Manželove agresívne reakcie
Ženy, ja som totálne nešťastná. S mužom sme 17 rokov. Čo sa týka empatie ide to s ním dolu vodou.
Napríklad keď máme hádku, kričí, hnusne nadáva a to nemá problém aj pred deťmi.
Dnes som prišla z práce, chcela som sa s ním chvíľu porozprávať ako bolo, či deti poslúchali, plnili si povinnosti, čo budeme tobit zajtra.
On čítal správy na mobile a začal, že čo sa pýtam blbosti. Ja že celý deň sme neboli spolu, či sa nemôžeme spolu rozprávať. Nech na chvíľu odloží mobil. On začal kričať, že do p..... tak sa poďme rozprávať. Toto sú jeho bežné reakcie posledné dva roky.
Keď je kľudný aj sľúbi, že už nebude agresívne reagovať ale stačí, keď mu nie je po vôli a je zle.
Ja som už z toho zničená. Dcéry majú 14 a 8. Staršia nechce aby som sa rozviedla, vraj chce úplnú rodinu. Nie chodiť na striedačku k máme a otcovi. K dceram je dobrý. Na mňa reaguje nepekne. Podľa nich mám zaťať zuby. Pomohla by manželská poradňa?
@elizabet173 No ja teda nie, urcite, len ma zaujimalo, ci vobec celych tych 17 rokov si pestovali vztah, starali sa on, alebo to bola taka zial slovenska casta klasika ze len povinnosti a proste niekde to muselo rachnut.
Tiez som presvedcena ze taky bol vzdy, mozno nie k nej, ale k inym ludom.
Ja rozumiem aj tebe, aj tvojej starsej dcere.
Tebe preto, lebo si pred oltarom neslubila, ze dovolis, aby ti niekto ublizoval, nadaval ti, a daval ti doma teror. Mas svoju hodnotu, zasluzis si uctu, slusnost, respekt (ak nie uz tu lasku). Za svoj zivot nesies dosledky iba ty a podstatne je ako sa rozhodnes ty, lebo dcera ti dajme tomu o 10 rokov odide z domu, a ty budes na lexaurine so psychiatrickymi chorobami a nadorom niekde v tele, znicena a udupana zena a tvoj muz bude len horsi a horsi v tomto smere. Na tvojom mieste by som vzala starsiu dceru na prechadzku, aspon trojhodinovu a porozpravala sa s nou o celej situacii.
Tvojej dcere rozumiem preto, lebo sama som takto prisla o rodinu a bolo to strasne. Do poslednej sekundy som dufala ze vsetko sa moze zmenit na dobre, aj ked realne manzelstvo mojich rodicov bolo velmi zle a nefungovalo dlhe, dlhe roky, mozno 90 % casu manzelstva. A to som mala po 20 a bola som velmi zronena, ubolena, pretoze moji rodicia zlyhali a vzali mi to, na co som mala pravo - milujucu rodinu, od pociatku. Bola to extremna bolest a zial odniesla si to moja psychika.
Drzim palce!
@zmrzlinka2021 áno, občas sme niekde išli sami, do kina, na večeru. V septembri sme mali 17. výročie svadby, boli sme na večeri a dnes po mne zase navrieska a škaredo mi nada. Už mu neverím, že bude lepší.
@zmrzlinka2021 dcéry tiez nechcú prísť o rodinu, keď som ticho, muž je kľudný a nie sú hádky. Staršia dcéra sa boji toho, že keď o pár rokov odíde z domu, že čo bude so mnou keď zostanem sama s jej dcérou a keď odíde aj ona, tak sama. Vraj dvom je ľahšie
S jej sestrou nie dcérou
@klarolinne perfektné, presne to, čo si napísala by autorka mala spraviť. Potom sa uvidí, či bude milý aj na dcéry keď bude mať všetko na krku. Musím to skopírovať tak si to super napísala!“ Ja by som vybehla na wellnes, oddýchnuť, potom k rodičom aspoň na týždeň. Vieš čo nechaj muža a dcéry trošku samých. Potom by som sa vrátila domov, a úsmevom. Na otázku ako bolo, odpovedala iba že dobre. A s úsmevom mu pripomenula, jeho slová, že netreba sa rozprávať. Buď mu to dá lekciu a spamätá sa, keď si začne sypať popol na hlavu nekompromisne trvať na poradni. Ak nie, vypovedať zmluvu nájomníkom a odísť.“
@lenadka tak mladšia dcéra sa ho boji, keď na mňa kričí, ona ho veľmi nemusí aj keď je k nej milý a nosí jej darčeky. Staršia sa podľa mňa snaží zachrániť rodinu, je to aj pre ňu stresová situácia. Nechce akoby prísť o rodinu, každý týždeň baliť kufre.
