Manželove koníčky sú prednejšie ako rodina
Ahojte, potrebujem radu. S mužom sme spolu 10 rokov, (máme 3r dieťa). Všetko by vyzeralo fajn, až na mužove rybárčenie-je nimi doslova POSADNUTÝ. Ja sa celé dni venujem dieťaťu.On príde z prace a ide na ryby alebo von, športovať.Neporovnatelne viac času trávi inak ako s rodinou. Čas strávený s dcerou mu musím doslova nútiť. Tiež by som rada strávila čas nejakým koníčkom, ale to by musel najprv niekto postrážiť dieťa. Keď chcem ísť napríklad cvičiť, a požiadam ho aby postrazil malú, tak povie, ze už niečo ma,doma nebude, tak nech si na stráženie niekoho nájdem, pritom nevie pochopiť, ze dcéra má takisto otca ako aj matku. Pre neho je byt doma, stratou času- potrebuje aktivny zivot. Posledne roky su uz hádky kvoli tomu na dennom poriadku - vecne slubuje nápravu, veľmi nás miluje, zivot bez nas si nevie predstavit -ale aj tak to nikdy situáciu nemení. Chvilu seka dobrotu doma- ale nie z vlastnej vole, vždy povie, ze nemoze ist KVOLI MNE LEBO ZAS ROBÍM BORDEL. Cítim sa uplne sama. Akoby som ani nemala manžela. Ja mu jeho koníček nezakazujem,ale co je veľa, to je veľa. Vzdy som od neho žiadala iba viac času pre rodinu, viac sa venovať dcérke- v poslednom čase sa aj jej vzťah k nemu ochladil(nechce s nim ist von, ani aby ju uspaval), co ho síce mrzí...Ak aj náhodou doma je, tak cely čas telefonuje, takže zas to nie je plnohodnotný čas s nami. Absolútny strop bol minule, keď som mu volala v bolestiach, nech príde domov, ze si potrebujem ľahnúť- jeho odpoveď bola, ze teraz sa mu darí, nech skúsim zavolať sestre.Zvazujem rozvod, lebo takýto zivot ma nebaví. On nesuhlasi,(kto by mu varil, pral.)..tvrdí, žeco by dali za nas zivot iny. Je pravda, ze financnu núdzu nemáme, ale načo sú mi peniaze ked sedím iba doma a na výlety chodím s dcerou sama.
@mareka49 ja som koníčky praveze mala. Ale kvoli tomuto jeho chovaniu som to musela obmedziť. Lebo mi vacsinou povedal, ze on vtedy strážiť nemoze a nebol doma. Takže som bud musela hľadať niekoho z rodiny na to, aby dcéru postrazili alebo som nešla. Ja si babysitting musím hľadať aj na to, aby som mohla pracovať, išla k lekárovi atd., zatiaľ čo on si nachvilu vybehne k vode a je to na pol dna. Kompromisy sme hľadali uz nespocetne veľa krát. Aj som na neho tlačila. Ale vždy to sklzlo do toho istého.
Skús odísť na 2 týždne k rodičom, či sa nezobudí.
NO tiez mam takeho, ibaze 2 deti a uz pracujem takze kym som isla do prace mu bolo razne vysvetlene ze deti su 50/50, co sa tyka logistiky aj startostlivosti, on robi na smeny tak nech si ryby riesi v ramci volna cez tyzden, ale tiez poznam tie nocne x dnove rybacky a stale daco treba na ryby, no nasi su uz trosku starci takze obcas m cih pekne nabalim a nech idu s tatinkom (vyhovrky tipu ze musi behat potom okolo nic neberiem) ma drahy byvak spacaky postel stan tak nech nam to nestoji v pivnici...rovnako mas narok ty na volno a konicky nieje len on
ja som chodila s malou na bycikel napr
teraz bude mat narodeniny a ze co chce sa ho pytam, no kup mi gule na grmenie tak za 100 eur, wtf? na to mam najvecsiu alergiu lebo to je ciste vyhadzovanie penazi za nic
a kvoli clnu sme mali takmer rozvod 🙂
Tak drzim palce, nech si manzel ujasni priority
Takže on zostal slobodný a môže si robiť čo chce🙂malo by to byť pol na pol a plus čas spolu.ved ty vlastne žiješ sama s dcérou.Ked s ním nepohne ani to, že dcéra sa mu vzďaľuje tak neviem..asi si vyskúšala už všetko.Dietatom sa mal aj on zmeniť ok nech ide na ryby, ale s nejakou mierou.pre dievčatá je otec veľmi dolezity
Ak nepomaha tozdhovor, tak by som zvažil manželsku poradnu
On si nevie bez vás predstaviť život??? Ved ho žije bez vás.... skôr si nevie predstaviť žiť bez istoty, co zrejme doma ma- navarene, upratané, obcasny sexik...
