icon

Manželka nemá chuť na sex

8pete9
4. aug 2014

Ahojte zeny.
Chcem sa spytat na vas nazor, mozno lepsie pochopit manzelku.
Sme manzelia 2 roky, mame 14 mesacne dieta. manzelka otehotnela hned po svadbe, a teraz je zase tehotna, nejako 3 mesiace sa narodi dalsie dieta.
Problem je v tom ze manzelka vobec nema chut na sex. Po svadbe to bolo chvilu ok, a potom jak otehotnela, tak to vobec nechcela, potom sme to nejaky cas nemohli robit kvoli komplikaciam, potom sa narodil maly a prvych 6 mesiacov (nie 6 tyzdnov) tiez nic nebolo. Az potom nejak okolo vianoc jej asi trocha prisla chut aj ked moj pocit je ze to nebolo ono z jej strany.Takto to bolo asi 6-7 tyzdnov a kedze potom zase otehotnela, tak odvtedy sa milujeme priemerne tak 1-2x za mesiac aj to len sposobom ze ona roztiahne nohy a ja mam spravit "co treba". Takze nic moc. Vyhliadky do buducnosti tiez nie su moc dobre kedze porod a potom zase ked to bude tak ako s prvym tak pol roka nic a ktovie ako potom.
Manzelka hovori, je to ta posledna vec, na ktoru teraz mysli a ze na to vobec nema chut, ale vo mne zase vreju hormony a niekedy to nie je jednoduche spat v jednej posteli so zenou, ktora tak vzrusuje (aj ked nezamerne). Sam sebe si to nechcem robit, sice to je niekedy krajne riesenie, ale nemam z toho dobry pocit.

A manzelku nechcem nutit do niecoho, co nechce, jednak to pre nu asi nie je prijemne a jednak to ani pre mna nie je potom uspokojujuce ked ona nic nerobi. Tuzba na nejaky cas klesne ale mam pocit ze to nie je spravna vec.
Ako ste vy na tom?
Mam sa zapriet a radsej nic neocakavat a nesnazit sa ju nahovarat, alebo date nejaky napad, co by ju mohlo nastartovat? Nech je vlk syty aj koza cela.
Alebo to je u vas v tehotenstve tabu?
Dakujem

tutulak
11. aug 2014

@slecnamarplova NIe nemas pravdu, "Posledna vec co by ta zaujimala su plne vajcia ... Chudaci chlapi...nemaju sex ze??"
Nie je to posledna vec, je to jedna z tych v prvej desiatke ci trojke. Podla okolnosti.
Nadherne hned z rana, ked citam ze chudaci chlapi... Urcite vies co to je mat plne vajcia vsak? 🙂 Asi tak ako my vieme co to je ked vam hormony kolisu hore dole 😉
Bez urazania sa, podla casu kedy si pisala to bolo moc skoro na takuto odpoved.

slecnamarplova
11. aug 2014

@tutulak hej vyplyvalo to z toho, ze celu noc sa staram o dieta a mm spi 😀 a potom ma rano chut

luludia
11. aug 2014

@tutulak 2 roky odmietania zo strany zeny je uz vazny problem. Ak tvoja zena nevie/nechce prijat kompliment podla tvojich slov, ma nejaky blok. Ten mohol byt vyvolany tebou, mozno si jej hoci aj nevedome nejako ublizil alebo podkopal sebavedomie nejakou nemiestnou poznamkou (skus zvazit, ci sa tak mohlo stat) alebo sa zablokovala nejakou zmenou, ktora s tebou nijako nesuvisi ale suvisi s jej vlastnou sebahodnotou. Su ludia, ktori maju take komplexy sami zo seba, ze je problem vyzdrzat samemu so sebou. Pochybuju o sebe, nemaju sa radi a vtedy odmietaju akekolvek dotyky a komplimenty. Ako vidis svoju zenu? Aky ma vztah sama k sebe? Paci sa sama sebe, vie sa prijat taka aka je? Nepribrala velmi po porode a trapi ju to? Nemala tazky porod a boji sa milovat aby opat neotehotnela? Moze byt za tym akykolvek iracionalny dovod vyplyvajuci z jej vztahu samej k sebe.