Hrozné takto žiť. Nastav mu zrkadlo a neriaď sa tým, čo ti hovoria dcéry, pretože gény po otcovi ovplyvňujú aj ich správanie a nedovoľ, aby si sa v rodine cítila ako outsider. Alebo naozaj porieš si svoj byt a odiď aj za cenu, že staršia dcéra zostane s otcom. Veď aj tak sa dá, je to jej otec, nech sa stará a ona nech skúsi ako ti je byť iba s ním. Myslí aj na seba, máme iba jeden život, je to klišé, ale je to tak.
a ako reaguje keď ho zlosť prejde? nehanbí sa?
nepovieš mu že nech si toto nedovoľuje? neurobíš mu scénu? ticho mu toleruješ jeho správanie? to by si zrovna nemala...
@deti95060810 on sa po afekte tvári že akože nič. Keď mu hovorím, že takto sa nemôže správať, že ma to zranuje a ničí celú rodinu on to ešte otočí proti mne. Vraj ja som ho naštvala.
Tak vyhráža sa debil obecný a a dcéra že pôjde k nemu žiť ved nech ide kto ju drží. Ved ONA príde sama neboj sa. TY vieš čo je to afekt človek ked má amok TI môže tak trvalo ublížiť že sa s toho nepozbieraš celý život následky. Píšeš v afekte sa ho bojíš odíd kým je čas. Myslí na seba. A puberta ked chce tak nech ostane pri otcovi. TY vezmi mladšiu a chod bývať s ňou. Puberta je mocná čarodejka nájde si niekoho za rok dva a čo TY pre sebeckú dcéru ostaneš vo vzťahu v ktorom sa bojíš o život a je to aj manipulátor ONI všetko otočia proti žene že je na vine žena a ON je svätý pri oltári.
@deti95060810 dnes po hádke som s deťmi bola do tmy preč u kamošky. Vrátili sme sa domov a on nič, ignoruje nás, hra sa na počítači.
Nema nejaku milenku? A ty budes tá, čo rozvráti rodinu?
Na tvojom mieste by som uz pisala vypoved najomnikom. Tvoja starsia dcera bola 6 rokov jedinacik a potom asi mala vztah k otcovi silnejsi, kedze prislo male babo. 14-15 … este tri roky doma a potom mozno VS internat … no ked sa vyhraza, ze pojde k otcovi. … no vrati sa, ked na nu prvykrat navrieska, ked nebude mat oprate a navarene . …2-3 mesiace … viac tomu nedavam. Chran malu … ta bude doma este 10 rokov. Chces z nej mat submisivnu zienku, ktora bude tolerovat 1 dèbila, co jej prebehne cez cestu, pretoze tak to videla doma? A potom sa cudujeme, ze MK je plna zien, ktore trpia debilov a este ich z RD financuju … a preco, lebo to maju po matke🤷🏻♀️ Znie to tvrdo, ale deti su zrkadlom svojich rodicov … ty si dospela a ty musis rozhodnut.
Autorka, zeny ti tu dobre radia.
Prec! Chod od neho prec! Ak starsia chce zostat s otcom, nech kludne zostane. Dlho tam nevydrzi, tomu ver.
Ale ochran aspon tu mladsiu prosim ta.
Mam 9 rocnu dceru a ak by moj manzel robil doma taketo divadlo, a ona by sa ho viditelne bala, nikto a nic na svete by ma neprinutilo s nim zostat a vystavovat dieta takemuto psychickemu tyraniu vlastnym rodicom!
Prosim ta zobud sa a nedovol, aby malo dieta traumy kvoli tvojmu zbabelemu postoju!
Starsia to pochopi tiez, nemaj strach.
Ale seba a hlavne mladsiu dceru zachran spod vplyvu toho magora🙏
Ja len zasnem, kolko agresie ste tu predviedli podaktore voci "15 rocnej sople" 😱 Zeny, v prvom rade si uvedomte, ze aj 15 rocna je stale dieta a urcite preziva velky stres a strach, co s nou vlastne bude.
