Manželov zmätok: Dieťa alebo dom dokončené neskôr?
Ahojte babulky.Uz dlhší čas riešim problém s manželom.Pred svadbou sme sa dozvedeli,že manžel je neplodný.Ja už syna mám z predošlého vzťahu.Problém nastáva ten ,že sme kde rozhodli,že pôjdeme do darcovských spermií.Postavili sme dom a pomaličky si ho zvelaďujeme.Lenže ja už čakám 5rokov a stále sa manžel k ničomu nemá .Keď načrtnem tému ďalšie dieťa vždy mi povie ,že chce dokončiť dom nie sú financie na ďalšie a bla bla.Ja veľmi túžim po ďalšom aj manžel ale asi zjavne sa stavia k tomu inak ako ja .Čas uteká vek tiež a keď budeme myslieť na to ,že kým sa dom dokonči tak už budem na dôchodku.Neviem čo si mám o Tom myslieť.Pripada mi to tak ,že ma ťahá za nos a nechce mi otvorene povedať,že nie ...Aj keď príde nejaká reč na dieťa tak je tomu otvorený či už pri zariadení izby pre dve deti má to naplánovane ale skutek utek.Neviem čo ďalej 😭😭😭.Budem vďačná za každú radu
Kde je pravda ti môže povedať len on. Ja osobne si myslím, že ho možno trošku žerie myšlienka, že to dieťa nebude biologicky jeho vlastné a preto váha.
@janickacrazy no je u nás dosť veľký vekový rozdiel..A spolu sme 5rokov manželia.U Vás bol aký problém keďze si odišla aj kvôli tomu ,že nechcel dieťa.Presne toho sa bojím ,že príde vek keď si poviem uf už som stará a prepásla som svoju príležitosť a niet cesty späť.
@vler Ja mám 32.Možno ešte mladá ale cítim,že teraz je čas na dieťa ...nechcem si nechať ujsť roky len tak zistiť,že už sa na dieťa necítim a som ,, stará aj keď v dnešnej dobe oukej rodí sa aj po 40tke
@sense podľa mňa si to trafila uplne presne toto sú aj moje pocity.Nechce mi otvorene povedať,že bohužiaľ dieťa už nebude lebo vie že veľmi túžim po ďalšom a boji sa toho,že hodím nohy na plecia a odídem.Teraz ešte možno živím v sebe nádej hádam možno sa to podarí a bejby pride ale obávam sa toho čo to so mnou spraví keď mi povie pravdu (,ak vôbec),že sa na to necíti...Bojím sa ,že to pôjde dole z kopca ..viem možno to vyznie sebecky ,že ja chcem a nepozerám na to či manžel chce..ale bohužiaľ ani v sexe to už neklape ako zistil,že je neplodný..takže jedno s druhým
Autorka, nebojis sa toho, ze tvoj muz to dieta nebude mat rad? Lebo ja byt tebou, bala by som sa toho teda riadne. Nebude jeho, bude iba tvoje, maloktory chlap vie lubit aj cudzie deti. Nechala si sa obalamutit darcovskymi speriami aby si nevycuvala zo svadby.
Preto som ti napísala pred vážnym rozhovorov si ujasni ty svoje priority, čo chce ty, čo je pre teba viac....neviem aký máte vek...nepíšeš aký má problém keď píšeš len že je neplodny a potom podľa to sa rozhodni..
Napr ja mám jedno dieťa z prvého manželstva, s terajším partnerom mám za sebou akurát niekoľko MA ale láska Resp vzťah k partnerovi je silnejší ako túžba po dieťati za každú cenu
No to je dosť podpasovka od neho.Mas najvyšší vek to riešiť, lebo ak je dieťa priorita tak nech stihneš nájsť vhodneho partnera.
Nikto ti nevie dať, čo ti chlap pred svadbou nasľubuje.
Každý má právo si svoj názor rozmyslieť. Myslim, že on už je rozmyslený dávno len ty o tom nevieš,lebo ťa nechce zraniť.
U nás bol problém aj taký, že sme mali rozdielne názory vo výchove detí a vekový rozdiel u nás bol 7 rokov. Je mi jasné, že tebe by sa odchádzalo asi ťažšie, keďže iné problémy nemáte. Ja som odišla ako 29-rocna a o 2 roky som stretla svojho manžela. Nič neľutujem. Mám ďalšie dve úžasné deti, som spokojná.
V takomto pripade, by som išla radšej, do adopcie. Lebo, tak budete obaja na jednej úrovni voči dieťaťu.Veď, to dieťa, tak či tak nebude jeho biologicke ale úplne cudzie. Ty, si na tom vždy, lepšie, kedže už jedno biologicke dieťá máš.
@anna777115 Lenže adopcia je na dlhé lakte, na zdravé malé dieťa sa čaká aj roky. Okrem toho aj tak už on vychováva jedno "cudzie" dieťa a to mu nevadí. Tak prečo by mu malo vadiť druhé? Tiež to nedáva logiku.
@janickacrazy Lenže, to autorkyne dieťa má zrejme svojho otca, ale toto by bolo ich spoločné dieťa, kde by v rodnom liste figuroval ako otec a autorka, ako matka.Záriveň, by dali šancu dieťatu na vlastnú rodinu.
@anna777115 No a keby išli na umelé oplodnenie, tak tiež by bol rodnom liste ako otec on a aspoň matka by bola istá. Vieš aké deti idú na adopciu? Sú tam často deti drogovo závislých matiek, alkoholiciek, alebo majú iné problémy, nie je to sranda a teda z mojej skúsenosti máloktorý chlap tieto riziká dáva. Kamoška si chcela adoptovať bábo a jej muž keď počul, čo tam všetko hrozi, tak povedal, že do toho nejde. No každopádne sa musia porozprávať a nejak to poriešiť oni dvaja.
@janickacrazy No, vieš len aby neostala sama s dvomá svojimi deťmi, lebo muži sú v takychto veciach dosť ješitný.Ja, by som už do dalšieho dieťaťa nešla, kedže autorkynmu mužovi takato situácia zrejme vyhovuje a do dieťaťa sa nijako nehrnie.
@anna777115 no bez neho aj tak do toho ísť nemôže, takže je to asi jasné, ako to dopadne
Preco by mal vychovavat dalsie,cudzie dieta?Ty uz jedno mas,manzel mat nebudes,preco ho tlacia do cudzich starostlivosti o cudzie dieta?
Ja som pocula, ze ejakulat nikdy nie je na 100% mrtvy, ze ta jedna zivotaschopna spermia sa da najst...?... Skus sa popytat tymto smerom, vlastne by mozno dal a chcel. 🌷

Keď máte veľmi dobre a otvorene manželstvo. Treba si sadnúť s porozprávať sa bez výčitiek. Čo chce a z čoho má obavy a čo nechce jedna strana s takisto druhá strana.... Ale predtým ako sa porozprávate ujasni si ako nalozis s odpoveďami Resp výsledkom rozhovoru ak nebude taký ako očakavas. Miluješ svojho muža natoľko,že radšej ostaneš s jedným dieťaťom . Alebo je tvoja túžba po ďalšom dieťati silnejšia ako láska k mužovi ktorý ťa prijal s tvojim dieťaťom a stará sa o neho aj keď nie je jeho.
Možno to najprv aj chcel z lásky ku tebe ale možno sa mu to rozlezalo v hlave a nechce ďalšie dieťa ktoré by nebolo geneticky jeho. A keďže sa možno bojí že ťa strati tak to radšej odďaľuje akoby mal priznat pravdu