Manželova najlepšia kamarátka
Zdravim vas. S manzelom sme spolu 8 rokov, z toho rok a pol manzelia. Vedela som o tom, ze ma kamosku, s ktorou sa pozna od detstva. No nedavno som nahodou objavila fotky, kedy su spolu na vylete, o com som ja ani len netusila. Manzel totiz chodieval za rodicmi na opacny koniec SK na take dva dni cca raz za dva mesiace. Tiez som objavila nedavne rozhovory s nou, ona sa snazila vyzniet kamaratsky, no on jej velmi chvalil fotky, aka je sikovna, ze je super ucitelka a pod. Pohadali sme sa a slubil mi, ze si uz s nou nebude pisat. Co si o tom myslite? Ja si myslim, ze v nasom vztahu nemame problemy az na toto...a neviem, ci take nieco tolerovat alebo nie...ci je to v ramci nejakych hranic..ako to vidite vy?
@marca12 a mne veru nie je. Ja som, ako poposuješ "žiarivá fúria" nebola a čuduj sa svete 😉 a to dokonca bola baba, o ktorú mal kedysi môj muž záujem a ona ho odmietala. Po čase sme sa spoznali spolu a s babenou sme si dosť sedeli a bavili sa aj len my dve... Nakoniec som zistila, že sa so mnou bavila len preto, aby bola v jeho blízkosti a odmietanie si rozmyslela a snažila sa ho dostať 😅 za mňa už nieeee...ale tak já som "poznačená" negatívnou skúsenosťou 😉
No je zvlastne ze ju nepoznas.. My s tou manzelovou kamaratkou sme vacsinou vsetci spolu, aj ked obcas su aj sami. Zaujimam sa onu, vnímam ju aj ako svoju kamaratku.. Cca takto je to s vacsinou vztahov, ktore obaja mame..
A ako ti to cele vysvetlil?
Vies preco muzi komunikuju s inymi zenami?Nie z nezistneho zaujmu o nich zivoty.Ale preto aby si nabrnkali ego.Lebo skratka kazdodennost,roky,okukanie sa navzajom prinasaju aj obdobia,kedy od druheho skratka viac vyzadujeme ako davame,ale to je normalne vo vztahoch.To by sme si aj my potom kedykolvek mohli takto nabrnkavat ego s "kamaratmi"kedykolvek by sme chceli,len by ma bohovsky zaujimalo ako by reagoval muz,kebybsi bola s kamarayom na vylete o ktorom si mu nepovedala a dopisovala ai s nim.
Ja mam takeho super kamosa zo skoly a teda spolu sa rozpravame skor ako brat zo sestrou,moj muz ho pozna dobre,lebo ja som zila uz aj pred tym ako som stretla muza 🙂 A teda keby mal moj muz taku dobru kamosku,tak by som si s nou dala par posedeni pri vine a teda clovek podla mna hned vie,aka bije 😉 A ak by bola normalna,tak by mi to fakt nevadilo.A ano,moj manzel je moj najlepsi priatel a sme spolu dlho.A ak nieco vo vztahu nie je v poriadku,tak ani nemusi byt nejaka kamoska z detstva,staci kolegyna s ktorou je kazdy den a bude fakt "mila a chapava" a chlap bude hladat unik.Ale to je uz len teoria.
Tato najlepšia kamarátka nebola na vasej svadbe?
@mala_zabka nie kazde kamaratstvo je take ako u vas. Neznasam taketo zovseobecnovanie. To sa potom vsetci zavrime doma,nebavme sa s nikym,lebo suseda podviedla s kolegom,nebudem sa rizpravat so ziadnym kolegom,kamoska sa zaplietla so susedom,nebudem sa zdravit susedom. Preboha zeny,ked vas bud chciet podviest,podvedie vas a ziadnym zakazovanim tomu nezabranite. A clovek,ktory posluchne partnera je blbec. Taku este nehrali,aby mi chlap zakazoval sa kamaratit s niekym. Mame doveru a kazdy vie,kde je hranica. O com je zivot zit v strachu a zakazoch.
