icon

Manželov kamarát

26. júl 2022

Manžel si chce na jesenné vinobranie k nám zavolať na celý víkend kamaráta s frajerkou, čo sú z jeho rodného mesta. Jeho kamarát je vulgárny, k svojej priateľke hrubý a má rôzne hoaxove názory, ku ktorým sa, predpokladám, dostaneme po jeho hodinovej prítomnosti u nás. Máme dve malé deti a správa sa zvláštne aj k nim, takým tým macho štýlom, keď si z nich robí nevhodnú srandu (vety typu: "Čo sa vychvaľujes" môjmu 5-rocnemu synovi, keď sa mu niečím pochváli). Skrátka, vôbec z toho nie som nadšená, aby sme ich mali na celý víkend u nás, no inak sa nedá, lebo bývajú 300 km od nás a teda na krátku návštevu to nejde. Mužovi som to povedala a je nahnevaný. Ako to riešiť?

Strana
z2
didi2102
27. júl 2022

Ja by som trvala na Tom že si majú nájsť ubytovanie,mozu ku nám prísť napr pogrilovat,zájdeme na to vinobranie a keď ho budem mať dosť tak proste pôjdem s.detmi domov a.mnzel ostane , názor kamaráta NATO že.nemozu u nás prespať by ma nezaujímal ,nieje to tvoj kamarát , nech si to rieši manžel

autor
27. júl 2022

@didi2102 To mu manzel neponukne, kedze ho nechce urazit. Uz u nas spal, vie ze mame miesto. Vtedy sa mi podarilo odist na vikend, takze som to neriesila. Ale dik za odpoved 🙂

lienoccka85
27. júl 2022

Normalne nech pridu, ale keby doslo k niecomu co by ma rozculilo, tak by som mu to otvorene povedala, ze na take chovanie doma nie ste zvyknuti a proste ak sa mieni tak chovat nech ide inde.

didi2102
27. júl 2022

Vieš my sme s manželom rovnocenný ,ja kebyžeu poviem že kamarát je hulvát,neprajem si aby u vás spal,nevyhovuje mi,rešpektoval by to a urobil si program mimo našu domácnosť,čo som čítala tak proste zbytočne hľadáš radu,proste to bude ako on chce a ty ho budeš.musiet prezit

autor
27. júl 2022

@didi2102 este to nie je uzavrete, doma o tom diskutujeme, len chcem vidiet rozne nazory na vec. Vidim, ze su baby, ktore to maju rovnako ako ja a take, co by to neriesili. Pomaha mi to ziskat trochu nadhlad nad vecou a skusit najst kompromis. Ja mu rozumiem, ze sa chce zabavit s kamosom. A ak tu najdem nejaku inspiraciu, ako urobit nejaky rozumny kompromis, tak to bude najidealnejsie.

betulinka1
27. júl 2022

Jeden vikend vydrzis.

emily_666
27. júl 2022

Ved si spravte program pre zeny a deti, a hlapci mech sa bavia 🤣 urcite sa to neda cely cas, no prezit 2 dni vam pomoze. Ja mam takeho svagra co byva u svokrovcov, cize hoaxy a taketo reci blbe poznam. Uz to po tolkych rokoch pustam dryhym uchom von. Hlupakovi rozum nenalejes.

tini27
27. júl 2022

A co tak povedat muzovi, aby kamosa upozornil- vies, mam male deti, budem rad ak prides, no nie je vhodne, aby si sa pred nimi spraval vulgarne, hrubo.,,,, atd., to co si s muzom dohodnete. Ak ma chlap trochu slusnosti, bude sa snazit si davat pozor. Ak nie, nech si teda najde ine ubytovanie, u vas proste platia tieto pravidla. Ja by som sa to teda u nas asi snazila vyriesit takto

autor
27. júl 2022

@emily_666 🙂
@ tini27 Dakujem

any_soj
27. júl 2022

Airbnb.sk alebo hocijaký hotel

lucky_k
27. júl 2022

Nechcela som sa ta dotknut, iba som chcela poukazat na to, ze ak spravanie kamarata tvojmu muzovi nevadi, tak je asi taky isty. Comu nasvedcuje i fakt, ze si vyslovene nezelas aby prisiel tento kamarat k vam na vinobranie, na cely vikend, a on sa oduva a tvoj nazor tym neberie do uvahy. Mal by dospiet a venovat viac casu pocas vinobrania AJ rodine. Este chce aby si ich i hostila, nie?

matullienka
27. júl 2022

Veď nech len príde a ty máš ústa. Ja by som mu hneď vo dverách povedala, že je vítaný len ak sa bude správať slušne, pri blbej poznámke alebo nevhodnom správaní mu vždy môžeš ukázať ktorým smerom sú dvere a nech sa manžel zduva koľko chce. Každý dospelý človek má vedieť sa slušne na návšteve správať aj keď je to buran hádam sa vie ovládať. Poprípade nech si ho uzemni frajerka, a treba mu jasne povedať, že ty takéto správanie vo svojom dome tolerovať nebudeš. Je to predsa váš dom, vaše pravidlá

lucky_k
28. júl 2022

A si ich tahas na celý víkend domov k deťom bez súhlasu manžela? Každý máme z minulosti kamarátov rôzneho druhu ale je rozdiel či sa stretávas s tým fetakom alebo profesorku, to je to načo poukazujem....moja naj kamka z detstva sa v 18tich rýchlo vydala a mentálne sa nikam neposunula, ja som sa vzdelávala a cestovala čiže témy nemáme rovnaké, nekontaktujeme sa .....samozrejme, keď sa stretneme v rodnej dedine príležitostne sa porozprávame, ale nevolam ju na víkend... keďže tvojmu MM nevadí vo vulgarnej spoločnosti tráviť víkend a nevadí mu, že jeho deti to vidia, je taký istý bohužiaľ a jeduj sa koľko chces

au1994
29. júl 2022

Airbnb neexistuje? 🙂 Hotely? Penzióny?

Strana
z2