icon

Manželka sa mení. Čo ďalej?

magmolatus81
15. sep 2015

Zdravím užívateľov / lky koníka.
Mal by som pár otázok čo a ako ďalej robiť lebo pomaly ale iste už neviem čo ďalej.
Ak mám napísať čosi o sebe tak asi toľko že mám 33 a máme takmer 9 mesačnú dcérku. Myslím že som dosť tolerantný človek a dosť toho znesiem, ale začína mi to trochu viac prerastať cez hlavu a neviem čo ďalej.
S príchodom dcérky prišli samozrejme problémy akou každého. Do života prišiel malý tvor
tvor, ktorý rozvrátil celý doterajší režim života. Manželka má 35. Zobratý sme cca 2,5 roka. Ale poznáme sa dlhé roky. S prvým manželom mať deti nemohli a tak sa aj rozviedli.
Kúpili sme si byt. Postupne sa to prerabalo ako sa dalo v rámci možností. Chcel som aby sme S babou počkali ešte pol roka ale keďže jej mladšie sestry už deti majú akonáhle je najstaršia tak som to bral tak ako to prišlo.
Všetko bolo fajn. Aj keď naše rodiny sú diametrálne odlišné tak som kašľal na to. Veď žijem s partnerkou nie s rodičmi. Rodičia nám v podstate nijako nepomáhajú vo výchove, na všetko sme sami a na druhej strane je to aj dobre.
Po pár mesiacoch sa to ale začalo meniť. Samozrejme obaja sme nevyspatý a unavený a podobne.
Nevravím že som ideálny manžel ale sú veci ktoré mi začínaju sakramentsky prekážať. Manželka je nervózna, už ani nevie nejakú vec povedať slušne. Doslova vieska. A je až vulgárne. Ak niekam ide kúpiť čo to malej ani si nedá tu námahu aby mi to oznámila. Proste prešla na nejaký režim samostatnej jednotky v domácnosti.
Nevravím že ja nedávam zle dní v práci a že si nesadnem k telke alebo počítaču aby som proste vypol hlavu, lebo inak by ma asi roztrhlo, ale snažím sa koľko viem o domácnosť starať. Bez problémov uvarím, upečiem, poupratujem. Riadov sa tiež nebojím. Jediné čo nerobím je pranie. Žehliť sa u nás nežehli. Keď sa dá, tak sa zabávam s malou aby si mohla manželka pospať keďže v noci stáva kôli kojeniu. Robím čo sa dá. Pomáham pri kúpaní, alebo sa proste s malou výparim z bytu aj s malou na prechádzku ak manželka zaspí. Nech si oddýchne.
To že sex je zriedkavejšie ako by človek chcel cca 2 x do mesiaca nie je sláva ale dá sa to prežiť.
Občas na tému sexu podpichujem, ale nejak ju nenútim, keď vidím že je ko tak ju nechám spať.
Ak kúpi aj nejaké drahšie oblečenie sebe alebo malej tak si tiež poviem "drahá pani manželka " ale nikdy jej nepoviem nie. Snažím sa S ňou chodiť von, na návštevy a prechádzky aby nebola len doma. Ale aj to že som sa snažil robiť animátora a vyžmýkať zo seba maximum nič na situácií nezmenilo.
Ak som sa snažil jej nejak jemne naznačiť že sme sa odcudzili a že mi ani nezavolá že ide čosi nakupovať a podobne má vytáča. Už som jej povedal aj to že sa doma cítim ako keby som tu bol ako keby len spolubývajúci, tak na to som dostal len odpoveď " čo máš prosím ťa za depku" A celá debata skončila.
Ak sa o čomsi bavíme čo sa týka malej alebo domácnosti aj tak si spraví po svojom. Tak potom to je vlastne strata času. Snaha vysvetliť jej aj toto nemala V podstate žiaden význam. Minule sa tiež nejako strhla hádka nejak O rodičoch a miesto toho aby sa to snažila nejak riešiť proste zobrala malú a šla von. Samozrejme kriku bolo z jej strany až až. Potom mi vyčíta že som ofučaný. Začala s tým že čo by som chcel, aby bolo vždy doma navarené (raz bola u nás jej 10 ročná neter a keď som sa spýtal či voľačo varili, povedali nie, tak som len zažartoval že mám doma 3 ženy a nič nespravili a odvtedy mi to trieska o hlavu ak sa situácia vyvrbi).
Minule bola u nás jej 10 ročná neter a správala sa k nej ako keby bola nejaká jej sluška a dzubala ju snáď za vsetko aj keď sa jej tá malá pomáhala s malou koľko vedela.
Povedal som jej to potom že to bolo fakt otrasné správanie a dal som jej aj nejaké ďalšie príklady zo situácii vonku keď dávala ľuďom dosť nevhodné otázky. Nato sa mi len chichotala.
Ja len chcem aby sme fungovali ako rodina. Aby som vedel že sa idú kupovať nejaké veci pre malú, aby som vedel kam sa pôjde. V poslednej dobe mi ani nezavolá do práce predtým to robila. Ja osobne jej moc volať nechcem skôr napíšem na fb aby som ich nezobudil ak spi mala alebo obe.
Odpoveď bola zase alibistická. Volala som ti pár krát ale keď si mal obsadene tak to proste nerobím. Už sa mi pár krát stalo aj to že takýmto správami som proste musel odísť z práce lebo čosi sa "posralo" lebo.... Zase len neuvažene kroky ako keby sme to nemohli ísť spraviť spolu, alebo kúpiť spolu.
Zase len to isté dokola. Ja si čosi vymyslim tak to musí byť hneď po mojom, lebo ma to napadlo a keď sa to poserie a je nejaká komplikácia tak zavoláme manželovi do práce nech pre nás príde, lebo...
Už mi to lezie fakt na nervy a neviem si rady. Ešte aj môj pes sa má v našej domácnosti snáď lepšie ako ja.
Po krčmách nechodím. Kamarátov mám snáď toľko že ich obratom na jednej ruke. Stretávam sa asi len s dvomi a to jeden ešte chodí k nam. S druhým sa stretávam vonku ale to je možno raz za 3 mesiace. S pitím alkoholu problém nemám, myslím že dať si 3 pol deci a jedno pivo a to nie naraz v priebehu 3-4 mesiacov nie je problém. Jediný neduh sú cigarety.
Podľa nej je všetko V poriadku ale mne už začína tiecť voda zo zubov. Ďakujem za každý názor.

