Manželku oklamal podvodník, zachránil som naše manželstvo
Fúú ako začať....
Najprv asi pozdravom takže čaute.
Dopredu upozorňujem,že to bude dlhé...
Mám 40 , s manželkou sme spolu 18rokov,máme 3 deti a žijeme od augusta 2009 v Nemecku,zaciatky boli velmi ťažké keďže sme na všetko boli úplne sami a v cudzine.Začínali sme tam úplne od nuly,obaja pochádzame s chudobných rodín. Ale vypracovali sme sa tu,vybudovali kariéru,pred 3 rokmi sme si tu kúpili aj dom , pred rokom som začal podnikať...všetko bolo fajn a klapalo až do teraz.
Tento rok bol doslova šialený a skoro som o manželku prišiel...
Upozorňujem dopredu že sa na manželku nesťažujem ani ju nechcem urážať ani jej nedávam nič za vinu ( kvôli jej povahe,je aká je a preto ju milujem) ani nič podobné, je stále taka aká bola na začiatku a práve preto som si ju aj vzal...
Všetko začalo ako k nim do práce nastúpil nový kolega 58r a asi 150kg lenivý...Keďže bol takisto cudzinec (BOSNA) ako väčšina zamestnancov tam tak ho zobrali do partie.Mali takú svoju partiu Slovensko-Poľsko-Chorvátsku som ju volal.Predtým sme chodievali vsetci spolu na kávu do mesta posedieť,na nejakú tú zábavu, na disko a tak podobne keďže každý mal toho svojho partnera,či už manžela alebo len spolu chodili atď.
No od jeho príchodu ma dá sa povedať manželka začala akosi z týchto akcií vynechávať,že to je len banská jazda , idú len baby a pod. Nakoniec ako som zistil to boli baby a on...
On rozprával príbehy a rozprávky kto je , aký bol bohatý a o vsetko prišiel kvôli žene ktora ho o všetko obrala, aký má ťažký život a ide sa postaviť znovu na nohy a bla bla bla omáčky...Samozrejme aby ho ľutovali..
Asi tak v marci/apríli už ich mal spracované a začalo to...
Má problém potreboval by do výplaty 50€,100€.Samozrejme že mu požičali a aj vrátil.
Po čase mu však ostatní prestali neustále požičiavať, teda okrem mojej "hlúpučkej"...
Dostalo sa to do mieri že prišla za mnou a pýtala sa či mu nemôžeme požičať 1000€ čo som okamžite zamietol a povedal jej nech si s ním okamžite dá pokoj.
Áno ako väčšina z vás už tuší tak si pokoj nedala a požičala mu nakoniec 2000€ lebo že on jej budúci mesiac vráti 4000€,stihla mu este pomocť vybaviť v banke úver 15tis. euro... No ako som tvrdil peniaze nevrátil lebo,lebo,lebo ...1000€ si zobrala zálohu v robote ktorú trebalo na 2x vrátiť takže mi povedala len o tej tisícke lebo by som to videl na výplate.Druhú 1000-ku si napožičiavala od kolegýň,keďže ju ale nevedela potajomky vrátiť dozvedel som sa to lebo ich tie kolegyne začali pýtať odomňa...Dostala odo mňa doslovný zákaz sa ku nemu čo i len ozvať a vysvetlil som jej že je to rodený ojebávač a nikdy v živote tie peniaze už neuvidí...Myslíte že poslúchla?Nie... Chcela tie peniaze naspäť a dokázať mi že som nemal pravdu lebo ževraj on nie je zlý človek...Dobrý človek dal na Péenku a samozrejme sa v práci viac neukázal.Veď na čo,mal 17000 cash...Potom to začalo naberať na obrátkach..
Samé klamstvá, vyberanie peňazí z účtu mesačne okolo 500€ sa stále len tak vyparilo...prečo?
