Manželka a jej zlý životný štýl
Ahoj. Poprosím prítomných o radu, názor. Moja manželka ( poznáme sa už 8 rokov, z toho sme rok manželia ) sa o seba nestará a je to čoraz horšie. Na mejkap, nechty, vlasy a oblečenie možno dbá, ale tam to konči. Ma dosť veľkú nadváhu, nehýbe sa, skoro nikam nechodí, čo ešte zhoršil homeoffice. Jej večer je hlavne o pozeraní seriálov. Stravuje sa dosť zle a nepravidelne, niekde kvôli práci obed rovno vynechá. Posledný roky viditeľne pribrala a hoci mne sa plnšie ženy páčia, ak to takto ďalej pôjde - neviem, neviem. Nie je pri ani dvakrát príjemné počúvať poznámky rodiny a okolia. Už padla aj otázka, či neni tehotná :/ Má VS, je vzdelaná a inteligentná, tak jej postoju nechápem. Nechápem, že nemá snahu niečo robiť a byť zdravšia. Ja nie som žiaden svalnáč, ale snažím sa behať, cvičiť a vždy niečo užitočné robiť. Som z toho smutný, lebo chradne. Stále ju nabádam k zmene životného štýlu, ale nemá to efekt, pripadne výdrží týždeň dva a po diéte všetko naberie naspäť. Nepomohli prosby ani vyhrážky. Už som zúfalý, nešťastný a frustrovaný. Obaja máme okolo 30r, máme sa radi, sme celkom dobre finančne zabezpečení a snažíme sa o dieťa. Ďakujem.
@harrisson Hned prve vety tvojho prispevku ma zarazili, sorry ale toto neznie ako slova milujuceho muza. Ten by napisal nieco v duchu: moja manzelka je skvela zena, dba o svoj zovnajsok, nechty, vlasy, oblecenie, no trapi ma jej zivotny styl, ktory sa zacina odzrkadlovat na jej postave. Citis ten rozdiel? Tie iste fakty, ale uplne inak podane. Z tvojho prispevku necitim lasku, ci uctu k manzelke, skor pohrdanie a odpor. A obavam sa, ze to z teba citi aj ona. Skor ako s nou zacnes riesit jej zivotny styl, mal by si si vyjasnit svoj vztah k nej - lubis ju, vazis si ju ako osobnost, ci ta zaujima len jej vonkajsia schranka? Ta sa totiz vekom a najma prichodom deti meni a ak vztah postavis len na vyzore, dlho vam nevydrzi. Porozmyslaj nad tym skor, ako pridu deti.
@harrisson čítam komentáre dievčatám ale neviem ci niektoré si prešli nadváhou. Ja som prešla mala som vel 48 a 115kg úprimne ja som si to neuvedomila ako som sa vypapkala 🙄 .
Mňa nakoplo keď môjmu mužovi jeho kamarát povedal ze teda nemá nejak atraktívnu ženu a vtedy som sa uvedomila to ma prebudilo. Predplatila som si fitko a chodila 5x do týždňa vždy večer ked som malu uspala hodinu som tam bicyklovala ako o život.
Vynechala som pečivo sladké a vyprazance. Bola to fakt ťažká cesta ale chcela som schudla som 25kg.
Pokiaľ sa ona neuvedomí my tu môžme vypisovať koľko chceme. Sadni si s nou a povedz jej na rovinu ze by mala schudnúť. Vytlač si jej fotku a daj na chladničku. Zaplať jej fitko trénera krabickove jedlo ak ani toto nepomôže tak bud si zvykneš alebo ..
Inak ona podľa jeho príspevku závislá na jedle nie je, cize recicky o prezierani sa su zbytočne
@nika_17 Z coho usudzujes, ze sa o nu boji? Ja tam vidim len jeho strach, ze sa mu prestane pacit a obavy, co povie okolie. Nic viac. Keby mu na nej skutocne zalezalo, tak nevyplakava na MK, ale denno denne sa jej venuje, idu spolu na prechadzku, najdu si spolocne aktivity a nielen cez vikendy, ako pise. Mam pocit, ze on je viac zamerany na seba, na svoje konicky a ku stastiu mu chyba uz len dokonale vyzerajuca manzelka.
Autor, tak napis kolko vazi cca.
@harrisson ono nemusi cvicit, zakladom chudnutia je vacsi vydaj ako prijem...teda vynechat kaloricke "somariny" a jest striedmo, nejest pred spankom, vecer si dat spolocne prechadzky hoci len 1h a cez vikend vyletik.