maciatkolulu
16. sep 2015

@mysicka36 tak ja nie som od manzela odcudzena teda vôbec a ten nas je riadny zavislak 😀 Niekedy sa o moje prsia doslova biju 😀

bubelko
16. sep 2015

@mysicka36 chlap sa rovnako dobre dokaze postarat aj o kojene dieta. skratka bud flaskou, z poharika alebo lyzickou, ked sa inak neda. a dieta si zvykne. len musi aj matka byt ochotna prenechat dieta muzovi. co je v dnesnej dobe dost velky problem... vzdy sa najde vyhovorka, preco ho s nim same vecer nemoze nechat. a ze dieta bude vystresovane... z coho? z toho, ze je samo s vlastnym otcom? 😕

0silvia0
16. sep 2015

@mysicka36
- dieťa chceli obaja a príchodom dieťaťa sa niektoré veci dosť zásadne menia...
- na to, aby žena dieťa odstavila, sa musí sama pripraviť (hlavne psychicky) a nie poslúchnuť nejakú radu nejakej mysicky36 z MK, táto konkrétna žena v tejto diskusii nevyzerá, že by rýchlo odstavovala dieťa, vidíš, ako je prehnane na svoju dcéru naviazaná a volá muža, kde s ňou je tak dlho 😖
- to, že ty sa navarením postaráš o svojho muža je ok, v niektorých rodinách napr. chlap pokojne navarí, aby žena mohla pokojne dojčiť
- nech každý robí tak, aby bol čo najviac v psychickej pohode a ako mu to vyhovuje - pre niekoho je dôležité viac dojčenie ako príjemný sex, nuž, koľko ľudí, toľko chutí 😎

mircalla
16. sep 2015

@charity no vidim, ze si rovnaka kategoria ako jeho manzelka, takze tazko daco s tebou riesit

worker_falcon
16. sep 2015

@0silvia0 len keď niekto aj tak nie je v psychickej pohode, a o "pokojne" sa nedá ani hovoriť. Keby to tak bolo, tak zadávateľ otázky tu otázku nepoloží a bude pekne pomáhať v domácnosti, kde sú všetci spokojní a pokojní.

mysicka36
16. sep 2015

😀 Mne je šumafuk aj do škôlky nech si každý kojí, to bol len nápad na margo spánku a veku dieťaťa. 😀 Nič viac nič menej.ˇ

Ja tu nehovorím o vás čo tu prispievate ale o žene zakladateľa, lebo oni sa odcudzili a nie kvôli kojeniu ale kvôli ich postoju ako sa nič nedá.

tinapa
16. sep 2015

@dominika6 Ja hlavne oceňujem, že chce problémy riešiť..sám. Iniciatívne..

