icon

Manželov syn kradne

goglica
12. jún 2021

Manzelov syn z prveho manzelstva ukradol mojmu dietatu hodnotnu vec a a este jednu drobnost a ukryl ju tak,ze sme to pol dna hladali. Zalozil to medzi svoje veci a nam tvrdil ze on nic nevzal....sme psychicky z toho hotoví. Riadne to skryl.... Našli sme to a žiadali vysvetlenie a povedal ze nevie, preco to spravil... Ma 10 rokov, vobec nevieme co s tym chcel urobit, ved nemohol to tam vecne mat odlozene....ako postupovat? Lekar? Cakat ci sa to zopakuje? Ja som hotova, zlomilo sa vo mne nieco a prestala som mu doverovat. Neviem sa na neho ani pozriet....Mam si teraz akoze ratat peniaze v penazenke, ci nemiznu?
Co bude neskor? Bude nam rozpredavat veci? Pred mojim dietatom teraz vyzera ako ubohy zlodej....
Vobec nevieme ako to riesit....

goglica
autor
12. jún 2021

@ptmt1011 vynutit si pozornost kradnutim ako 10 rocny? To v puberte si bude cim vynucovat pozornost? So zbranou v ruke?

luccy89
12. jún 2021

@goglica ja uz by som sa nad tym nepozastavovala, ak ste si povedali, ze uz sa to opakovat nebude, tak to ber ako ukoncene. U nas tiez bolo vela podobnych situacii a mozno horsich. O mnohych som ani povedala, ze viem. Jednoducho viem, ze sa obcas udeje, ale nepoviem to dietatu, ze o tom viem a ani muzovi. Velakrat si ju pred muzom zastanem, lebo on uz je z nej nestastny a nevie co robit. Tak neprilievam. Je to narocny vztah. Treba vydrzat. Ale ked toto vsetko vidim, ako sa rozvody podpisu na detoch, tak budem robit vsetko pre to, aby to moje dieta nikdy nemuselo zazit.

nika3136
12. jún 2021

@goglica
Nevlastne dieta bude mat vzdy poznamky na nevlastneho rodica? Si velmi negativne naladena a neproslieva to rodinnym vztahom. To, ze syn utoci, kradne/skryva veci je len dosledok - dosledok toho, ze si mozno mysli, ze jeho otec ma viac rad nevlastneho syna, ze mu zavidi to, ze je s nim castejsie, ze JEHO otec kupuje veci CUDZIEMU chlapcovi (pisem tak, ako to deti chapu), ze chce, aby ste si ho vsimli, dali mu viac lasky, viac sa mu venovali.... psycholog ti to vsetko vysvetli, pretoze s tym ocividne nevies pracovat a mas v sebe iba zlost, lebo priatelov syn ublizuje TVOJMU synovi. Bez vetra sa ani listok na strome nepohne 🙂 netvrdim, ze to mate preliahat, to vobec! Ale ak ho mas za "svojho", co si to za matku, ze na 10r dieta nevies ani pozriet??! Chapem pochybnosti v dovere, ale mali ste vobec nejaku? Ocividne nie, ked na seba potrebuje upozornovat. Tyka sa to teba a tvojho syna, ktoremu bolo ublizene, nie toho, ze ta to vyslovene zlomilo. Si dieta z rozvedenej rodiny? Moja kamaratka chodi od 10r k psychiatrovi a od 12r zacala brat antidepresiva, berie ich dodnes, pretoze sa jej rozviedli rodicia. Emocionalna bomba v malej dusi.
Zelam ti, aby ste mali tak krasny vztah, ako mame my s otcimom a aj "nevlastnou mamou", pretoze nemusi byt vzdy len utocenie a nenavist, tomu ver, ze nie. Ja mam 2 vlastnych a dvoch nevlastnych rodicov, ktorych mam nadovsetko rada.

10zabka
12. jún 2021

@goglica ako by si to riešila u vlastného dieťaťa?

goglica
autor
12. jún 2021

@ptmt1011 btw mladsi syn vola starsieho brat a velmi sa ho dotklo, toto co urobil, lebo vie ze je na tu vec naviazany...mladsi mu nezvykne robit zle a ozaj ich sledujeme stale aby sme vedeli situaciu spravodlivo vzdy posudit, kvoli problemom v minulosti....takze slovo keby nema vyznam pouzivat....ale ak by k tomu doslo, riesili by sme to rovnako, bez ohladu ci sa jedna o vlastneho alebo nevlastneho.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
goglica
autor
12. jún 2021

