icon

Manželka sa chce rozviesť, ale ja ju stále milujem

ergonimum
14. jún 2016

Mozno nie je zvykom ked sem pise muz. Moja polovicka sa 1.2. rozhodla rozvadzat po takmer 11rokoch a to mame dve deti 10 a 8 rocne dcerky.
Dovod rozvodu ze ma prestala lubit a ze jej nie som oporou.

Zazivam od vtedy peklo v zivote. Prosil som, zobral som, po kolenach chodil, skusal to po dobrom po zlom, slubmi vyhrazkami....

Nic je to uz mesiac co sa dokonca odstahovala zo spolocneh domacnosti do prenajmu kym jej postavia dom.

Dostala sa na vyssiu poziciu , do mesta sa pristahovala jej mama a tak je vsetko pre nu jednoduchsiem. Dokonca si stihla uz najst aj priatela.

Ja som ostal v dome sam. Neviem sa sustredit uz 5ty mesiac na pracu, zacal som fajcit a nie malo minimalne 60cigariet a bolo aj 120 denne.

Nerobim jej obstrukcie a dal som jej tisic dovodov preco to skusit znova. Bolo to pekelne obdobie a este je. Dva mesiace som nevedel ci zit ci uz nezit.
Priatelia ma presvedcili ze tu musim byt pre deti.

Teraz som mimo na dovolenke kde som sa isiel zrelaxovat. Ale cely cas len myslim na deti a manzelku. Ked pridu deti ku mne tak som stastnejsi ale zaroven ma vsetko boli pretoze mi chyba manzelka.

Sam neviem ako dalej. Skusal som zurovat s kamaratmi, skusal som randit, skusal zabudnut chlastom, dovolenkou.....

Nic z toho absolutne nepomaha. Ked bolo rande a uz islo do vaznejsieho cukol som nedokazem to. Jedine pozitivum ze mi to zvysilo sebavedomie. Zacinam si uvedomovat ze uz nikoho tak milovat nebudem a radsej sa obetujem ja a budem sam zit v trapeni len aby moje 3 baby boli stastne. Ale napr. deti mi hovoria ze sa im to takto nepaci a necitia sa stastne. Manzelka tvrdi ze to nie je pravda a su stastne.

Neviem ako dalej fungovat. Pracovne sa mi to cele ruca. Fyzicky chradnem na zdravi. Budim sa sam, spat idem sam. Nezijem ale prezivam.

A vsetci mi len hovoria ze to chce cas a baby sa mi vratia.

Na sud nejdem , rozvadzat sa nechcem ale nemienim sa natahovat. Vsetko je tak ako si manzelka zela a ja len si mozem zanadavat, vyhrazat sa ze s tym nebudem suhlasit ale nakoniec aj tak robim vsetko co chce a co si praje. Obetujem radsej seba a svoj rozum len nech su stastne.

Poradtw mi prosim ako dalej zit a nie len prezivat.

maciatkolulu
15. jún 2016

No, ale tak pozrime sa na to z opacneho pohladu, keby pisala zena, tak tu vacsina kydate na toho hajzla spinaveho, co opustil zenu a este si sviniar dovolil stavat dom a za 5mesiacov si frajlu najst 😀 Este by dostala rady, ako mu ma, nema davat deti, osklbat ho o prve, posledne a flandre oci vyklubat. Je fakt, ze placuci a prosiaci muz nie je velmi atraktivny, ale teda city najavo moze dat.

nyusika
15. jún 2016

@oldman50plus ved nech place...ale nefnaku pred zenou. to je rozdiel 🙂

nyusika
15. jún 2016

@maciatkolulu zenska spolupatricnost...kebyze toto autor napise na nejakom muzskom fore, tiez dostane take rady, ake chce pocut 🙂

charity
15. jún 2016

Manzelka si da urobit nove kozy. Zaroven ju v praci povysia na vysoku poziciu /za co asi?/. Hned ma noveho chlapa /ako z vtipu: Mali by sme vidat novych ludi... Ja uz niekoho vidam./ A tu sa prebera aky otrasny je muz.

nyusika
15. jún 2016

@charity nevieme, ako to naozaj bolo...mozno to vobec nebolo tak, ze hned po kozach prislo povysenie.
a uz vobec nevieme, ci bol novy chlap po kozch a povyseni.

