Manželka ma už neľúbi, poradňu odmieta a rozvádzať sa nechce
Ahojte. Založil som si tu dnes profil, lebo potrebujem poradiť od úplne nazaujatých osôb, keďže už mám z toho všetkého v hlave akurát tak zmätok a názory mojich známich na moju situáciu sa rôznia. S manželkou sa poznáme a žijeme spolu už 12 rokov. 4 roky sme manželia a máme takmer 3-ročného syna. Ja mám 32 a ona 31 rokov. Bývame ďaleko od rodiny mojej aj manželkinej. Od začiatku sme na všetko sami. Máme byt, auto, chodievame k moru na dovolenky každý rok, niekedy aj viac krát do roka. Problém je ten, že za posledný rok náš vzťah veľmi ochladol (aj sex), manželka mi povedala, že ma už neľúbi, ale že jej nie som úplne ľahostajný, odmieta so mnou sex. Aj mi povedala že jej sex somnou nechýba. Zistil som, že používa na to istú umelú vibrujúcu pomôcku. Raz pri hádke som jej to aj vykričal, lebo to veľmi podlomilo moje ego. Je to pre mňa neskutočne zdrvujúce. Je pravdou že som si uvedomil, že som jej so synom málo pomáhal, mám veľmi stresujúcu prácu a po príchode domov som si rodinu málo všímal a oddychoval som viac s mobilom v ruke resp. pred TV. Uvedomil som si to až začiatkom tohto roka, nakoľko mi to vykričala a mala pravdu. Tak som začal manželke viac pomáhať, chváliť ju, viac sa venovať synovi, prejavovať jej náklonnosť, uvedomil som si, čo je pre mňa dôležité a že ju, ani syna nechcem stratiť. Lenže teraz keď sa snažím, mám niekedy pocit, že jej idem na nervy. Niekedy jej len položím bežnú otázku ohľadom malého a má problém mi odpovedať alebo je nervózna. Vnímam tú zmenu a ten chlad. Už jej bozky a objatia odomňa nechýbajú. Necíti pri tom to, čo niekedy. Tak mi to aj povedala. Avšak finančne nám nič nechýba, ani nechýbalo. Hypotéku platím ja, nakupujem potraviny, platím účty, vybavijem úrady... svoje chyby som si uvedomil a snažím sa zo všetkých síl. Beriem malého vonku, aby si mohla oddýchnuť...Avšak sú dni, keď mi doslova ,,prepne,, a stále mi behá po rozume, že prečo to robím, prečo sa snažím, keď ona už o mňa nestojí, ubíja ma to. A takto stále dookola. Manželskú poradňu odmieta. Ona len veľmi ťažko rozpráva o svojich pocitoch aj so mnou a nie to ešte pred cudzím človekom. Rozvádzať sa nechce. Vraj mi nechce vziať syna. Pri jednom z posledných úprimných rozhovorov priznala, že nemá kam ísť a k svojim rodičom ísť nechce. Vravela, že sa môžeme pokúsiť spolu bývať aj naďalej, hlavne kvôli synovi. Pritom obaja vieme, že chladné manželstvo je pre dieťa zlým vzorom. Viem o čom hovorím, lebo preto som aj ja taký, som z rozvedenej rodiny, kde ešte kým boli rodičia spolu, chýbali bozky, objatia... Mám výpadky, že sa vyhrážam rozvodom, pritom ju stále milujem...má zmysel ostať spolu a hľadať k sebe cestu? Dá sa ešte dosiahnúť, aby ma aj ona milovala? Sama mi povedala, že sa bojí že ma sklame, ak sa budem snažiť a začneme spolu zase sexovať, dá mi nádej, že mi nevie sľúbiť, že to bude zase OK. Myslí si, že ak sa aj zmením, že to bude iba chvíľkové a potom sa to vráti do starých koľají a ona sa bude v tichosti dusiť v nenaplnenom vzťahu. A ja nechcem skončiť ako fackovací panák, že budem sekať dobrotu a ona ma využije a potom odkopne ako špinavé prádlo, keď si nájde nového ,,sponzora,,. Už ani neviem, čo jej behá vlastne po rozume a zamotávame sa...je to ako kolotoč. 1 týždeň je dobre (obaja sa snažíme) a stačí úplne malicherná hlúposť, kedy sa zase pohádame, urazíme sa a vykričíme si veci a tak stále dookola. Neviem si rady, prosím o Vaše názory. Ďakujem
Začnem od začiatku lebo sa mi vybil telefón a celý príbeh sa vymazal 👍