Autorka, na tvojom mieste by som sa s dievcatami porozpravala, vysvetlila im, ze ich lubis a urobis vsetko preto, aby boli v zivote stastne a spokojne, ale ze sa uz dalej nenechas urazat od otca. Vyhni sa negativnym komentarom jeho osoby. Povedz detom, ze chces, aby ste spolu zili v harmonickom prostredi a takto to uz dalej nejde. Striedavka nie je taka ista, ved su uz dost velke, urcite sa bude prihliadať na ich nazor, nech skusia porozmyslat, ako by to bolo pre nich prijatelne a podla toho sa zariadte. Ak by starsia dcera trvala na tom, ze ostane s otcom, skuste si to este pred rozvodom, odid s mladsou a nechaj ich tam, mozno budes prekvapena, ako to zvladnu. Otazne je, ci by aj otec chcel ju do vylucnej starostlivosti. Ja osobne si tiez myslim, ze ak ta aj nepodvadza, ma aspon vyhliadnutu nejaku inu, takze by mu dcerka aj tak zavadzala 🤷
Skus si sadnut aj s nim, v klude mu povedat, ze sa chces rozviest a opytaj sa ho, ako by si on predstavoval starostlivost o deti. Ale ak na sude povies, ze je agresor a bojis sa ho, mozno mu ani tu striedavku neodklepnu
Dievčatá, viete čo ma najviac bolí? Že môj manžel vie, že v detstve som zažila týranie psychické od matky a on mi sľuboval, že pri ňom ho nikdy nezazijem a predsa mi to začal robiť.
@lindusss2016 tak pred dverami chcel v afekte aj z okna skákať akože. Potvrdili by to na súde.
Dcerami
na jeho sľuby kašli, ty rozhoduješ o tom ako kto k tebe bude chovať, už nie si bezbranné dieťa, tak sa k tomu postav ako dospelá.
@lindusss2016 dcéra má len 14, ja viem že je stále dieťa a boji sa, že príde o rodinu
@mondolina ja viem, len je to veľké sklamanie od neho
Nema milenku?
@maickamf myslím, že nie
"v detstve som zažila týranie psychické od matky" tu máš odpoveď. Ty si tak zvyknutá na psychické týranie, že si si až teraz všimla, že ťa aj tvoj manžel psychicky týra. Robil ti to roky, ale nevidela si to. Pre teba je také správanie norma a tvoj manžel to využíva. Tebe sa zdá, že sa to deje až teraz, ale robí ti to roky a veľmi dobre vie čo robí, nie je to nevedome, ale zneužíva tvoju traumu. Vieš aká je rada psychológov na otázku ako vyhrať? nehrať! Skús, keď najbližšie na teba začne kričať, sa zasmiať a povedať mu, že sa správa ako retard. To uvidíš to prekvapenie, aké zažije, že zrazu nad tebou nemá moc. A uvedom si, tú moc si mu dala ty a kým sa budeš jeho správaním trápiť a snažiť sa to vyriešiť, stále mu tú moc dávaš. Vysmej ho. Hlavu hore, držím palce
dcera nepride o rodinu. toto nie je rodina. je to nezdrave zoskupenie ludi. Otec co si nevazi matku, matka co trpi , lebo ma asi pocit ze takto si to cely zivot zasluži.
Jedna dcera je s tebou v empatii a trpi s tebou, druha je nezrele pubertalne dieta, ktore nema ako vediet, co znamena skutocna pekna rodina. Otec si ju peknym spravanim taha na svoju stranu, aby mohol cez deti vydierat teba.
to vyskakovanie z okna pred detmi je jasne citove vydieranie na vysokom leveli.
zostavanim s nim neudrzujes rodinu ale toto toxicke zoskupenie.
bohuzial aj starsia dcerka uz trochu odkukala od otca citove vydieranie typu, "nechcem aby si bola sama"...akoby si uz teraz prakticky nebola, bez partnera...
Mas pritom luxusnu pozicii, predpokladam ze pracujes, takze mas prijem, mas svoje vlastne byvanie a dve pomerne velke deti, bez potreby trvaleho strazenia a bez obav z castych chorob a vynechavania v praci. Nie si na materskej, nie si ekonomicky zavisla... muz sa sprava k detom relativne dobre. ...Mnohe zeny ani zdaleka nemaju taku dobru pozicii pri moznom rozchode ci rozvode.
@negymama staršia dcéra mi občas hovorí že už si nikoho nenájdem, zostanem sama. To počula od otca

Dievčatá, ja viem, že máte pravdu. Viem to. Bojujem so sebou a dcéry mi to neulahcuju. Pýtala som sa ich na názor lebo staršia je už dosť veľká. Bojím sa, že ma budú nenávidieť keď sa rozidem. Staršia sa vyhráža, že pôjde bývať k otcovi. Asi vyhladam psychológa pre seba, nech mi nestranne poradí. Áno, máte pravdu, vždy bol výbušný ale kedysi vedel povedať aj prepáč, prvý sa prihovoriť. Teraz už úplne bez úcty ku mne. Keď má afekt, bojím sa ho. Vrieska ako nepríčetný, nadáva, vyhráža sa.