémuto statusu dopracuje pred 30kou, niektori ovela neskor
ty dieta chces, on zrazu hlada dovody preco nie... to ze je jeden spokojni neznamena ze je aj druhy

dugyna
8. júl 2015

@vierocka888 to si aj ine pary mysleli ze nezovsedneli az raz neprisiel okamih chyby...a casokrat su to prave zeny ktore ospravedlnuju chlapov..a sak dam mu cas..a sak ...
nie mlady nie ste mate akuratny vek...

ale snad to nebude vas pripad to co pozname mi z okolia..

rakywanda
8. júl 2015

@vierocka888 tiež som začala s manželom skoro randiť, zosobášili sme sa po 11 rokoch, dieťatko sme mali po 13 rokoch,

@horana má ale obrovskú pravdu, človek si zvykne na isté pohodlie, slobodu a dieťa je obrovská zmena a prispôsobenie sa. môjmu sa tiež do toho veľmi nechcelo (doteraz mu to vyčítam, že dieťa som si priam vyhádala), po narodení sa priznal, že bol riadny truľo, že sme dieťatko mohli mať skorej. a situácia sa znova opakuje...o druhom ani počuť, lebo zasa máme ten svoj kľud, dieťa je samostatnejšie...keď sa na to pozriem spätne, mala som ho asi znova do toho dotlačiť, ale nechala som to na ňom a takto to dopadlo 😀

nejaký čas počkaj a znova otvorte túto tému

dugyna
8. júl 2015

@eeffka hej vysihla si....mame nielko faz vztahu za sebou..ale na teba urcite nemam..ale tesim sa na to lebo je to krasne.
a vztah @vierocka888 mi pride "troska" rozmaznany aj ked verim ze ku vsetkym tym veciam prisli sami svojimi silami...ale je az prilis idelany..ze tak mlady ludia maju dom 2 auta super pracu zverinec...ale idela skoncil..lebo jeden parner dieta chce a druhy chce este cas napriek tomu ze uz sa snazili....hm furt mi vra v hlave otazka preco zrazu taky spatny krok?
vztah nie je naplneny ak dvaja ludia nezdielaju rovnake tuzby a potreby...

@eeffka ako pises k takemu vybavenieu ako vierocka sa ludia dostanu tak pop 30 tke...alebo v 30tke..alebo to pripadne splacaju...

vidim ze som statsna zena lebo mam chlapa s ktory sa zhodnem v 99,9% veci nazorov..a vsetkom..a tm padom je vztah lahsi..

salamistka
8. júl 2015

chlapské rozmýšľanie je zvláštne, keď som potratila, tak mi môj muž utešoval, že veď môžeme mať ďalšie dieťa, kedy len budem chcieť, tak som sa rozhodla čakať čo najmenej a ísť nato, aj keď môj muž začal váhať, či to naozaj zvládne, že nevie aký bude otec a tak a keď už bolo jedno na svete, druhého už nechcel ani za svet, že veď jedno nám stačí. Tak sa vyznaj v chlapoch. Jedno je isté, chlap nikdy nepochopí ten pocit naplnenia, ktorý má žena, keď sa stane matkou, tú zmenu v jej živote, iný pohľad, iné priority, všetko je zrazu krajšie, farebnejšie, zábavnejšie, všetko akosi dáva zmysel, žena rozmýšľa, ako mohla bez toho dieťaťa/detí existovať, ja osobne som nechápala, ako je možné, že som tu bola hodnú chvíľu bez svojej dcéry. Ale toto chlapovi nevysvetlíš, ale ak má v sebe trochu empatie, možno sa ti ho podarí presvedčiť. Ako hovorievala moja kolegyňa, my sme tu na tomto svete nato, aby sme mali deti, na nič iné. Ak ak ich ľúbime, niet šťastnejších detí na svete, či ich máme jedno alebo päť, natom koniec koncov nezáleží.

velkacica
Odpoveď bola odstránená
salamistka
8. júl 2015

@velkacica sprosté reči

vierocka888
autor
8. júl 2015

@salamistka vidis, chlapi hovoria, ze k zenam by mali davat manual, ale koniec koncov, chlapi su horsi nez my 😀 oni sami sa v sebe nevyznaju.... ten tvoj sa mozno zacal podcenovat,ale verim, ze teraz je vsetko na poriadku a ze je stastny, ze je velky tato 😉

vierocka888
autor
8. júl 2015

Ja nehovorim, ze k tomu, co mame, sme prisli lahko.... vybojovali sme si to, trapili sme sa... manzela nevyplacali pol roka v praci,prisli sme o byt, ale museli sme sa sami postavit na nohy... nas vztah teda vazne nie je rozmaznany, my sme si vybojovali kazdu jednu vec, ktoru teraz mame. Odriekali sme si vsetko, len aby sme sa doatali zo zlej siruacie.... a aj ked sme si toho vela preskakali, sme spolu a drzime pokope. Manzel sa skor boji, aby sa nezopakovala situacia, ked sme nemali nic..... ked nema clovek co do ust pre seba, nejako to prezije. Ale keby nemal co dat svojmu dietatu, to by nezniesol.... takze beriem, xe po skusenostiach chce moj muz zabezpecit mna, aj diet a seba ...

natalym
8. júl 2015

@vierocka888 A predstav si, že táto sínusoida sa bude vliecť celým životom. Máte 25? Čo povieš v 40 tke? Myslíš, že nemôžeš prísť o všetko?
Buď deti chcete a ak ste silná dvojka, tak ich aj vychováte alebo si ich radšej ani neobstarávajte. A užívajte si teda.

vierocka888
autor
8. júl 2015

@natalym ja nehovorim, ze to necham dojst az k 40tke... len mu davam priestor na to, aby si privykol na myslienku, ze budeme traja. My sme za tie roky nijako extra deti neriesili. Povedali sme si, ze ano, chceme mat v buducnosti deti. To, ze si ich spravime, riesime od konca minuleho roka. Takze je to dost kratka doba na to, aby som ho pritlacila o mur, znasilnila a povedala ze bude otcom, lebo sme uz dlho spolu a hotovo 😀 vztah je podla mna o tom, ze druheho respektujeme. A ked jemu doslo, ze ma este z toho strach, tak mu necham chvilu, nech si zvyka na tu myslienku... samozrejme, nie 10 rokov 😉

natalym
8. júl 2015

@vierocka888 Ja by som tiež netlačila. Takéto veci treba chcieť a hotovo. Neviem si predstaviť ako sa dá niekto k tomu dotlačiť. My sme chceli obaja. Ale ja chápem, že má ako chlap obavy, pretože zabezpečovať je na mužovi, asi cíti zodpovednosť, tak ho posmeľuj, že to zvládnete.