Manželova dcéra ma nerešpektuje

zvedavazalubena
3. jún 2013

Rada by som sa touto cestou s vami poradila. Mame v striedavej starostlivosti mazelovu dceru z prveho manzelstva. Vzdy ked sa vrati od jeho ex tak je cela rozjasena neposlusna niekedy mi tak trapi nervy az je mi z toho do placu. Potom sa to pomalinky zrovnava a ku koncu posledne dva tri dni je to uz fajn. Teraz mame spolocne babenko na ceste a velmi sa bojim ako to budem cele zvladat.

sisaha
3. jún 2013

@zvedavazalubena 4-rocne deti su vacsinou rozjasene. Ale ak je to vzdy na zaciatku, tak je mozne, ze to iste robi aj ked sa vrati k matke. Asi to chce iba trpezlivost...Cisto moj nazor: striedavka pre taketo male deti nie je.

namornicka
3. jún 2013

Dieťa má dvojité pravidlá a má z toho zmätok v hlave čo si môže dovoliť a čo nie. A samozrejme aj skúša. Na "západe" je striedavka úplne bežná, angažujú sa aj ocinkovia rovným dielom, nie že rozvediem sa a všetko je na pleciach ženy.

zvedavazalubena
autor
3. jún 2013

@sisaha Dakujem za nazor, ved my aj chceme poziadat o starostlivost, pretoze ex ked ju ma tak ju vacsinou svojej mamine alebo babysitterke. Ja s malou beham po lekaroch (alergig nabeh na astmu) a po castingoch (robi v takej detskej agency) a snazim sa aby mala nejaky rezim. Doma moze papat sladke v posteli moze zaspavat pri tv a potom sa budi, ked nechce papat moze vsetko jedlo riad zhodit na zem babka ju nenormalne rozmaznava. To som uviedla len take priklady. Sama neviem na kolko si mozem dovolit byt na nu prisna...snazim sa nebyt tvrda a razna ale ono sa to stale stupnuje. Vidim ze je agresivna aj k psikovi co mame a vyslovene agresivno hystericka. Po mamine doma je zvyknuta ze moze hadzat veci :-/

zvedavazalubena
autor
3. jún 2013

My zijeme mimo SK a tu ma vela rodin striedavku. Neznamena ze to schvalujem :(

p.j.jacky
3. jún 2013

@zvedavazalubena rozmaznana...doma moze vsetko,lebo je u svojej matky,pockaj ci budes chciet byt prisna na svoje vlastne dieta a budes ho nazyvat rozmaznanym...skus to dieta pochopit.ved ma len 4 roky a ma dva domovy,vsetko hore svetom..nieje to pre nu lahke,tazsie nez pre nas dospelych.... ☹

zvedavazalubena
autor
3. jún 2013

No ved preto sa snazim velmi jemne na nu 🙂 len neviem ci to zas nie je pre nu na skodu :(

mirage
3. jún 2013

@p.j.jacky Jest sladkosti v posteli a hadzat veci je teda bezne a normalne? Nemyslim, tiez by mi na dietati taketo spravanie vadilo a snazila by som sa ho od neho oducit. A ano, na vlastne deti som tiez v tomto prisna, ze riad zhodit na zem? 😒

p.j.jacky
3. jún 2013

@mirage u nas je normalne si sadnut/lahnut do postele zapnut rozpravku a mskat v posteli,ano mne to pride normalne . Stym jedlom uznavam....

stanislavao
3. jún 2013

dievcatko ma 4 roky a nikde nieje doma. ja som dost proti striedavej vychove. a preco ste s nou vy a nie jej otec? rozpravat sa s nou musi jej otec, vysvetlovat jej to zakazdym, ked ku vam pride. ucit ju, co sa moze a co nemoze. vy ste jej a stale budete len otcova druha zena. mamu ma a ona ma hlavne slovo na jej vychovu. a otec ju ma vychovavat a nie vy. vam je do placu? a co ma robit to dieta? predstavte si, ako by bolo vam, keby si vas pohadzovali? chudiatka deti a sprosti rodicia.