Podobný typ bol môj ex- preto som a nim deti nechcela a ani nemala. Problem treba hľadať vo vas oboch. On hľadá únik z domu. Ale prečo??? Necaka ho doma stále len ofucana manželka, vecne uhundrana ?
V takýchto prípadoch podla mna pomoze zbaliť sa a odísť (aspon na čas, aby sa ukazal ako o vás stojí) Ja byt na tvojom mieste, chcem zistiť, ci o nas bude vôbec bojovať a toto je podla mna posledná príležitosť, aby sa spamätal.
@maximilie no on nás vzťah vidi uplne ideálne. Nevidi žiaden problém. Nevidi ani dôvod na manželskú poradňu (som naliehala ešte minulý rok). Zbalit sa a odísť aspoň na skúšku by som chcela. Lenže ja už nemám k akým rodičom ist, tak som to navrhla jemu, nech ide k svojim. Jedine co mi na to povedal, bolo, ze s tým nesuhlasi, ze on nikam nejde a ak na to nalieham, tak jediná co pôjde budem ja. Lenze nemám ku komu ist, dom mame postavený spolocne, jedine si musim s dcerou nájsť podnájom.
podla toho co pises si uz bojovala dost a myslim ze si dala sanci az az. Skusala si aj stopnut domaci full servis? Nenavarit, neoprat, nepopratat? Ak ani to nepomohlo, ja by som volila odchod a ked ani to nepomoze tak rozvod. Ked nie si financne zavisla tak si prenajmi byt a chod s dcerou prec. Ten tvoj muz je poriadny egoista, ktory nezmeni svoje spravanie ani pre rodinu. Moj muz je tiez vasnivy fotograf a chodil aj skoro rano na cele doobedie, alebo podvecer ked ma dobre slnko. Pripravy tiez stoja kopec casu ako aj uprava fotiek. Od kedy mame dieta, venuje sa tomu uplne okrajovo a to ho sama posielam ze ved nech ide fotit. Proste byt s malym je pre neho dolezitejsie a tak to ma byt.
este taka situacia co bola u nas pred 2 tyzdnami. Dostala som nejaky virus a vyzracala som sa az do dehydratacie a v noci ked som si sla po vodu tak som odpadla. Muz akurat krmil dieta. Musel sa postarat o maleho a aj o mna. Volal mi zachranku a kym som neprisla domov do poobedia mal vsetko na starosti. Uplne bez problemov. Predsav si co by bolo v takej situacii u vas? Postaral by si sa? Alebo by si sanitku volala sama a brala so sebou aj dieta?
Život bez vás si nevie predstaviť- Keď je s vami tak telefonuje a netrávi s vami plnohodnotný čas. Myslím, že toto nepotrebuje komentár. Sama píšeš, že aj tak na výlety chodíš s dcerou sama, stále si ňou ty... Ty už žiješ vlastne single život
Žila som 15 rokov v presne takom istom vzťahu, zúfalstvo, nevydržala som to a rozišla sa s ním. Neboli to ryby, ale fitko, motorky, kamaráti, firma.... to bol jeho život. Z vlastnej skúsenosti ti poviem, že on sa nikdy nezmení, tak buď sa s tým zmieriš a pristúpiš na "jeho hru", alebo sa rozveď a hľadaj šťastie inde. Nie je to ľahké, o tom tu debatovať nemusíme. 100 krát som si spisovala + a -. No svoje rozhodnutie neľutujem. Je mi teraz omnoho lepšie....
podnajom, predbezne zverenie dietata do tvojej starostlivosti a ostahovat sa. Bud sa zobudi, alebo mu posli postou rozvodove papiere. Toto co je u vas doma, sa nezlepsi nikdy. On chce zit bez zavazkov aj ked uz ma zenu a dieta, chce zit slobone, aj ked uz slobodny nie je...a je mu uplne fuk, co chces ty...sama asi vies ze to nema zmysel, takze ak zarabas, mas to vyhrate, lebo sa mozes kludne odstahovat. Staci si najst maly jednoizbak alebo garsonku, ak mas kamaratky tak ich mozes poziadat o pomoc so stahovanim a zariadovanim, ci strazenim dietata...
