Zmenil sa váš názor na klimatizáciu?
Pred pár mesiacmi tu bola diskusia a bola som prekvapená, koľko negatívnych komentárov bolo ohľadom klimatizácie a toho, aká je vraj škodlivá. Len by som chcela vedieť, či ste odvtedy nezmenili názor, alebo sa mám radšej opýtať koncom týždňa.
Máme ju pár rokov ,sme spokojní. Teraz príjemne chladí a v zime vieme prihriat keď ešte nejdú radiátory.
Klíma nás toto leto zachraňuje. Zachvilu rodím a teda bez klímy by sme tieto dni neprežili.
Vdaka klime sa v noci vyspim… v spalni bolo podvecer 27 stupnov, vdaka klime budeme spat pri prijemnych 23-24 stupnoch. Branit sa klime mi pride ako sa branit v zime kureniu.
My by sme asi bez klímy byt nemohli večer sme mali v izbe 32 stupňov teraz 24 vďaka klíme
ale je pravda - v autobusoch, obchodákoch a podobne - neznášam klimu. lebo ľudia sú na hlavu a majú ju totalne vypeckovanú. furt chytím prievan… doma je to ok. mám nastavenú na 26 a lamely k stropu a odo mňa…
@anonym_autor škodlivá? Čo je na nej škodlivé 😀ja závidím každému kto má doma klímu. My nemáme. Akurát ležím na gauči v obývačke, uterák som si namočila do studenej vody, vyžmýkala a prikladám si ho na telo aby som nezdochla. Netuším ešte ako budem túto noc spať 🤟
@anonym_autor nie, nezmenil, je to umely chladny vzduch, navyse nie je to americka verzia klimatizacie kedy ti s chladnym vzduchom ide dnu do priestoru aj cerstvy vzduch, tu na Slovensku hromadne do bytov/domov montuju to lacnejsie riesenie, teda uchladi to vzduch iba v uzavretom cykle ako keby si si zavrela pristup cerstveho vzduchu v automobile, miestnost ak sa nevetra je potom pekne zatuchnuta a smrdi, tak ju musis zas vetrat co narusa efektivitu samotnej klimatizacia, normalna klimatizacia je iba vzduchotechnika aj to normalne nastavena.
@anonym_autor škodlivá? Čo je na nej škodlivé 😀ja závidím každému kto má doma klímu. My nemáme. Akurát ležím na gauči v obývačke, uterák som si namočila do studenej vody, vyžmýkala a prikladám si ho na telo aby som nezdochla. Netuším ešte ako budem túto noc spať 🤟
@anonym_3d0db3 hneď na jeseň si daj namontovať. pri tejto zmene počasia nás také hnusné teploty čakajú asi každý rok 😏
U nas 26 stupnov,aj bez klimy.
Tak klíma asi nebude úplne zdravá. Vysušuje vzduch, možno ak sú špinavé filtre, šíri baktérie 🤷♀️? Alebo naopak, sú klimatizácie s čističkou vzduchu.
Ale neviem si predstaviť ju nemať. Teraz sedím vonku na terase a je dosť teplo, v tomto by sa asi nedalo spať
@anonym_autor nie, nezmenil, je to umely chladny vzduch, navyse nie je to americka verzia klimatizacie kedy ti s chladnym vzduchom ide dnu do priestoru aj cerstvy vzduch, tu na Slovensku hromadne do bytov/domov montuju to lacnejsie riesenie, teda uchladi to vzduch iba v uzavretom cykle ako keby si si zavrela pristup cerstveho vzduchu v automobile, miestnost ak sa nevetra je potom pekne zatuchnuta a smrdi, tak ju musis zas vetrat co narusa efektivitu samotnej klimatizacia, normalna klimatizacia je iba vzduchotechnika aj to normalne nastavena.
@anonym_0b9bd4 klimatizacia a rekuperacia je niečo iné
Je klíma škodlivá ? Áno ale rovnako ako všetko čo používaš nadmerne alebo nesprávne.. Keď si to necháš fučať na hlavu niekoľko hodín... alebo si to nastavíš na 18 stupňov a potom ideš von kde je 30+ atď. tak je jasné že to tvojmu zdraviu neprospeje. Ak vieš ako ju správne používať tak je to nie len super pomoc do takýchto dní ale ani to neublíži tvojmu zdraviu. Práve naopak ak ti to pomôže získať svojich 8 hodín spánku pričom bez klímy by človek nevedel zaspať a každú noc by mal spánkový deficit a potom bol nervózny, agresívny a v strese tak nevidím v klimatizácii problém.
@anonym_0b9bd4
Zatuchnutý vzduch vzniká hlavne preto, že sa nevetrá, nie preto, že klimatizácia ochladzuje vzduch. Dobre udržiavaná klimatizácia navyše odstraňuje časť vlhkosti a filtruje prach.
