icon

Manželka sa mení. Čo ďalej?

magmolatus81
15. sep 2015

Zdravím užívateľov / lky koníka.
Mal by som pár otázok čo a ako ďalej robiť lebo pomaly ale iste už neviem čo ďalej.
Ak mám napísať čosi o sebe tak asi toľko že mám 33 a máme takmer 9 mesačnú dcérku. Myslím že som dosť tolerantný človek a dosť toho znesiem, ale začína mi to trochu viac prerastať cez hlavu a neviem čo ďalej.
S príchodom dcérky prišli samozrejme problémy akou každého. Do života prišiel malý tvor
tvor, ktorý rozvrátil celý doterajší režim života. Manželka má 35. Zobratý sme cca 2,5 roka. Ale poznáme sa dlhé roky. S prvým manželom mať deti nemohli a tak sa aj rozviedli.
Kúpili sme si byt. Postupne sa to prerabalo ako sa dalo v rámci možností. Chcel som aby sme S babou počkali ešte pol roka ale keďže jej mladšie sestry už deti majú akonáhle je najstaršia tak som to bral tak ako to prišlo.
Všetko bolo fajn. Aj keď naše rodiny sú diametrálne odlišné tak som kašľal na to. Veď žijem s partnerkou nie s rodičmi. Rodičia nám v podstate nijako nepomáhajú vo výchove, na všetko sme sami a na druhej strane je to aj dobre.
Po pár mesiacoch sa to ale začalo meniť. Samozrejme obaja sme nevyspatý a unavený a podobne.
Nevravím že som ideálny manžel ale sú veci ktoré mi začínaju sakramentsky prekážať. Manželka je nervózna, už ani nevie nejakú vec povedať slušne. Doslova vieska. A je až vulgárne. Ak niekam ide kúpiť čo to malej ani si nedá tu námahu aby mi to oznámila. Proste prešla na nejaký režim samostatnej jednotky v domácnosti.
Nevravím že ja nedávam zle dní v práci a že si nesadnem k telke alebo počítaču aby som proste vypol hlavu, lebo inak by ma asi roztrhlo, ale snažím sa koľko viem o domácnosť starať. Bez problémov uvarím, upečiem, poupratujem. Riadov sa tiež nebojím. Jediné čo nerobím je pranie. Žehliť sa u nás nežehli. Keď sa dá, tak sa zabávam s malou aby si mohla manželka pospať keďže v noci stáva kôli kojeniu. Robím čo sa dá. Pomáham pri kúpaní, alebo sa proste s malou výparim z bytu aj s malou na prechádzku ak manželka zaspí. Nech si oddýchne.
To že sex je zriedkavejšie ako by človek chcel cca 2 x do mesiaca nie je sláva ale dá sa to prežiť.
Občas na tému sexu podpichujem, ale nejak ju nenútim, keď vidím že je ko tak ju nechám spať.
Ak kúpi aj nejaké drahšie oblečenie sebe alebo malej tak si tiež poviem "drahá pani manželka " ale nikdy jej nepoviem nie. Snažím sa S ňou chodiť von, na návštevy a prechádzky aby nebola len doma. Ale aj to že som sa snažil robiť animátora a vyžmýkať zo seba maximum nič na situácií nezmenilo.