0silvia0
16. sep 2015

@worker_falcon to je jasné, pomôcť niekomu vynervovanému upokojiť jeho psychický stav nie je ľahké. Nepoznáme jeho manželku, ťažko sa takto radí, na každého platí niečo iné. Na niekoho platí nastaviť mu zrkadlo, na niekoho platí pokojný prístup a na niekoho hysterický výstup. Možno by na ňu platila veta: aj keď si na mňa jedovitá, aj tak ťa ľúbim 😉 Zakladateľ témy s touto ženou žije, on by mal vedieť, čo na ňu platí, ak to nevie, tak treba skúšať 🙂

kristina1204
16. sep 2015

Staci ukazat odkial pokial.Kazda zena ktorej sa moc povoli potom vymysla a najradsej by chlapovi vyliezla na hlavu.Skratka kazda zena skusa pokial moze.To si zapamataj!!!

maciatkolulu
16. sep 2015

V skratke len tak dalej az do uspesneho rozvodu

magmolatus81
autor
16. sep 2015

Asi si zacnem viesť denníček, lebo potom mám z toho čo sa deje zmatok. Možno na to nejak prídem aj sám kde je chyba a čo sa vlastne stalo. Lebo tiež si všetko nepamatám. Možno sa dopracujem k nejakemu záveru. 😎

mircalla
16. sep 2015

@magmolatus81 opytam sa takto: ako tvoja manzelka znasala zatazove situacie v minulosti? povedzme inu situaciu - stres v praci? v pohode, ci bola nervozna? niekto totiz ozaj zvladne ovela viac,niekto ma ten prah inde - nervozny, podrazdeny...staci menej a uz je vykolajeny
ja by som napriklad 3 deti nedala, som dost nervak, ani by som nerobila urcitelku v skolke ani za milion

mysicka36
16. sep 2015

@kristina1204 presne. A potom ešte utečie s takým čo si vie s ňou spraviť poriadky. Lebo ten doma čo jej behá za zadkom ju už nebaví. Len to už je fakt podpásovka.
Verím že @magmolatus81 sa s touto situáciou popasuje, podá pomocnú ruku a uvidí sa, či to manželka prijme, alebo má na saláme. 😒

maminuska
16. sep 2015

@magmolatus81 ja to vidím asi takto ... do 34 rokov tvoja žena chcela deti ale reálne na ten záber nebola pripravená . No možno aj bola , ale tá intenzita, sociálna izolácia ju zrejme riadne zaskočila. Mala svoje koníčky, svoju prácu , človeka ktorému sa venovala , jednoducho to svoje ktoré už neexistuje. S rastúcim vekom sa tieto stereotypy umocňujú a nie každý zmeny prežíva pozitívne.
Ja som kľudný človek , mňa v podstate vytočí máločo ale môžem sama za seba povedať že nevyspať sa v kuse niekoľko mesiacov ani mne na nálade nikdy nepridalo a aj ja som bola menej prívetivá na manžela, tiež ma deti rýchlejšie rozčúlili .
Tento materský nápor som absolvovala 4 krát , pričom pri druhom synovi to bolo asi najdramatickejšie, bola som chronicky nevyspatá asi 2,5 roka a bolo jedno či som kojila alebo nekojila, nespal tak či tak . Na druhej strane ja osobne si myslím že materská s jedným dieťaťom je ťažšia ako s viacerými , mne sa lepšie riadia 4 deti ako jedno , pretože mnohokrát o tých 4 ani neviem že sú v dome, lebo majú to svoje a tá najmladšia je s nimi . Samozrejme bitky medzi poslednými dvoma sú na dennom poriadku . 😀, nič zas nie je ideálne. Ale jednoduchšie navarím s tromi ako s jedným .
Manžela mám veľmi fajn , urobí čo treba ale väčšinu vecí nevidí a preto mu to musím na rovinu povedať, lebo to čo nepoviem jednoducho neexistuje. Ale tiež sa už naučil že niekedy je lepšie držať usta a neprovokovať ma , hlavne keď mám za sebou ťažšiu noc a nekričať od dverí čo je na večeru , ale rovno sa objaví s večerou ktorú objednal po ceste.