@nika3136 jasne, ja som tiez z rozvedenej rodiny, ale ja som to niesla lepsie, surodenci kusok horsie, takze viem o com to cele je....dovera? Velmi maly kusok ostal, lebo ozaj vyviedol uz vela zleho a ozaj lebuze som macocha, co mu iba odvrkne na nieco, tak ok. Ale ja sa o neho v pohode staram, postrazim, ucime sa spolu, ideme na ihrisko, hrame sa tam...aj osamote aj vsetci spolu. No.je dlho uplne v pohode a pptom.pride z nicoho nic nieco a vyvedie nieco, co ho aj mrzi...ale postupne sme doveru.znovu budovali a uz do vyzeralo uplne super a dal toto pod pas mladsiemu a teda aj mne, lebo tak cakala som max. odvravanie, blby komentar ale teda kradnutie ma nenapadlo....sklamalo ma to, lebo prave celkom.dobre sme si posledne mesiace rozumeli, planovali sme ako vymalujeme ich novu.detsku izbu, na nazor oboch sa prihliadlo....a naozaj sa nemozeme tvarit ze nic.sa nestalo, kedze uz co to predtym vyviedol.

goglica
autor
12. jún 2021

@ptmt1011 akoze nema?ved vyssie pisem ze ma a lepsiu ako mladsi. Citas?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
goglica
autor
12. jún 2021

@10zabka rovnako. Rozdiely nerobime.

felicita027
12. jún 2021

@goglica To dieťa má 10 rokov, prešlo si rozvodom, muselo prijať otcovu novú ženu a jej syna to isté z matkinej strany novú známosť tak jediné, čo podľa mňa tým chcel naznačiť, aby ste si ho všimli resp. jeho otec. Určite to nie je preňho najľahšia situácia vidieť otca s novou ženou. Takže jediné, čo potrebuje je aby niekto ho vypočul ale mať tak takú macochu, čo kvôli 1 skrytej veci sa na mňa nedokáže pozrieť tak asi aj odbornú pomoc by som potrebovala. A nevedel dlho pochopiť ten rozvod? Ako sa to prejavilo, že už to pochopil? Nerobíte rozdiely? Takže aj keď tvoj syn niečo skryje, čo možno si len požičal a zabudol nato tak sa naňho nedokážeš pozrieť a hneď chceš prepočítavať peniaze v peňaženke?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
goglica
autor
12. jún 2021

@ptmt1011 je to normalne, ale v minulosti bol praveze tento starsi-nevlastny agresivny na mladsieho a tunuz sme zasahovat museli a provokaval teda aj mna....preslo to, dlhsie bolo vsetko v pohode a teraz zacal s tymto.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
felicita027
12. jún 2021

@goglica áno, je to normálne, že bol agresívny pretože v rannom detstve sa mu rozbila rodina, nedokázal sa s tým vnútorne zmieriť zatiaľ, čo vy dvaja (otec a ty) ste mali ružové okuliare na očiach pretože ste boli zamilovaný tak on ich mal čierne.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
goglica
autor
12. jún 2021

@felicita027 praveze on 2 roky cca vobec neriesil mna, preco som s jeho otcom a podobne ale mojmu synovi zle robil uz vtedy...ale ozaj tu nepisem o prilezitostnej hadke, on ho tlkol cimkolvek kdekolvek, ked sme mu nevideli...velmi neskoro to na neho dolahlo....cely rozvod...aj pocas covidu, nonstop doma obaja....situacia ok.. aj ho mrzelo ze ako sa spraval v minulosti k nam obom.....teraz zase toto vyviedol.

goglica
autor
12. jún 2021

@ptmt1011 ano viem, je to mozne. Moj byvaly manzel umrel, takze aj moj syn si nesie nejake nasledky. Ale kto v dnesnej dobe si nenesie nieco?

felicita027
12. jún 2021

@goglica Čo ak tým nenápadne teba riešil to ťa nenapadlo? Že si myslel, keď sa tvoj syn bude sťažovať, že s ním nechce bývať tak odídete a jeho-nevlastného rodičia sa dajú opäť dokopy? Teraz prechádza do puberty veľa detí v tomto období sa cíti menejcenných lebo majú rozvrátenú rodinu a hanbia sa zato. Vždy boli, sú aj budú citlivejšie deti aj menej citlivé a tak k tomu treba pristupovať. A s tou vecou naozaj to nemohlo byť tak, že si požičal a zabudol alebo podľa toho kde to bolo tak mu to tam spadlo ak niekde napr. za posteľou, skriňou, stolom? A potom keď ste to začali riešiť tak bol v strese z toho? Načo by to inak zobral a len skryl? Ak by to chcel predať tak to neskryje doma. A ak by bol kleptoman tak sa to prejaví skôr ako v 10 rokoch.

goglica
autor
12. jún 2021

@felicita027 bol nervozny. Priznal sa az po case, nechcel povedat preco to urobil. A bolo to pekne skryte,az zamaskovane by som povedala, neskor plakal, mrzelo ho to, ale az ked sme ho konfrontovali, ze vec sme nasli medzi jeho vecami, kde mladsi nechodi, vlastne tam ani nedociahne. Velmi bol z toho nervozny ked sme to nasli ale do vtedy cusal a silno popieral,ze on stym nic nema.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
felicita027
12. jún 2021

