Manželove slová mi ublížili. Ako ďalej?
Vysvetlím situáciu. Po návšteve sme sa rozhodli ešte prejsť s dvojmi detmi, jedna slečna školáčkaa
druhé mensie v kočiariku, ako sme vyšli z bloku kropilo, mne hneď prebleslo hlavou, že ísť bez dáždnika cca 2-3 km z domu nie je dobrý napad, ale nechcela som zdržiavať kvôli mrholeniu, mali sme jednu vec na vybavenie v OC a ešte cestu do lekarne, ale nič súrne to nebolo.Do OC sme už prišli ako tak mokrí,potrebnú vec vybavili a trocha som sa zdrazala s dcerou na zábavných stanovištiach, lebo tam mali akciu, manzel s druhou dcerou v kociari a na rukach, pri hre ma upozornil, že sa môžme zdržať lebo prší, tak sme stanovištia dohrali a vybrali sa von, logicky zima a lejak, bez plastenky, dáždnikov, auta. Napadlo mi zavolat taxi a že skusim taxikára popýtať, či teda vezme aj muža s kočíkom a dcérkou na ruky, taxikár bol ochotný, ja som najpr nastúpila dozadu k staršej dcere a pootvorila dvere, aby som dala vedieť mužovi, že môže prísť aj on kocik a mala na ruky, automaticky som si presadla na predné sedadlo, že muz ma väčšie ruky je šikovnejší, ja som mala tašku. On ako videl, že som si dovolila presadnúť ma úplne zvozil, že čo som normálna, že malu položil na sedadlo k staršej dcere a plakala, že mu treba kočiar zložiť. Že som ako princezná. Mne v ten moment presadnutia nedošlo, že musi skladať kocik, ja chodim len mhd a kocik neskladám nikdy. Dostala som naložené ako nezodpovedná mama. Je mi z toho zle, lebo staršia dcérka ma zdravotný hendikep a venujem sa naplno deťom, keďže muz pracuje vonku. Nič som nikdy v zdravotnej a materskej starostlivosti nezanedlala, skôr som zanedbala svoje zdravie. Tečú mi slzy hádka pokračovala až k dveram do bytu, keďže som si vedomá svojich materských povinnosti, povedala som, že na rodičovstvo nie som sama a pri mužovi ako je on aj napriek Fin. prostriedkom sa necitim ako princezná. Neviem viem, že to je len hádka čo vyšumí, ale niečo mi hovorí, že to nie je správne.
Neviem ani čo chcem počuť, len som to chcela napisat a neviem ako sa chovať, je mi na jednej strane veľmi boľavo, na druhej strane citim hanbu, lebo susedia a deti museli byt toho svedkom na strane druhej chcem mat svoju hrdosť a nebyť z toho sklamaná, čo sa stalo sa už neostane.
@evaachesa nie vsetky taxiky maju detske autosedacky. A uz vobec nie dve! Zas nedramatizujme este viac ako autorka...
@katka700 si to precitaj este raz,lebo si zjavne nepochopila
@katka700 a ak by si stale nechapala,tak on asi vybuchol preto,lebo ona si sadla dopredu,on dal mladsie dieta na sedadle a to tam plakalo,pretoze on este musel skladat kocik. Co inak nechapem preco ona neostala sediet vzadu so starsou,nevzala mladsie dieta od muza a on by poskladal kocik a potom sadol dopredu
Prepáč ale v danej situácii aj ja by som bola naštvaná na mieste tvojho muža ale určite by som sa nehadala a nerobila z toho kovbojku . Pretože ty si mohla ostať sedieť vzadu a podržať mladšie dieťa kým muž poskladá kočík. A nie ty sa zdcihnes presadnes si dopredu a je ti sumafuk že muz musí usadiť mladšie dieťa plačúce a potom skladať kočík.a ty sedíš vpredu lebo tá nenapadlo a ešte si aj urazená.