Dobrý človek sa jej v októbri ozval ( z cashu uz neostalo zrejme nič) a začal ju samozrejme otravovať že nemá z čoho platiť a že keď nezaplatí tak že ho zatvoria a on má dcérku v Bosne... Nepoučiteľná mu samozrejme chcela zase pomôcť ale zamotala sa do vlastných klamstiev a prerástlo jej to cez hlavu až tak že ja som si doslova zacal mysliet že ma začala podvádzať a aj jej z toho začalo šibať.Samozrejme že som tušil že sa niečo deje keďže miznú peniaze a nič sa za nich nikdy nekúpi a začal som dávať pozor už na všetko. Vždy keď som jej prišielna nejaké klamstvo pravda nás priviedla že sa s nim stále stretla aby mu dala peniaze .Bol som s nej už psychicky na dne keďže týždeň čo týždeň boli na programe klamstvá ( začala vyberať peniaze po menších sumách aby to nebolo podozrivé, tým pádom sa s nim stretávala častejšie) stále potrebovala ísť k nejakej kamarátke, stále niektorá kamarátka potrebovala pomôcť atď.Došlo to až tak ďaleko že sa začala opíjať a zajedať tabletkami,chcela sa otráviť a keď sa jej ozval bola schopná sa somnou pohádať do krvi,klamať mi že má druhého a že od nás odchádza,to všetko len aby mohla odísť z domu tam kde ju on čakal aby mu dala peniaze a mala chvíľu pokoj...Bol pokoj aj v rodine kym sa zase neozval že potrebuje peniaze ...Nechcela sa priznať a nechcela si dať absolútne pomôcť,asi aj zo strachu keď sa dozviem o akú sumu sa už jedná ktorú mu napožičiavala.Poslednýkrát keď nastala taka hádka a odišla tak som ju už samozrejme sledoval , debilovi rozbil nos,nakopal do vajec a manželku vzal domov.Na druhý deň sme sa celý deň rozprávali ,vylákal z nej celkovo o 6tisic...ale dali sme veci do poriadku.Dúfam že už je všetkému koniec...Podľa mňa to ešte bude dlhý boj kým ju prestane otravovať....Povedal som jej že keby sa niekde objavil pri práci alebo pred domom ,že sa má okamžite v aute zamknut , spustit troska okno,začať trúbiť a kričať o pomoc.... dúfam že všetko dopadne dobre
Máte niekto podobnú skúsenosť ???
@old_dog_84 Fuha a si si isty, ze medzi nimi naozaj nic nebolo resp. ci k nemu zena nemala nejake romanticke pocity, lebo sa mi fakt nechce verit, ze niekomu pozicias tolko prachov iba kvoli tomu, ze "je to dobry clovek"... 🫤
@old_dog_84 nejako sa mi to cele nezda, preco by mu stale davala peniaze ked videla, ze uz dost vysoku sumu jej nechce/nedokaze vratit? Bud na nu nieco mal a vydieral ju, alebo ona sama prepadla nejakemu gamblerstvu a minali to obaja spolu. Neviem, proste mi tam nieco nesedi
@vikusjk Suhlas, podla mna tam bolo nieco viacej...
Nevidím dôvod, aby tvoja manželka dávala len tak stále ďalšie a ďalšie peniaze niekomu len tak, napriek tomu, že už mala kvôli tomu aj vážne problémy doma. Myslím, že ju nejako vydieral. Veď sa dozvieš, keď mu už nič nezaplatí. Sleduj ju aj naďalej, ak ju vydieral, buď mu bude platiť ďalej, alebo sa dozvieš.
Je to divne cele, mala manželka vždy takéto charitatívne správanie? Keď nie, dala by som si pozor či ti hovorí celú pravdu.
Ja si nemyslim, ze ta s nim podvadzala. Myslim, ze ju dostal do stavu "modra velryba".
Nie zeby ju vydieral vyhrazkami, ale vydieral ju citovo. A ona sa dostala medzi mlynske kamene, ked dlh presiahol istu hranicu. Zrazu mala strach sa ti zdoverit. Zaroven nevedela celit jeho poziadavkam.
K tomu sa u nej vyvinula pokrivena zavislost na ulave, ked sa jej podarilo kazdy raz dalsou sumou problem nachvilu odvratit, oddialit. Takze radsejmu pozicala, akoby sa vzoprela.
Ono to vyzera divne, ze nieco take clovek urobi. Ale ak sa dostala do takejto bubliny, tak v tych mantineloch nevidela vychodisko.
