icon

Manželka sa chce rozviesť, ale ja ju stále milujem

ergonimum
14. jún 2016

Mozno nie je zvykom ked sem pise muz. Moja polovicka sa 1.2. rozhodla rozvadzat po takmer 11rokoch a to mame dve deti 10 a 8 rocne dcerky.
Dovod rozvodu ze ma prestala lubit a ze jej nie som oporou.

Zazivam od vtedy peklo v zivote. Prosil som, zobral som, po kolenach chodil, skusal to po dobrom po zlom, slubmi vyhrazkami....

Nic je to uz mesiac co sa dokonca odstahovala zo spolocneh domacnosti do prenajmu kym jej postavia dom.

Dostala sa na vyssiu poziciu , do mesta sa pristahovala jej mama a tak je vsetko pre nu jednoduchsiem. Dokonca si stihla uz najst aj priatela.

Ja som ostal v dome sam. Neviem sa sustredit uz 5ty mesiac na pracu, zacal som fajcit a nie malo minimalne 60cigariet a bolo aj 120 denne.

Nerobim jej obstrukcie a dal som jej tisic dovodov preco to skusit znova. Bolo to pekelne obdobie a este je. Dva mesiace som nevedel ci zit ci uz nezit.
Priatelia ma presvedcili ze tu musim byt pre deti.

Teraz som mimo na dovolenke kde som sa isiel zrelaxovat. Ale cely cas len myslim na deti a manzelku. Ked pridu deti ku mne tak som stastnejsi ale zaroven ma vsetko boli pretoze mi chyba manzelka.

Sam neviem ako dalej. Skusal som zurovat s kamaratmi, skusal som randit, skusal zabudnut chlastom, dovolenkou.....

Nic z toho absolutne nepomaha. Ked bolo rande a uz islo do vaznejsieho cukol som nedokazem to. Jedine pozitivum ze mi to zvysilo sebavedomie. Zacinam si uvedomovat ze uz nikoho tak milovat nebudem a radsej sa obetujem ja a budem sam zit v trapeni len aby moje 3 baby boli stastne. Ale napr. deti mi hovoria ze sa im to takto nepaci a necitia sa stastne. Manzelka tvrdi ze to nie je pravda a su stastne.

Neviem ako dalej fungovat. Pracovne sa mi to cele ruca. Fyzicky chradnem na zdravi. Budim sa sam, spat idem sam. Nezijem ale prezivam.

A vsetci mi len hovoria ze to chce cas a baby sa mi vratia.

Na sud nejdem , rozvadzat sa nechcem ale nemienim sa natahovat. Vsetko je tak ako si manzelka zela a ja len si mozem zanadavat, vyhrazat sa ze s tym nebudem suhlasit ale nakoniec aj tak robim vsetko co chce a co si praje. Obetujem radsej seba a svoj rozum len nech su stastne.

Poradtw mi prosim ako dalej zit a nie len prezivat.

6mia6
15. jún 2016

Preco by nezverejnil, minimalne v 5 prispevkoch je ze je to len jeho pohlad. Ked sa nevedia rozpravat doma mozno im to tu pomoze alebo uplne ich pochová.
Konecne by bola prestrelka a mozno by sme konecne videli ako premysla zena a ako muz o tej istej veci.
Poznam x ludi ktori sa hadaju cez emaily. Mne by chybal vyraz tvare z ktorej sa da dost vycitat.

marcelatje
15. jún 2016

@6mia6 e-maly su predsa len viac sukromne ako verejne forum 😀

bodka13
15. jún 2016

@6mia6 dúfam,že tá žena je dostatočne inteligentná, aby neriešila a nevysvetlovala svoje rozhodnutie na verejnom fóre

adrianaada
15. jún 2016

@monusik73 chlapom niektoré veci dôjdu až časom. Sranda, že nepremýšľajú aké dôsledky môže mať ich konanie. Je dôležité sa vedieť porozprávať, vzťahu to dá mnoho.

mysga
15. jún 2016

@6mia6 oni sa doma rozprávať nemusia, lebo ona už doma nie je. 🙂 Keby sa s ním chce rozprávať o ich vzťahu,tak zrejme ho skontaktuje. Neviem, ako by som reagovala, keby sa jednoducho rozhodnem opustiť môjho partnera a on to začne riešiť na facebooku verejne, prípadne tu na MK.