Ach rybári, to je diagnóza. Čo poznám rybárov, všetci sú takúto ujeti...
Asi len vážny rozhovor a odísť, buď o vás zabojuje a keď nie, tak pápá. Našťastie si sebestačná
Držím palce
Akoze ja by som sa uz nikomu nepodsuvala, nikdy, som druhykrat vydata ale ak by teraz muz neprejavoval o mna a deti zaujem tak cau gauc, zbalim saky paky a idem, podnajom, mame, kamoske. Nech vie ake to bez vas bude. Moj ex velmi rychlo zbadal o co prisiel... Ale uz bolo neskoro, aby nebol prekvapeny ked sa najde niekto kto si vas bude vsimat viac aj ked mate male dieta (presne tak som to mala ja ale nielen ryby, ale aj sport, aj kamosi, aj jeho kulturne vyzitie vsetko bolo prednejsie, potom uz darmo ronil slzy....)
Zbalila by som sa s dietatom a odisla, kym sa neprebere ze naco sa zenil a mal dieta ? Ak nieje ochotny venovat im cas, alebo travit cas aj s rodinou a nielen vyvalovat si zadok na rybach. Ake ma povinnosti s dietatom? Ty mas daky cas pre seba? Ci ty vecer padas od unavy po celom dni s malou? A on sa hra na svoj svet? Svoje konicky? Este mu nedopina? Ja by takeho pobalila uz davno🤷♀️ Verim ti ze sisi to pred manzelstvom a dietatom nevsimla. Tiez Som si dake veci vsimla ze takto teda nie az ked prislo dieta. Ale vdaka bohu nasli sme kompromisy,,bo som trpela, najviac pomohlo ze som si nasla brigadu na 4h poobede.A zacal byt s malou 4-5x do tyzdna sam😁. Padal na hubu a zaspaval do roboty😂. Ja byt uz to riesim radikalne nie dohovaranim prosenim,,
Presne viem, o čom píšeš... Vedel odísť na víkend a nechať ma doma s chorým dieťaťom v horúčkach bez auta, že však zavolaj si brata, jeho mama ho ešte podporila, že však chudák, nemá inú zábavu, nech ide, lebo však každý víkend si musí oddýchnuť, aj cez týždeň po robote. Ale u nás bolo veľa iných problémov, preto je už ex. To ten rybársky fanatizmus je fakt až nepochopiteľný...
@alexandrabarciova boze, sme sa my v praci napocuvali kolegynku. Boli pred rozvodom. Z prace domov najest, potom ryby. Ziadna spolocna dovolenka za cele roky.
zivot bez vas si nevie predstavit, ale s vami nebude.. to ma napadlo hned a dalej som to uz ani necitala... 10r ste spolu a nezmenil sa, cize nic sa nezmeni ani nadalej...
Nemusis hned odchadzat, staci mu prestat robit full servis. Ze jednoducho budete odteraz zit v jednom dome, ale uz nie ako partneri. Cize ziadny sex ked ma chut, ziadne navarene, ziadne oprate trenky, ziadny umyty riad po nom. Ty s dcerou budes fungovat tak ako doteraz, iba roboty budes mat menej. Nech sa spamata, sebec.
mas narcisa, rad vas nema to si pochopila asi aj ty, paci sa mu len status muza, ktory ma rodinu
Vyzerá, že tvoj muž je ten tip, čo sa vôbec nehodí na otcovstvo. Môj muž je podobný, ale keď vidí, že je toho už na mňa moc, tak vždy pomôže. Alebo vezme deti k svokre - tá s tým nemá problém.
Ale mám svokra a to je presne tip chlapa, čo nemal mať deti - nezodpovedný, doma neobsedí, všetko je dôležitejšie ako rodina. Bol taký, keď mal 30 - svokra sa na neho nikdy nemohla spolahnúť, že sa postará o deti. A je presne taký aj teraz, keď má 60 - vnúčatá ho bavia chvílu a zrazu ho neni, už behá po kamarátoch. Svokra sa ho snažila zmeniť vyše 30 rokov a neúspešne.
Ak ti na ňom záleží a chceš udržať rodinu, nájdi si nejakú zodpovednú pani, ktorá ti dcérku postráži, aby si sa mohla venovať koníčkom a tomu, čo potrebuješ. A polku peňazí nech platí muž.
Osobne si myslím, že velmi záleží od toho, či je muž extrovert, alebo introvert. Extroverta udržať doma je podla mojich skúseností v podstate nemožné.
