Manželka ma odmieta
S manželkou máme už dlhodobý problém a to,že ma odmieta ako muža. Začalo to tesne po sobáši,cca 5 týždňov. Sexu bolo čoraz menej a teraz po 9 rokoch už nie je žiadny. Chápete že to chýba. Rozviesť sa nechcem,rozmýšľal som nad nejakou bokovkou,ale to zase nedokážem. Prieči sa to mojim zásadám. Som z toho zúfalý,lebo som sa ženil ako 40 ročný a za slobodna som bol zvyknutý na každodennosť. Už sa ani necítim ako chlap,ale ako starý,nepotrebný dedo.
@borkavan uprimne, naozaj mi chlap doma nechyba, zazila som dost velke sklamanie a skutocne nepocitujem deficit muzskej lasky, lasku mi dava moje dieta, mam skvelu pracu, dost rusny zivot, venujem sa sebe a svojim zalubam, odmenujem sa, zijem si svoj zivot, naozaj som v stadiu, kedy mi vztah nechyba, mozno casom mi zacne, ale teraz som spokojna tak ako som a muzov nevyhladavam, dokonca sa ich stranim.
@alatan Pozri, ja som bol už dávno veľký školák kým ty ani nie bábätko v brušku a mám sex pár krát do týždňa. Moja partnerka je len kozmeticky mladšia, rokmi nie. Chce to nájsť tú správnu (asi budeš musieť ísť do mladších ročníkov v našich už sú vzácne), táto tvoja to už evidentne nie je. Podľa vlastných skúseností by som ale povedal že už má niekoho iného, či skutočného alebo len na neho myslí. Pokiaľ ti žena povie že si máš nájsť inú je koniec, či si to pripúšťaš alebo nie. Rozhodni sa či končíš aj ty alebo sa sa ti ešte nechce a vyskúšaš niečo nové.
Čo sa fyzickej príťažlivosti týka, u chlapov v našom veku skôr rozhoduje šarm, inteligencia a skúsenosti. Sám som rozhodne nie štíhly ale samého ma prekvapuje ak občas trošku precvičím svoje mužské zbrane ako pozitívne reagujú aj ženy pod 40 ktoré by teoreticky mohli byť mojimi dcérami. Nikdy by som neveril tomu čo teraz napíšem ale je to pravda. Asi by dnes pre mňa bol podstatne menší problém dostať ženu do postele ako keď som mal 20. Aj keď, pravda, dnes jednoducho by som "neštekal na strom kde nesedí mačka", v mladosti som to nejako nevidel alebo nechcel vidieť.
@jadelka tak to máš veľmi divné predstavy o vzťahu muža a ženy...
Nechápem prečo sa ho snažíte presvedčiť, že niekoho má. Uvedomte sa, má 48 rokov, už je v prechode, alebo má po prechode, už nepotrebuje sexovať. Povedzme si pravdu, chlapi 40-50 vtedy práve hej.
@alatan Normálne jej povedz, že Ty s ňou chceš sexovať, lebo sa Ti páči, máš ju rád, chceš ju a nech si zájde gynekológovi a nech to rieši. Ak Ti zopakuje, že si máš nájsť inú tak platí moja rada myslím na prvej strane. Preboha prečo hneď hádzať flintu do žita???? Skúšaj, skúšaj, skúšaj.
@worker_falcon Ale nemá. Je len realistka.
@worker_falcon V niektorých manželstvách sa sexom odmeňuje a trestá sa odmietaním a nie je to vôbec následok nejakých vážnych nezhôd, ale doslova a do písmena nástroj, ktorým ženy mužov vedome manipulujú. Ešte si o tom možno nepočul, lebo podobné veci povie žena iba žene.
To, že v zlých vzťahoch majú napriek tomu manželia spolu sex, nebudem komentovať, myslím, že toto je naozaj intímna záležitosť každého človeka. Ľudská psychika je zložitá vec a nie každý to mám tak jasne nalinkované, ako ty. Poznám pár, ktorý má zlé manželstvo a dobrý sex. Problémy zdá sa, riešia v posteli...ak to im vyhovuje, tak nech to tak robia.
@alaguema iba ich tam "riešia", ale nikdy nevyriešia. V posteli sa problémy nevyriešia. Inak by nemali "zlé manželstvo".
@worker_falcon súhlasím, ale to nie je vôbec moja vec, čo robí jeden ľudský pár, ktorého nie som súčasťou🙂
@worker_falcon Tak si veľmi hlúpy, keď si myslíš, že v posteli sa problémy nevyriešia. V posteli sa riešili aj medzinárodné vzťahy, vojny, mier, majetky.................................... Dá sa veľa v posteli vyriešiť.