0silvia0
11. aug 2014

@slecnamarplova
@tutulak
no vám dvom by to v partnerstve asi neklapalo, reagujete na seba ako typickí manželia 😀 😀 😀

luludia
11. aug 2014

@tutulak k tomu, co som pisala vyssie ma navadza to, ze je s tebou vecne nespokojna a nadava ti. Podla mna voci tebe len premieta nespokojnost samej so sebou. Neustale kritizovanie druheho je vlastne kritika sameho seba a sposob ako vlastnu frustraciu dat von.

sono2
11. aug 2014

@tutulak veď ok. A mimochodom už debatuješ riadne dlho. Určite si dostal milión návodov takže pomohlo? Zlepšilo sa to? Či len tak polemizuješ s každým a krátiš si čas.

tutulak
11. aug 2014

@adri266 Takze ako vzdy, postupne;
1. Problemy po narodeni dietata medzi partnermi vznikaju preto, lebo chlapi si myslia, ze je ok, ak zena robi 80% prace okolo toho.
Nadhera, uz len to v tej vete "chlapi si myslia". Ak mam hovorit za seba, tak ja som sa aj pytal a sa este pytam co treba urobit/pomoct.
2. A teraz, sa pani, zamyslite, kolko percent ste robili VY dvaja po narodeni dietata.....kolko ste robili okolo vasich vlastnych deti.
Matematicky ti to neviem vyjadrit, na to je dobra manzelka "Kolko si bol, Kolko si urobil, Kolko este..."
Ale poviem ti takto. Pri prvom som vstaval, krmil, prebaloval, prezliekal, obliekal, hral sa, umyval, cital, chodil na 2+ hodinove prechadzky o 5-6 rano cez vikendy, pravidelne chodil na sport. aktivity.
Tak a skus mi povedat KOLKO je to percent?
3. ....muz sa po porode tvari len ako milenec, len ako manzel, ale nie ako OTEC...
Dalsi skvost, ked zena / matka / (svokra) svokra vedia najlepsie ako a co ma robit OTEC. Ale AK/KED otec nieco robi tak to nie je v poriadku podla ich manualu.
A nie nemas pravdu, ani sa netvarim/e ako milenec, ci manzel. Tak ako sa vy netvarite. Je to zmena pre vsetkych aj NOVU MATKU aj NOVEHO OTCA.
4. A neviem, ci to chlapi pochopite, pre matky je dolezite vidiet to puto medzi otcom a dietatom.
Ani neviem ci sa to da pochopit, nakolko to je len vasa predstava (pokial o nej nehovorite) co to je to puto medzi otcom a dietatom. Je to vas pohlad na puto, ktore sa vobec ale vobec nemusi podobat na vasu predstavu. A co potom? Rozidete sa iba koli tomu lebo to nie je PODLA VAS? Asi ano....
Kde je kompromis? Kde je radost matky z toho, ked sa OTEC snazi JEHO sposobom komunikovat s detmi. Aj jeho detmi.
5. ktory z Vas dvoch poslal partnerku na lekarske vysetrenie?
Ja. Vela krat. Isla bez toho aby mi povedala. Bol to len vseobecny lekar, kde urobila "test". Nic menej nic viac. Ale spolocne odmietala, lebo "nema" ziaden problem a hlavne nema cas na take hovadiny.
6. Ktory z vas dvoch bol u sexuologa, na terapii, v poradni?
Ja. U muzskeho psychologa. Chcel som zisit ci je (len / aj) u mna problem. Mal som zopar sedeni.
Manzelka ma potom posielala za psychologom, ze snim sa lepsie porozpravam. 🤐
7. Miesto toho, ze tu si vylievate srdce ci nieco ine, rieste problem ktory mate. Inak len stracate cas.
Napriek tomu ze si na MK registrovana uz 3 roky a mas za sebou 1954 prispevkov sa mi nezda ze si vylievam/e srdce. A keby aj? Je na tom nieco zle?
Pytame tak ako aj ty, ci ma niekto podobne situacie.
8. ze sa venujete NAM, anonymnym zenam, a nie svojej vlastnej, u nej stracate tie *dobre body*.
Tak isto mozem povedat tebe ( oststnym) preco sa nevenujete patnerom?
A to je co Dobre / Zle body. 10 dobrych a mas sex, 5 zlych a budes doma sediet?. 😖 😖 😒 😒

sono2
11. aug 2014

@tutulak ináč., kde je žena., keď Píšes tieto siahodlhé správy.?

adri266
11. aug 2014

@tutulak typicke 😖
Mas dost casu, aby si si precital o mne, o mojich statusoch, ale nevies si vygooglit na nete nic o svojom probleme, ci o probleme svojej manzelke.
PRave z toho, co si napisal, mi vyjde, Ty si spravil vsetko pre zachranu vasho vztahu a ona ze je to jedna sebecka mrcha, ktora Ti neda len z pomsty.
Mal by si sa rozviest. Inak tu zbytocne /a mozno nie/ marnis cas

PS. Vobec si nepochopil moj prispevok, tak ako nechapes svoju manzelku. Vidis vsetko zo svojho pohladu. Vam dvom proste niet pomoci.

sono2
11. aug 2014

@adri266 ináč dúfam., že to čo tebe napísal., dal prečítať svojej žene . Možno sa po tom uvedomí 🙂 nie. Mňa tu do toho nič. Ma len zaujímalo, či už pán niečo vyriešil.