Najlepsou kamoskou by si mala byt ty, jeho zena.
No dobre. A ak sa mozem spytat, ty mas tiez najlepsiu kamosku na pridel? Povinne?
Asi nie. Proste ste si sadli, postupne sa to vyvinulo.
Takze ak chces byt najlepsia kamoska svojho muza (nielen jeho laska a objekt sexualnej ziadosti, ale aj hlboko dusevne spriaznena, co je iny druh vzajomnej chemie ako partnersky vztah), tak zacni nieco preto robit.
Prstenom a podpisom si si tuto poziciu nekupila.
A nepripadne ti, ani ked mu najlepsiu kamosku zakazes.
Naopak, riskujes, ze ked najlepsiu kamosku vysupnes, tak ty tu poziciu automaticky nedostanes. Ostane prazdna, a to prazdno casom obsadi ina. Ktora moze mat uz uplne ine umysly a teba vidiet ako prekazku, ktoru treba iba vhodne odstranit.
A budes v ovela hirsej situacii. Ibaze si nepripustis, ze si za to mozes aj ty.
Prestan sa preto v zivote sustredit na to, aby si odstranila zeny, ktore ty pokladas za hrozbu (nemusia nou byt a naopak moze nou byt ta, o ktorej by ti to ani nenapadlo, ale tvoj muz sa po nej roztuzi, aka je uzasna.)
Prejav zaujem o zeny v zivote tvojho muza. O kolegyne, kamosky. Rozpravajte sa o nich, tak ako comkolvek inom. Zaved atmosferu dovery. Nepredpokladaj ihned, ze raz ti muz bude chciet klamat. Daj mu moznost citis sa komfortne, ked ti moze porozpravat bez stresu, ze za tym nieco hladas, bude krik, vycitky a dusno.
Takto ovela skor vybadas v buducnosti zmenu u neho, ak by sa predsa len cosi dialo.
Navyse mas moznost vyjadrit sa. Ked ti bude rozpravat o tej a tej, ze ake to ma chuda tazke a bude tam nejaka hrozba, ze si to chlapec berie az moc sucitne, resp. ze ta dotycna mu umyselne hra na city, ty mas cez toto sancu prejavit rovnako pochopenie s jej situaciou, ale zaroven predostriet popritom aj iny pohlad na jej situaciu. Ktory moze tvojho muza prebrat vopred, nez sadne uplne na lep.
A bonus je, ze nevyznies ako ziarliva hysterka a bezcitna hyena, ale ako logicky uvazujuca zena so sucitnym, ale rozumnym triezvym nazorom na danu situaciu. Tvoj muz to skor prijme a ty dotycnej stazis a okreses moznosti.
Kamarátstvo medzi mužom a ženou neexistuje??? Somarina, aj ja mám kamarata od detstva (dokonca dvoch) a v živote sme spolu nic nemali. Všetci máme svoje rodiny a keď sa stretneme tak to možno vyzerá ako "iskrenie" medzi nami ale vôbec to tak nie je. Proste sa poznáme perfektne a tak ako sa vieme navzájom pochváliť, vieme sa aj skritizovať. Je zaujimavé, že ženám vždy vadia takéto kamarátstva... ak by tvoj chlap chcel tú kamošku, musíš že by s ňou už dávno nebol??? Vybral si inú- teba a ty mu teraz chceš "zakázať " niečo čo tak dlho pozná? Aby sa to ešte nestačilo proti tebe a takými zakazmi si ho nedohnala k nájdenie inej. Možno by som si vydiskutovala, to aby mi povedal kde je (ak by sa náhodou niečo stalo) ale zakazovať dospelému človeku kamaratsva mi príde choré...