Aby si pochopil , my sme spolu prešli peklom , keď sme sa dali dokopy,tak vtej dobe sme podnikali s otcom, ja som rucil s majetkom. Narodil sa nám prvý syn , potom otehotnela 2x a vtedy to začalo , otec spravil zle rozhodnutia, zaplietol sa s ko..... Neustrážil som to a prišli sme o všetko ,dom, pozemok, auta ,peniaze , museli sme ísť do podnájmu a začať odznova. Ja som tak strašne tlačil na robotu že som si ju prestal všímať , chodil som unavený domov a začal som sa menej venovať deťom , lebo som im chcel dať lepšiu budúcnosť ,lebo viem že nenávidí ten podnájom. Začali výčitky ,hádky a strašne som sa rýchlo vytočil. Začali sme byť na seba alergický. v snahe zabezpečiť všetko rodine sa zomna stal jeden nepríjemný človek. Ale konečne sa začalo dariť , dobre zákazky ...... Prosil som ju že nech trošku somnou ešte vydrží ,že už sa to zmení ... Vtedy som ešte nevedel že už je neskoro. Deti išli k babke ostali sme sami doma, dúfal som že jej môžem všetko vysvetliť , ospravedlniť za všetko, ale ona každý deň chodila neskoro domov . Čakal som celý týždeň na správnu chvíľu keď si ma všimne že aj ja som doma a ona prišla a oznámila že sa zaľúbila ....za tých pár dní som musel zažiť neskutočnè veci .
Nahodila také rýchle tempo nato aby mohla byť s ním že ja som to nestíhal spracovávať , každý deň niečo
Zbytočne som prosikal , žobral o šancu , jednoducho je zaľúbená a ja som skončil nedala mi ani len iskricku nádeje , 5 noci som spal Max 2h ,schudol som 9 kíl ,nedokázal som jesť , vyčerpalo ma to natoľko že v robote lebo musím aj robiť aj riadiť ľudí , mi na streche došlo zle a odpadol som , nejako som sa pozbieral chcel som ísť dole čo si všimli moji ľudia a dobehli v čas lebo som pri kraji odkvecol znova keby ma nechytili tak je asi pomne, a toto ma tak neskutočne nasralo, že som si povedal že odteraz premna sú len deti , ona sa chcela odsťahovať aj s deťmi ale ja nechcem aby museli zmeniť školu kamarátov všetko čo tu majú , že som im navrhol že im prenechám byť , a ja sa odstahujem .
Takže ona do nášho bytu ( podnájmu ) si dotiahne svojho milenca a ja idem preč . S deťmi sa už stretol aj predtým a ževraj ho deti majú radi . Dal som mu vedieť že netuší čo zažívam čo spôsobili ,ale keď čo i len zvisi hlad na deti tak oľutuje deň keď sa pozrel na moju ex
No a teraz z toho napíšeme knihu 😁
Takže sory že tak priamo,ale keď si myslíš že to že platíš všetko , kupuješ darčeky a postaráš sa o všetko materiálne že to stačí ,tak nie ... Moja si vybrala miesto istoty a nábehu na peknú budúcnosť , skladnika ktorý ešte k tomu platí alimenty.
Jedna rada keď prídeš z roboty tak robotu nechaj vonku , pobozkaj ju ,keď sa bude odťahovať tak jej pleskni po zadku a povedz jej ako dobre vyzerá , všímaj si ju , zmena účesu , parfému ,pochval ju a poďakuj sa za oprate prádlo , že sa dobre stará o syna , a neboj sa vysávača nekuše 😁zmenu ale nečakaj za týždeň, ty to ešte môžeš napraviť , časový rozdiel medzi tým kde si ty a kde ja, je asi rok . A hlavne kľud
@taki18 ahoj, prepac, ze az teraz ale uz ma boleli oci z tolkeho ciatania a zaspal som. Mam pocit, ze ja a ty pracujeme v rovnakom priemysle 🙂 no my sme vlastne od zaciatku tiez vsetko budovali, s vynimkou toho, ze nam moj otec naopak pomohol financne, ked sme to potrebovali, za co mu som vdacny. Urcite to nebola az taka ,,koubojka,, ako pises ty. A podobny zamer som mal aj ja ze jej necham byt s vynimkou ze ho mame na hypo spolocne, ale platil by som to aj nadalej, kym by si ona nenasla niekoho, s kym by uz nemusela prijimat toto odomna. Ze ak by to nevyslo, tak by som musel mysliet uz asi iba na syna. Ono inak s tym skladnikom v podnajme to koniec koncov nemusi byt ziadna vyhra, to sa casom uvidi, co sa z neho vykluje, ked opadne zamilovanost. Jej sa to moze este vypomstit. Tie deti si straz, ako si aj jemu povedal. Kolko ma zena rokov? Kolko ten kolega? Radis k teda podla seba ze pred rokom ste boli v podobnom stadiu aj vy? Ono podla mna toto moze byt aj individualne a mozno ja ten rok uz nemam, mozno mam iba mesiac, mozno ani to a mozno fakt iba stracame cas, ale neviem pokial nevyskusam, idem sa teda snazit. Idem rozmyslat ako obzvlastnit tu vsednost. Zatial ma nic nenapada, nemate nejake navrhy baby? Co by sa pacilo Vam? Mozno to, ze by som ozaj pristupil k prestahovaniu sa blizsie k svokre, mozno prave to by bola ta zmena o ktorej ty hovoris. Mozno ten skladnik bude naozaj tak super, ze si budu dlho rozumiet, preto sa pytam, kolko maju obaja rokov.