ten muz nemusi byt otrasny, ale viacere sme sa zhodli, ze ufnukany - lutujuci sa chlap je otras

maciatkolulu
15. jún 2016

@nyusika tak ja nemam problem zene, ktora sa stazuje a fnuka, ze ona bola super manzelka a matka a mala super manzelstvo a znenadajky ju opustil muz,narovinu napisat, ze urcite az tak dokonale to nebolo a dalsie dieta napr.nebolo to prave orechove a asi niekde robila chybu aj ona, tak sa do mna pustia ostatne zenske ako sliepky na travniku 😀

worldtravel
15. jún 2016

Necitala som všetky prispevky (len sporadicky)a uvodny mail. V prom rade by som chcela povedať, ak by písala žena tak ju všetci podporia, ak piše chlap je to slaboch avšak ja to tak nevidím. V tomto prípade by som len odporučila sústrediť sa na svoje psychicke a fyzické zdravie, pretože určite nechcete aby Vás vaše dcéry videli v takomto stave alebo nedajbože nemali Vas už vôbec. Manželský vzťah už asi nezachranite ale môžete si udržať vzťah s dcérami. Sustredte sa na pracu a iné aktivity (sport) aby ste sa udržali v dobrej psychickej a fyzickej kondícii. Berte deň po dni, len čas všetko vyrieši a užívajte si čas, ktorý máte s dcérami.

maminuska
15. jún 2016

@oldman50plus nie takých ktorí nás bez mihnutia oka vymenia ... ale ja napríklad za mnou keby prišiel manžel aby som sa vrátila , tak je rozdiel keby chcel riešiť v kľude , chlapsky a keby za mnou prišiel urevaný chlap , ja neviem asi som priliš konzervatívna, ale MŇA toto na mužoch doslovne desí a odpudzuje. Radšej nech sa fakt ožerie .

nyusika
15. jún 2016

@maciatkolulu
ja tiez nie 🙂
vacsinou pisem, ze nepozname druhu nazor druhej strany, preto je tazke radit a odsudit.

maciatkolulu
15. jún 2016

@maminuska tak ozrat by sa tiez nemusel 😉 stacili by kvetinky a nejaky ten darecek hodnotnejsi a mozno trochu leskle oci 😉 v mojom pripade radsej od slz ako od chlastu - srandujem 😀

charlie1980
15. jún 2016

No dokopy sa tu clovek nic nedozvedel. Iba to, ze zakladatel je nestastny zo situacie, ignoruje, lezi na plazi a nedokaze nemysliet. A ze manzelka si dala zdokonalit poprsie. Na druhej strane mu zena vycita, ze nebol idealny manzel a otec. A kde su fakty ? Fakty o tom, ktore vyvratia tvrdenia manzelky....? Tie akosi chybaju. Takze v podstate sa clovek dozveda iba o pocitoch zakladatela. Chcela by som si precitat fakty, skutky, ako ste zili. Jednostranne sa to zhodnotit neda a uz vobec nie na zaklade tvojich pocitov. Pretoze napr.aj alkoholik bude nestastny, aj gembler, ako aj despota.

maminuska
15. jún 2016

@maciatkolulu ale myslím že nikto to neschvaľuje.. .len sa tu rozoberali dôvody mužského odchodu a dôvody ženského odchodu . Plus netreba zabúdať že v drvivej väčšine žene ostávaju deti , dostáva sa do prekernej finančnej situácie , muž často neplatí ...

maminuska
15. jún 2016

@maciatkolulu tak ja radšej ten chlast ako tie slzy ....a uplne najlepšie nech sa to nestane.

bodka13
15. jún 2016

@maciatkolulu akože donesie mi retiazku a budeme žiť šťastne až do smrti?... To je len kupovanie si toho druhého, žiaden darček nevyrieši skutočný problém vo vzťahu

maminuska
15. jún 2016

@bodka13 nevyrieši ale poteší ... 😀

maciatkolulu
15. jún 2016

@bodka13 tak ja neviem, cin evies citat, ale napisala som som na zaver, ze SRANDUJEM, ale podla vela zien schnapne retiazku(aj ked ja by som radsej schnapla kluce od nejakeho terenaciku 😀 - zase srandujem a urovnavaju vztah, pripadne si dieta nechaju urobit, ale tak uz sme mimo temy 😉

maciatkolulu
15. jún 2016

@maminuska idealny stav, nech sa nic nestane a nemusi slopat a ani revat 😀

mandala77
15. jún 2016

@charlie1980 a čo Ťa do faktov a skutkov ako žili? Nechápem, čo Ťa vôbec do toho. Ľudia ak tu píšu je to z toho dôvodu, že niečo prežívajú, majú pocity, s ktorými si nevedia rady. Ale tu je toľko odborníčok, normálne si niekedy pripadám ako v súdnej sieni.