Na druhú stranu si myslím že máte vo vzťahu väčšie problémy ako tento
Okrem toho nepochopím ísť na prechádzku v daždivom počasí bez pláštenka s vhodného oblečenia, ale tiež nemusím chápať vsetko
Mne by sa nepacil ten jeho vystup na verejnosti. Da sa to povedat aj inak jednoducho Ti to v tu chvilu nedoplo, no a co? Stane sa. Cely cas si s detmi sama, on je mimo beznej starostlivosti.
No, tak si to len vypustila z hlavy a spolahla si sa na neho. On nie je zvyknuty, tak vybuchol, ale, dalo sa to aj inak.
Píšeš, že si nikdy nezanedbala nič v materskej starostlivosti. Prepáč, ale nedá mi ti nenapísať. Neviem si predstaviť, ako vychovavate deti, ak toto napíše matka, ktorá v rovnakom príspevku píše, že naložila dve malé deti do autá bez autosedaciek…
@kvetinka719 presne. A ani ich poriadne neoblecie do dazda a necha zmoknut a s mokrou starsou sa este zdrzuje v oc. Inak tkto si pri tychto predpovediach neberie automaticky dazdnik?
No ta vy ste sa nasli 😃 v tomto pocasi ist s detmi kocikom 2-3km. Vy telku asi nemate, internet nepouzivate... ved to pocasie sa meni behom par minut. Vetrisko, dazd...
A ty riesis ponizenie tvojho materstva? 😁
Ja som to prečítala viackrát a nechápem, v čom ponizil tvoje materstvo? To, ze ste šli v počasí, aké bolo včera, vôbec niekde, a bez dáždnika, plastenky, je úplne mimo môj pochop, ale ok, vaša vec.
Opisy toho, co ste robili v OC, tiež nechapem, načo toto vypisovať... Ale, Keď už ste tam boli, prečo ste si nekúpili dáždniky? A už vôbec nerozumiem, prečo si najprv sadla dozadu do taxíka a potom si presadla dopredu.
A teraz konkrétne v com teda ponizil tvoje materstvo?
@jaskolka ze jej povedal,ze je ako princezna 🫢
@petulda333 to je poníženie? 😮🙈Ja som cely čas hľadala vety typu, ze "vynadal mi, ze som zlá matka, ze zanedbávam deti".
Cize vonku leje, muz sklada kocik, decko reve na zadnom sedadle a ty sedis ako velkomozna vpredu? Este sa mierne vyjadril.
Tak ludi varuju, aby nikam nechodili kvoli vetru a dazdu a vy sa vyberiete peso do OC, kde netreba nic surne. Mohli ste ist autom, mohla si poslat len muza vybavit a ist na prechadzku len po okoli, ak islo o to, aby mladsie zaspalo v kociku. A ako pisali predo mnou, tak sedim vzadu s detmi predsa, nie? Je jedno, ze v MHD sa kocik nesklada, ci v MHD si sadnes k vodicovi a kocik nechas v mieste na kocik so starsou? 🙄 Presne ako princezna si sadnes dopredu. Tak muz vybuchol uz, lebo sa to nehromadilo v nom (alias Princezna sa musi trieskat v tomto dazdi a vetre do NC a ani ju nenapadne, ze dazdnik alebo prsiplast vziat a ja tu ako kkt skladam kocik v dazdi a pixa si sadne dopredu, akoze by som jej strelil najradsej, nech sa spamata...), nemusel po tebe hukat este pred susedmi, ale tak kazdy obcas vybuchne. Pises, ze pracuje vonku. Nemate trocha ponorku, ak je doma, a nic sa neda robit, vsade su deti, kricia, zena stale daco chce... Vonku znamena na tyzdnovky alebo ako?
Zbytocne dramatizujes. Utrpelo len tvoje ego, ale toto podla mna nie je dovod na plac. V rodinach sa deju ine veci na plakanie.