Minimálne by mi v očiach klesol hlboko pod bod mrazu. Aký je chlap, ktorý začne plakať na MK a prihodí aj jej nick? Zúfalý chlap. A na svete nie je nič, čo sa dokáže ponížiť viac, ako zúfalý chlap alebo zúfalá žena.

Ako som už napísala - buď robili chybu obaja a už je to nezvratné, ak sa žena zariadila po svojom, alebo bola mrcha len žena a čo s takou.... 🙂

6mia6
15. jún 2016

@marcelatje sukromne mozno ale ja to mu nerozumiem

matazirafa
15. jún 2016

@mysga silno mi pripomina mojho byvaleho ktory na mna par krat skusal plac ked som sa s nim rozisla.. vtedy sa mi definitivne sprotivil

adel222
15. jún 2016

co vam sije a co ked zverejnil akysi nick s umelymi cickami, ten je tiez anonymny, ohrdnuty autor je anonymny, takychto pribehov je tristo v kazdej dedine. pohoda
inac radu nemam 😁

maminuska
15. jún 2016

@matazirafa ono plac chlapa je mne osobne strašne nepríjemný , ako revúci chlap brr katastrofa, osobne mňa takí muži odpudzujú ,snáď je dovolené ked sa narodí dieťa alebo niekto zomrie ale inak ...

matazirafa
15. jún 2016

@maminuska je rozdiel ked chlap place ked je mu daco luto, napr. ked mu zomrie babka apod. Ale taketo citove vydieracky nemozem vystat aj ked to robia zeny ale ked to robi chlap, to je take ubohe ako maloco na svete

oldman50plus
15. jún 2016

Chápem, novú známosť zmlátiť bejzbalkou, svojej vlepiť facku až stena dá druhú, odtiahnuť domov za vlasy a zavrieť a mesiac nepustiť von to je to správne jednanie hodné chlapa, však?
Prečo myslíte že pri rozchode cíti menšiu bolesť muž ako žena? A prečo by nemohol city ventilovať hocijako, veď máme emancipáciu. Čo ste chceli to máte - chlapov perfektne utierajúcich detské zadočky, ktorí perú a varia tak musíte aj brať aj to že ak sa tresnú kladivom po palci alebo rozídu tak si poplačú... 🙂

nyusika
15. jún 2016

@oldman50plus ale ved si nariekajte, koko chcete...ale nie pred nami a najma - placom nas nevydierajte.
je to hnusne aj v opacnom garde. ale naozaj - vacsina normalnych zien chce mat pri sebe aj chlapa - nie citlivu chlapinu.

naozaj je ine, ked sa chlap rozplace trebars pri narodeni dietata, to je OK, alebo place pri umrti...nedokaze ovladnut plac pri silnej bolesti a isto je este aj x dalsich situacii, ked to nie je odpudive.

ale cjhap nariekajuci pred partnerkou pri rozchode, to je fakt hnusne

maminuska
15. jún 2016

@oldman50plus chlap aby bol chlapom nemusí ani žene strielať facky ani ju do nory odtiahnut za vlasy a ani inak sa praveky správať.
Ale aby mi chlap smoklil a tiekli mu sople ...tak to teda nie, to je niečo s čím ja osobne mám problém . Akože je problém a chlap sa rozreve , je kríza a chlap sa rozreve ...nemal by on byť ten pevný bod ?

marcelatje
15. jún 2016

@6mia6 kazdy clovek je iny. Niekto v afekte povie aj to co nechce ale vratit to uz nejde. Niekto sa nezmoze na slovo... pisomna komunikacia je stale lepsia ako ziadna 🙂

soniell
15. jún 2016

.. nech teraz Vaša situácia vyznieva akokoľvek neriešiteľne, s odstupom času zistíte, že všetko zlé bolo na niečo dobré.. boli by ste hádam šťastnejší, keby bola vaša manželka s Vami nasilu, z akejsi povinnosti? Stavanie sa do pozície obete Vám tiež na životnej sile nepridá. Treba sa vzchopiť! Pre Vaše deti ste boli a vždy aj budete Č.1. Nie je hanba navštíviť psychológa, fajn sa vykecáte, uvidíte ako dobre Vám to padne, aké svetlo uvidíte na miestach vo svojej duši, kde bola predtým čierno čierna tma. Pomôže Vám prekonať toto ťažšie obdobie v živote. Určite nemá význam dúchať do pahreby, ktorá už vyhasla.