7zahrad
11. aug 2014

@takyna Hormonalna antiko vie vyvolat nechut na sex.

katka2365
11. aug 2014

Niektoré ženy by vydržali aj celý život bez sexu.Ja nepochopím ale ked treba robiť deti tak vtedy chcú.Sex nieje iba na robenie detí ale na uvolnenie tela aj duše.My ženy nevieme ako sa cíti muž ked je "plný" ale možno je to ako z močom musí to isť von lebo sa to stále tvorí. Ja by som ani mesiac nevydržala bez sexu nieto ešte 2 roky.

adri266
11. aug 2014

@tutulak a len posledna vec.
Mozno si spravil pre manzelku vsetko, co od Teba potrebovala. T.j. dal si jej svoj geneticky material a teraz TA uz nepotrebuje. Nemoze ist aj o to? Su zeny, ktore sa silou mocou chcu stat matkami, a potom uz partner nie je potrebny.
Ale v tom by vam najviac pomohol psycholog. Na Tvojom mieste, ak ju fakt mas rad, tak ju k psychologovi dotiahnes aj parom koni. A ak Ta ona ma rada co len trocha, tak tie kone nebudes potrebovat.

adri266
11. aug 2014

@katka2365 je to ako s kavou, niekomu staci salka na den, niekto potrebuje 5, a niekto kavu nepije vobec.
Skoda len, ze na take veci pridu partneri az ked je prineskoro ☹

13roman13
11. aug 2014

@adri266 Nemam pocit ze sa tu niekto stazuje len debatuje. Treba si pripustit moznost ,ze tu hladaju vychodisko z toho, ked uz vyskusali vsetko okrem toho "podvodu". Chlap ,ktory by nemal zaujem o svoju zenu by tu asi ani nebol a nepytal sa Vas zien na nazor a pocity . Citam tu niektore reakcie na tuto temu a je tu kopec skusenosti z ktorych sa da vybrat a mozno budu osozne pri rieseni problemu . A preto je tu a pyta sa . Ako kazdy chlap tak isto aj zena su ojedinele a treba ku kazdemu pristupovat osobitne . Kazdy sme iny a kazdy mame iny zivot. Takze si vyberie len to co si bude mysliet ze zaberie pred tym poslednym krokom . "PODVODOM" a ROZCHODOM .

13roman13
11. aug 2014

@katka2365 Pravda

mysicka36
11. aug 2014

😀 nechápem čo riešite. Vydieranie sexom? No tak si na to niekoho nájdem, kto si so mnou s radosťou užije. Ako píše adri vaše ženy od vás chceli semeno na otehotnenie nič viac. tak sa s tým zmierte a zariaďte sa podla toho. Život je príliš krátky na to aby som ho prežila nešťastná.

adri266
11. aug 2014

@13roman13 rovnako ako tuto temu nepochopim temy, ktore tu pisu niektore mamicky: Moj sused sa na mna skaredo pozera!!! KAmaratkina dcera nosi nemoderne nohavice!!!
Ludia travia viac casu na nete rozpravanim sa o probleme s cudzimi ludmi ako s tymi, ktorych sa ten problem tyka
No a ked aj poradime milion sposobov, ako problem vyriesit, a ani jeden sa NEDA spravit, tak potom tu nejde o samotny problem, nie? 😝
Ja by som VELMI rada pocula jej stranu, jej pribeh, ako to vidi cele ona.

slecnamarplova
11. aug 2014

@0silvia0 😀 😀 😀

13roman13
11. aug 2014

@mysicka36 Presne tak

13roman13
11. aug 2014

@adri266 Hm to hej ale ak uz som v tom partnerskom zivote mal by som sa porozpravat o problemoch nie ich davat pod koberec. Potom je tam toho vela a uz je zle. Komunikacia je najdolezitejsia. To je jedno ci o vareni , peniazoch , detoch, zaludocnych potizach ale aj oo takychto veciach ako je sex co komu chuti pri tom atd. Inac ak sa nerozpravaju to je zaciatok konca. No ale samozrejme si to musia uvedomit obaja ci je ta debata prijemna alebo neprijemna vsak su par.

8pete9
autor
11. aug 2014

@katka2365 Vdaka za podporu. Ty to vidis takto, moja zena to vidi, alebo skor citi inak, ja ju za to neodsudzujem.
@liavan Tiez vdaka za podporu. Nemozem na nu tlacit tak ako hovoris, myslim ze by to narobilo viac skody ako uzitku. Nejak to vydrzim a prezijem a potom sa to snad zlepsi.
@mariannan Neviem ci si vobec citala moj prvy prispevok cely 🙂. A neber to v zlom ale pisem hlavne o kvalite a kvantita je uz na druhom mieste. A keby to islo tak ako ty navrhujes, bol by som rad, ale to jednoducho nejde, nechce to. Ale inak dik za dobre mienene rady 🙂.
@zuzka1008 Dakujem za podelenie o svoje skusenosti, snazim sa aplikovat podobny postup.

