Manželove dlhy - exekúcia
Mám podozrenie, že manžel narobil nejaké dlhy a asi k nám príde exekútor. Naše manželstvo nie je ideálne v poslednom čase. Môže nám zablokovať spoločný účet, kam mi chodí výplata? A čo byt a auto?
@anonym_autor zisti si výšku dlhu, na viac ti nesiahne, takže ak je tam napr exekúcia na 3k, tak si vezme dajme tomu 3500 (aj s odmenou pre exekútora). Takže o byt nepridete v takomto prípade, maximálne o auto. Avšak ak sú dlhy vyššie, tak riziko tam je… čiže treba zistiť a potom prepísať aspoň byt na niekoho z rodiny, nech neprídete o bývanie.
Môže zablokovať účet. V pondelok tam volaj, zisti vysku dlhu, skús dohodnúť splátkový kalendar
Zariad si vlastný účet, nech vďaka mužovi nie ste bez centu
zriad si svoj účet kde si dáš posielať výplatu ostanete bez prijmu ked budete mať obaja peniaze na jednom účte a zablokuje.Daj si svoj aby si mala peniaze ON nech ma svoj.
@anonym_autor zisti si výšku dlhu, na viac ti nesiahne, takže ak je tam napr exekúcia na 3k, tak si vezme dajme tomu 3500 (aj s odmenou pre exekútora). Takže o byt nepridete v takomto prípade, maximálne o auto. Avšak ak sú dlhy vyššie, tak riziko tam je… čiže treba zistiť a potom prepísať aspoň byt na niekoho z rodiny, nech neprídete o bývanie.
@anonym_74d52e je to skôr 15 000 eur a viac. Požičal si na nejaké kšefty, ktoré nevyšli.
@anonym_autor máš podozrenie? Ja by som mu šlápla na krk, nech okamžite vysype, kde narobil dlhy a koľko. A hneď by som riešila minimálne rozdelenie BSM, ale ja skôr rozvod. Lebo všetci tým budete trpieť, že narobil dlhy. 15000! kokso, som rada, keď toľko za rok odložím. Nech si popri práci vezme ešte brigádu, aby to posplácal. A ty dúfaj, že je to le toľko
to vážne máte spoločný účet ? omg hned by som si zriadila svoj a dlhy sa dajú zistiť ak vieš kde
to vážne máte spoločný účet ? omg hned by som si zriadila svoj a dlhy sa dajú zistiť ak vieš kde
@pribinak
@minesasubu a ked budem mat sama ucet, tak na moj ucet nemoze exekutor siahnut?
Môže zablokovať účet. V pondelok tam volaj, zisti vysku dlhu, skús dohodnúť splátkový kalendar
Zariad si vlastný účet, nech vďaka mužovi nie ste bez centu
@alickapusinka
@minesasubu
@pribinak Ach, tak goglim si to a ani samostatný účet mi nepomôže, aj odtiaľ mi može zobrať exekutor 😢 Asi iba rozbod pomôže, ale to bude dlho trvať. Čo mám robiť? 😢😢😢
@pribinak
@minesasubu a ked budem mat sama ucet, tak na moj ucet nemoze exekutor siahnut?
@anonym_autor môže, máte spoločný majetok, ale najskôr bude nominovať jejo účet
Nechápeš čo ti radíme? Ak zablokuje spoločný účet tak budete mat holu rit
Ak budeš mat vlastný účet, tak chvíľu budete safe
Môže siahnuť na všetok spoločný účet. Vieš aká jw dlžná suma?
Preto ti tu riadili zrušiť BSM, lebo bohvie kde má aké dlhy a jeho dlhy sú aj tvoje dlhy
@anonym_autor môže, máte spoločný majetok, ale najskôr bude nominovať jejo účet
Nechápeš čo ti radíme? Ak zablokuje spoločný účet tak budete mat holu rit
Ak budeš mat vlastný účet, tak chvíľu budete safe
Môže siahnuť na všetok spoločný účet. Vieš aká jw dlžná suma?
Preto ti tu riadili zrušiť BSM, lebo bohvie kde má aké dlhy a jeho dlhy sú aj tvoje dlhy
@pribinak ako dlho môze trvať zrušenie BSM? Nechcem príst o všetko
@anonym_autor v prvom rade treba riešiť splatenie dlhu. Nech muž povie koľko dlží a kde a keď už ma exekútora, treba riešiť s nim a nie tu blokovať a riešiť účty.
