Manželova pracovná cesta bez môjho súhlasu
Ahojte, potrebujem radu alebo len názor.
Manžel mi oznámil, že odchádza na pol roka na služobnú cestu do Číny. Nepýtal sa ma na názor, jednoducho mi to oznámil s tým, že to robí „pre nás“.
Mne sa to celé nepáči, necítim sa s tým komfortne, ale neviem, ako mám reagovať.
Máte niekto skúsenosť s niečím podobným? Ako by ste to riešili? Je normálne robiť takéto rozhodnutia bez názoru druhého partnera alebo to len silno prežívam?
Ďakujem za odpovede
No čo, už odišiel?
Je normálne robiť takéto rozhodnutia bez názoru druhého partnera alebo to len silno prežívam? @evkakt prečítaj si túto vetu ešte raz, s porozumením.
lebo točíš chobotiny. načo riešiš neviem aké profesie, pracovné pozície, diplomatov či iné špecifické profesie, autorka nerieši aké má jej muž pracovné zaradenie, ale rieši mužovu nesnahu a nezáujem na jej názor, kompromisy, ignoruje že je tehotná a čaká ich dieťa

@evkatk ale autorka toto nerieši. Ona rieši situáciu z inej strany. Prečo jej manžel s ňou o tom nehovoril? Ona mu nestála za rozhovor? Ona sa to dozvedela ako fakt, nie ako najbližšia osoba. Ktovie či vôbec položil žene otázku ako to zvládne? Ako sa cíti? či je to pre ňu v pohode? .... milion vecí ktoré ho mali zaujímať, a možno by autorka súhlasila s jeho cestou. Ale on sa neunuval s ňou o tom hovoriť
@kataina Presne o tomto som hovorila... písala som o tom, že keď boli deti malé, tak manžel bol vyslaný na misiu rozkazom, čiže nikto neriešil rozhodnutie, či má alebo nemá ísť.... Ale napriek tomu sme diskutovali, o tom ako to bude, ako to zvládneme, s dostatočným predstihom, riešili sme to ako rodina - partneri, nie cudzie osoby, ktoré si nemajú čo zdieľať.... O tom je vzťah a spolupatričnosť.