icon

Manželka ma odmieta

alatan
9. dec 2015

S manželkou máme už dlhodobý problém a to,že ma odmieta ako muža. Začalo to tesne po sobáši,cca 5 týždňov. Sexu bolo čoraz menej a teraz po 9 rokoch už nie je žiadny. Chápete že to chýba. Rozviesť sa nechcem,rozmýšľal som nad nejakou bokovkou,ale to zase nedokážem. Prieči sa to mojim zásadám. Som z toho zúfalý,lebo som sa ženil ako 40 ročný a za slobodna som bol zvyknutý na každodennosť. Už sa ani necítim ako chlap,ale ako starý,nepotrebný dedo.

jadelka
9. dec 2015

Moj nazor, po mojich zivotnych skusenostiach je, ze sa musia stretnut dve podobne povahy, ktore si sadnu dusevne a duchovne, navzajom sa potrebuju a chapu, maju spolocne ciele, sny, idealy, rovnaky svetonazor a nie su promiskuitni, cize vystacia si s jednym partnerom, ktoreho povazuju sa stred svojho vesmiru a svoju rodinu a deti za to, pre co ziju. Clovek, ktory ma promiskuitne sklony, ktory sa nevie uspokojit s jednym partnerom, hlada sa vsade mozne, len nie vo svojej rodine, nedokaze vytvorit harmonicke spoluzitie s nikym. A najhorsie na tom vsetkom je potom ten z dvojice, ktory do toho vztahu vkladal svoje sny a naraz sa prebudi a zisti, ze vsetko bolo len klamstvo a jeho city niekto kruto zneuzil..velmi tazko sa s tym da vysporiadat a znova niekomu verit.

alexandramaria
9. dec 2015

@oldman50plus Tvoje komentáre čítam, a musím ti teda povedať, že tie ma naučili o chlapoch toľko, že až. Čiže vlastne, nech je vzťah aj nefunkčný, ale sex klape, tak muž nejako pri tej žene zostane? lebo veď ak má s ním sex = má ho rada? To s tým posledným sexom, netuším. Ktovie, ale znie to desivo, keď si to teraz tak predstavím, že kedy to bude naposledy a aké tam budú okolnosti. Ale vieš čo ma zaujíma? Že keď je sex vo vzťahu absolútne nefunkčný, a mladí nie sú napríklad ani zobratí, deti žiadne. Prečo ten muž zostáva pri tej priateľke? Mám podobný príklad v okolí a fakt ma to zaujíma. Taký náhľad do mužskej duše. Podotýkam, byt nie je spoločný, iba podnájom, sú fakt mladí a bývajú spolu iba krátko. Deti žiadne, manželstvo žiadne.

maaaria3
9. dec 2015

@alexandramaria Pretože ľudia sa na seba fixujú psychicky, nie len v pozitívnom, ale i v negatívnom zmysle a zvyknú si takto žiť... sex s tým nič nemá

alexandramaria
9. dec 2015

@jadelka vieš, ono...manželstvo udrží iba láska. Tá naozajstná, ku ktorej sex neodmysliteľne patrí, ale je to oveľa väčšia množina. Podľa písania vidím, že ťa chlap neuveriteľne sklamal. Je ťažké narovinu sama sebe povedať, že hoci si sa snažila akokoľvek, aj tak podviedol. A áno, to čo píšeš dáva logiku. Uričte je nejaké percento jedincov, ktorým fakt môžeš dať aj modré z neba a aj tak podvedú. To je o nastavení mozgu, duše a emocionalite. S tým ty nič neurobíš, nech by si bola ideál ženy, po ktorej túžia bárs aj všetci muži na svete. Lebo zrovna ten jeden....

alexandramaria
9. dec 2015

@maaaria3 Kvôli nejakej fixácií spolu zostávajú aj ľudia, ktorí fakt nie sú spolu šťastní? Ani on, ani ona?