Ak som sa snažil jej nejak jemne naznačiť že sme sa odcudzili a že mi ani nezavolá že ide čosi nakupovať a podobne má vytáča. Už som jej povedal aj to že sa doma cítim ako keby som tu bol ako keby len spolubývajúci, tak na to som dostal len odpoveď " čo máš prosím ťa za depku" A celá debata skončila.
Ak sa o čomsi bavíme čo sa týka malej alebo domácnosti aj tak si spraví po svojom. Tak potom to je vlastne strata času. Snaha vysvetliť jej aj toto nemala V podstate žiaden význam. Minule sa tiež nejako strhla hádka nejak O rodičoch a miesto toho aby sa to snažila nejak riešiť proste zobrala malú a šla von. Samozrejme kriku bolo z jej strany až až. Potom mi vyčíta že som ofučaný. Začala s tým že čo by som chcel, aby bolo vždy doma navarené (raz bola u nás jej 10 ročná neter a keď som sa spýtal či voľačo varili, povedali nie, tak som len zažartoval že mám doma 3 ženy a nič nespravili a odvtedy mi to trieska o hlavu ak sa situácia vyvrbi).
Minule bola u nás jej 10 ročná neter a správala sa k nej ako keby bola nejaká jej sluška a dzubala ju snáď za vsetko aj keď sa jej tá malá pomáhala s malou koľko vedela.
Povedal som jej to potom že to bolo fakt otrasné správanie a dal som jej aj nejaké ďalšie príklady zo situácii vonku keď dávala ľuďom dosť nevhodné otázky. Nato sa mi len chichotala.
Ja len chcem aby sme fungovali ako rodina. Aby som vedel že sa idú kupovať nejaké veci pre malú, aby som vedel kam sa pôjde. V poslednej dobe mi ani nezavolá do práce predtým to robila. Ja osobne jej moc volať nechcem skôr napíšem na fb aby som ich nezobudil ak spi mala alebo obe.
Odpoveď bola zase alibistická. Volala som ti pár krát ale keď si mal obsadene tak to proste nerobím. Už sa mi pár krát stalo aj to že takýmto správami som proste musel odísť z práce lebo čosi sa "posralo" lebo.... Zase len neuvažene kroky ako keby sme to nemohli ísť spraviť spolu, alebo kúpiť spolu.
Zase len to isté dokola. Ja si čosi vymyslim tak to musí byť hneď po mojom, lebo ma to napadlo a keď sa to poserie a je nejaká komplikácia tak zavoláme manželovi do práce nech pre nás príde, lebo...
Už mi to lezie fakt na nervy a neviem si rady. Ešte aj môj pes sa má v našej domácnosti snáď lepšie ako ja.
Po krčmách nechodím. Kamarátov mám snáď toľko že ich obratom na jednej ruke. Stretávam sa asi len s dvomi a to jeden ešte chodí k nam. S druhým sa stretávam vonku ale to je možno raz za 3 mesiace. S pitím alkoholu problém nemám, myslím že dať si 3 pol deci a jedno pivo a to nie naraz v priebehu 3-4 mesiacov nie je problém. Jediný neduh sú cigarety.
Podľa nej je všetko V poriadku ale mne už začína tiecť voda zo zubov. Ďakujem za každý názor.