@marca12 ale houbelec zovšeobecňujem. Toto je to, čo sa dialo u nás a nepríde mi divné, že zrada od niekoho, komu veríš a máš rada v tebe zanechá následok v podobe toho, že proste máš blok si do budúcna pustiť do života nejakú ženskú (urobil mi to niekto blízky, prečo by nemohol niekto, kto ma ani nepozná a som mu šumák a pod). Napríklad v práci sa normálne s každým baví, baví sa s partnerkami od kamarátov, ale nejaké dôverné kamarátstvo medzi ním a ženou ako bolo tamto už tolerovať odmietam. Človek proste vytriezvie keď zistí podobnú vec. Ak ti blízka kamarátka nešla poza chrbát po chlapovi ani neočakávam, že to pochopíš. Očividne som sa ale v tej rýchlosti, kedy som to písala, zle vyjadrila. Mala som to na mysli ako svoju osobnú skúsenosť, že ma ani trochu nemrzí ich "rozbité kamarátstvo". Pretože keby sa vtedy nerobije, tak ja rozbijem partnerstvo 🤷
Mat kamosku nie je zle ale zatajovat s nou pisanie a stretnutia uz ok nie je.
No teraz ja budem z tej opačnej strany, ja som odmala si viac rozumela s mužmi. Dnes niektorí už majú rodiny a deti, ale nie je to nič s čím by mali mať ich polovičky problém.
Ale aj napriek tomu sa mi stalo, že niektorí kamaráti, dostali ultimátum a museli so mnou prerušiť kontakt. Niektorí sa mi ozvu na tajno, lebo by mali doma problém. Boli to chalani, ktorí mi veľmi pomohli v čase dospievania zlomených sŕdc... Ale tie debaty sú také, že mi pošlu fotky deti ako vyrastli, že čo majú nové spýtaju sa na mňa a to je celé.
Ale to čo máš ty... Nie je problém priateľstvo, divne je, že sa osobne nepoznáte a, že sa s ňou stretáva poza tvoj chrbát.
Ja úprimne na kamáratstvo medzi mužom a ženou neverím. Ukameňujte ma :D :D ale neverím. Jasné, ak sú to spolužiaci, kolegovia, známi, takí tí kamaráti, čo sú skôr známi, vidia sa občas a aj to v práci, v škole, niekde párkrát do roka na káve/večeri, pohoda, ale kamarátstvo medzi mužom a ženou, kde chodia na výlety? Len oni dvaja? A čo robia po večeroch, v prostredí, kde sú len oni sami dvaja. Neviem, pre mňa prinajmenšom zvláštne.
@777januska777 Veľký súhlas!
on je tvoj manzel, nie majetok. To ze je zenaty, neznamena, ze sa ma zbavit kamosiek. To fungujete v rezime: bud ja slebo kamosky? A vyfotit sa? Fakt? A zdrobneninky? Fakt? Keby som mala mojmu muzovi robit sceny za kazdu zdrobneninku - dovi-dopo. A on mne za kazdu akciu s kamosmi - chaty, prespavacky, diskoteky, dovolenky.. To by sme boli 100 x rozvedeni. Ved trochu dovery, preboha.
@0kristina0 a naco by sa jej tym chvalil, ked ona je proti? Jasne, ze to zataji. A teraz bude tiez, len rozumnejsie 🤷♀️
@mrva naco jej to ma hovorit? To ako vazne? To mas aj ty s muzom tajnosti? Kto nema co skryvat nerobi tajnosti. Moj nazor
@mala_zabka zazila som neveru pri ex partnerovi a neprenasam svoje zle zazitky. Prave naopak prave preto viem,ze nevere nezabranis. Co ty vies,ci nema kamosky. Ked takto reagujes,je dost mozne,ze sa o jeho kamoskach ani nedozvies. Radsej bude tajit ako zazit doma cirkus.
Ja mám zas kamaráta. Dokonca sme spolu kocikovali moju dcéru keď mal čas a ja som bola s ňou vonku. Manžel z toho nerobil žiadnu drámu lebo sa poznaju. Ty poznáš tu manželovu kamarátku???
