Manželove "nevinné" kamarátstvo
Ahojte, potrebujem radu, lebo som uz sama zufala a neviem ako sa zachovat...Moj manzel ma v praci dobru kamaratku, teda tak to tvrdi mne.....Su skoro stale spolu, minule som sa dozvedela, ze chodia spolu aj do prace a pisali si na jednej sieti cez mobil, sice nic osobneho, ale aj tak mi to uz pomaly zacina vadit. Nie som ziadna stihacka, ale svojho muza milujem a sem-tam mu aj napisem, ze ho lubim, no skoro nikdy mi neodpise, pride domov a povie mi, ze mal vela roboty, ale ze dakuje za peknu sms. To by som sa nehnevala, ved nie som ziadna pubertiacka, aby mi musel odpisat, ale ake bolo moje prekvapenie, ked som chytila jeho mobil a nasla tam v tu istu dobu spravy od nej a jej na vsetky odpisoval ☹. Bolo mi z toho smutno, spravila som scenu, aj ked som sa potom hanbila, ze som nemusela tak vystartovat, ale on aby bol pokoj, tak si tu siet z mobilu vymazal. No vcera mi to nejako nedalo a znova som mu zobrala mobil, aj ked sa to nema a hanbim sa za to, ale nedalo mi to a tam som nasla od nej sms, ze ci spolu nepojdu na vinko a ten moj jej odpisal, ze to by bol dobry napad...Skoro ma porazilo a znova sme sa pohadali a ked som mu vykricala, ze ci ta baba nevie, ze je zenaty, tak on povedal, ze jej o nic nejde a ze on vie, kde su jeho hranice, podotykam so zvysenym podrazdenym hlasom. ale mi travime spolu malo casu a oni su spolu v robote stale, ona mu rozprava o jej problemoch a on mi skoro ani vobec nevolava, prosto ako keby som ho ani nezaujmala..neviem, som fakt hysterirka a prehanam? Lenze z takychto malickosti byvaju rozvody ☹
Tak vieš čo? Ak sa on nezaujuma o teba, nerob to ani ty. Nemyslím tým, že mu prestaneš variť a klasické povinnosti, len sa ho proste nepytaj nič naviac. Veci typu: ako bolo v práci? Apod.. stavím sa, že ho zaujme, čo je vo veci. Lebo on sice možno všetky veci prebera s ňou, ale aj tak podvedome čaka na tvoje otázky. A keď to nepride, bude mu to chýbat 🙂
@anatalia77 jj precitala som ju a obdivujem ju za to, to je silna zena
@megz veď nemajú spolu ani psa ani mačku tak aké povinnosti??ja by som bola ako slobodná,na rožkoch a hranolkách,prala len keď by bolo treba,atď
ja by som ho odpískala,a ak by chcel mohol by sa pridať,ale ak nie,tak sa nedá nič robiť.
@klarisa23 takou silnou a atraktívnou ženou možeš byť aj ty.Len sa rozhodnúť.
@anatalia77 MOžno to by bolo ešte fajn skúsiť..nerobiť to,načo je zvyknutý,možno tak zistí,čo v Tebe má..ja by som to možno skúsila ako Marlene,vlastne každá sme to tu nejakým spôsobom napísali to isté 🙂 A ako som už písala, žena má zbrane,ktorými dokáže dostať muža tam,kam chce,tak využi aj tie 🙂
@anatalia77 To malo byť pre klarisa23 :D
@anatalia77 pranie by mu nechybalo bo u nas perie a zehli manzel, tak to mame podelene 🙂 horsie by to prenho bolo s tym jedlom......
@klarisa23 pre teba je horšia kamarátka,a robí on niečo aby ti to ulahčil??klarisa,prepni sa v mozgu,z módu MY na mód JA.Buď aj ty sebecká.
@anatalia77 a budem, odteraz fakt budem, doteraz som sa snazila, aby mu nic nechybalo, snazila som sa byt stale usmiata a dopriat mu vsetko co len chce, teraz je nacase aby som mu ukazala kto vlastne som !