A ešte jedna vec pred tvojím dieťaťom vyzerá ako ÚBOHÝ zlodej? Ak som dobre pochopila on má 10 ty máš mladšie dieťa tak maximálne 9ročné dieťa ti toto povedalo? Nevyzerá náhodou tak len v tvojich očiach?

goglica
autor
12. jún 2021

@felicita027 no mladsi sa ma opytal,ze preco to urobil, ze ci je teraz ako ubohy zlodej, ked mu to vzal a skryl, mladsi to nevedel pochopit,lebo v poslednom case spolu vychadzali velmi dobre. Proste mladsi to tiez nechape.

felicita027
12. jún 2021

@goglica a čo podľa teba s tým chcel urobiť? Predať? Ak hej, dal by to do školskej tašky alebo bundy a čím skôr by to zobral z domu aby sa nato neprišlo a neskryl by to v izbe alebo je kleptoman? Potom by kradol nie len doma ale všade kde by prišiel aj zo školy by nosil veci domov. A robil by to každý jeden deň takže v tomto lekár vám nepomôže. A keď sa rozplakal tak nečudovala by som sa keby nato zabudol a skryl to lebo ste napríklad prišli náhle domov alebo čokoľvek a on mu to nestihol vrátiť. Podľa mňa treba staršieho zobrať von niekde na zmrzlinu a porozprávať sa nenápadne ako sa cíti, či náhodou v škole nemá problémy, čo možno v rodine by chcel zmeniť a tak aj prídete na odpoveď či naozaj s rozvodom je vyrovnaný alebo nie a ak nie tak by som to riešila s psychológom. Takáto zmena správania ako ty píšeš z ničoho nič sa nestane z jedného dňa na druhý ale niečo tomu muselo predchádzať, čomu ste nedávali s mužom až takú váhu. Predchádzať tomu mohlo aj to, že sa tváril, že je s tým vyrovnaný ale už vstupom do puberty ho to prestalo baviť sa hrať na niečo čo nie je.

luccija
12. jún 2021

@goglica su deti, ktore sa s rozvodom nezmieria nikdy.Chcel synovi ublizit nemoze fyzicky, tak ublizil inym sposobom.Neber chlapca ako zlodeja, ale ako nestastneho.

sissy27
12. jún 2021

@goglica s rozvodom a novými partnermi ste sa zmierili možno vy dospeláci. Ale ako si prišla na to, že je s tým v pohode aj ten chalanisko, to mi je záhadou...
Mama si nájde nového partnera, otec novú partnerku, tá má svojho syna a jeho otec, JEHO otec, sa zrazu 24/7 stará o cudzieho chlapca, zatiaľ čo on, jeho VLASTNÝ SYN, má právo len na víkendy a nejaké dni... jemu niekto ukradol otca - hoci to nie je úmyselné a nemôže za to ani tvoj syn, ani ty, ale s týmto sa malé dieťa ťažko len tak vysporiada. A ako bonus nemá ani zázemie. Mama je s novým partnerom v bode A (neviem, či sa ona s chlapcom nasťahovala k nemu, a ty so svojim synom k nemu, alebo ten druhý partner k nim - tak či tak chlapec prišiel o svoj pôvodný domov alebo o súkromie ), otec s tebou a tvojim synom v bode B a on cestuje hore-dolu ako horúci zemiak. Všetci ste niečo získali (nové lásky, nového ocka), len on jediný stratil a musí sa deliť (zázemie, otcovu prítomnosť). A ty napíšeš, že máte všetko dávno vysporiadané 🙄🙄🙄

katkati
13. jún 2021

Nehovor, ze nerobíš doma rozdiely medi deťmi. Pretože z teba to sála, ako ťa ten chlapec znervoznuje. A je zjavné, že on je nervózny z teba. Jasné, že zobrať niekomu jeho vec je nesprávne a tak isto nie je pekné, keď sa deti fyzicky napádajú, ale v takomto veku nepoznám rodinu, kde by sa deti medi sebou nebili a pritom jeden bez druhého nevedia byť a majú sa radi. A to "kradnutie" ako si pomenovala, mal z nejakého dôvodu nutkanie. Dohovoriť mu, že to nesmie a hlavne nech to neurobí v škole alebo u kamaráta. Veľa detí to skúša a v dospelosti sú z nich slušní ľudia a smejú sa no tom a nechápu preco to vlastne urobili. Tak neposudzuj ho tak prísne, ani ty iste nie si dokonalá a musia mať ostatní s tebou trpezlivosť. Tak čím viac kludu, rozvahy a nečakaj, že deti budú ideálne, keď áni dospelí nie sme. Ja by som išla za chlapcami, objala ich a povedala im, že ich ľúbime. A hlavne trochu prehodnotiť takéto tvrdé vyjadrenia o 10 ročnom chlapcovi. On potrebuje ie o iné.