oldman50plus
15. jún 2016

@maminuska To ale chce výchovu a vzory. Vieš koľko krát ma zmlátili ako chlapca? Vieš čo mi vždy povedali? Zatni päsť a bráň sa, ak nestačíš utekaj. Čo robia dnešné matky keď im nejaký druhý náhodou švacne syna na pieskovisku vedierkom po hlave? Vieš že som už bol dávno doktor keď som sa poslednýkrát priplietol do krčmovej bitky a na traumatológii ma ošetroval spolužiak (nevyrýval som, ale zase určité správanie som si nenechal, aj keď rozumné je stiahnuť chvost a utekať). Ale to chcelo detstvo aj na ulici, výchovu k samostatnosti od mala (nerev a bojuj - netýka sa to len konfliktov) a koľko matiek dopustí dnes takéto "ohrozovanie" svojich detí. Vieš že ešte aj na gymnáziu som dostal párkrát po pysku od profesorov (a aké milé spomienky sú to dnes) veď dnes by ste sa sťažovali až v Bruseli keby vášmu synovi fľasol pedagóg že fajčí trávu na záchode... Proste dnes sa chlapci vychovávajú ako v minulosti dievčatá. Ak by som žaloval že ma zmlátil rovnako starý spolužiak doma mi ešte pridajú...

mysga
15. jún 2016

@oldman50plus Rovnako, ako je braný chlap, vyzývajúci svoju čoskoro ex na to,aby sa vyjadrila k jeho problému prijať smutný fakt rozpadu manželstva na verejnom fóre, tak by tu bola braná aj žena, ktorá by niečo takéto urobila.

Aspon myslím.

maminuska
15. jún 2016

@oldman50plus ale muži predsa nie sú celý život chlapcami , veď aj dozrievajú a stávajú sa chlapmi. Ved ten chlapec nie je celý život pod vplyvom matky , už v tých 15 sa začína osamostatňovať a naučiť sa riešiť konflikty a problémy, Ale ak riešením u muža je spusti plač, no amen tma.
Ja mám jedného chlapca a je fakt že v detstve to bol taký malý zurvalec a nervák , pre všetko reval . Dnes má 16 a pol a plakať som ho nevidela noo hodne dlho , hádam tak 3- 4 roky a to ho frajerka nechala, nakladačku na zápase dostal ...a to je teeneger.
Dospelý chlap nemá čo revať, má riešiť problém a keď sa nedá vyriešiť tak ho prijať ako chlap.

maminuska
15. jún 2016

@oldman50plus stále píšeš o výchove chlapcov matkami , kde sú ich otcovia ?

nyusika
15. jún 2016

@oldman50plus s tymto suhlas...dnesne deti (teenegeri) maju naozaj (nie vsetci, ale vela z nich) vychovu, ako keby zili v tapacirovanuch miestnostiach a sterilite...same pofukam-vysvetlujem-dohodneme sa...ziadny respekt k autoritam, nic.

janickacrazy
15. jún 2016

@maminuska no predsa v práci, nie? tak musíš uznať, že mnohí otcovia sú s deťmi málo v dnešnej dobe a aj v mnohých rodinách chýbajú úplne, prípadne sú doma, ale výchovu nechávajú na žene, napr. moj manžel chodí domov večer o 19:00 hod no povedz koľko času sa už tým deťom povenuje? najmenší zvyčajne už spí, vačším venuje pár minút, cez víkend má tiež aj iné povinnosti, určite sa im ja venujem oveľa viac ako on

majka99999
15. jún 2016

@oldman50plus dotycny ma 35, moj manzel ma 40 a veru na stredoskolksom internate jednu provokujucemu spolubyvajucemu uvalil. Tak preco sa bavime o sucasnych detoch?