@oceanahory ako som písal na začiatku má veľmi špecifickú povahu,a už aj do tak dlhého článku som nevedel napísať absolútne všetko za 9 mesiacov...že s nim nič nemala viem na 1000% , aj komunikácia ktoré som našiel (maily,sms,messenger atď) sa točili iba okolo peňazí a že potrebuje ešte naposledy pomôcť a uz jej da pokoj a podobne bludy
@feuille vždy a už aj teraz , máme známu ktorá ma problémy a podľa polovičky by sme jej mohli kľudne pomôcť ,veď mi predsa máme dosť ... ach jaj
@old_dog_84 ja tomu verim.
ked si clovek pozrie kadejake tie dokumenty ako tinder svindler, a celkove rozsah penazi , ide do milionov a milionov , ktore v europe vylakaju podvodnici akymkolvek sposobom od ludi. Zeby to clovek od nich vobec necakal, ze sa daju tak opantat.
Je jedno ci je to online ci osobne, princip je rovnaky.
dufam ze to ustojite, manzelka musi mat svojim sposobom "detox" ako od drogy.
ved aj drogu clovek berie a berie a pouzivat, aj ked vie ze si skodi a skodi svojim blizkym tiez...
@moonlight1210 doslova vystihnuté...
@old_dog_84 ten vyciciavac asi vycitil, ze ona je slaby clanok a udrel na nu plnou silou manipulacie. Je to hrozne. Skus s manzelkou navstivit nejakeho psychologa, co sa zaobera tymito manipulacnymi podvodmi a technikami. Aby ich ona do buducna vedela odhalit a odlisit skutocne problemy ludi od tychto vychcancov.
Oni si vyberaju ludi s vysokou mierou empatie a ludskosti a tuto stranku zneuziju.
@old_dog_84 Tak jedna vec je ista, ze manzelka moze byt vdacna, ze ma takeho chapaveho a trpezliveho chlapa pri sebe! Dufam, ze to v buducnosti uz iba oceni a to najhorsie mate uz za sebou 🤗. Drzim palce! 🤞
Žeby mesiášsky komplex? 🤔
Manželka by mala na pár mesiacov všetky peniaze z výplaty odovzdávať tebe, ona už je ako na drogách, nevie s tým sama prestať a ak si myslíš, že bitkou to skončilo si na omyle. Teraz má ešte väčšiu výhodu on - daj peniaze inak tvojho muža udam na polícii.
a vám ako rodine tie peniaze nechýbali?
Jo, a tu sms komunikaciu si pre istotu ulozte do PC, aby ste mali dokazy. Ja bz som ho ohlasila na policii.
@lucka_ke chýbať nechýbali, ako som písal ona zarobí veľmi dobre a ja mam firmu takže nechýbali... mám ale prehľad o peniazoch , a aj keď ich mám dostatok mám ich načo míňať ( 3 deti) nie aby sa len tak akoby som to povedal strácali z ničoho nič
@old_dog_84 inak navstevu psychologa by potrebovala. Naucit sa aj sama pre seba vnutorne techniky, ako odolat nutkaniu podlahnut citovym vydieranim ohladom penazi.
Postavit si hranicu. A vediet si ju obranit. Pred druhymi i pred sebou samotnou.
Naucit sa povedat Nie a necitit vinu z toho. Co si myslim, ze je dalsi efekt, ktory ju dostava do takychto situacii. Ze citi vnutorne previnenie, ak nepomoze. Ak odmietne. Citi z toho zle pocity.
nevydieral ju? možno fotky z tých babských jázd, možno "vhodne" vyfotené že to vyzerá úplne inak než je
Zjavne ju ponakladal, spravil si z toho videjko, nejake fotecky a zacal ju vydierat, ze to vsade porozosiela. Ale, kedze ste zavodou, tak 6000€ mozes ozeliet.🤣
@old_dog_84 tvoja žena bola vždy taká labilna?prepáč...iný chlap by ju poslal kade lahsie po druhom upozornení.Myslim, že bude za tým niečo viac, alebo fakt má nejaký spasutelsky syndróm verím, že sú ľudia čo dokážu tak zmanipulovať druhých slabších, že robia nezmyselné veci, ale tri deti a toto?A trvalo to dosť dlho Tiež si myslím, že niečo spolu mali okrem toho prečo mu žena vybavovala úver ako k tomu dopomohla veď to si vie aj sám.Neviem zapliest sa s Bosniakom to sú len problemy
Ja poznám takého hada, najskôr na chleba natrieť, veľmi zábavný, až je človek od neho závislý, so všetkým sa mu každý zdôverí, vytiahne od každého všetko až z päty a je rodený oj*bávač..