akvi
16. sep 2015

@magmolatus81 ved to je ok, ale zdravy dospely vacsinou nepotrebuje cez den spat. Uz len to, ze tato potreba vznika, moze znamenat zdravotny problem.. A to, ze spi len obcas, neznamena, ze ak by mohla, nespala by denne. Tak ti poviem, presla som si ozaj zlym obdobim, preto ma dost hneva, ked tu niekto pise, ako je to lavou zadnou zvladnut decko aj domacnost.. Ano, je to lavou zadnou, ak je vsetko ok.. A len sa ti snazim povedat, ze spravanie manzelky moze suvisiet aj s niecim inym, ako lenivostou a pod..

charity
16. sep 2015

@mawka Ja Ti to prajem a tlieskam, ze mate normalny vztah, chcete spolu travit cas a radi spolu komunikujete. Tak to ma byt.

Ale vztah zakladatela temy taky nie je a zvlast ked sa mu vztah s manzelkou rozpada, nemal by robit to, co manzelka nechce. A dovodov preco manzelka nechce, moze byt tisice... Len som sa snazila ho upozornit na to, co on nepovazuje za dolezite, ale tato manzelka to evidentne za dolezite povazuje.

Treba zmenit sposob komunikacie. Mozno ton. Mozno slova. Lebo sucasny ton komunikacie sposobuje, ze manzelka z domu uprostred hadky unika. Niekto tu spominal prostrednika. Ja by som odporucila poradnu, kde si mozu neohrozujucim sposobom prebrat co komu vadi.

mysicka36
16. sep 2015

Ja len k tomu dennému pospávaniu - nieje to v poriadku.
Treba ju nechať vnoci sa dlho vyspať bez budenia. Viem čo hovorím. Ak sa nedá vnoci zatial kvôli kojeniu tak aspoň ráno. A naozaj ak je cez deň spavá treba sa poradiť aj s lekárom či je kojenie ešte na mieste. 😒 Nieje to už tak malé dieťa. Treba na noc dať hustejšiu kašu a uvidíš ako sa polepší spánok.

akvi
16. sep 2015

@mysicka36 spanok dietata sa odstavenim vobec nemusi zlepsit. U nas to bolo pravze este horsie, ked som maleho odstavila, lebo kym som kojila, tak aspon zaspal na prsniku, ked som prestala, budil sa este rok! kazdu noc a chcel sa hrat ☹. Ciste zufalstvo..

mysicka36
16. sep 2015

@akvi netvrdím že sa hneď zlepší spánok dieťaťa, to fakt nieje zaručené.

Ale zaručene mame sa zlepší, ak sa presťahuje na dva dni v týždni aj s perinami do inej izby a dieťa môže obriadiť tatino 😀

Aj sa mi zdá divné, že mama cez deň spáva. Asi je naozaj vyčerpaná. Ja som cez deň spať nevedela, radšej som si vklude navarila a najedla sa kým deti poobede spali.

akvi
16. sep 2015

@mysicka36 to ano, ak je na to priestor a ochota. 🙂

sense
16. sep 2015

@akvi moja nebola ani kojena a od 4 do 8 mes. Bola kazdych 45 min hore takze tiez viem co je to nespavost a dokazala som cez den zaspat pomaly aj so salkou kavy v ruke ...takze mas pravdu

A @mysicka36 kasa u niekt. Deti sposbi iplny opak namiesto lepsieho spania zatazi zaludok a je pospani ale tiez mas pravdu v tom ze treba dlshis spanok v kuse lebo chvilkove posoavanie ke viac kontraproduktivne

magmolatus81
autor
16. sep 2015

@akvi netvrdim ze je leniva, to nie. Len si neviem poradit s jej momentalne vybusnou povahou a neviem ako jej mam este pomocť, na otazky ci je vsetko ok, vzdy tvrdi ze je vsetko v pohode. Ale ak ju poziadam, ze ak odo mna volaco chce aby na mna neštekala, že to stači povedať aj normalne tak na mna pozera ako na zjavenie.
Nechať vyspať v noci manželku bez budenia? To až tak jednoduche nie je. Malá si pýta svoje.

@mysicka36 s tym odstavenim kojenia sa zrejme nic extra nevyriesi. Maju prikrmujeme, niekedy ked vidim čo do nej manželka natlačí večer, malá má brucho ako starý pivár ale aj tak sa v noci zobudí lebo je smadná. A proste niekedy v noci sa jej vyslovne nechce a chce sa hrať ako píšeš a manželka je s nou hore aj 2 hodiny.

@charity neberiem ti tvoj názor, ale podla nej je všetko v poriadku, že žiadne problemy nemame. Podla nej ak som jej povedal, že sme sa odcudzili, že robi viac veci sama, atd... tak mi povedala "Čo to maš prosim ťa za depku" a debata skončila.

@sense máš pravdu občas ju vyženiem nech si ide lahnuť a nechce, lebo sa bojí že sa malá za chvilu zobudí, tak sa bojí že sa potom nebude vedieť prebrať, je to kontraproduktivne, ak si clovek lahne na chvilu a v najlepsom ho zobudia.