oldman50plus
9. dec 2015

@jadelka Je časť mužov ktorá nebude verná za žiadnych okolností. Tomu podriaďujú aj svoje správanie a to čo hovoria. Obvykle ich ženy považujú za veľmi atraktívnych. Ako rozoznať takého chlapa? Žiaľ to neviem. Inak tak si myslím na základe životných skúseností a mnohých rozhovorov že ich nie je až tak veľa, do 10%. Ostatná časť chlapov ak je neverná tak 1/. je to ich záverečný spôsob ako sa vyrovnať so zlým vzťahom 2/. vyskytla sa náhodná príležitosť ktorej nevedeli odolať.

puklica13
9. dec 2015

@natalym no nehnevaj sa teda ja sice nemam 48 ale po 40 uz teda mam a nikdy mi sex nechutil tak ako teraz...aj moji rodicia a to maju obaja okolo 70 este aktivne prevadzaju tieto aktivity a mame vsetci hadaju tak 60 najviac... nie vsetky zeny nepotrebuju sex...

jadelka
9. dec 2015

@alexandramaria dnes som citala clanok o zene, ktoru v 19 rokoch priatel znasilnil a ona od vtedy ma strach z pohlavneho styku, no aj napriek tomu si nasla priatela, ktory ju ma rad, nie su zosobaseni, aj ked ona si zmenila na matrike meno podla neho a kupili si babiku real dolly, pretoze vlastne deti nemaju. su spolu 10 rokov, okrem neznosti nemali spolu styk, cize deti mat nemozu...on aj napriek tomu ju miluje a je snou, ta zena je obezna, odstavaju jej usi, proste tipicka americanka...tomu ja hovorim laska...vsade chodia s babikou dolly, on je fesak chlap, fakt pekny muz....nechapala som to, lebo moj by ma poslal na psychiatriu iste, tomu ja hovorim LASKA

maaaria3
9. dec 2015

@alatan Ty po nej túžiš a ona ti uniká, typická šablóna... chýba jej motor, skús spraviť niečo, čo ju nakopne... žena tiež potrebuje motiváciu... niektorým nesedí fakt, že sú jediné na svete, lebo ich to vlastne nebaví, je to príliš isté... rozpor a tápanie, to nás veľakrát baví a priťahuje... naozaj mnohým párom pomohlo, keď sa na scéne objaví tretia osoba / aj keď len platonicky/... prečo asi????

oldman50plus
9. dec 2015

@alexandramaria Podľa mňa zostáva s ňou pretože nemá nič lepšie. Muži zostávajú aj v pomerne zlých vzťahoch kým sa nečrtá nový. Ale zvonku sa to ťažko posudzuje. Mám kamaráta, s manželkou sa vadia ako psy 24 hodín ale spolu sú od 1980. A nedávno mi povedal, po tom ako žena vážne ochorela a vzorne sa o ňu staral, že síce problémy majú ale myslí si že je to lepšie manželstvo ako priemer. Odkedy je zdravá vadia sa ešte viac ak je to vôbec možné.

alexandramaria
9. dec 2015

@oldman50plus plynie mi otázka - ako to teda urobiť, aby bola žena pre muža to neprekonateľné číslo 1? 😕

alaguema
9. dec 2015

@jadelka ja ten prípad amerického páru vnímam inak, myslím, že je to spojenie dvoch chorých ľudí, nemyslím to ako urážku. Z nejakého dôvodu to tomu mužovi takto vyhovuje, sám asi nebude celkom v poriadku. Obézne ženy vyhľadávajú fetišisti tučnoty, obvykle sú mierne iní, čo sa sexuality týka a nahradiť si dieťa bábikou, ktorú so sebou všade nosia je už tak trochu ako z hororu. Tvoj muž to vidí tak, ako to je, bez filtra "romantičnosti"...ja by som ich tiež poslala na psychiatriu v ich vlastnom záujme, aby mohli žiť normálny partnerský život.