mirage
3. jún 2013

@p.j.jacky U nas sa to nerobi, preto mi to prislo divne.. Ale ano, v tomto je najmensi problem

p.j.jacky
3. jún 2013

@stanislavao presne tak!suhlasim...tiez by ma zaujimalo keby to bolo opacne ci by sa druhym zenam pacilo,aby im dieta v striedavke vychovavali ine zeny! Mne nie.A dalsia vec dieta ktore sa chova inde nenormalne,inak,neznamena ze to robi aj doma.Mozu to byt nasledky stresu...a 4 rocne dieta aby bolo na noc brane z domova od matky mi pride uprimne luto!sral pes celu striedavku.Nehovorim ze deti nemaju byt s otcom,ale myslim si ze vecer by mali byt doma a mat jeden domov jednu postielku.Lebo vsade su ine pravidla ,kazdy dovoli a zakaze nieco ine a co to dieta si ma teraz...nieje to pocitac ze sa naprogramuje podla toho kde sa nachadza!!!
@mirage u nas to je uplne bezne kazde rano a kazdy vecer a ja si to s malou a keksikom naplno vychutnavam-tu pohodu. 😉

zvedavazalubena
autor
3. jún 2013

No ako som pisala jeho mamina sa jej nevenuje ked je u nich, dava ju babysitterke alebo mame svojej. Niekedy ide s novym priatelom na dovolenku a mala je u nas cely mesiac.

Budeme mat sud a ziadat malu do uplnej starostlivosti. Manzel sa jej ako jej tatino venuje velmi, vela cestuje kvoli praci ale doma je ako tato maximalny.

Mne ide najma o to, ci ju mam vychovavat aj ked niesom mamina, to znamena niekedy aj zvysit hlas atd. lebo doma ju myslim nikto neusmernuje. po tyzdni u nas sa aj sama pomalinky ukludnuje a dostava do nejakeho rezimu ale vracia sa ako z divych vajec..

sisaha
3. jún 2013

@zvedavazalubena ako vies, ze jej mama sa jej vobec nevenuje? Co ak ma taku pracu, ze babysitterka, alebo babka je nutnost? Preco hned je ona ta zla? Ak ide na dovolenku s priatelom, predpokladam, ze nechodi kazdy mesiac.. Ja mam nazor, ze dieta automaticky neznamena zelezna gula na nohe matky..

zvedavazalubena
autor
3. jún 2013

@sisaha Ahoj, urcite by som nepisala nejake neoverene info. Ona nikdy nechodila do prace a to ma 30 rokov, jej zivot je zabava nakupy cestovanie a jednoducho cas s malou ju nebavi :(

jabadaba
3. jún 2013

uprimne, striedava vychova je nieco obludne. Pohadzovat si dieta z tyzdna na tyzden....ved to sa nerobi ani zvieratam. Ani svojmu psovi som to este nespravila za celych dvanast rokov co ho mame! Za to teta ta ano, ta si ho supala ako si zmyslela - raz k jednej dcere, inokedy k druhej. A aj to bolo poznat na tom zvierati. Nervne, nepokojne, nerespektovalo nikoho! Co ma potom take dieta? Ved to musi byt chaos nad chaos. To ako musi ist v predpisany tyzden k druhemu rodicovi, aj ked sa mu prudko nechce???? Ved to musi byt des! Zakazdym vytrhnute z pohody a kludu, opat adaptacia...moje nervy. Mne by teda rupli. Sak skuste namiesto vlastneho zazemia neustale bruslit po hoteloch, nezdrzte sa vo svojom domove dlhsie ako tyzden! Pochybujem, ze sa vam bude chciet zakazdym...To sotva. Asi by to malo byt na dobrovolnosti a nie o povinnosti, len aby sa ulahodilo rodicovi a jeho rodicovskym pravam!

4 rocne dietatko je primale, aby toto coro moro chapalo a aby to zostalo bez nasledkov. 😢

16nela
3. jún 2013

@zvedavazalubena ahoj...no ja mam troska pripad asi z tej druhej strany..tazko vediet ci naozaj je to tak ze ta ex ma tu najvacsiu chybu a koli nej je mala taka..ja sa o dceru staram a dost casu jej venujem a nerespektuje ma...a to ma iba 7 ...no a tiez chodi k otcovi ktory ma novu rodinu a tiez je tam taky problem ze nasa dcera nerespektuje a obmedzit lebo co ak nase dieta...vies musis sa snazit respektovat tu jeho dceru a snazit sa pomoct a oto co mozes s nou sa opytat jej otca a dohodnut..o pisani o ex je zbytocne ked milujes muza vzdy budu chyby len na ex...prepac

zvedavazalubena
autor
3. jún 2013

@16nela Uplne v pohode ja si rada vypocujem aj druhy nazor.

