Manželová požiadavka ohľadom toho, aby som schudla
Manžel mi dal ultimátum, že ak do roka neschudnem , pobalí mi veci a vyhodí má z domu. Máme tri deti na ktoré som úplne sama s ničím absolútne s ničím mi nepomôže, asi ho prekvapím a odídem od neho skôr. Čo by ste robili vy ?
Presne pre toto si ta bral, ze chodila na tury, sportovala,keby chcel zenu, ktora sedi doma pred tv a oddychuje jedenim vzal by si taku. boze zeny keby otvorite tu Knihu Moje tuzby, tvoje tuzby tak by ste len pozerali.
Presne je tam vseeeetko napisane preco sa manzelstva rozpadavaju a kazdej, ktora chce svoj zivot riesit inak ako pobalenim a ma celkom fajn chlapa, ktoreho ma este rada to odporucam.
@derdia
Šak v pohode. Keby jej muž povie, “zlatko, veľmi ťa ľúbim a bojím sa o teba, myslím, že pre tvoje zdravie by bolo lepšie, keby schudneš” a v spolu s tým jej bere pravidelne všetky deti, aby kočka mohla ísť do fitka, na prechcádzku, zabehať si, hocičo. ALE tuto autorka píše, že má tri deti (dvoch škôlkarov a jednoročné) a chlap jej nepomáha absolútne nič!!! Ja mám tri deti a sranda to nie je. Cvičím pravidelne, športujem, chudnem, ale môj chlap sa stará o deti, lebo to zaberá celkom dosť času, tieto moje aktivity. Ona má akože kedy má cvičiť? A ďalšia vec, chlap jej povedal, že jej stačí jesť suchý chlieb a vodu a že nebude pozeratl telku, kým neodvičí hodinu … Tebe príde tento prístup v pohode alebo si nečítala ani jeden autorkin príspevok?
@derdia tak mu na nej zalezi, ze ju vyhadzuje z domu a ponizuje? Ty si citala vsetko co pisala? Asi tazko
Ak mi na niekom zalezi tak aj ked mam velke obavy o jeho zdravie tak si to vykomunikujeme a nie, ze sa spravam ako posledny chu.... A poviem jej, ze kym si neodmaka hodinu cvicenia tak ani telku si nepusti a jest ma ako v Oswiecime kys chleba a vodu. To je prejav lasky? Vsak nech si ju posadi a povie, pozri navrhujem, lebo mi zalezi na tvojom zdravi hlavne, dvakrat tyzdenne si zacvic, ja sa tolko postaram o deti. A na druhy den to aj tak spravi. Kde v ktorej casti ju podla Teba podporil? Ked ani s detmi nechce byt doma chvilu sam. Nepomoze jej s nicim. A pre neho sa ma ona snazit? A on sa teda ako snazil? Ano, schudnut a byt vo forme, je dolezite pre nas, suhlasim, no pre neho nevidim dovod, zeby to urobila. Pre seba ano,uz mimo spolocnej domacnosti, nech je zdrava a spokojna. Uctu si zasluzi ako 60kg, tak aj 90 kg zena...vsetko je o ludoch
@yoxinka no chudy bol, no...mohol zozrat aj slona a nepribral. Az potom, ako sa po rokoch zatal, ze prestane fajcit, tak zacal vyzierat arasidy a pribral. No a potom mu zistili cukrovku, tak zacal jest na veceru surovu kapustu, zeleninu a takto, tak schudol zase. Ale tam u nas bolo toho viac, aj alkohol narazovo, takze ja viem, ze on si riesil svoje nejake nenaplnene sny, frustracie, myslim teraz tie sportove, hlavne hokej...Potom zazil psycho teror na vojenskej sluzbe...Teraz uz mu taha na 70, nie je zly clovek v zasade, to vobec, len ma blbu povahu a vidim, akym stylom bol vychovavany, to vsetko prameni z toho. Jeho stravovanie ale vobec nie je ukazkove, len mu to jednoducho dobre pali. Ale jeho strava vobec nezodpoveda tomu, co by mohla. Uz viac rokov ma neuropaiu z cukrovky a je mu neustale zima na nohy, aj ked realne zima nie je, takze je nervozny este aj z toho. Ale klobuk dole, ze prestal aspon fajcit a pit. To uz roky sa drzi. Ale ziadna normalna sebareflexia...🤷♀️. Ucim sa odpustat.