Ohľadom tej grilovačky, ja si tiež niekedy s ľuďmi nemám čo povedať a skôr viac počúvam. Najmä ak nie sú moja "krvná skupina". A nerobte si z nej srandy, že aha, teraz ide niečo povedať. Lebo ak aj by chcela niečo povedať, možno stratila odvahu.
Aj pri komunikácii s tebou sa možno častokrát aj chcela porozprávať, aj mala odhodlanie, ale stačí, že ty si povedal niečo ostrejšie alebo ju prevalcoval a stratila chuť hovoriť.
Neviem nakoľko je submisívna. Alebo či len stratila nejak chuť do vecí.
Daj jej možnosť, nech si povie, či by napr. chcela na výlet. Dieťa máte už veľké, môžete aj s ním. On sa dobre vybehá (napr. v lese, parku..) a príroda je liečivá, pomôže aj jej sa viac otvoriť. Ale na to potrebuje cítiť, že môže povedať čokoľvek, že je v bezpečí (nie že po nej vyletíš) a hlavne sa musí cítiť milovaná a akceptovaná taká, aká je.
@taki18 pani hlavne ju necapni po zadku 🙈 radsej jej podaj do ruky z casu na cas kvet. Ale suhlasim s tym, ze ked sa odtiahne neuraz sa, reaguj bez emocie a ega.
@unicornlady mas pravdu. Mava aj ona nejake navrhy na travenie spolocnych chvil, costo som ich ale prevalcoval, ako hovoris. Dam jej navrh ze ak ju to urobi stastnejsou tak sa odstahujeme blizko k svokre a zmenime svoje zivoty. Lebo ako teraz hodnotim, my dvaja sme tych 12rokov fakt na vsetko boli sami. A vela veci sme aj zvladali, doplnali sme sa, mame velmi podobny vkus. No dieta nas a hlavne ju tak pohltilo a nas rozdelilo ze vecer bol clovek vzdy unaveny a uprednostnil par minut sam so sebou ako s partnerom a to bola tiez chyba. Musim pred tym varovanaj ostatnych, kto toto cita. Zena mala minule aj take myslienkove pochody ze ci prave to, ze sme od zaciatku vsetko budovali sami, ze ci prave to nas nedrzalo pokope tak dlho, neviem. Kazdopadne by sme sa mali obaja vzdchopit a ist do toho naplno! Snad budem vediet kontrolovat moje vybusne stavy...a ako vacsina z vas pisete, vela som toho naozaj pokaslal a priznavam si to. Je cas zacat byt lepsim clovekom.
@betulinka1 budem sa naozaj velmi snazit! On iste myslel tak jemle plesknutie, nie ze jej ostane na zadku modrina. Ale aj to capnutie verzus kvet je asi o povahe tej zeny. Niektora radsej to a niektora ine. Musim zistit, co je prijemnejsie pre tu moju, lebo mam pocit ze na nu kytica ruzi na valentina nejak extra nezaposobila. Najme tento rok, ale je pravdou ze vztah uz bol na bode mrazu, tak to asi pre to. Ale mam ajtak pocit, ze aj pred tym tie kvety neboli az takym silnym elementom. Ona je skor na tie dotyky, co mi aj hovorila. Al ked som bol napr. v posteli nezny dotykami, tak mi teraz prezradila, že ju to skor odradzalo ako vzrusovalo. A ja pako som si cely cas myslel ze ona to tak chce. A som cumel ako puk, ked to na mna takto vysypala. Ale podakoval som jej za uprimnost. Nakolko fakt tych 12 rokov viazla komunikacia na oboch stranach a nejak sme si vzdy len zahryzli do jazyka, az to jedneho dna prasklo.
