Manželovi nič nechutí🙄
Ahojte, mate niektore takeho vyberaveho manzela v jedeni ako ja? Deti este nemame, ja som zvyknuta jest vsetko a aj zjem hocico. On nie. Nelubi cestoviny, ryby, mlete maso, paradajkove veci, zemiaky len pecene, ryzu rozvarenu ako rizoto, maso na stave, atd. vsetko ofrfle alebo povie, ze jeho tato to varil inak😄😄a to nevarim zle ( ti, ktore jedli, co navarim, tak hovoria, ze ako od babicky)....jedol by len vyprazane, maso na prirodno a to je asi vsetko. Ja mam rada pestry vyber ale nechce sa mi varit 2 rozne jedla, a je mi blbe mu nenavarit, ked on maka na nasej stavbe....ale uz som na nervy z toho
Vlastne sa chcem asi len postazovat😄
Toto ako by som ja pisala,tento prispevok... Ani mojmu muzovi takmer nic nie je dobre... Vsetko ofrfle, nikdy nepodakuje. Navyse, mame uz dieta, ktore je este viac vyberave ako tatinko. Je to peklo varit pre nich dvoch.. Ja zjem uplne vsetko, tak som bola naucena z domu.Bohuzial riesenie neviem...
@fialka555 ja som toto urobila pri mužovi, lebo len čo navarí mamička je naj. A sa zbadal. Ale chybu robíme aj my, že ich toľko obskakujeme. Ja som stým prestala a čuduj sa svete, zrazu si sám nachystá, aj praženicu spraví, aj chlieb natrie aj si nakúpi a pritom sa nevyhráža rozvodom.
Prečo by mala byť manželka jeho slúžkou a vo všetkom mu vyhovieť? Čo sú oni a čo my, že si toto dovoľujú? Nepoviem, keď má nejaké neobľúbené jedlá, OK, nenútim ho, ale aby niekto takto vystrájal? Potom budú toto robiť aj deti, lebo to obkukajú a ich ženy budú na tom rovnako ako ich svokra. Ďakujem pekne, neprosím.
@alessia443 juj, tak to ma mrzi:((
@beckynka07 tak buď to budeš púšťať jedným ucho dnu a druhým von, lebo je to pre nich normálne ako pre teba dýchanie a nič za tým nevidia, len jednoducho musia ,,poúčať,,. On to chytil od svojho otca a vaše deti to potom chytia od tvojho muža. Ja by som ho raz - dva dala do poriadku. Aby potom ďalšia žena nadávala že má doma hundroša? Nepáči sa ti, tak si nájdi čas, keď si doma a navar si podľa seba. A môžeš aj mne, ja frflať nebudem. A hovoto. Kto kde napísal, že žena má byť otrokom muža a jeho nálad.
@lubiss presne tak, môj muž fyzicky robí a teraz zje všetko. Aj keď zo začiatku pred 20-timi rokmi hundral, že to nie je ako od mamičky. Tak som mu povedala, že to je od mojej mamičky. A zvykol si. Teraz keď je narobený, môžem mu dať klince a aj tie vychváli do neba. Keď nebýval tak unavený, vtedy viac kritizoval. A keď tak porovnám mužov v okolí, je to tak. Takí čo sa moc nenarobia, nie sú asi ani veľmi hladní, vymýšlajú a takí čo od hladu padajú dolu nosom, sú narobení, sú radi, že majú niečo teplé do žalúdka. A nevadí im ani občas prihorené, presolené a pod.
@beckynka07 Teraz ste spolu pár mesiacov..v domácnosti, no uvidíš po pár rokoch. Bude ti to liezť na nervy.. Nerob túto chybu, že všetko urobíš sama, však ma tto baví.. Raz ti dôjde para..
@beckynka07
No,len aby si sem o 5rokov nepísala, že muž nič nespraví, všetko robíš zaňho a ešte na všetko frfle. :(
@yoxinka nj://
moj tiez frfle nema rad maso na stave, on by jedol len steak polosurove masa, minutky opecene z lava z prava a v strede surove... a mna z toho poraza, lebo mne to nechuti a musim robit dva druhy masa, jedno surove a druhe normalne.
akoze do segedinu aj ja davam slahacku, francuzske robi muz u nas a klasicky na koliecka..... ale ved aj keby boli na kocky, v postate na chuti to nic nemeni....
ale poviem ti, ze ten tvoj muz je teda dobre rozmaznany..
kratky proces by som spravila, ked sa mu nepaci, nech odteraz vari on ... a hotovo....ved on sa zbada... alebo nech chodi na menu nejaky cas a nech instruuje kuchara v restike, co spravil zle 😀 ... ja by som s takym chlapam byt asi nemohla....