Stručne povedané: bežná klimatizácia nechladí čerstvý vzduch zvonku, ale recirkuluje vnútorný vzduch. Preto je vhodné občas vetrať alebo mať riadené vetranie. To však neznamená, že klimatizácia je nezdravá – pri správnom používaní a pravidelnom čistení je úplne bežným a bezpečným riešením.
@anonym_autor ironia patri k hriechom, ktore sa hovoria pri spovedi
ak sa pouziva spravne -skodliva nieje . ale ak si doma vychladis barak extremne a potom ides do horucav -tak skodit moze..
Nazor na klimatizaciu som nezmenila 🙂 nemam proti nej nic, v kancelarii normalne klimujeme, doma ju zatial nemame a ani sa ju nechystame zakupit.
Jaj,ja sa este aj perinou zakryjem.No v bytoch Vam fakt nezavidim,u nas je extremny rozdiel dnu a von.A nikde nemame klimu,uz len otvorim dvere na dome a uz ma oveje chladnejsi vzduch ako vonku.
Nazor na klimatizaciu som nezmenila 🙂 nemam proti nej nic, v kancelarii normalne klimujeme, doma ju zatial nemame a ani sa ju nechystame zakupit.
My tak isto ako @petamich , v praci nam tento rok namontovali, takze sa uz da pracovat. Doma nemame, byvame v dome, vo vnutri nemam viac ako 25 stupnov, cize zatial nepotrebujem a neplanujem, nechce sa mi to riesit kvoli dvom tropickym tyzdnom v lete. Ved minuly tyzden sa tu na koni hromadne vyplakavalo ake hrozne studene leto.
@anonym_autor neviem ako je klimatizácia škodlivá, ale ak uvažuješ, tak odporúčam. Stojí to za každú korunu a o pár rokov kvôli globalnemu oteplovaniu si bude každá domácnosť klimu kupovať.
@anonym_autor ja som tu diskusiu necitala, ale ano, klimatizacia je urcite skodliva a ziadne teplo mi ten nazor nezmeni. Pouzivame ju v aute, ak je to nutne. Doma nemame a mat nebudeme.
Doma klimu nemame, nechyba mi. V kancelarii ju pusta skor kolegyna, ja by som prezila aj bez nej. A v aute ked ideme na dlhsie vzdialenosti a fuci klima, vzdy ochoriem a dlho sa z toho dostavam.. vadi mi na oci, som zahlienena...a to ju mame nastavenu o par stupnov menej nez teplota vonkajsia. Mne proste vadi a viem zit aj bez nej
@anonym_autor ja som nazor nezmenil napriklad. Nemam rad klimy, je to suchy vzduch, po dlhsej dobe ma zacne boliet krk.. ale v tychto 40tkach sa inak v aute ist neda. Doma klimu nemam a ani mi nechyba
@anonym_autor ja by som skôr povedala ze klíma škodí životnému prostrediu keďže vypúšťa teplým vzdu von do okolia keď je zapnutá
@anonym_autor Ja si to uz bez klimy neviem ani predstavit. V izbe, kde spim, bolo v lete vyse 30 stupnov. Ked som bola tehotna, tak to uz bolo na mna moc a rozhodla som sa pre klimu. Ziadne negativa nevidim, nasa klima ma rozne rezimy a nocny rezim je velmi setrny, nikdy ma neofuklo ani ziadny iny problem. Ale ked cestujeme, tak niekedy su na ubytkach klimatizacie, pri ktorych sa dlhodobo byt neda, lebo strasne fucia, alebo su osadene na nevhodnom mieste, alebo vychladia az moc a clovek ich musi aj v noci zapinat a vypinat.
@anonym_autor Bez klimy sme mali v lete 29-30 C, teraz ked ju zapnem na 20-40% mame okolo 24 C, bez nej by to bolo peklo v tychto horucavach.
Ja som zmenila. 🤣 Buduce leto uz dufam budeme mat, zatial sme v stadiu, ze sme sa dohodli, ze bude. Konkretnu firmu nemame, suseda si ide dat robit, pockame na referencie. Ona ma 3 okna na juhozapad, mna by porazilo uz davno. My mame 3 okna na severozapad, ale tieni nam susedny vysunuty cinzak. Ked je takto vyse tyzdna 35+, tak je to jedno, lebo clovek nevyvetra vecer a rano. Ale toto leto to uz nechame tak, snad je to posledna vlna, cez vikend ideme prec z BA na chladnejsie miesto, ked sa vratime po 15tom, tak uz cakam 30, mozno 32 max. 😁

V čom je škodlivá?