@ma88 pytas si nejake typy. No keby som nechcela uz chlapa a hnusi sa mi, tak uz nema sancu ale povedzme, ze u tvojej zeny mas. Sadni si a spytaj sa akeho motivatora pocuva, cita. Ze by si si rad vypocul aj ty. Dones veceru, navar veceru. Daj tam sviecky. Nalej vino. Sprav jej kupel, ze dieta uspis ty. Sprav jej masaz alebo ju zober na masaz a dieta postraz. Posli ju kadernikovi. Zober ju na prechadzku, na bike. Drz ju za ruku, dotykaj sa jej. Pusti hudbu, zatancujte si. Svoje ego nechaj vonku aj ked z teba spravi blbca, zasmej sa na tom. Chod psychologovi na rady. Ked si rychli v sexe, z casu na cas vlez pod paplon, nie len tvoje prsty ako si pisal. Aj dobra masaz vonavim olejcekom moze skoncit pod paplonom. Hovor jej co chces ty. Ked si unaveny z prace, oki povedz jej to, ze toho bolo vela a povedz co vsetko. Na chvilu si oddychni, ze si das pol hodku relax a potom sa im budes venovat. Dodrz to. Ukaz aky si dobry otec. Netukaj do telefonu pred nou, pytaj sa jej na co mas chut, co ti podam, co chces robit. Ako si sa mala. Nezabudni jej hovorit, ze ju lubis. Ak chces skusit vsetko tak skusaj. Ale musi sa snazit aj ona😉
To je ale riadne prúser, keď po 12 rokoch nevieš, čo sa tvojej žene páči.
Mne sa napr. kvety páčia, aj tak v kvetináči, alebo keď rastú vonku v skalke, aj krásne kytice sa mi páčia. Ale zase, ak dostanem kvety, nie som z toho nejak veľmi očarená, či ako to nazvať.
takže kvety jej môžeš kúpiť, ale nečakaj za to nejakú náklonnosť navyše
Aj to je dobrá rada, spýtaj sa na toho youtubera. Aby si mal prehľad, či on hovorí aj niečo k veci, alebo je to taký manipulátor. Vieš, je to pre ňu zmena, ja viem byť tiež očarená nejaký čas aj pekným hercom :D ale to nič neznamená, to prejde
@ma88 jasne, ze jemne capnutie, len niektore zeny to neznasaju aj tak. Nemala rada o teba jemne dotyky? To vzdy alebo az ked ste si nerozumeli. No to je jedno, uz to nerozoberaj. Tvoja otazka znie, co dalej. Myslim, ze dostanes kopec rad, co tu baby napisu. Sama som zvedava. Dnes ma byt pekne, takze asi by si mal vymysliet nejaky plan na dnesny den pre rodinku.
@betulinka1 dakujem Ti. Aj tebe @unicornlady ze ste ochotne so mnou diskutovat a naviezt ma. Aj napriek tomu, ako velmi som to pokaslal. Ja som sam doma, zena sla na vikend k svojej sestre. Sam som ju pustil iba s malym, dal jej auto a nech idu. Nech ma ona moznost si to vyrozpravat aj so svojou sestrou. Povodne sme mali k nej ist na vikend vsetci, no ako sa to v nedelu a v stredu pokazilo tak som nesiel. Kamoska mi poradila, aby som sa na ni vykaslal a ze jej mam povedat, aby sa odomna odstahovala, tak som jej to potom pri poslednom vystupe aj povedal, ale nejako som nakoniec z toho nemal dobry pocit a preto som sem vlastne aj napisal. Poziadal som o nezaujate nazory, skusenosti, lebo aj ta kamoska uz ma aj ked mozno iba minimalny, ale ajtak nejak zaujaty postoj. A nie, nebude to tym, ze by si nieco ona (kamoska) narokovala, tym som si isty. Jej som jej nestihol vyrozpravat vsetko, tak ako tu na MK. Ona ma dost svojich a vaznych zivotnych problemov a nechcel som ju tym etse viac zatazovat. Preto mám v hlave myš maš, že sú rady, ktoré mi radia to vzdať a sú také, ktoré mi radia bojovať...viem, pomoct si musime v prvom rade my sami, nik nam neda presnu odpoved na nase otazky.