A možno ani netušíš čo všetko s Tebou rieši v posteli Tvoja žena..........
ja si myslím, že sexom sa problém len oddiali, nevyrieši. Väčšinou sa to zas začne nabalovať až sa ten problém opäť vyhrotí a sklzne k sporu. A nasledným sexom to len tak zadupkaju, ale ono sa to cyklí... A niektorí to takto dokažu ťahať fakt dlho, ale ako worker, keby ten problem sexom vyriešili, zrejme nemaju zle manželstvo.
ja si myslim, ze sex moze byt ukazovatelom prosperity vztahu, vacsinou je v zle fungujucich vztahoch aj zly sex. Ked ma partner zranuje, ublizuje mi dusevne, ci telesne, nemozem sa mu s doverou a nehou neskor oddavat sexualne, lebo ked sa cloveku sexualne oddavam, davam mu zo seba to najintimnejsie.
@vejula ale mnohé problémy sa nevyriešia ni rozhovormi, dokonca ani terapiou. Je to zas len o zrelosti toho človeka a o tom, čo dokáže vo vzťahu stráviť, tolerovať, či dokáže mať nadhľad.
@worker_falcon čo majú robiť páry, ktorým to nejde zharmonizovať (neviem, či ich aj nie je väčšina, ako tak okolo seba pozerám)? Ak nebudú spávať spolu, bude každý spávať s niekým iným a to už potom môžu naozaj zabaliť. Pohoršovať sa nad tým, že manželia spolu majú sex aj keď ich vzťah má ďaleko k ideálu, je ako z predstáv pubertálnej dievčinky, ktorá žije v dokonalom svete.
@alaguema aano samozrejme že ani ten rozhovor nemusí nič vyriešiť. Najmä ak je štýlom porozprávame sa a nejako to ukončime, nech už je dobre ale žiadne konštruktívne riešenie daného problemu sa z rozhovoru nevyvodí. Ved vieme ako to chodí, častokrát proste sklzavame do tých vychodených chodníčkoch...
@alaguema veľmi trefné komentáre. ja sa vlastne už ani nečudujem chlapom, že sa nechcú ženiť. lebo veď žena získa od neho dieťa a viac ho už nepotrebuje. sex je námaha a dáva ho mužovi za odmenu. vidím to na tomto fóre prakticky každý deň. a je mi z toho smutno. Napíše sem už polozúfalý muž a ženy ho tu div nezjedia, že čo všetko môže tej jeho byť. unavená, prechod, veľa má toho,blábláblá. ako keby zdravý sexuálny život dvoch jedincov závisel od takýchto triviálností. keď niekoho milujem, milujem aj jeho telo a sex s ním. myslím si ja.
@alexandramaria Posledná vec ktorú si muž pripustí je že sex v manželstve dostáva za odmenu. Hoci to tuší ak si to pripustí a je chlap tak je so vzťahom amen.
Inak my muži, ak sex aspoň ako tak funguje, si hovoríme: Máme problémy ale má ma rada pretože má so mnou sex. No čo už, problémy sú vo všetkých manželstvách, nejako to musíme vydržať. A po sexe sme ochotní na ústupky ktoré by sme inokedy ani náhodou neurobili . 😀
O jednej veci som sa nedočítal ani v sexuologickej literatúre. Ako a prečo má človek posledný krát sex? Akurát tento a nie nejaký predtým ale potom? Samozrejme, v tom momente si zrejme nikto nemyslí že je to ten posledný. Teraz nemyslím také prípady že zomrie, ochorie alebo odíde partner, ale také že hoci by bolo s kým a kde, tak už to nikdy nepríde. Nikdy som nečítal ani nepočul o tom od nikoho to to už zjavne má za sebou, mám pár kamarátov ktorý môžu byť v tej pozícii ale nie dobrovoľne, stále dúfajú že si ešte niekoho nájdu.
Dúfam že sám do tejto chvíle mám ešte dosť ďaleko, môj starý otec viedol aktívny sexuálny život aj keď mal 70.
@oldman50plus ale vies, moj ex manzel mal doma perfektny sex, stale stale to hovoril, ze toto nikdy nezazil co so mnou, ze mu plnim jeho sny, ze som uzasna...a aj napriek tomu ma podvadzal...nikdy to nepochopim, lebo aj ja som nas sexualny zivot povazovala za super...nemyslim si, ze to je len sexom, ja neviem cim to je vsetko. My sme mali super sex aj pocas mojho tehotenstva, volal ma nadrzana tehotna zena, bol uchvateny z toho, ze som bola ako "netehotna", naozaj nemyslim si ani, ze sex je to, co manzelstvo udrzi

@worker_falcon
No jedno je fakt ... Naše spolužitie je, (a to tu už odznelo) ako u spolubývajúcich. Som často v práci,prakticky nikam nechodíme. V tomto jej rozumiem. Možno som to pokašľal hneď na začiatku,keď som sa k nej správal ako k princeznej a z nej sa stala kráľovna. Keď ju voláme s malým aby išla s nami von,nejde. Na rozdiel keď s ním ide ona a ja sa chcem pridať že pôjdeme ako normálna a kopletná rodina,moje rozhodnutie je šmahom ruky odmietnuté