matazirafa
15. jún 2016

@oldman50plus presne ako vravi majka, autor nie je tinedzer a to ze tu zo seba robi chudacika nesuvisi s vychovou dnesnej mladeze.. sice suvisi, ak takehoto otca maju decka doma, aky vzor im to do buducna da..

maminuska
15. jún 2016

@janickacrazy OK, to beriem , ale však su aj víkendy nie ?

janickacrazy
15. jún 2016

@maminuska no ved áno, sú, len manžel robí aj veci okolo domu, kosí pomaly každý víkend, koľkokrát beží ešte aj k rodičom pokosiť, lebo tí už nevládzu, samozrejme aj deťom sa povenuje, ale tak 90% výchovy je na mne, ked to mám tak reálne zhodnotiť

oldman50plus
15. jún 2016

@maminuska Dnešní otcovia majú na výchovu menej času ako mali otcovia za socializmu. A tí ktorí chránia chlapcov pred tým aby sa vedeli brániť ak treba aj päsťou - sú skoro vždy matky. Keď som chodil do školy (moje deti nie sú podstatne mladšie ako zakladateľ) tak sa na schôdzach vždy riešili problémy typu "môjho syna bijú, robte s s tými bitkármi niečo". Pamätám si dodnes odpoveď na otázku "Kto konkrétne bije vášho syna" - "Skoro každý" 😀 Dokonca niečo vyšetrovala aj polícia ako šikanovanie (deti boli asi 10ročné) . Autor nie je tínedzer ale možná už je produkt takejto chránenej výchovy takže ako citlivejší sa nehanbí prejaviť svoje city. Ale teraz vážne, je zúfalý od bolesti nad stratou a jednoducho chce vedieť kde spravil chybu a ako by sa dalo niečo zachrániť. Celkom ho chápem ale poradiť neviem.

maminuska
15. jún 2016

@janickacrazy pozri aj počas druhej svetovej boli muži vo vojne a neboli doma a z ich synov nevyrástli padavky.
Ja som tiež podstatne viac s deťmi ako môj manžel a nezdá sa mi že by so syna vyrastal príliš citlivý muž.
Svojho manžela som v živote za tých 9 rokov čo sme spolu nevidela plakať a prešli sme teda aj ťažkými vecami a viem že keby ho pošlem do prdele , najprv by sa to možno snažil riešiť , potom by sa ožral niekde s kamošmi a potom by si išiel zahrať golf a uzavrel kapitolu .
Ale mať chlapa ktorý pri ťažkej životnej skúške začne druzgať ..no neviem neviem .

janickacrazy
15. jún 2016

@maminuska tak zase vtedy bola úplne iná doba a iná výchova, napr. moj dedko mal také pravidlo, že deti sa pestujú, len pokým sa nenaučia chodiť a podobné perly a celkovo bol veľmi prísny, až priveľmi, čo tiež nie je dobré určite, deti bil a babku raz aj so sekerou naháňal, no nie sú z nich padavky, ale zase napr. moj syn je dosť citlivý a jemu otec pri výchove chýbal (bola som slobodná mamička, jeho otec sa onho nikdy nezaujímal), ale či je to príliš? ťažko povedať. Mojho manžela som videla plakať len raz a nebol to plač, len pár slz mu vyhrklo, ale tak v niektorých situáciách je to v pohode podľa mna, ale teda určite nie pri rozchode, to je také divné ozaj.

bodka13
15. jún 2016

@janickacrazy
@oldman50plus
Odjakživa chodili chlapi za prácou a viac sa starali matky....
Prejav tohto muža je fakt zúfalí.... Nikto neupiera mužom smútiť, nepopierame že aj vy máte city no aj smútiť a byť nešťastný sa dá bez toho aby sa ponižoval ( to isté platí aj pre ženy), citovo vydieral a na kolenách žobral o lásku

oldman50plus
15. jún 2016

@janickacrazy Tak to ja si myslím že kedy má byť chlapovi do plaču ak nie vtedy ak ho opustila jeho milovaná? A autor skutočne neplače, len je nešťastný. Podľa mňa naprosto prirodzený pocit.
Či radšej máte chlapov ktorí vás bez mihnutia oka vymenia ako ošťaté slipy? Takí ale mávajú k ženám podobný vzťah.