Možno keď sa otvoria škôlky a ty nebudeš mať HO sa nad to dokážeš viac povzniesť.
Milenka
chces takto zit?chces taky zivot pre dceru?nikdy nie je neskoro zacat novy a krajsi zivot.aj ja som sa bala a teraz nebanujem.
Tiež bohužiaľ presne viem, o com je život s takýmto fanatikom. Moj muž je takýto vášnivý poľovník a myslím, že je to diagnóza. Nechce sa mu ani počítať to množstvo hodin, ktoré strávi v lese, na schôdzach, poľovačkách, a nekonečnými telefonátmi o tom, kde kto kedy a co strelil. Už som na to normálne alergická a tiež ho čaká po práci len ufrflana manželka. Netuším však, ako z toho von, nemám ani chuť ani energiu ho meniť. Rozvod sa ľahko vysloví, ale ťažšie vykoná - ja si nedokážem predstaviť odísť z chalupy, ktorú sme spoločne budovali, deťom vziať otca (aj keď nie ideálneho) a zahodiť všetko za hlavu. Teraz všetko mozno tiez vidím čierne, som dlhodobo zavretá na homeoffice a začínam mať depresie. Chcela by som tiež nejaký aktívny koníček, ale ani netuším, co by ma bavilo. Prepáč, asi som sa príliš rozpísala o sebe, ale chcela som tým vlastne povedať, ze chápem, co prežívaš.
Mám muža takisto rybára,takisto dcéru a ani náhodou to nefunguje tak že on všetko a ja nič.Na ryby pár hodín a potom sa venuje dcére aj mne bez toho aby som mu musela niečo hovorit,naznačiť,proste uvedomelý muz.Sice chodíme aj my za ním,lebo milujeme prírodu,ale to na tom nič nemeni.Je to o tom,že máme radi každý čas ktorý môžme spolu travit.Také slovo ale že kompromis mu asi nič nevraví že?
A to za 7 rokov,kym ste nemali dieta nezistila,ze ti vadia jeho konicky??? Vybrala si si aktivneho cloveka,tak ho musis respektovat,ze nebude sediet doma. Musite vymysliet aktivity pre rodinu. Ak rad sportuje raz za cas mozte zorganizovat rodinnu sportovu akciu. Alebo ist s nim na ryby obcas. Moj tiez rad chodi na ryby,nebranim mu.pride oddychnuty,spokojny. Zmen ty svoj pohlad a uvidis,ze bude aj on iny. Nie kazdy chlap to vie s malymi detmi. Ked bude dcera starsia,mozte vymyslat spolocne aktivity
No... moj rybar je len rekreacny. Ide nahodi pruty, nadrbe sa pospi si a medzi tym sa pofotia s kamosmi ako chytaju... keby aspon rybu doniesol ale donesie len opicu na krku... kazda doma nieco mame co slu ovali ze zmenia. Mojmu su prednejsi kamarati. Nerad je s nami doma,toboz niekam ist. Chodi sam. Raz za 2mesiace ak... tak ma vezme ak si vybavim svokru a ideme niekam na navstevu ,na 2h kde posledne ostava a prespava lebo ja ho cakat za to ze on ma slinu nemozem lebo strazenie je limitovane. Takze ta chapem ze ako ti je. Ja som s malym tiez sama a uprimne nase vylety len ja a maly zboznujem. On na vyletoch je z donutenia a nebavi ho to tak radsej idem sama s krpcom a ideme ai po svojom. Zvykla som si. Casom ked uz ma ozaj dopali zbalim maleho a pojdeme prec. Clovek sa nezmeni. Neverim uz tomu a nezmeni ho nic. A to ze ti bude sediet pri riti a mat odutu papulu? Naco to je dobre ...znicis si este aj tie chvile s dietatom koli zlej nalade z neho. Dovolenka u nas neexistuje. Penazi nazvys neni ale musim uznat ze ako je krcma zavreta mame viac🤣v kazdej rodine,v kazdom dome je nieco a vobec nic nieje idealne. Ak ho mas nutit... kasli na to. Naucila som sa to a zijem si svoj zivot on svoj. Jeho vec. Jeho zivot. Jeho vztah s dietatom. Ty mas svoj😉ja som to pochopila uz a je mi lepsie🙂drzim palce a pevne nervy. Dufam ,lebo ty chces aby sa to zlepsilo, ze sa vam to zlepsi... prajem ti to🤗