nikolet_89
16. sep 2015

Daj jej toto prečítať a buď sa preberie alebo nie

sofffia
16. sep 2015

Napíšem ti môj prípad, aj keď je odlišný....Mám dve deti, chlapec má 10 rokov, a dcérka niečo cez 1,5 roka. Malý bol ukážkové dieťa a aj keď sem tam boli ťažšie obdobia, v pohode sme to zvládli.... Ale dcérka 😀 ta už v pôrodnici bola extrém... Keď tam niekto vrieskal, tak to bola ona. Do takmer roka som neprespala súvisle viac ako 3 hodiny... Bola som podráždená, nervózna , unavená, nevyspatá, vrieskajúca, nespokojná a všetko čo si len vieš predstaviť... Môj muž sa jej nevenoval, nevedel ako, bola fakt dosť náročné bábo do roka... Vraj sa snažil mi pomáhať, tak ako aj ty píšeš, lenže jeho pomoc pozostávalla akurát z toho, že cestou z práce sem tam nakúpil, a sem tam isiel von s takmer samostatným synom.. A keď už niečo doma urobil, tak to nebolo sám od seba, ale musela som to min. 4x povedať a zopakovať... Ked mala dcérka necelý rok, nás opustil, našiel mi milenku a 20 rokov mladšiu 😉 , takže neskôr jeho pomoc spočívala v tom, že sa vôbec neukazal a váľal sa v posteli inej... Paradoxne po jeho odchode sa všetko upravilo, aj dcérkin spánok, možno aj preto ze som prestala kojiť, to neviem,zrazu začala spávať dobre, akosi som začala všetko stíhať... teraz sme v rozvodovom konani, hoci on už nechce, vraj ju uz nechal, alebo ona jeho? to neviem ani ma to uz nezaujíma...
Možno pre teba rada... človek sa nezmení len tak z ničoho nič, niečo sa stalo, alebo sa deje... je to veľká zmena pre ženu, može si pripadať nedocenená, všetka práca nazmar, všetko každému pripadá automatické a samozrejme, ono ženy niektoré nebaví tráviť celý čas len kočikovaním, a všetkým okolo toho, možno nemá pocit sebarealizácie apod. , proste väčšinu obeti nesú ženy, možno trochu drsne napisane, že materstvo je obeť... tým , nechcem povedať že to ľutuje alebo pod., len proste ten večný a nekonečný a veľakrát zbytočný a nikým nepovšimnutý kolotoč medzi prechádzkami s kočikom, plienkami, uspávaním, počúvaním detských básničiek a riekaniek, soplov , rad ako kojit, cím krmit, praním, varením a všetkým ženy nebaví... Možno skús sám od seba pomoct, bez toho aby ti to musela hovoriť niečo uvariť na večeru a pod. Lebo ja proste nevidim dôvod sa takto spravať k takmer dokonalemu mužovi

sense
16. sep 2015

@magmolatus81 presne taka som bola aj ja ked ma posielal muz lahnut ...za chvilu sa zobudi tak to casom nechal ale bol v pozore lebo som vedela zaspat aj pri malej na zemi na koberci, nemala som depresie sice ale problemy so zelezom aj so stitnou kde su hlavne priznaky unava...plus unava z nevyspatia a to som choidla uz do prace na ciastocny uvazok ...to mne vela pomohlo zmena stereotypu, dodnes tvrdim ze do prace si chodim oddychnut od rodiny a domacnosti a naopak...

sofffia
16. sep 2015

@sense toto iste aj ja, našla som si prácu, robím recepčnú v jednom penzione, a tiež hovorím, že to je dovolenka, oproti tomu čo je doma

sense
16. sep 2015

@sofffia mne to vela pomohlo...a osobne si neviem predstavit byt tri roky doma...a to nasa dcerka bola planovana....a tak som 4 dni vylucne mama a manzelka a 3 dni v praci som aj pracujuca zena....a som spokojna a vyrovnanejsia aj napriek unave...

magmolatus81
autor
16. sep 2015

@sofffia Ja som pochopil co si myslela tou obeťou 😀

Ale žiaden chlap nie je dokonalý.