16nela
3. jún 2013

@zvedavazalubena tak nebolo to myslene zle..prepac

juliana77
4. jún 2013

@jabadaba Ohľadne striedavky som sa už vyjadrila v téme Striedavá starostlivosť a váš názor, alebo tak nejak to je a opakujem je to hovadiny, ktorá nemá pre nikoho zo zúčastnených strán pozitívny výsledok a prax to len a len potvrdzuje.

Z detí, ktoré sa stali obeťami niečoho čo ide dnes ako na páse, myslím rozvod, krach vzťahu, si dospelí ľudia robia pohadzovanú hračku. Výsledok tohto nezmyslu sa odzrkadlí o pár rokov, keď nám tu budú pobehovať divné osobnosti, ktoré celé detstvo kočovali.

p.j.jacky
4. jún 2013

@juliana77 vy asi neznesiete aj iny nazor ako je ten VAs.Su ludia o SS prijmu,nemaju snou problem a su aj jej odporcovia.Bohuzial kazda minca ma dve strany a nic nieje len dobre,tak ako vy opisujete!
Aby SS mohla 100% fungovat a mat na dieta dobry vpliv,musia ex spolu vyborne vychadzat a komunikovat pre prospech dietata.A urcite aj dieta musi mat na to vek aby vobec pochopilo preco je jeden cas s mamou a preco s otcom.A moj nazor je ze 4 rocne dieta,ma vsebe taky zmatok,ze sa nevie zmestit do koze.

juliana77
4. jún 2013

@p.j.jacky Ak spolu dvaja ex dobre vychádzajú nepotrebujú odklepnutú ss, takže sama opisujete hned niekoľko brzd, prečo to je nezmysel. Ex musia spolu dobre vychádzať a dieťa musí mať vek aby tieto presuny pochopilo>

No toto mi je jasné, ale väčšinou je to tak, že ex spolu nevychádzajú a vedia komunikovať väčšinou cez súdy, a dieťa má problémy sa zdisciplinovať len v prípade ak si matka najde nového partnera a ani sa nemusí nikam presúvať a nieto ešte akceptovať ďalšiu novú tvár a v inom prostredí.

Ja akceptujem akýkoľkovek názor ale zrejme vy máte problém, že ja mám iný.

sue
4. jún 2013

@zvedavazalubena môj syn má 5 a pol roka, nemáme ho v striedavej starostlivosti - chodí k tatinovi na víkendy a vždy sa vráti - ja to volám vykoľajený - nie rozjašený - na tie malé hlávky je toho veľa čo musia absorbovať a s čím sa musia vysporiadať a nevnímam to tak, že keď sa vráti domov, tka sa šalie a prejavuje rozmaznane preto, že by sa u tatina šalel a rozmaznávali ho, pretože viem, že to tak nie je - to je proste len jeho reakcia na to striedanie miesta pobytu, na to, že mamina má iného muža pri sebe a tatino má pri sebe inú ženu, na to, že máme iný štýl života a podobne - ty ako macocha, resp. pekne povedané nevlastná matka môžeš jedine dievčatku dať najavo, že aj keď strieda domovy, tak keď príde k ockovi domov, tak vždy tam nájde to isté - svojho ocka a ženu, ktorú ocko ľúbi, teda dvoch ľudí, ktorí na ňu s láskou čakajú a ponúkajú jej istotu.
Toto je veľmi krehký vek a podľa mňa by ste ani nemali žiadať o zverenie do výlučnej starostlivosti, ale mali by ste byť trpezliví a poskytovať dievčatku istotu, spokojnosť, lásku a domov. Neubližujte jej súdmi a podobne - na tom, že okrem mamy je veľmi často aj so starou mamou nie je nič zlé. To zbadáš, keď budeš mať dieťa aj Ty... Držím palce.

p.j.jacky
4. jún 2013

@juliana77 ja vobec nemam z Vasim nazorom problem,len som si vsimla ako sa navazate do nazoru
@jabadaba nic viac,hadat sa tu s vami nemienim a ani distkutovat co je spravne a na to mame sudy.

juliana77
4. jún 2013

@p.j.jacky Navážam????? Veď ja som jej názor len odklepla, a ja by som toto tiež nerobila ani vlastnému psovi.