Moj muz ma zase sklony priberat, takze ak ma nejaku poznamku, ze zacne liezt na nervy sam sebe, tak povie, ze mali by sme s tym nieco robit, akoze obaja, nielen ja alebo on. Urobime si aj zdravsie verzie jedal, ale najnovsie zartujeme, ze pri cene potravin asi doprajeme nasim detom a my schudneme. Momentalne som v 33tt., uz som jedna gula, no tak uvidime, co bude po porode. Minimalne psychiatria so 4 detmi v malom byte, tak snad schudnem pri tom tempe 😅🤣.
Dala by som mu ultimatum, ze ak nezacne bra at tie 3 deti na styri hodiny denne do svojej starostlivosti, tak si moze podat rozvodove papiere a schudnes aj bez neho. Ked nemas cas na seba, tak ako mas chudnut a cvicit niekde v posilke?
Akože vážne ženy, p*či! To čo za komenty tu sú? A píšem to ako žena s 55 kilami. Mám 1!slovom jedno!!! dieťa, pomoc od manžela minimálnu, keďže pracovný čas má na figu a tiež sa nejde roztrhať, nemám žiadnu veľkú domácnosť, ani psa a iné veci, za to robím pomerne náročnú prácu čo do psychiky, času a najmä zodpovednosti, a mám trojročného syna, ktorý, aj keď sa na kocky poskladám a neviem ako rozbijem aktivitami, či uz doma alebo v škôlke, nezaspí skôr ako 22:00 hod. Žiadny kľud na večer od neho. Cvičiť pri ňom sa nedá, lebo vešia sa na mňa, nedá sa pri ňom ani reálne nič normálne navariť, v kuse v kuse musím byť v strehu a byť mu k dispozícii. A nestíham!!!! Schudnúť späť na moju predpôrodnú váhu (a to píšem o sprostých piatich kilách) sa mi podarilo až horko ťažko radikálnou zmenou stravy, žiaľ nie aj pohybom. A to som aj predtým len tu ďobla a tam ďobla do jedla, lietala ako teraz a predsa to bola katastrofa, lebo stres, nestihacky, hlad a mužov mamvp*čizmus som potom riešila raz čokoládou, raz popcornom, kedy s čím, ale každý deň. Ja som sa za to neznášala, nakopnúť sa mi podarilo po troch rokoch. Pre seba. Sebe. Ale niektoré narovinu napíšete autorke, že čo sa čuduje? To vážne? Čítali ste všetko? Ak by jej pomáhal s deťmi, dával jej priestor ísť na túru s kamoškami či sama vypnúť si hlavu, cvičiť, navariť tomu debilovi, deťom a sebe osobitne, keď už chce chudnúť, tak budiž, ale ešte ani toto neospravedlňuje komunikáciu v štýle vyhodím ťa ak neschudneš a nežer predomnou. To čo je? A ani mi nenapíše to obľúbené "my nepoznáme názor druhej strany", toto je fórum, kde v 99,99999 percent prípadov sa rieši len názor jednej strany, nebudeme polemizovať nad potenciálnym pohľadom druhej strany.
Autorka to si teda píš, že ak od neho odídeš, aj schudneš jak nič. Ja by som toto ponižovanie nestrpela ani chvíľu.
Vcera bol den proti nasiliu na zenach. A toto je psychicke nasilie. Ber sa od neho prec, ked mas kam.
Vôbec by som nechudla, nech ho rozdrapi, začni si robiť svoje plány, koníčky, deti mu daj štýlom:
Zajtra poobede idem plávať, postaras sa 2 hodiny o deti prosím.
Nie takto: zajtra by som chcela ísť plávať, postaral by si sa prosim o deti?
Čiže nie otázka, ale oznam....a skutočne to aj urob ....