Uvidim, ešte poskušam čo sa dá, snaď to k niečomu bude. Nejaké typy mám.

mysicka36
16. sep 2015

Samé výhovorky s tým spaním. Po pol roku ako som odstavila deti, tak v piatok a v sobotu v noci k nim vstával len on. Ráno som sa občas zobudila a neboli doma, lebo išli krmiť na jazero kačičky, vyvenčiť psa a cestou sa zastavili kúpiť čerstvé pečivo. Tieto dve víkendové noci a následné rána ma super zregenerovali, že som v týždni krásne nechala ja spať môjho muža aby bol v práci fit.

Ale to je presne o tej vôli. Ja som nebola úzkostlivá matka čo hneď letí keď dieťa v noci plače a tatovi sa nedarí utíšiť. Neskôr sa to lepšilo. Naučil sa, nedehonestovala som jeho snahu len chválila. 😀

Svet sa nezrúti treba si veci ulahčovať a vidieť všade len to pozitívne.

maciatkolulu
16. sep 2015

@charity Ako podla mna navarit pri 7, ci 9 mesacnom dietati nie je vôbec problem a toboz ked ma doma este a dalsie dieta, to ako nepotrebuje jest? To, ze muz pride z roboty a opytat sa, ze tri zenske v dome a nenavarene, to kazdy normalny clovek pochopi ako srandu, minimalne preto, ze to babatko by asi fakt nenavarilo. Moj muz to rad pouziva vzdy pri prichode domov a este skonstatuje, ze synak chudacik moj zase to ostava na nas chlapoch tu urobit poriadok, tak sa zasmejeme. Ale tak tento pripad mi nepripada nijako hrozostrasne pre zenu, ziadne sledovacky atd. Ved jej muz chce, aby sa mu ozvala vlastna zena a ie, ze ju on otravuje kazdych 5min.tlf... No ja napr,mojm tiez volam a to sme od seba 5,min.peso a ked ideme niekam bez neho, tak ked dorazime, hned volam, ze sme ok 😀 a to iste vyzadujem aj ja od neho a berieme to ako ok. A zenska, kt.je takto vystavene obrovskej unave pri JEDNOM dietati a to este vraj pokojnom, tak to je sila. Ja mam dve po sebe a dalo sa aj navarit, aj upratat aj kadeco. Takze je to o pohodlonsti a sebeckosti. Myslim, ze to je najmenej navarit muzovi, name ked ona ako este kojacia zena asi nieco tiez pojeda a dieta uz tiez dostava prikrmy Inteligentna zena si to vie zariadit, ja som to robila tak, ze som uvarila zaklad a odobrala napr kuracie maso, nam dospelym a velkym dovarila, dochutila a malému zase podla jeho potrieb a ono to normalne ide. Jasne, ze su take dni ze sa mi nechce, zavolam muzovi, ze malému svacnem hippa a nam dovlecem kfc, cinu, pizzu, atd a je to

mircalla
16. sep 2015

Ja teda neviem, ale mne prisiel cas na RD ako celkom veget....s jednym dietatom....narocne to bolo, az ked som zacala chodit do prace..
Inak co potom matky, co su slobodne mamicky, musia pracovat, starat sa o dieta, zivit ho.....tie to maju ozaj narocne......ja tu nevidim nejaky dovod,ze by mal niekto manzelku lutovat ani sa tvarit, ze robi nieco nadstandardne ci vynimocne.....ono aj chlap pride z roboty unaveny a este sa venuje rodine.....pokial to nie je vyslovene lenoch

@charity ja neviem,ci citas,ale napisala som, ze maly mi do 3 rokov sa budil v noci a do 2,5roka bol kojeny - o akom spankovom komforte pises? niekedy bol hore aj 5-7 krat za noc....do prveho roka urcite....prvy raz mi prespal celu noc,ked mal 3 roky....mam lutovat zenu,co ma manzela, co sa stara, ma vsetko co potrebuje a jedno dieta? nie, kto si zasluzi obdiv su tie v odstavci vyssie

sofffia
16. sep 2015

Mne to príde tak, že je z toho ani nie tak fyzicky, ako psychický unavená... možno potrebuje zmenu, nech si nájde nejaký koniček, možno čo rada robila pred materskou, nech ide do fitka, alebo hačkuje, alebo nech si najde nejakú brigádu... bude myslieť aj na niečo iné, ako na ten materský kolotoč

charity
16. sep 2015

@magmolatus81 nejde nechat maminu vyspat celu noc, lebo mala si pyta svoje?
Co to je to svoje?
Matka moze odstriekat mlieko a Ty nim malu v noci nakrmis. Ci co take unikatne si mala pyta? 😀