@klarisa23 budem ti držať palce
klarisa, mne sa VZDY pri takychto problemoch osvedcilo sadnut si zoci voci. Mala som velmi podobny problem, uz davno... Najprv mu predom povedz, ze mas v plane otvorene sa porozpravat (nie mesiac dopredu, aby nestresoval, ja sa hockedy spytam mas cas? a dakedy idem na vec aj hned, aby sa nevyhybal) a kludne, nie krikom opisat vsetky svoje pocity. Velmi dobre je byt zoci voci, tam vidis vsetko, casto krat aj priamu odpoved. Priblizim to rozpravanie vzdy konkretnymi prikladmi, co sa stali, ze ako som sa po tom ci tom, co spravil, citila. No vzdy sa na to potrebujem pripravit, rozhovor si prehrat v hlave, dakedy si to rozpravam aj nahlas 🙂)), ale vzdy mi to stalo za to. Manzel najskor otvorene rozpravat nikdy nechce, je strasny introvert, ale potom ma ASPON vypocuje, mne vzdy stekaju slzy, ale ja ked to rozpravam ako to prezivam, a ako sa citim, tak vzdy mi vyhrkne slzicka. On vie, ze som otvorena a ze to nehram. Vzdy mi na to zareagoval, nikdy nebol ticho dokonca. A doteraz VZDY za 15 rokov som to takto vyriesila. Niekedy som bola sama prekvapena, ze aka som tava a ako veci cudne vidim, inokedy on nemal paru, ako sa ja citim... Dohodli sme pravidla vzdy. A raz, ked sa uz nedalo, som oslovila (sama, on o tom nevedel) poradnu (su aj online poradne) a tam ma po vypocuti nasmerovali, ci to vidim a citim dobre, ci prehanam a potom som mu o tom zazitku prosto porozpravala. Treba si vsak spravit cas, my pri tom stravime vzdy min. 2-3 hodinky 🙂)). Prajem Ti vela stastia! Uprimne.
@klarisa23 neviem, ale podľa mňa každá žena má v hlave nejakú tú kontrolku, ktorá začne blikať vždy keď jej intuícia napovie, že sa čosi deje. Myslím, že ona sa cíti byť sama a tvoj manžel je je bútľavá vŕba, ktorej sa môže vyrozprávať. Je dosť možné, že ona ho berie fakt ako dobrého kamaráta a zatiaľ podotýkam zatiaľ nechce nič viac...lenže chlapi bohužiaľ oni si tieto "signály" vysvetľujú posvojom...aha možno jej chýba aj sex ☹ Netvrdím, že majú čosi spolu, no rozhodne by k tomu mohlo dôjsť. Neviem, čo by som urobila ja...ako sa poznám tiež scénu že čo to má znamenať, ale určite by som sa akože nechtiac vyskytla niekde, kde oni sú akože na tom vínku 😀 s tým, že by som jej určite ukázala, že je to môj partner! Druhá vec je, ako by sa zachoval on. Ak znervóznie a budeš mať pocit, že mu tam vadíš pri "rozhovore", už je to na pováženie. Pokiaľ sa bude rozprávať prirodzene a nebudeš mať pocit, že by ťa najradšej vystrelil na mesiac 😀 je to len kamarátstvo. To už vycítiš. No a rozhodne by som zvolila cestu žiarlivosti. Ukázala by som mu, že ani jemu by sa nepáčilo, kebyže chodím na vínko s kamarátom 😉 možno sa uvedomí....
@anatalia77 dakujem, hadam bude zase vsetko tak ako doteraz ....
@jetopravda to som jej tiez pisala 🙂 aby mu nedavala najavo ze si moze byt nou isty....ja som to isty cas robila a nerobilo to dobre :D chlap musi dobijat a mat pocit ze sa treba snazit...inak ....
@klarisa23 pozor!!musí to byť inak ako doteraz! 😎
@anatalia77 dnes som spravila pokrok, ked ma bol odviezt rano do prace, povedal mi, ze ma lubi a ja som sa nanho len usmiala nic viac
@klarisa23 to musi byt "velky" rozhovor". "vazny rozhovor". vytiahni ho na vinko, kde neutecie na pc... a kde sa po chvili nezdvihne. Kym to dopijete, prejde minimalne 0,5, urcite aj hodinka, vinko uvolni otvorenost. Za tu dobu predsa nemoze byt LEN ticho. Popros ho, ze chces vediet nazor "na vsetko", co si mu povedala, aj jeho pocity z toho celeho... Pri tomto predsa musis zistit, co sa deje, no nie? Pri stole budete zoci voci a Ty to v tych jeho ociach prosto musis uvidiet. A ked ta srdiecko a intuicia nasmeruje, nic neodkladaj a ries. ci uz jednym smerom (koncime) alebo druhym smerom (lubime sa a sme spolu). ved zivot je taky kratky, aby si zila dlho v neistote...
@kria toto je tiež dobré,/muži neradi niečo riešia/ a hlavne ten chlap bude mať zafixované v hlave,že ísť na vínko=vážny rozhovor. 😀
A ak ho ešte nejaká pozve na vínko tak bude mať prinajlepšom tik v oku 😀
@klarisa23 ved mu rovno povedz,ze ta to jeho kamaratstvo zranuje....jednoducho nepaci sa ti to a nech porozmysla ci by jemu nevadilo,keby si mala takeho kamarata aj ty....neplac,nerob mu vycitky...nema to vyznam....sadnite si a ty mu bez emocii povedz ako to vidis 😉
@terezka1947 vcera som mu to tak povedala s kludom, povedal mi, ze si namyslam a o nic nejde ....