A myslím, že ja by som s ním nezostala
Mám kamošku, ktorá mala podobný exemplár muža. Odišla od neho, vybavila striedavku a po dvoch mesiacoch prišiel za ňou s prosíkom, či by dieťa nemohlo byť v JEJ vyhradnej starostlivosti, ešte navrhol aj veľmi veľkorysé alimenty, lebo proste starostlivosť o dieťa nedával. Zistil, že to už nestačí sa povenovať 20 minút za deň. 🙄
Ja som voľakedy bola tiež za každých okolnosti na strane ženy. Ale mám syna tak vidím svet uz aj z mužskej perspektivy
Chudnutie je hlavne o strave , úprimne nechápem ako sa dá v kolotoči okolo 3 deti takto priberať. Ako ja som pri jednom nemala cas, ani teda chut cucat na telku.Nemas depresiu? Odid ak máš kde a daj sa dokopy, už len kvôli deťom. Obezita je choroba, nie len estetický nedostatok .Muža neriešim , blba nezmeníš .
Po vsetkych informaciach co si doplnila sa zbal a odid. Vsetko su to len zamienky, aj keby si sa nauvila chodit po rukach, lebo on si to zela, zas si najde nieco ine. Ked ti zakazuje jest, alebo pozerat televizor, ta tyra. Je to forma tyrania, ktoru ludia mimo domu nevidia.
Mas kam ist, odid. Necakaj na to, ze idu Vianoce, zbal deti a uzi si ich podla seba s detmi.
A chapem ta, ze niekedy sa to pri detoch neda. Ja som zo svojich niekedy tak unavena, ze nemam ani cas sa najest a potom zjem somariny. Ked deti ochoreju, rozpadne sa mi cela starostlivost o mna.
@marcellka32 lenže pri takých to nefunguje. On sa nepostará, proste nebude ten čas doma.
@zun ja sa snažím tiež pozerať na vec aj s pohľadu "druhej strany". Lenže bohužiaľ v tomto priestore sa to častokrát objektívne zhodnotiť nedá, nakoľko tu vždy vidíme len jednu realitu. V tomto prípade, ak je pravda, čo autorka píše, ja vyjadrenie druhej strany nepotrebujem, nakoľko povedať žene, že má schudnúť a nepomoct v starostlivosti o deti, plus zakazovať TV a jedenie, je natoľko cez čiaru, že ak by som aj vypočula mužove argumenty, mohli by byť neviem ako presvedčivé, nič ho neoprávňuje takto sa vyjadrovať a takto (ne)konať.
Čítam si komentáre, ktoré pribudli za toto doobedie a z niektorých mi je naozaj smutno. Podľa niektorých z vás je naozaj nadváha ženy dostatočný dôvod na to, aby ju manžel mohol psychicky týrať a zanedbávať?

...nehnevajte sa, ale to ze zena je obrovska ako svet(Pokial si ju taku nebral, pretoze sa mu to paci) je nieco co chlapi proste niektori nedokazu zvladnut.
Je to pre nich utrpenie.
Treba si precitat knihu Moje tuzby, tvoje tuzby a na vela otazok by ste zeny mile mali aj odpoved.
A na obezitu, odpoved pobal sa a nechaj ho je ozaj nespravna.
Tvoj manzel sa uz nemoze pozerat na to, ze napr vela vecer jes, ze si pribrata a je ti to jedno.
Jemu sa to nepaci, pretoze pre chlapa tvojho je vzhlad tak dolezity, pre jeho zitie, ze to nedokaze ovplyvnit... Proste sa on tym trapi, ze tebe je to jedno.
Neviem kolko kg mas, neviem kolko kg si mala ked si ta bral. Ale ak si sa rapidne zmenila, napr zo 60 na 80 alebo na 100 tak on to berie tazko. Kup si tu knihu ak ti na tvojom manzelstve zalezi. Ak nie, odstahuj sa a dalej zi tak ako zijes.
A ked chce aby si schudla, nie je to len jeho egositicka poziadavka, ale zalezi mu aj na tebe. Na tvojom zdravi. My nevieme ako zijete. Ale ak len tal, ze doma jes, tak jeho z toho triafa slak.
Daj mu deti a chod von, chod do fitka atd. Ale je to na tebe. V zivote mame dve moznosti, bud sa postavime za vztah a spravime pren vsetko, alebo nie. To uz ty musis vediet a aj urcite vies kde je problem. A ak je problem, ze zajedas depky, tak to tiez ries napr s odbornikom.