V tomto celom pribehu sa cudujem hlavne taxikarovi,ktori si na vlastnu zodpovednost zobral 2 deti bez sedaciek🙈 Ty sa urazis,ze si princezna a pritom ti je jedno,ze deti ti sedia bez sedaciek,och🙈
@iwesska tak to je uplne bezne,ze deti sa tam vozia bez sedaciek. Takisto ako v autobuse. Realita no
však mu povedz, možno keby sa k tebe spraval ako k princeznej, bola by z teba kraľovná, takto si len popoluška 😀 čo ti na to povie
Počúvaj, celú túto drámu si mala vyriešiť tak, že jaj, ja som si neuvedomila, že ešte skladáš kočík, moja vina, ale prestaň vyblakovať
@petulda333 Práveže som pochopila veľmi dobre. Mám uši, chodím medzi ludi a počujem ako hnusne sa niektorí chlapi chovajú k ženám. Arogantný tón jak keby žena bola dačo menej, dehonestujuce slová. Tie ženy to berú ako niečo normálne že tak to má byť.
Ste sa tu do autorky pustili ako supy. Robíte z nej hlúpu že išla s deťmi von. Lebo je tak jednoduché byt s 2 malými aktívnymi deťmi doma zavretá niekoľko dní a vymýšľať im program.,vsak.
Autorka je zlá lebo nešla autom? Haló. V každej jednej debate kde sa rieši mobilita a ľudia si dovolia trochu skritizovat parkovacie vypalne idolu z pary sa vynorí cyklouderka čo začne všetkých zj**avat že na bicykli sa dá jazdiť za každého počasia. To čo máme posledných par dni snáď nie je počasie? Zrazu je používanie auta povinnosť?
Ešte sa vrátim k autorkinmu hysterikovi. Normálny chlap by rýchlo zložil kočík (nie je to práca na pol dňa) a neriešil, možno nanajvýš povedal, drahá place dieťa sadni si k nej a nerobil výstup jak idiot.
@zuzanka.zuzu tak ved je to chlap, nech si kočík poskladá, isto to zvládne rýchlejšie
@katka700 prepáč, ale podľa mňa bola skutočne od oboch vyslovená hlúposť ísť včera v takom počasí von a dupľom(ak teda už šli) tak bez príslušenstva typu dáždnik pláštenka, gumáky a podobne. Ak už museli, ci však tiež podľa autorky ani nemuseli, tak skutočne mali ísť tým autom (nikto by ich nekritizoval, ze ničia prostredie a majú ísť bicyklom)
A tiež nerozumiem hlavne konaniu, ze dám dieťa do auta a sadám si najorv dozadu a potom odrazu vyskočíim a idem dopredu. Mňa by asi tiež vytočilo, ze idem skladať kočík, chystám sa v lejaku podať dieťa niekomu a on už tam odrazu nie je.
@katka700 prehanas ale hrozne. Tu sa zachovali obaja hlupo. A nevidim dovod na hadku,jej konanie mi pride bez logiky. Ja by som ostala sediet vzadu a vzala deti k sebe,kym muz posklada kocik. Blbost a pokazili si cely vecer
@zorkahorka tak to vie každý...mohla to celé trochu premyslieť keď ma 2 deti predsa...
V princípe som ani nepochopila o čom je tvoj príspevok. Pohádali ste sa? No a? To sa stáva.
Ukľudní sa a keď sa aj muž ukľudní,porozprávajte sa.No a čo,jedna hádka.Tebe nedošlo,že musí skladať kočík a on z toho mal nervy.Obaja ste urobili malú chybu,ale koniec sveta to nie je.A nejaká falošná hrdosť tu nie je na mieste ani z jednej strany.
U nás neboli záplavy ani nepršalo, keď sme sa vybrali začalo kropiť, nešli sme na shopping, ale do orangu vybavit jednu vec ktorá sa týkala domácnosti, muž cely čas vedel, že vonku leje, ja pri hre so staršou dcerou som nevedela, že je situácia taká až.

Inak ten nadpis ze ponizil tvoje materstvo mi pride uplne mimo. Strasne dramatizujes. Neviem ci je toho na teba vela ale asi skor mas nerealne ocakavania od toho ako budes ocenovana za to ze robis pre svoje deti maximum. Mne to pride samozrejme ako mame a najcennejsia spatna vazba je predsa od nich.
No a citit hanbu z to ze svedkami boli deti a susedi je na mieste. Ked sa neviete ovladat tak nuz. Stekat po sebe pred ostatnymi je hanba veru