0silvia0
16. sep 2015

@sofffia aj mne to pripadá skôr ako psychická únava. Žena si to vopred nevie predstaviť, čo ju čaká nástupom na rd, keďže to nemá pri prvom dieťati vyskúšané a tým pádom sa na túto situáciu nevie pripraviť. Vkĺzne do stereotypu, potlačí svoje JA do najtajnešieho kúta a funguje podľa biorytmu svojho dieťaťa. Môže byť z toho nervózna, hysterická, pretože táto situácia je pre ňu nová. Ale mala by si byť toho vedomá a snažiť sa o to, aby jej náladami rodina netrpela. S 9-mesačným dieťaťom je to už lepšie, skutočne by jej na psychikú pohodu pomohli nejaké aktivity, hoci aj s dieťaťom... Ja som v tomto čase chodila na dlhé prechádzky, ale priznám sa, samota ma tiež ubíjala a necítila som sa na rd celá happy a naplnená svojou životnou materskou úlohou. Oveľa ťažšie to bolo, keď sa mi po 2 rokoch narodilo druhé dieťa, manžel v zahraničí a ja doma sama na všetko... všetko sa to zlepšilo, keď deti podrástli a vyrástli z plienok a mohla som ich brať na výlety, na prechádzky atď. Keby som mala ešte raz mať deti a byť na rd, veľa vecí by som robila inak. Viac by som s nimi odpočívala, ešte viac by som sa im venovala a užívala by som si s nimi každú chvíľku. Pretože v tom období som mala z toho všetkého skôr stres ako pohodu, čo mi je dnes ľúto 😒

0silvia0
16. sep 2015

@charity nie každé dieťa je ochotné piť z cumla. Moje deti cumeľ v ústach nezniesli 😉 Dojčenie predsa nie je len o nakŕmení hladného dieťaťa, ale o ubezpečení sa dieťaťa, že je u mamy, že je všetko ok...

charity
16. sep 2015

@mircalla Mne je jedno koho budes lutovat. Postaci ked nebudes manzelovi inej unavenej zeny vypisovat ako je jeho zena vyspata a ze materska je uplne pohodova zalezitost, lebo Ty si pocit nevyspatosti na materskej nezazila.

charity
16. sep 2015

@0silvia0 Ked je zena podrazdena, nastvana, prenasa sa to aj na dieta. Ak je dieta naviazane aj na ocka, bez mamy tu jednu noc vydrzi aj v tatovom naruci aj s lyzickou s materskym mliekom v puse.

mysicka36
16. sep 2015

😀 zase sa tu ženské pohádame ako sa niečo dá a nedá zariadiť.

Ja som z tých že sa to proste dá. Keby sa mame niečo stalo, že musí ísť na operáciu tak čo? Umre to kojené dieťa do rána, lebo otec nemá cecek? No konec 😀

0silvia0
16. sep 2015

@charity ako myslíš, ale neviem, či by mi to vôbec za jednu noc vyspatia stálo... vystresované dieťa v noci s lyžičkou mlieka v puse, nevyspatý otec, ktorý ráno vstáva do práce... a neverím, že jedna noc by vyriešila všetky problémy tejto matky...
Ja som mala tiež syna dojčiaceho závisláka, vkuse mi visel na cecku, v noci ani neviem koľko krát. Ja som to vyriešila tak, že som dieťa mala v posteli a v polospánku sa dieťa samo "obslúžilo". Ráno som bola vyspatá, matne som si spomínala, že som kojila, ale nebola som taká zničená, ako keď som musela vstať, prebrať sa, vziať dieťa z postieľky, potom do postieľky atď. Pri väčších deťoch ako sú spomínané v tejto diskusii sa toto dá v pohode praktizovať.