maaaria3
9. dec 2015

@alexandramaria Presne tak... pozri okolo, čo ludia žijú, ako sa spolu trápia, nechajú sa dokonca týrať... učíme sa na isté vzťahové vzory už ako deti... a potom si to stále riešime vo vzťahoch... vobec nemusia byť dobré, to je len vo filmoch... niekto cíti, len keď trpí napríklad... niekto má emóciu len v strachu... prečo nie sme stými, čo by nás nosili na rukách? preto lebo nás to nebaví... šťastie sem vlastne tiež nepatrí... len človek a jeho projekcie, komplexy, skúsenosti

jadelka
9. dec 2015

@alaguema to mas pravdu, mozno je to zufalec rovnako ako ona, ona by sa mala liecit a on by ju nato mal prinutit ist

0silvia0
9. dec 2015

@jadelka tiež ten tvoj príklad veľkej americkej lásky vidím podobne ako @alaguema... toto možno je láska, ale akási úchylná, chorá, v podaní dvoch psychicky chorých ľudí. A darmo je on fešák, aj fešáci majú psychické choroby/úchylky.

borkavan
9. dec 2015

@jadelka
@oldman50plus ja si tiež nemyslím, že sex udrží vzťah.

bozskypalo
9. dec 2015

po vsetkych sklamaniach,po zmarenych snoch,po pobabranom zivote....ja som do vztahu isla zo vsetkym,s plnym nasadenim.....nuz ale po 9rokoch je vsetko fuc...ani vyhliadky ziadne....manzel ma nepodviedol ,netyral....len v tej hlavicke to ostava,tie urazky,nedocenenie.....ON je dolezity....a chut na sex z mojej strany ziadna....,len povinnost,...Nemas podobny scenar?

worker_falcon
9. dec 2015

@alexandramaria oldman je specialny jedinec so svojskym pohladom na vztahy a sex vyplyvajucim z jeho vlastnej skusenosti, ktora nie je sablonou. Ani nahodou nevyjadruje nazory ci vlastnosti sirsej skupiny muzov. Takze jeho nazory su velmi subjektivne a nemozes sa od neho ucit o muzoch. Od neho sa mozes naucit o muzoch, ktori zili dlhy cas v nestastnom manzelstve, kde neklapal sex, potom to vzdali a teraz su stastni s inou zenou.

alatan
autor
9. dec 2015

@bozskypalo
A vieš že asi áno? Za niektoré vci sa fakt hambím.

0silvia0
9. dec 2015

@alatan nuž, keďže ako píšeš, že sa za niektoré veci hanbíš, ja to vidím na totálnu rezignáciu z jej strany.
Je jej všetko jedno, a keď napr. zajtra predložíš pred ňu rozvodové papiere, bez mihnutia oka ich podpíše 😒
Ťažko sa radí, keď len vy dvaja viete, čo medzi vami bolo...

monikaparson
9. dec 2015

@jadelka Tomuto sa hovorí láska? Aaaaa

borkavan
9. dec 2015

@jadelka never všetkému čo čítaš. Neverím, že je jej verný.... alebo aj on má nejakú sexuálnu úchylku, ktorú mu ona plní... nevidíme do ich spálne. Nemusia mať koitus... či jak sa to píše...
A je mi ľúto, že si sa tak sklamala. Neviem ako je to dlho, ale vážne cítiť, že si sklamaná. Dúfam, že sa čoskoro dostaneš do hladiny, kedy pochopíš, že sú chlapi, čo podvádzajú, lebo to majú v genoch a môžu mať doma hocijakú ženu a hocijako sa môže snažiť/nesnažiť. Za takým by ti nemalo byť ľúto, ale pozrieť sa triezvo, že sakra, vybrala som si zle... bohužial nemajú to na čele napísané.

borkavan
9. dec 2015

@alaguema tak nejak to vidím aj ja v tej americkej veľkej láske.

hankm
9. dec 2015

@jadelka mas dieta, to asi vela vysvetluje. reprodukcnu cinnost si naplnila, chlapa ako takeho viac nepotrebujes.