charlie1980
15. jún 2016

Pozeram, ze od vcera sa uz ani neozval. Dufam, ze sa nehodil zo skaly v tom Egypte a vsetko je v poriadku 😜

maciatkolulu
15. jún 2016

@charlie1980 tak aj nejaky zralok mohol zauradovat 😉

maminuska
15. jún 2016

@charlie1980 muži sa majú príliš radi ...

charlie1980
15. jún 2016

@mandala77 No, pretoze aj v Sudnej sieni zaujimaju sudcov iba fakty, nic viac a nic menej 😄 A Preco ? Lebo aj ten najvacsi alkac, Co prehajdaka aj Mariu, sa moze stavat do pozicie obete. Ci tebe staci povrchne zdoverit sa so svojimi pocitmi a tam to konci ? Tak fajn 😄 Mne to nestaci, pretoze ako sa hovori : bez vetra sa ani listok nepohne a mozno kamen urazu bude niekde, o com anilen netusime. Ale ani nemusime. To je fakt. Spokojna umrem aj bez toho. No potom zakladatel nemoze ocakavat nejake riesenie.

maciatkolulu
15. jún 2016

@mandala77 ked si niekto pyta radu, tak je podla mna treba aj nieco o danej situacii vediet, alebo sa mylim? Tazko radit, ked nic nevies....

charlie1980
15. jún 2016

@maciatkolulu
@maminuska Baby, mozno si uz nasiel nejaku Egyptanku a tak je sicko ako ma byt😜

maciatkolulu
15. jún 2016

@charlie1980 tak a bol by zvonec, rozpravky je koniec....

mandala77
15. jún 2016

@maciatkolulu @charlie1980 ale Ty nie si v súdnej sieni, si si nevšimla? Pýtal si radu ako ďalej žiť a nie prežívať, tak nechápem, čo niektoré zaujíma jeho vzťah a ako žili. Napísal, že sa odsťahovala a nevie sa s tým vyrovnať. Nechápem, čo máte potrebu sa rýpať v cudzích životoch.

nyusika
15. jún 2016

@charlie1980 len aby to nebol nejaky mustafa...ked je taky citlivy 😀 😀 😀

matazirafa
15. jún 2016

keby takto nariekal aj na muzskom fore ti chlapi ho poslu do riti este skor 🙂
Inak nevsimla som si ze by sa tu niektora viditelne zastavala manzelky ktora to mozno cele vnima uplne inak.. mozeme len hadat ako sa poprinom citila... chcela si dat vylepsit postavu - ked na to mali tak preco nie, ak mala po deckach neforemne.. a on jej to zakazal.. ziskala povysenie a on sa asi zacal citit menejcenny lebo ako vravi ' je obycajny taxikar', ktovie ci jej nezavidel a zacal vyvolavat konflikty a zacal sa chovat ako babovka.. k tomu mozno dlhodobejsie problemy ktore radsej nespomenul.. vselico je mozne. Kedze som takeho urevaneho zazila vobec by som sa nedivila ak kvoli tomu odisla.

maciatkolulu
15. jún 2016

@mandala77 no, takze kd chce poradit treba vediet co a ako, to ma podla mna uuuuplnu logiku a ked nema on chut, aby sa tu niekto rypal v jeho zivote, nema ho pretriasat na verejnom fore, ale ja som si teda nevsimla, zeby sa niekde vyjadril, ze sa mu nepaci, napr.moje vypytovanie, takze ja reagujem na autora a pisem podla svojho nazoru,

maminuska
15. jún 2016

@matazirafa situácie kedy žena zarába viac ako manžel a je pracovne " vyššie " sú vždy problematické a mnoho mužov ich nezvláda. Ale mnoho ľudí ( žien aj mužov ) náhly vzostup nezvládne.
No a na tom mužskom fóre, by dostal také rady že mnohé by sa tu červenali . A tam by sa teda neodvážil napísať že reval.