sofffia
16. sep 2015

@mysicka36 presne, jedna moja znama mala takeho muza, ze ked mu nieco hovorila, alebo nieco chcela ohladom deti, tak jej stale odpovedal, ved ty si mama.... az ked raz doma skolabovala a skoncila v nemocnici na par dni, tak sa otecko pomaly zblaznil, lebo nevedel čo robiť s 2 detmi... dobreze nevyhlasil 3 svetovu vojnu...

maciatkolulu
16. sep 2015

@charity neviem, asi si necitala vsetko co sa tu popisalo, lebo dotycny otecko pisal, ze zoberie malu sam von nech sa ona vyspi, ale, ze hned vola kde su a nech pridu domov, ze sa o dieta boji, takze pochybujem, ze by suhlasila ist niekam na noc prec od dietata navyknutého na prsnik v noci... Moj ma dva a tiez by som od neho v noci nesla, lebo si este sem tam cicne, na oddych mi staci poobednajsi spanok malého, ved to uz nie je novorodene dieta a na obed sa da slusne oddychnut, takze je to na nevyspatost nevidim a keby sa takto chovala kazda zena s malym dietatom, tak neviem,neviem a tie dvojickove a viac detne rodiny co robia tie matky a niektore su na deti uplne same. Takato zena by potrebovala ostat na tyzden bez muza a hned by sa spamatala. Ved ked bude takto pokracovat ostane zarucene sama a navzdy....

0silvia0
16. sep 2015

@mysicka36 nie, neumre, v takýchto hraničných situáciách sa musia nastoliť bezpodmienečné pravidlá. Teraz sa tu píše už štvrtú stranu o NIE hraničnej situácii 😉 Treba rozlišovať, ktoré riešenie je v danej situácii najvhodnejšie. Nebudem predsa odstavovať hneď dieťa kvôli vyspatiu sa. Žena si neuvedomuje, že ešte sa v živote naspí dosť, ale svoje dieťa, keď ho raz odstaví, už viac nenakojí.

mysicka36
16. sep 2015

Pre mňa odcudzenie sa od manžela kvôli tomu že mám dieťa non-stop na cecku a nevyspím sa je hraničná situácia. Oni niesu už funkčná rodina lebo každý žije vo svojej bubline. Sex 2x mesačne? To je výsmech nie? Ano chlácholte si tu ako sa to nedá 😖

Pre mňa je môj muž rovnocenný rodič, ktorý sa vie aj v noci postarať o nekojené dieťa. AMEN 😎 Za to sa ja s radosťou vyspatá postarám o jeho potreby či už navarenie, milé slovo a predovšetkým príjemný sex 😝

bubelko
16. sep 2015

@magmolatus81 pride mi to, ze je psychicky unavena... mozno si starostlivost o dieta predstavovala inak, mozno si celkovo vas spolocny zivot predstavovala inak. ono niekto zvlada 4 deti lavou-zadnou a iny je pretazeny uz s jednym. hej, vela veci sa da spravnou organizaciou vyriesit. ale vnutorne nastavenie asi nie...
pokial ona problem nevidi, tak to mas tazke. to je ako ked zena pise, ze je nestastna v manzelstve a chlap to nevidi. lebo podla neho je to somarina. tak u vas je to opacne.....
skusila by som sa s nou rozpravat a rozpravat a rozpravat. mozno ak suhlasi, ist do manzelskej poradne, pripadne nejaku kamosku - spolocnu, ktora, kedze sa jej to priamo netyka ma nadhlad a dokaze poradit.
nezda sa mi, ze mas neumerne poziadavky, ono je to o nastaveni. moj muz zas frfle, ze na co mu volam, kam idem ked je v praci. ine je, ked idem prec vecer, a musi byt doma a strazit deti. tak to je rad, ked ho informujem aj mesiac dopredu a dokaze si naplanovat, ktory vecer je s detmi sam... 😉