borkavan
9. dec 2015

@hankm hm, ona písala, že bola sklamaná a sama napísala, že možno sa to zmení ale momentálne ja vo fáze totálneho sklamania. Je to pochopitelné, že odmieta vzťahy. Preboha, len ju neukrižuj, ty chlap jeden neempatický

hankm
9. dec 2015

@borkavan iba neempaticky? Cakal som nieco expresivnejsie ;)

borkavan
9. dec 2015

@hankm nekomenutujem

sue
10. dec 2015

Uff, koľko máte rokov milí diskutujúci, keď si myslíte, že päťdesiatnici sex potrebujú len výnimočne? 😲

natalym
10. dec 2015

@sue Ja len kvôli pestrosti diskusie: Moja svokra sa vyjadrila dcére a to má ona okolo 30 tky štýlom:
,, A vy to ešte robíte? Však deti už máte. ,,
Aj tak sa dá žiť. 😀 😀 😀

oldman50plus
10. dec 2015

@worker_falcon No možno by si mal konkrétne napísať ktoré z mojich názorov sú menšinové, inak tvoje tvrdenie nemá výpovednú hodnotu a je "očierňovaním oponenta" a nie argumentáciou voči názorom. Fakt ma zaujíma voči ktorému môjmu názoru protestuješ. A nezabudni že ja netvrdím že
@borkavan sex udrži každy vzťah. Ja hovorím že ak sú vo vzťahu problémy a sex prestane tak sa to rozpadne v naprostej väčšine. Ak nie, sú tak týmto obvykle začnú. Zhrnul by som to takto nasledovne.
1. Pre rozhodujúcu, viac ako ústavnú 😀 väčšinu mužov je sex vo vzťahu veľmi dôležitý
2. Kým ten sex pretrváva (v dostatočnej miere pre nich), myslia si že manželka ich má svojím spôsobom rada a preto sú ochotní vo vzťahu vydržať po určitú, prekvapivo vysokú hranicu
3. Pokiaľ sex vo vzťahu prestane (bez hmatateľnej príčiny, prekvapivá časť mužov "rytiersky" vydrží bez sexu aj desaťročia ak má manželka zdravotné ťažkosti) ak môžu, nájdu si niekoho iného a presunú sa do nového vzťahu.
4. Prekvapivo veľmi málo do toho sexu (alebo jeho lepšej kvality) manželku nútia pretože očakávajú že to musí chcieť sama od seba. Často je žena totálne zaskočená pretože sa jej zdá že "vôbec ma nevaroval".
5. Určitá malá časť mužov je promiskuitná a v jednom vzťahu nevydrží ani pár rokov, svojím spôsobom si to uvedomuje a "tlačí kaleráby do hlavy" žene od prvého stretnutia. Podľa mňa títo muži spôsobujú strašne veľa utrpenia lebo počas života urobia nešťastnými veľa žien.

A tiež netvrdím že to čo si napísal o mne nie je pravda. Je, ale vzhľadom k tomu že som nejaký empatický typ ktorému chodí dosť kamarátov aj kamarátok "vyplakávať na rameno" si dovolím tvrdiť že mám viac informácií než je obvyklé a že horeuvedené tvrdenia sú väčšinové.

@alexandramaria Návod neexistuje ale musiš sa vyvarovať niektorých častých chýb
1/. "Nech som robil čo som robil, nič nebolo dobre len ona vie všetko najlepšie"
2/. "Odkedy máme deti tak som ju už zaujímal len ako bankomat"
3/. "Vyžaduje odo mňa veci, ktoré neviem, nevysvetlí mi ich konkrétne a ak ich urobím po svojom tak som zdrbaný že ak to robím takto radšej som sa do toho nemal púšťať".
4/. Už sa o mňa nezaujíma ako muža. Veď ja by som urobil v domácnosti oveľa viac ak by mi konkrétne povedala čo a ako a malo to pozitívny ohlas v posteli.
5/ Nemôže odo mňa očakávať že budem robiť 16 hodín v zamestnaní aby som dosť zarobil a potom ešte ďalšiu zmenu doma. Musí si vybrať jedno alebo druhé a nedávať najavo sklamanie že to druhé nestíham
6/ Neporovnávať ma s inými. Jožo zarobí 10x viac a Peter odtiahne domácnosť prakticky sám, ale ja to neviem a robím čo môžem a nikdy nie som ocenený, len na mňa kričí aj sa mi niečo trochu nepodarí.