Tak si to prečítajte ešte raz. Myslím, že som dosť zrozumiteľná.

victory1
4. jún 2013

@zvedavazalubena Striedavku som sice nezazila, ale mojho ex-a syna sme mavali kazdy vikend a cele leto a to od jeho styroch rokov. Zo zaciatku to bolo uplne na zle, bol upistany, naschval robil zle, zhadzoval veci zo stola, skakal po gauci, pokreslil stenu kosostvorcami.....no, skoro ma slak trafil....so mnou sa nechcel ani rozpravat, ked bol jeho tato na wc, tak celu dobu stal pred wc, kym vyjde.
Moj nazor je ten, ze nemam pravo zastavat ulohu rodica a uz vobec byt ten "zly", cize prisny, zakazovat, prikazovat a trestat. Dieta ma aj tak v tom uplny zmatok, preto je prvorade najst si k nemu cestu, aby sme spolu vychadzali..Preto som isla cestou neustaleho rozpravania, vysvetlovania s kludnym hlasom, bez kriku.../ako pod sa Marek pozriet, tebe sa taketo obrazky, co si pokreslil na stenu pacia? Nebolo by krajsie dat si tu nejaky obrazok z rozpravky, ktoru mas rad?..Pod pozrieme knizku...Ktoru rozpravku mas rad?..... - nakoniec sme spolu stenu zastreli, vystrihli z casopisu daku obludu a nalepili na stenu/ 😀 A tak to bolo so vsetkym, ked nechcel jest, tak bol rozhor, co vari mamina, ake jedlo ma rad, ze ak chce, toto jest nemusi a uvarime spolu to, co ma rad.....
Nie je to lahka cesta, chce to obrovsku trpezlivost, lebo to dieta je "cudzie", v tom ponimani, ze ho nemozes kresat od zaciatky, ma navyky a geny od svojich rodicov. A aby ste si k sebe nasli cestu, myslim, ze najlepsie je byt s dietatom kamaratka. Mne sa to osvecilo, Marek ma uz skoro 17, ex je na smetisku dejin a ja sa s Marekom casto stretavam na horucej cokolade.... 😀

jabadaba
4. jún 2013

@juliana77 ved prave, nikto teraz este nevie povedat ake dosahy na osobnost dietata bude taketo pohadzovanie si medzi domacnostami mat. Je to pomerne nova vec, najma teda u nas. Taky experiment bez jasnych vysledkov. Ono, neda sa vyhoviet vsetkym stranam k spokojnosti, bohuzial. Rozvodom trpia vsetci, najma deti, ale ta nestastna striedavka bola jednym z nestastnych napadov a rieseni. I ked umysel bol zrejme dobry. No akosi sa pozabudlo najma na deti, primarne sa uspokojovali ambicie rozvedenych rodicov.

jabadaba
4. jún 2013

@p.j.jacky Ty si zlata, dakujem, ze si sa ma chcela zastat, ale nebolo treba. Julianu som pochopila tak, ze ss je podla nej hovadina. Tak sa nehadajte. Ale vazim si tvoj pokus. 🙂 😉

sue
4. jún 2013

@jabadaba ale zas nemôžeš tvrdiť, že sú deti, ktorým takýto spôsob vyhovuje - mám ich vo svojom okolí niekoľko, ktoré tak fungovali a viaceré sú už v puberte a fungujú tak už viac ako 5-10 rokov a sú spokojní všetci.

juliana77
4. jún 2013

@sue Máš na mysli víkendové pobyty detí, ako v tvojom prípade, alebo niake dlhšie turnusy?

Poznám ženu, tzv.smoliarku má dve deti, každé s iným mužom, bez problémov chodia k babkám, k bývalým manželom a to všetko bez odklepnutia striedavky. Je tam komunikácia, ale tam kde nie je, striedavka nespadne na úrodnú pôdu.

sisaha
4. jún 2013

@juliana77 preco smoliarku? podla mna je to stastna zena 😀