A dieťa by pomohlo...okolo neho sa nabehá a nakočíkuje jedna radost 😁
No tu sa velmi tazko bude radit kezde to pises ty ako muz. Musi ona chciet. Viem podla seba. Ja osobne neznasam ked priberiem. Moja vaha je do 52kg vtedy som spokojna. Lenze uz druhy krat v zivote som pribrala 10kg. Vplyvom toho ze sa nam nedari mat dietatko. Jednak kopa hormonov ktoru do seba cpem a nervozita ktoru “zajedam”. Doslova sa vyzieram zo zialu. V prvom kole som tych desat kil chudla rok. Ale to som isla ako diva. Kondicne treningy, joga, strava, beh, tury, prechadzky, dokonca kick box. Teraz v januari som zacala na novo cvicit. Kedze nie som ocko tak som mohla len doma ale slo mi to. Kazdy den poctivo kondicny alebo aerobic. A potom som ochorela. Dva tyzdne v posteli s chripkou. Zrazu ziaden pohyb = jojo efekt ako svina. Uz ked sa zdalo ze uz by som aj zacala, zacal ma boliet chrbat ale az krce medzi lopatkami, hned na to menzes taky ze skuvinam od bolesti + moja oblubena migrena. Proste nemozem zacat normalne zit a uz mam z toho depku. V poslednej dobe casto uz aj moj muz chodi vencit psa miesto mna lebo nevladzem. Pritom je to moja oblubena cinnost. Toho psa zboznujem. Ale neda sa mi. Neda, neda. Cize co som tym chcela povedat. Skus sa jej opytat maximalne jemne ci je takto spokojna, ci ju nieco netrapi. Mozno len nevie ako zacat. Mozno je demotivovana. Mozno ju nieco boli. Ja tiez idem zo sebou nieco robit, nevzdam sa ale kym mam bolesti tak aspon varim lahke jedla. Skuste zacat tym.
@harrisson určite zobrať k psychológovi lebo niečo asi zajeda.Niečo sa v jej hlave deje.Choďte spolu k psychológovi a treba zmeniť životný štýl spolu ako partneri.Určite hľadať odborníka lebo teoretický to všetko ovládate a určite aj ona ale praktický to nie je možné realizovať lebo niečo sa zablokovalo
@julka828 to je aký komentár toto...on si nemysli že je dokonalý...má svoju ženu rád...chce jej pomôcť...tvrdý feministicky názor...des.
Vôbec nič zle nepíše...má ženu ktorá je asi typ taký že už keď mám muža...už je dobré...nič nemusím..no neuvedomuje si fakt že práve teraz by mala...ale to je o uvedomení si situácie.
Ja som s mužom 20 rokov a neopustila som sa ani po dieťati... Lebo viem čo chcem...a viem aj to čo sa páči môjmu mužovi...tiež by som mohla zasadnúť a staraj sa keď už ma mas
Tu diskutujú samé superženy, tak sa mi zdá. 2/3 slovákov v produktívnom veku má nadváhu. Ale vadí to iba tuto autorovi. Vyvíja na nu tlak. Podla mna dokonca bodyshamig. Ano, poznamky na postavu od partnera su castym prejavom bodyshamingu. VYsledok moze byt podkopane sebavedomie, depresia, poruchy prijmu potravy...
Celé divné od začiatku. Nepomohli prosby ani vyhrážky? Vyhrázky? To akoze chod si zabehat, lebo si bez večere?
A vy zeny posielate jeho manželku k psychologovi a napisete, ze sa vam hnusia ludia ako ona?
Ja asi zle vidim. Autor by sa mal zamyslieť. A silno. Lebo cvičenie je jeho vec, jeho konicek, jeho život. Každého cvičenie nebaví. Každý je zodpovedný sám za seba. Vzhlad nie je pre každého tá najdôležitejšia vec na svete.
@akonetopier presne tak choré ženy podaktore tu hlavne ze oni sedia na zadku a kritizujú tu daku ženu co ani nikdy nevideli a ten autor ani nenapísal ani vek výšku váhu...ale hlavne ze tu sa stretli samé modelky dokonale ktorým sa hnusia také ženy myslím ze by mali vyhľadať hlavne oninodbornu pomoc, duševní chudaci
@harrisson koľko vazi a meria? A ty?
@akonetopier a toto má byť ospravedlnenie???? Že 2/3 slovákov má nadváhu???? No to snáď nemyslíte vážne
@akonetopier ja keby som sa o seba nestarala...a necvicila a jedla čo chcem tak mám obezitu...a ešte mám aj hypothyreozu a nábeh na priberanie...nie nie som super žena...mám 171 CM a 65 kíl....ale hlavne si uvedomujem že mám malé dieťa...tak sa snažím..aj keď sa mi nechce...
@cucoriedkacucoriedka a ty si ona? chodila si v jej topankach? stale iba JA JA JA. Nie to ze 2/3 slovakov ma nadvahu nie je ospravedlnenie. To je FAKT, nic viac nic menej. To si si ty vydedukovala, lebo si zaujata.
@akonetopier nie nie som ona...ani nechcem byť ako ona ja som JA....a som šťastná....nie zaujatá...to je môj názor na situáciu ktorá sa tu zaoberá.
Mám písať o nej? Ja ju nepoznám...poznám seba ...a toto bol môj subjektívny názor na predloženu objektívnu situáciu.nic viac nič menej.