@anonym_autor trvá to okolo 2-3 mesiacov, podľa vyťaženosti súdu. Neviem ale, či sa ti nedá riešiť aj mimosúdnou dohodou, zisti si to
A hlavne treba urýchlene zrušiť BSM.
@anonym_autor obráť sa na právnika, aj tu na MK ti možno odpovedia, ale myslím, že sa dá zúžiť BSM formou notárskej zápisnice, musí ale tvoj muž súhlasiť.
@anonym_autor pozri sem, myslím, že tam odpoveď nájdeš https://rodinne-pravo.sk/zrusenie-bsm-pocas-man...
Otvor si účet v revolut..tam ti exekútor nesiahne..je to zahraničný účet, na to slovenský exekútor nemá taký dosah ;)
Resp.moxe aj ten zablokovať sle je to oveľa komplikovanejšie , každopádne skúste aspon dohodnúť ten splátkový kalendár-aj ked mal byt najpr dohodnutý s bankou kde prestal úver splácať keďže to prešlo az na exekutora
@alickapusinka
@minesasubu
@pribinak Ach, tak goglim si to a ani samostatný účet mi nepomôže, aj odtiaľ mi može zobrať exekutor 😢 Asi iba rozbod pomôže, ale to bude dlho trvať. Čo mám robiť? 😢😢😢
@anonym_autor vybrať z účtu peniaze by nepomohlo? Alebo preuctuj na účet mamky či ocka, sestru, brata?
Urobiť si účet na dieťa. A tam nech ti chodia prachy. Ostatné už riešiť s exekútorom.
A hlavne treba urýchlene zrušiť BSM.
@sense Ak je už rozhodnutie súdu o začatí exekúcie, rozdelenie BSM nepomôže. Jedine dohodnúť s exekútorom splátky. Ale nehnuteľnosti môže bloknúť aj keď sa dohodne na splátkach.
Urobiť si účet na dieťa. A tam nech ti chodia prachy. Ostatné už riešiť s exekútorom.
@noroaja Exekútor zablokuje výplatu u zamestnávateľa.
Rozdelenie BSM by bolo uz ucelove, pomoze len na dlhy vzniknute po rozdelini. Ale, urob to a hned
@anonym_74d52e je to skôr 15 000 eur a viac. Požičal si na nejaké kšefty, ktoré nevyšli.
@anonym_autor Manžel podniká?
@anonym_74d52e to fakt môžem účelovo prepísať byt, auto pred exekúciou a som v suchu, nič nemám nič nevezme?
@anonym_autor to ci je manzel v exekucii zistis online cez Centralny register exekucii. Porozpravaj sa s manzelom nech vies co najviac. Zaloz si svoj bankovy ucet a presun si tam peniaze a vyplaty. Ak mate byt tak o byt vpripadnej exekucii nepridete da sa tomu celkom lahko zabranit. Ked ta vec nastane napis posim ti ako dat na dus navrh na zastavenie exekucie
@sense Ak je už rozhodnutie súdu o začatí exekúcie, rozdelenie BSM nepomôže. Jedine dohodnúť s exekútorom splátky. Ale nehnuteľnosti môže bloknúť aj keď sa dohodne na splátkach.
@staryjarec tak na túto už nie ale ak by manžel narobil ďalšie problemyalebo chcel brat nové pôžičky nech je aspoň trochu chránená. Celkovo nechápem ako môžu dať ľuďom pôžičku bez súhlasu druhého pokiaľ sú manzelia
@anonym_74d52e to fakt môžem účelovo prepísať byt, auto pred exekúciou a som v suchu, nič nemám nič nevezme?
@anonym_9b94f0 ak mate dlh a prepisete byt tak moze byt podane trestne oznamenie na policiu pre trestny cin poskodzovania veritela.
@noroaja Exekútor zablokuje výplatu u zamestnávateľa.
@staryjarec jej vyplata nie je postihnutelna exekuciou, iba manzelova a manzeliv ucet.

@anonym_autor ano, v manzelstve je vsetko spolocne