maminuska
16. sep 2015

@sofffia na teba som si nie raz spomenula že ako to pokračuje u vás, a vidím že si slovo dodržala že cesta späť už nevedie.

stella33
16. sep 2015

Jednoznacna spankova deprivacia. S tym nic nenarobis. Nesuhlasim s tym, ze je rozmaznana, detinska. Nedostatok spanku je brutalny zasah do organizmu. Ja takto frcim uz 1,5 roka a niekedy by som vrazdila. Neber to osobne, nerob natlak, nevycitaj... Ver, ze ju to trapi...

maminuska
16. sep 2015

@stella33 neviem ako to prežívaš ty , ale ja ked som pred 15 rokmi v kuse nespala 2,5 roka , tak som mala niekedy normálne mužovi chuť jednu vraziť aj za otázku ako som sa mala. Také napätie aké som v sebe pociťovala, hlava mi neustále trešťala od nevyspatia, oči štípali ..všetko ma rozčuľovalo ...to bol syn , potom prišla dcéra ktorá mi od 7 mesiacov prespala celú noc ( kojená ), aktívnea , samostatné a pohodové dieťa o 4 roky posledná dcéra viac menej dobré dieťa.
Takže keby som nemala takého syna akého som mala tak neverím !!!!! že niekto môže byť tak neskutočne vyčerpaný . Tým že som to absolvovala , tak sa viem vcítit do kože ženy čo vstáva 10 krát za noc.

maciatkolulu
16. sep 2015

@maminuska hej, ale ona moze v klude spat cez den a dokonca jej muz vezme von dieta a moze dospavat a nakoniec vladze nakupovat ;-D

mimla
16. sep 2015

@stella33 Preto dnes už oficiálny výskum následkov nedostatku spánku od čias Mengeleho neprebieha. Považuje sa to za príliš kruté. Poznám. Nespala som 3 roky.

maminuska
16. sep 2015

@maciatkolulu pre mňa spánok cez deň je ešte horší . Úplne naruší môj biorytmus. Spať sa má v noci , vtedy ja na to telo nastavené . Dospávanie cez deň nič nerieši .

mawka
16. sep 2015

@maciatkolulu sak toto. baba ma neskutocny komfort... takze ak to nie je zdravotny problem, tak je to proste len vychcanost. ak je to zdravotny problem, nechapem, preco ho dotycna neriesi. sak hadam vie identifikovat, ze sa s nou deje nieco neobvykle. ak mam chlapa ochotneho a schopneho a postrazi dieta, nemozem mat predsa problem vybehnut k lekarovi.

mawka
16. sep 2015

@maminuska uz som si myslela, ze som nejaka divna. ked som si zdriemla cez den, bola som este viac k.o. ako nevyspata v noci. zasadne cez den nespavam. vzdy ma to strasne rozhodi. naopak moja mamca nevie bez svojich "20" po obede fungovat. 20 minut si zdriemne a je ako znovuzrodena.
lenze je rozdiel 20 min. a trebars dve hodiny, heh...

stella33
16. sep 2015

@maminuska ja sa to po skusenosti so starsou a po takych psychickych problemoch, ze som skoncila s helicobakterom, a neskor s uzkostami a liekmi, snazim nepripustat. Jednoducho to neriesim, a moj muz to riesi presne ako tuto kolega 🙂 Sice smajlikujem, ale bez tohto pristupu by som vrazdila. Idem stylom- nejde o nic. Ak sa niekomu nepaci, tam su dvere. Bohuzial. Nevymyslela som si to, robim vsetko, co je v mojich silach. Dnes maluch hore od 2-4.30. A ja prebrata, uz sa mi nedalo zaspat. Beriem to ako pride, snazim sa mat nadhlad. Tato cely cas spi v inej izbe, vyspi sa, takze nech berie ohlad. Sak to nebude trvat do VS 🙂

maciatkolulu
16. sep 2015

@maminuska tak ja neviem a co ti co pracuju pravidelne v noci? Ked telo potrebuje oddych a nema ho, tak si ho vypyta aj cez den. Ja sladko driemkam s malym a hned som vecer culejsia a poobede ako tak nachystana na nahanacky s batolatom a nemam potrebu byt VKUSE neprijemna na najblizsich. Niekedy mam aj ja svoju chvilu, ze vrci a skriekam na vsetkych, co mi vojdu do cesty, ale nie non stop a zeby som muzovi a netery nenavarila a bola este zduta ked by sa ma muz srandovne opytal, tak to nie. Tato situacia je ina.