@klarisa23 S tvojim pocitom sa neda zit donekonecna. Aspon myslim. Skor, ci neskor sa to niekde odrazi, bud sa odcudzite, alebo sa budete hadat, alebo neviem, cosi sa stane... Bud to ten Tvoj pocit zmizne alebo on s tym prosto skonci. Ine neexistuje. Ked to nevies prekusnut, proste je to tak. To je fakt. Ved to musi pochopit aj on, si taka, vadi ti to, to nezmenis a on to musi zobrat na vedomie. Zabehni do poradne - ved len na kratku navstevu, skor, ako sa navzajom odcudzite, ak prekrocite istu hranicu, lebo uz nikdy to nebude ako predtym. Mne velmi pomohol odbornik. Aj pri manzelovi, aj pri sestre, ked sa odcudzila rodine. V oboch pripadoch upriamili moju pozornost na tie veci, ktore som absolutne nevidela a ktore boli taziskom problemov. Ak mate hlboky vztah a lubite sa, chrante si ho a problemy rieste, netvarte sa, ze nie su (ako to robi on).
baby a mate niektora aj konkretne skusenosti,co s takym chlapom...alebo pisete len,co by ste urobili v jej situacii??
@megz
moj mi otvorene povedal,ze on neznasa,ked som ticho....proste on ked ma nasere a podla neho sa nic nestalo,ho vytocim tym,ze on chce nieco rozoberat,spekulovat,planovat a ja ho total ignorujem....
@klarisa23 tak to potom iba ty najlepsie vies,co na neho plati 😒
moj mal kamaratku este od skolky....a po svadbe si normalne sem tam pisali,volali...az som mu raz povedala,ze aj ked viem,ze su iba kamosi..teraz ma uz mna a ze ani jemu by sa nepacilo,keby som si takto pisala s kamosmi...chvilku to nevedel pochopit,az mu to doslo,no a je pokoj...
moja kamaratka bola v podobnej situacii... :/ ... lahko sa radi ale poriesit to je nieco ine a trva to u nich uz niekolko rokov, smutnych rokov... ona sa snazila si to vydiskutovat, opakovane , on to popieral, "nechapal" , vsetko je "inak" ako sa zda ... nic sa neporiesilo, vztah je strasne nastrbeny... bez vetra sa ani listok nepohne , tak ona ako aj ty mate racionalne dovody pochybovat o nevinnosti ich kamaratstva, a kazdy kto to cita ti dava zapravdu ze to nezneje nevinne, na druhu stranu kym to nevies naisto tak ked mas toho dotycneho este rada , ste spolu dlho tak sa bojis aj radikalneho riesenia, pripadneho rozvodu ze co ked to tak nieje, manzel je v tom nevinne a slo by vas vztah este zachranit...
takze diskusia nic nevyriesila, trapila sa dalej, podozrive veci, neskor odhalene klamstva pokracovali...on potom zmenil pracu (kde mal taku kamaratku ) no podozrive veci sa po nejakom case diali dalej ...vztah bez dovery sa stane velmi smutnym vztahom :( , ani snahy z jej strany - vylepsenie vizaze, domacnost ako zo skatulky nic nezmenili...
snaha o vylepsenie ich vztahu , travenie viac casu pokope - na ktorom sa dohodli fungovalo len chvilocku sekal dobrotu no velmi rychlo si na nu cas nenajde hoci na blbosti cas ma( proste aj to hovori nieco o tom kde ma priority ) ... skusila aj odist zo spolocnej domacnosti na cas po jednom rozhovore ked uz mala taky pocit ze to nikam nevedie, az ked mu doslo ze ona to mysli vazne a ze hrozi ze ju strati tak sa snazil sa jej viac venovat a komunikovat ale stale to bolo len v rovine ze cakal ako ona sa rozhodne , zase mala pocit ze by to mohlo mat este zmysel, po nejakom case ked sa vratila do ich bytu nasla v botniku cudzie zenske topanky ... ten hajzel to nevedel vysvetlit , o 2 dni nejake vysvetlenie nasiel ..ja aj vsetky jej kamosky co to s nou uz roky sledujeme by sme takeho chlapa uz davno poslali niekam, radime , rozculujeme sa, nechapeme... ale tak stale to rozhodnutie je len a len na nej, lebo je to jej zivot a ona sa strasne boji moznosti ze ked odide ze ostane sama, navyse uz velmi tuzi po dietati ... a tak mu na moje velke nepochopenie stale dava nove a nove sance... a on kazdu sancu skor ci neskor pohnojil... prajem ti aby si sa spravne rozhodla a nezabila take more casu, zivot mas len jeden !
@brulinka 😅 divná kamoška 😝
má maximálne pošliapané sebavedomie zrejme
a čerešnička na torte - ona s ním chce ešte dieťa??? 😕 😅
no, tu si myslím,že všetky vaše rady končia
dievča je nenapraviteľný rojko mimo realitu a jej muž sa má pri nej super
druhú takú by už nenašiel
nuž, kto chce kam,...

@klarisa23 prečítaj si príspevky od marlene,lebo ja osobne uznávam jej cestu,alebo sposob riešenia.Aj v nich je návod.