Podľa mňa muž ak má manželku nemá čo mať najlepšiu kamarátku, a to platí aj naopak :D a teraz do mňa :D
Tiež mám kamarátov, slobodných, zadaných, ženatých, s niektorými si rozumiem výborne a vieme si pokecat o všetkom možnom, s niektorými je ten vzťah taky povrchnejsi, ale s ani jedným som nikdy nič nemala, a nemala a ani nemám to v plane, len si jednoducho rozumiem viac s mužským kamarátmi a je mi ich svet bližší, ako ten zensky.. To ze mam vzťah,podotykam dlhoročný, ešte neznamená, ze ustrihnem všetky kontakty, ze zanevriem na staré kamarátstva, a ani to neznamená, ze sa už v živote š nikým opačného pohlavia neskamaratim. Nedokážem pochopiť tieto názory, ako všetkým hneď všetko vadí a vidia za kamarátstvom medzi mužom a ženou hneď niečo viac, neveru a bohvie co všetko. Ak su vaši muži vo vzťahu šťastní a spokojni, nebudú to hľadať inde. Ak nie sú, treba sa zamyslieť nad tým, prečo.
Ja som mojmu kamosovi zachranila vztah so zenou, proste jeho otec ju nemal rad, nesedela mu povahou. A raz to doslo do konfliktu a on bol medzi mlynskymi kamenmi. Zvazoval ze ju teda necha, ale naozaj to vnutorne nechcel. Volal mi co ma robit, ze je to psycho a otec robi hrozne sceny. Ze ci ju ma nechat alebo co vobec robit. Tak som mu poradila, poznam jeho otca dlhe roky a viem , ze co by asi zabralo. Nakoniec to za pomoci mamy upatlal a teraz maju dve krasne deti, proste sa to hlavne tymi detmi komplet upratalo a otec pochopil, ze synova volba je ina ako jeho nejaka predstava. Ona tiez ustupila a spravila par tahov a nastalo primerie. Moj muz je moj kamarat, ale aj moj milenec. A tak nikdy nebude pocut urcite veci, lebo by ho mohli mozno niekedy ranit. Rovnako ako kamosova zena nikdy nebude vediet co presne ten svokor povedal. Lebo keby vie, tak by to urcite zle dopadlo.
Na kamarátstve medzi mužom a ženou nie je podľa mňa apriori nič zlé.
Otázka ale je: mal manžel nejakú snahu ti tú kamarátku aspoň predstaviť alebo si ju drží len na svojej strane a nedáva možnosť, aby si sa s ňou mohla aj ty spoznať?
@0kristina0 ja nemusim. mne to muz nevycita. Ona muzovi ano. Tak ak sa s niu chce stretat, musi to tajit
@kitycat fakt? Sa opýtaj tvojho muža či ma kamarátku z detstva a že či by boli ok s ňou konverzácie štýlu, čo sa tu uviedlo, prečo potom nevedela o tom výlete? Určite by kazdemu vadilo takýto štýl komunikácie opačne.
Ja osobne a to niesom žiarliva ale výlety by mi určite vadili, a pravdupovediac poviem, že skôr by som o nejakej káve nechcela vedieť, nech si to urobí potajomky.. ale nech sa na to nepríde. Alebo nech to teda povie.
@sono2 uprimne neviem. Asi skor nie. A ak by to z neho aj vypadlo, ze ma tak mu doverujem natolko aby som sa z toho nesla zrutit. Obaja mame dzrave sebavedomie a nie sme naviazani jeden na druheho ako keby okolity svet nenexistoval. Infantilne sa obcas rozpravame my dvaja takze by ma neprekvapilo, ak by sa tak bavil aj sbiekym blízkym 🤣
Vo vztahu je dobre byt transparentny. Netajit, nezavadzat. Namiesto scen by som sa zoznamila. Isto je fajn, ked su tak dlho kamosi a mozno si sadnete. Netrap sa dopredu.

Klamal a zatajoval, to nieje v poriadku, keby to bolo ok, povie ti o tom bezproblemov