maminuska
16. sep 2015

@stella33 bože stela to si ty zo sukromky. Že idem pozriet kto je to stella 33 😀 a bum , vidím spolupôrodnica 😀 .

horana
16. sep 2015

@magmolatus81 Uz nie si TY ste VY. Nefnukaj. Je to o tom co dokazete spolu vyjst a vytvorit spolocnu jednotku. Nie podla tvojich predstav, ale podla vasich spolocnych. Zatial z popisu vidim len tvoje predstavy ktore ona nenaplna. Hladas na nej len chyby. Seba obhajujes preco si ty ten dobry. Z takto mentalne egoisticky nastaveneho obrazu sa nepohnes. Len sa budes sebautvrdzovat. Preco by to mala oznamovat kedy kde chodi?
Daj tomu cas, teraz mas sancu ukazat aky si chlap, skala, na ktorej si moze hormonka po porode a kojaca vyplakat a vyhistericit svoju premenu v matku a ty ju laskavo prijmes. Ked na to nemas, budes musiet sklamane vycuvat.
Aby si nebol len spolubyvajuci si musis nastolit sam, ale laskavostou a nadhladom, aj ked cca prvy rok budete len akysi spolubyvajuci dietatu obaja, ak sa to da tak vyjadrit. Kasli na nejake zarubne a svoje pohodlie, ale naozaj, nielen v reciach. Hyckaj si zenu. Hyckajte si vztah, bars neupratane v bordeli ale pohode.

maminuska
16. sep 2015

@maciatkolulu no zrejme každý funguje inak , ale neverím že zdravotné sestry napríklad tým že dospia nadránom nejaké 4 hodinky sú ok , alebo fakturantky ktoré robia v nočných prevádzkách , obrátený režim .

mawka
16. sep 2015

@maminuska nie su ok. nedavno ukazovali nejaky vyskum, ze praca v noci a dlhodobo prinasa so sebou obrovske rizika pre organizmus. lebo to nie je cloveku prirodzene. clovek spi v noci, vtedy sa regeneruje. a nocnou pracou tieto prirodzene procesy su narusene.

tatiana305
16. sep 2015

ahojte. citala som toho tu viac a ako si ja spominam na moje obdobie na materskej tiez som bola obcas podrazdena a nepricetna a pritom som mala len jedno.. nas vztah s muzom na tom stroskotal..odcudzili sme sa on zacal byt rovnako nervozny ako ja... teraz viem ze materksa s jednym dietatom je nic proti tom u ze musim sa starat o dieta sama a zivit ho platit ucty pracovat a nikto mi nenavari nepomoze neuprace vsetko..poriadok..domacnost..zodpovednost je len na mne... .. no na co som s odstupom casu dosla bolo, ze hlavny dovod toho prečo som bola taka bol, ze mi chybal psychicky reset.. ja som potrebovala vypnut ani tak nie fyzicky ale hlavne psychicky... obcas len tak nemysliet na to ze musim vstavat a ist niekde s kamoskami.. a vediet ze o dietatko sa mi muz postara... nemysliet kazdy den na to ze musim zajtra nakupit lebo musim zajtra varit a upratovat a teda nemozem len tak spontanne si od toho vsetkeho oddychnut... u nas sa to nedalo... potrebovala som sa len obcas citit ako zena... nielen ako matka.. a to bol cely moj problem

maminuska
16. sep 2015

@mawka ja si to myslím tiež , máme doma zdravotné sestry ktoré robia nočné , môj otec je lekár má nočné , moja kamarátka je fakturantka vo firme na nočnú prevádzku ... nikto z nich nie je OK, v noci robia , cez den spia ako krti , a tak aj sú , spomalení.