Autor, už asi neodpovieš, ale ak si toto prečítaš, tak sa prosím zamysli nad tými ,,prosbami a vyhrážkami”, lebo mňa presne takýmto spôsobom moja vlastná mama v puberte dohnala k anorexii. Pritom keď sa na to spätne pozriem, tak som mala peknú ženskú postavu, nemala som ani náhodou nadváhu, ale nevyzerala som ako moje 20kg spolužiačky a mama sa bála, aby sa mi nevysmievali, tak sa mi vysmievala ona a myslela si, ako mi chce dobre. Zakazovala mi večeru, posielala ma behať okolo domu alebo ma bez kľúčov vyhnala na precházku a ona na gauči chrúmala čipsy pred seriálom, mala 120kg. Možno si myslíš, že pre ňu robíš to najlepšie, ale ak to ona sama nechce, tak s ňou jednoducho nepohneš a ak by mne muž kúpil činky a riešil by poznámky rodiny a okolia na moju váhu a povedal, že sa o seba nestarám, tak by mal na stole rozvodové papiere. Takisto porovnávať vzdelanie a váhu je totálne odveci. Spýtal si sa jej vôbec, či nemá nejaké psychické alebo zdravotné problémy alebo neberie hormóny na otehotnenie? A najdôležitejšia vec, je rozdiel ak pribrala 10kg a ak pribrala 50kg a zaujímala by ma aj tvoja váha, lebo nie je nič ironickejšie, ako keď plešatí pupkatí muži vyčítajú pribraté 2kg svojej manželke. Možno sa jednoducho lepšie cíti s vyššou váhou, ja som ako chudučká bola stále unavená, slabá, mala som problémy s menštruáciou.
@akonetopier to, ze ma 2/3 slovakov nadvahu je alarmujuce.. A co situacii nepomaha je, ze sa to ospravedlnuje sposobom, ako reagujes aj ty. Jednoducho uz je to norma. Uz je to nieco normalne, byt obeznym. Ved komplikacie spojene s civilizacnymi ochoreniami zmiernia lieky, tak sa da..
Rastie nam generacia tucnych deti a pre ne to bude este normalnejsie, lebo ked oni budu dospeli, uz bude mat nadvahu este viac ludi..
Ale ano, kazdy musi zacat od seba.. Inak to nejde..
To, co robi zakladatel temy neschvalujem, zbytocne na nu bude tlacit, ak ona nema vnutornu motivaciu, nezmeni nic.. A ano, znie to ako bodyshaming..
Ale, co, ak ma ona prijem ako drevorubac a pohyb ziaden, co ak sa napchava nezdravymi blbostami a doslova pred ocami mu rastie? Ma sa mlcky prizerat? Ako sa aj zdravotne nici zena, kt. ma rad,? Co by si ty radila v takej situacii?
@maminka1986 no zena.. To takto komunikujes aj v realite, ci len ked mas anonymitu soc. sieti? Nejako to tak vyzera, ze tato tema v tebe rezonuje prisilno, akoby zatala do ziveho....
@beronsche musim reagovat lebo ja mam tiez pocit podobne ako pises ty ze si to ludia vselijako ospravedlnuju ze su obezni. Teraz sa nebavime o nejakych par kg naviac kludne aj 10-20 ale ovela viac. Ked sa uz vaha hybe k stovke asi to moc fajn nie je. Nam tu moze byt jedno ci ta pani prezije zbytok zivota pred telkou s cipsami v ruke. Jedine co ma fakt zaraza ako aj tu zeny sa snazia toto vsetko ospravedlnit bud psychickym alebo zdravotnym problemom nehovorim moze to byt ale vo vacsine pripadov ide o pazravost v kombinacii s lenivostou a ti ludia si za to proste mozu sami a tato spolocnost sa im snazi nahovorit ze je to okej miesto toho aby boli uprimi. K comu je to dobre? Ze si clovek sam nici zdravie a nejde o to ako vyzera len v prvom rade myslim aj autorovi ze ide o jej zdravie lebo ju lubi. No niektore to tu absolutne nechapu a aj zdravu kritiku beru ako nejaky utok. Tak asi je lepsie spravit z obezneho cloveka obet lutovat ho alebo hovorit ze ma urcite nejaky problem a je to ok vlastne a nemusi s tym nic robit. Zvlastny pristup
@beronsche ano, ja s tebou uplne suhlasim ! Ale zo zakladatela temy mam divny pocit, vies. Tlaci na nu, nikde nepise, ze sa o nu boji. Ale pise, ze vlasy a nechty, makeup di este spravi, ale po veceroch sedi pri seriali a napchava sa. No ale tiež skoro kazdy. Ale to musi ona chciet zmenit, iba ona. Nikdy nikto neschudne kvoli niekomu, musi to chciet on sam. To co autor predvadza, je vsetko len nie laska. Zameriava sa na jej vzhlad, ale kvoli zdraviu to nie je. A vobec by som sa necudovala, keby napisal, e ma 165 cm a 70 kg.

Ale ved takych zien je milion. Keby mal byt svet podla tychto kometarov, tak sa vonku neda ani pohnut, pretoze by boli ulice plne behajucich zdravo sa stravujucich mamičiek :D To musi ona chciet zmenit. Nic viac nic menej.