@adri266 Bud si necitala moje prispevky, ale NEchces pochopit to co som sa tu snazil vyjadrit a docielit, alebo si len proste potrebujes kopnut z nejakeho dovodu do chlapov (mozno na zaklade zlych skusenosti). A samozrejme vsetkych chlapov do jedneho vreca a na vine moze byt len chlap! A na konci to zaklincujes tym ze nam dvom uz niet pomoci! No fantazia!

@slecnamarplova Na toto radsej ani nebudem reagovat. Ked niekto nechce pochopit, tak nepochopi.

mariannan
11. aug 2014

@8pete9 @tutulak @13roman13 chlapi a uz ste sa zeny opytali ci vie pri tom dosiahnut orgazmus? Je Vam urcite jasne,ze kazda to vie predstierat (ako muz vie predstierat,ze ho zaujima debata o kvetoch..hihi)ale su zeny co nedokazu dosiahnut vaginalny orgazmus iba ten klitorisovi a tym padom sex nie je to po com tuzia...treba sa o tom bavit velaaaa...zistit komu co ako vyhovuje...lebo ked ma len drzat bez toho aby z toho nieco mala!no animVas by to nebavilo...samozrejme aj zena musi skumat svoje telo aby vedela muzovi ukazat co a kde aby to bolo to prave "do raja"...nezostava ine len silno drzat palce a velaaaa trpezlivosti s polovickami...len nie nezmyselne,niekedy sa fakt neda stat protimvetru... 😒

13roman13
11. aug 2014

@mariannan Preto som povedal ze nemoze viaznut komunikacia a to je jedno o com. A v tomto ,aby si prisli obaja na svoje musi byt ta debata otvorena a treba experimentovat a vyjde to urcite. Hanbu odlozit vsak ste partnery .

takyna
11. aug 2014

Uvazovanie zien 🙂 a riesenie pre vas chlapi..., ziadne snazenie-mile slova 😉 , ked chodi chlap nasraty zurivy ako pes.., tak si zena povie, musim mu dat 🙂 aby bol doma klud 😀
a mate to vymalovane 😉

adri266
11. aug 2014

@8pete9 Ty si teda Tutulak? Mas viac nickov? 😉 Lebo toto, ze vam dvom niet pomoci som pisala jemu, a nie Tebe 😉 Treba pytat admina, nech nam skontroluje vase IP? 😎

anavi85
11. aug 2014

@adri266 súhlasila som s každým tvojím príspevkom

8pete9
autor
11. aug 2014

@adri266 Aha, tak tuto vetu som zle pochopil. Myslela si tutulaka s manzelkou. OK, ospravedlnujem sa. Ale to ostatne plati.

0silvia0
11. aug 2014

@adri266 myslím si, že nie každý vie kvalitne vo vzťahu komunikovať. Ak jeden je schopný kvalitného dialógu, častokrát ten druhý z trucu hrá urazeného a odmieta riešiť vec - lebo nemieni riešiť somariny 😒
Nie každý je hneď ochotný vyhľadať pomoc psychológa alebo iného terapeuta, nakoľko nie je schopný si priznať, že potrebuje terapiu.
Manželstvo je vtedy kvalitné, keď dvaja sú schopní spolu komunikovať. Keď je ochotný komunikovať len jeden, tak má častokrát smolu a cíti sa frustrovaný...

adri266
11. aug 2014

@0silvia0 nuz, psycholog by mal byt posledna pomoc. Najprv rozhovor, lekar, vysetrenie, zmena sameho seba, a ak to nepomaha, tak kvalitny psycholog.
A nie je len problem v komunikacii. Ale po rokoch sa vztah meni. To, co nam bolo na zaciatku samozrejme povedat, mame zrazu problem vyjadrit. Kazdy z nas sa rokmi meni a je BLBOST povedat, ze to ak nie je.
Ona ocakava od chlapa veci, ktore su samozrejme, on potrebuje od nej jasne vyjadrene, co ona chce. A zacinaju sa problemy.
Ak si to vezmes, vacsina rozvodov ci nevier zacala na uplnej banalite. Lebo sa im svokra stara do zivota. Lebo on jej nikdy nepovie, ze je pekna. Lebo ona ho za nic nepochvali, len ho kritizuje. Vznika snehova gulicka, z ktorej sa rokmi ci casom vytvori na obrovsky kolos, ktory oni sami dvaja nedokazu zburat ci prekonat.
A preto navrhujem psychologa ci poradnu. Cez urad prace je to zdarma a je to vzdy jednoduchsie riesenie ako najsti si milenca milenku ci rovno sa rozviest.
Ked sa pracka pokazi, volame opravara ci ju rovno vyhodime? 🤐