Chod do poradne sám. Ale zmenila by som taktiku... Bud sa pozbiera a začne riešiť problém alebo sa rozvediete. Nestrácala by som čas, nateraz.. Syna by som brala preč samého, dovolenka ok... Ona nech je doma, choďte len vy. Keď nemá záujem nebudes jej teda chýbať.. A ona nech upratuje doma. Účty treba dat napoly atd.. Ved nie si sponzor, si len spolubývajúci. Ale tento scenár som videla u nas, ona sa naučila žiť a fungovať sama, kým si nepomáhal doma.. A snaha jej ide na nervy.. Ze sa pýtaš niečo ide na nervy... Celý ideš na nervy. Mala by ostať chvíľu sama, aby si to utriedila v hlave. Stratila sa u vás iskra. Možno by syn mal ísť ku starým rodičom cez prázdniny... A urobiť si čas iba pre vás.
@simca06022011 ano, to ze idem na nervy sa bojim, to vo mne rozduchava ten hnev a tie moje sceny. No este tu je taka vec ze ona v auguste chcela ist tak ci tak asi na 3 tyzdne k mame aj s malym, cize ona aj pojde. Mam jej narovinu povedat, nech si teda v tom auguste utriedi u seba a potom nech sa rozhodne? Je toho na ju teraz vela. Syn ma ist od septembra do skolky, musela by sa stahovat, nema auto atd...milion suvislosti, ktore by jej bolo treba zariadit. A navyse chce zacat pracovat tiez od septembra/ oktobra...cize ma to urcite velmi tazke a urcite tazsie ako ja. Ona mi minule aj napisalanze sa bude velmi snazit a ze ked som bol tyzden prec ze sa citila taka osamela. Ja som jej vtedy napisal raz rano na stol papierik, ze ju velmi a aj maleho milujem, ze sa velmi chcem snazit o navrat jej lasky, lenze ked najodou niekedy odojdem, tak to nie je preto, ze uz nemilujem, ale preto, ze uz nevladzem tie moje depresivne a vybuchove stavy dalej potlacat.
@simca06022011 a syn by bez nas so svokrou asi nevydrzal dlhsie ako 1 noc...jemu sa po nas oboch stiska a vola po nas...je to tazke, kedze sme tak daleko od takejto podpory
@unicornlady rad by som toho youtubera pozrel, ale mne je on uz na pohlad taky preafektovany clovek, vola sa radek karban. Cital som o nom ze je to ,,šmejd s ľudskými citmi,,
@ma88 necitala som komentáre, možno ti to už niekto poradil...ale ak nedokážete s manželkou hovoriť o citoch, skúste si o tom písať. Popros manželku nech ti napíše trebárs do mailu čo všetko ju vo vašom vžťahu zraňovalo a zraňuje, čo jej prekáža, ako by to malo vypadať aby bola spokojná a šťastná. Kludne jej pošli sám konkrétne otázky...to, čo bude ďalej bude záležať od jej odpovedí. Nemôžeš pracovať na probléme, ktorý do detailov nepoznáš...
Ďalej, zožeň a prečítaj si pozorne knihu Päť jazykov lásky do Garyho Chapmana. Tá dokáže veľmi pomôcť aby sa dvaja pochopili. Ak bude manželka ochotná, skús to daž prečítať aj jej...na konci je dotazník podľa ktorého budeš vedieť čo manželka od teba vlastne potrebuje.
Ešte jedna vec...ak manželka odmieta manželskú poradňu, choď tam sám. Proste to preber so psychológom, ak ti manželka niečo napíše, zober to so sebou a rozoberte to v rámci terapie...
A najdôležitejšie na záver: Nerozprávaj sa s ňou viac o sexe, nesnaž sa s ňou mať sex, vôbec sa na túto tému nebavte ( zatiaľ ). Ak máš potrebu, rieš si to ako ona, ruky máš...
Držím palce
@alexandraalexandrova dakujem. Idem si tu knihu kupit. S tym sexom by som aj vydrzal, avsak ako som cital, mal som pocit ze sexom to viem zachranit, ale asi nie, zena to vnima inak. Dnes vecer, ked sa vrati si skusime dat zase uprimny rozhovor a snad sa veci zase pohnu. Dakuejm za nazor
@ma88 k tomu sexu...u zeny to s tym skutocne nezachranis, skor naopak, ak si to vynutis, bude mat pocit ze si ju zneuzil iba kvoli svojim potrebam. Pozor na to...a k tomu rozhovoru...ak nebude vediet odpovedat, netlac na to...ozaj skuste pisat. mne to vzdy islo pisomne stokrat lepsie ako rozpravanie...snad to date do poriadku
@alexandraalexandrova dakujem a mas pravdu jej islo pisanie vzdy lepsie ako rozhovor, dobry typ od teba a dakujem zan

To je dlhý príbeh tak keď nezaspis tak napíšem , je to ináč kolega z jej roboty ... Klasika