@beckynka07 Ahoj no ja som sa akurát včera na tomto rozčúlila. Som s 2. dieťaťom na materskej a manžel ma poprosil, či mu nebudem varievat do práce. Moju kuchyňu zbožňuje ale tiež nechce veľa veci a ja by som potrebovala variť aj sezónne veci. Včera mal na výber roládu z panenky, vyprážaný karfiol a hovädzinu na hrášku a milosť pán radšej išiel 30 km na Čínu, nechal ma s 2 deťmi, lebo tam mu vadí varené vajce, tam toto a to nemá rád!
@asia83 no tak chodí na obedy v robote kde ich ma viac než dosť, takže mu neuškodí keď si doma sa niečo iné.
Ja tu asi jediná v celej diskusií budem, čo sa nemá na čo sťažovať. Ako ja toho môjho ľúbim. =) u nás varím 99,9% iba ja, za celú dobu čo sme spolu (10 rokov) je len jedna vec, ktorú mi zjedol ale povedal, že to už si viac neprosí, a to bol taký pokus o zdravú hrachovú krémovú polievku, nebola tam ani smotana, šli tam všakovaké "špecialitky" a celé to bolo také divné, uznávam, že ani ja som nemala potrebu ju opakovať, zlý recept. U nás je skôr to, že dostávam komenty typu: mala by si začať zle variť lebo o chvíľu dverami neprejdem; ako je možné, že takto dobre varíš (to bolo zrovna včera keď nenápadne chodil po večery ďobať do hrnca); bože, ako som sa zasa prežral, ale keď to bola taká baštička :D :D :D .....a to varíme doma aj tradičnú aj modernú kuchyňu, veľmi často príde na rad aj improvizácia.....Zje mi hoc čo mu dám, nemá problém s novými chuťami a zasa obaja máme spoločné obľúbené tradičné recepty. Varím tak na striedačku. Nefrflal mi ani nikdy, keď som prišla z práce viac unavená a nechcelo sa mi vyvárať a na večeru bol iba chlebík vo vajíčku s čajom. Ešte aj na to povie, že aká bašta. Jediné čo nezje ale vôbec sú ryby, smrdia mu a príliš nemusí huby. Ak chcem ja rybu tak robím iba sebe a jemu hovädzí stejk, lebo to zasa nemusím ja. A sme obaja napapaný a spokojný =) Podotýkam, že variť som sa učila sama, nevarím ani podľa mojej ani podľa jeho rodiny a nikdy mi ani raz nepovedal, že ale u nich sa to robilo tak alebo onak...... =)
My to mame zauzivane tak, ze sa pri kazdom jedle normalne dohodneme co sa bude varit. Potom sa nestane to, ze ja nieco uvarim a aon nato nema chut. Tak isto aj ked vari on, tak sa pyta, co by som si dala alebo sa sa chysta varit :D
@vierka_z aj ja sa ho pytam co by si dal, ci moze byt toto atd. Doteraz som neuvarila nic, co by nechcel.
Ale povedal mi dnes, ze sa polepsi, tak uvidime😄
podla mna problem je ze su rozmaznany, nepoznaju co je to hladovat, nevazia si jedlo... je to o charaktere cloveka... a ked im nechuti nech si varia samy..
@beckynka07 inak najprv som išla frflat,že nech si dá rožky ten tvoj...ale teraz keď rozmýšľam aj ten môj bol veru fajnový a nad tym, na čo sme my boli doma zvyknutí ..(sladké jedlá,od cesta-pirohy,..)ohrnal nos...a tak veru varím mamickovsky...🤣😂😂 Ale zas musí si ceniť aj tvoju snahu,nie furt frflat
Mna moja vlastna rozmaznanost naucila varit, ked zacala u mna puberta, nic mi nechutilo, tak mi mamka povedala, ze var si sama, tak som zacala 😀 problem bol v tom, ze u nas doma sa slabo ochucovalo a varilo sa tak obycajne, a ja som vzdy tuzila po jedlach a koreninach, ktore som videla v kulinarskych show 😂 U muza to bolo podobne, varilo sa, lebo sa muselo a zjedlo sa, lebo sa muselo 😀 Teraz sa pri vareni striedame skusame nove recepty, nove chute, ak sa nepodari, tak to uz nezopakujeme 🙂
@dada3215 som na tom podobne.. mojmu vsetko chuti, co navarim, odjakziva.... dokonca leco neznasal u mamy, odmietal ho ochutnat, ale raz ochutnal z panvice, co mi zostalo a odvtedy ked si robim, tak pyta aj pre neho...ze je uplne take ine / ja davam vela rajcin, malo papriky a vela vajec). 😃
inak zje vsetko, dokonca aj vie varit, v nedelu casto varieva on.... ja som na jedlo sama dost narocna, musi byt vychutene, nemam rada privarky a kadejake mucne veci, ja som masova a ked cestoviny, tak poriadne ako sa patri.... francuzske zemiaky a rezne varieva vylucne on, vyvar ako kedy, ale 80% vari vyvar on, nacisti zeleninu, vsetko.. to uz doma bol tak nauceny v nedelu mame pomahat...jeho brat tak isto vari...