Tiež nie je Slovák, nadváha, plešina, ale ten dar reči čo má, tou jeho chutnou slovenčinou je niečo úžasné..
Rovnako ma využil ako aj všetkých okolo, všetkému sa rozumie, akože vlastní podniky a žiadneho žvástu sa ani trochu nebojí, všetkých vyciciava a jeho priateľka len platí dlhy, výživné na jeho deti a úplne ju zmanipuloval a odrezal od sveta..
Pokiaľ sa na neho zatlačí začne sa vyhrážať krajanmi a že vyhubia celú rodinu a teda má pozbierané o každom info, pamätá si najmenší detail a využije úplne všetko, že človeku sa nechce žiť..
Ja som pochopila, že € už nikdy neuvidím a som šťastná, že som sa ho striasla..
Darí sa mu žiť na dlh dlhé roky a ľudia ho majú naozaj radi🙏🏼
Proste manželka sa musí zbaviť závislosti na ňom, podpor ju, že kašlať na peniaze, nech sa s nimi zadrhne..
Podľa mňa ju aj niečím vydiera, on presne vie čo na ňu platí..
Držím palce🫶
Asi je priveľmi citlivá, najlepšie ak podstúpi terapiu so psychológom a potom by bolo vhodné aj nejaké školenie u psychológa. Ja som sa tak tiež popalila našťastie iba raz a stalo ma to IBA 300 e. požičala som kamoške 400 a 400 lebo "mala finančne problémy, kvôli ex, musela vyplatiť nejaké exekucie" a potom som od nej dva roky vymahala peniaze, dostala som späť 500 a potom si ma zablokovala. Tak som sa na to po troch rokoch vyprdla, že mám ponaučenie. Pred pol rokom sa mi ozvala, či jej nepozičiam 2000 lebo ma problémy a musí dcére vyplatiť školné. Zložila som, a nevedela ci sa mam smiať ci plakať.
prepáč, ale tvoja manželka je poriadne naivná....
@som_realistka ja som bývalej spolužiačke požičala 150€, lebo že otec potrebuje na lieky, peniaze som nepýtala pol roka a keď chcela ďalšie som povedala, že najprv by sa patrilo vrátiť tých prvých 150€
Vysmiala ma do xichtu, že či som bola ,,naj*baná,, že ona mi ich po 2 týždňoch vtedy vrátila🤣
Vždy som sa s ňou stretla keď som bola autom a viezla som ju a na to mi povedala, že som šoférovala opitá a že si to nenechá pre seba😳
Takéto poďakovanie som teda nečakala😅 na € som sa vykašľala..
Tvoja zena je chora a nie je normalna. To treba riesit. Lebo bud o nej nieco vie ze sa jej vyhraza, alebo s nic nieco ma, alebo jej fakt preplo. Myslim to vazne. Nie ze by som chcela niekoho urazit. A bude sa to opakovat. Klamarka navzdy ostane klamarkou. Zrus BSM, ries to.
@old_dog_84 Inak ak ti manzelka priznala ze mu dala celkove 6000 tisic eur, dam ruku do ohna, ze to bolo daleko viac, a ze ti nepovedala celu pravdu.
Bohuzial to nie je len o manipulacii toho zmrda a ze ste prisli o nejake peniaze. Taki ludia dokazu pokazit aj charakter cloveka. Ona sa naucila klamat, ..az prilis lahko a prilis vela. A dobri ludia vedia robit zle veci a ublizit.

podobnu skusenost nemam... nastastie :D ale teda klobuk dole, ja byt tebou tak uz je na stole ziadost o rozvod..