NO a dokonca moj muz aj zavara , volakedy sme spolu, ale posledne 3 leta , ako mame malu, tak zavara sam, vsetko od piky az dokonca.. takze.. ako mne je dobre 🙂
@katrin21 tak nájdu sa aj normálny muži, vďačný stravníci, takí čo radi aj v jedle skúsia nové veci. No a aj šikovníci, čo dokonca pomáhajú ;) Asi sme mali šťastie =)......Inak i môj vie variť, ale má jednu chybičku, že po ňom zostáva v kuchyni hrozná spúšť :D A ja ho vždy ženiem preč, že radšej variť sama ako po ňom po tom upratať :D:D....ale tak mňa to varenie baví, nevadí mi to teda, že to robím ja, občas mu dovolím pomôcť, keď uznám, že pri tej danej úlohe nič tak hrozné nezaprasí =D
@dada3215 u nas opacne, ja si po sebe upracem ked varim, ale napr. jemu vadia omrvinky ked sa obaluju rezne , tak preto ich obaluje on a v podstate , mne to vyhovuje, aspon nemusim ja.. :D takze necham ho...aj ked jemu to tym, ako si dava pozor , trva ovela dlsie zase 🙂 a aj sporak umyva na 99% on 🙂 he he
@ektherese8 takze tohto ma opustit, rozviest sa a zacat si "hladat" ineho. takto si mame vysvetlit tvoju radu?
@beckynka07 moj si zvykol. za tie roky musel 🙂 ja napr nezahustujem mukou (jedine sosovicovy privarok 🙂 ... ako tiez su jedla, ktore nezje, brokolica fuj, a podobne. ale ja, ked mu navarim, tak supnem aj do mrazaku porciu, dve (trebars z toho segedinu) a potom navarim sebe a on ma z mraznicky. rob to aj ty tak a mozes si aj sebe navarit a nemusis dvojmo ...
... a ku slahacke v segedine - povedz mu, z eo par rokov ti este bude vdacny, ze menej tukov do seba pcha, ked sa mu to odrazi na krvnych vysledkoch, vyprazane, slahacky, atd - to bude o par rokov dost pruser este.
@ukulela to je dobry napad tiez🙂 budem to mrazit
A presne preto ma to trosku stve, ze ja mam radsej to zdrave stravovanie a chcem ist prikladom pre deti, ale k tomu potrebujem aj jeho.
Ale povedal, ze sa polepsi🙂 tak predsa len teraz zaciname a “brusime diamant”.
A kvoli tomu, ze je vyberavy v jedle neznamena, ze je hrozny vo vsetkom. Zatial som nemala nikdy ani na sekundu chut menit, vztah nie je len o jednej veci
@szana tak keby mi niekto uvaril take dobroty ako ty svojmu mužovi tak ani od stola neodídem mňam
@dada3215 nie si jediná, tiež sa hlásim do klubu len som to tu nechcela písať keď je to o frflani a nejedeni.
Môj zje asi všetko. Ešte totiž za 15rokov nepovedal na jedlo že je zlé alebo ze by mu nechutilo. Ja zas nemusím ryby, plody mora atď a drzkovu polievku. Ale kľudne mu to uvarím keď ma chuť. Môj aj vari a ja ho tiež vychvalujem.
Mám rovnakého manžela, zo začiatku som sa v kuchyni fakt snažila, ale keď nejedol nič z toho, čo som navarila, tak som mu prestala variť. On našťastie chápe, že je komplikovaný a mrzí ho, že ja stojím pri hrncoch a on to nechce jesť. Tak to robíme tak, že cez víkendy varí on pre celú rodinu. Cez týždeň sa naobeduje v práci a doma si niečo pripraví (tuniak, praženica, a tak) a ja varím pre seba a pre deti. Už to vôbec neriešime, že by mal jesť to, čo my ostatní. Trošku mi to vadí kvôli deťom, lebo potom vymýšľajú aj oni, ale inak je mi to už viacmenej jedno

@pajinka91 vie varit, ale mne to vadi, ze on postavil nas dom, teraz ho dokoncuje a ja mu ani neuvarim, ale ked bude furt rypat, tak si budeme asi kazdy varit sam