Manželské hádky: Kto je na vine za problémy?
Ahojte dievcata. S manzelom sa velmi vadime. Uz to trva asi rok. Mame spolu jedno dieta (1rok) a sme spolu dokopy 5 rokov.
Ja uz neviem ci som ja na vine ale vsetko mu vadi. Uz neviem co mam povedat aby sa nahodou nezdul alebo nenahneval.
Prosim o radu ci som bola ja na vine alebo on ked sa zdul.
Tento mesiac sme mali neskutocne vela vydavkov. Kupa auta atd. Ostalo nam 300€ z rodicaku (plus peniaze co mame bokom). Vcera som mu dala prat tenisky ktore sa v pracke poskodili (stalo sa mi to prvykrat ze by sa nejaka obuv v pracke poskodila). Tak som mu povedala ze dnes pojdeme kupit druhe. Cestou do obchodu som mu povedala: ze nech si v obchode vyberie topanky za 50€ a nie drahsie. Uz bolo zle lebo on si chcel kupit drahsie. Moja odpoved: ze keby je na mne tak by som mu kupila v cinskom obchode lacnejsie. A uz zacal ze on chodi do prace ze zaraba ze vsetko sa plati z jeho a ze mam problem kupit mu topanky a ze len by som na nom chcela setrit. Tak sa zdul a do obchodu s topankami sme ani nesli a pohadali sme sa.
Ja uz neviem ci je chyba na mojej strane ale vadime sa stale kazdy jeden den nieco. Podla neho byvam ja na vine. Clovek chce nejake peniaze usetrit a este je zle.
*topanky som mala platit ja lebo na jeho ucte nemal dost penazi. Peniaze mavame odlozene doma v obalke. Preto som ich mala platit ja.
@lonely66 Ja si myslím,že je proste panovačná, chce rozkazovať, vydeľuje mu peniaze, správa sa k nemu ako k malému decku, tak jasné, že chlap je z toho na nervy.
Tak som si predstavila, ze chodím do roboty, zarábam, muž je doma s dieťaťom. Zničí mi topánky a cestou do obchodu predvedie sólo na tému 50 eur alebo Číňan. By som ho vylozila pri ceste a šla po topánky aké chcem.
šetríme kde sa dá, ale topánky vždy kupujem nové a kvalitné, aj dieťaťu
a k vašej situácii - na jeho mieste by som sa urazila aj ja, vydeliť živiteľovi rodiny xy na topánky a ani o euro viac???
No mne keby si toto povedala, tak sa s tebou rozvediem,na topánkach sa nemá nikdy ale že nikdy šetriť
tak tenisky z cinaku a ani 50EURove by som si asi ani ja nevybrala.. zase to nemusis prehanat. Ano chodi do roboty, za to ze ste mali vysoke vydavky tento mesiac, neznamena, ze teraz bude rok chodit v cinakoch... a hlavne mna by ani nenapadlo niest chlapa do obchdou nech si kupi tenisky a este mu vyberala a diktovala cenu alebo dokonca platila :D
Mala si mu dat do ruky tie peniaze a nech si ide kupit topanky on sam. Ja keby som muzovi povedala ze pod, ja ti idem kupit topanky, tak by na mna pozrel, co to taram 😄 nespravaj sa k nemu ako k decku
@lucka_ke a pritom tie jeho pokazila ona 🙈
@autorka prepáč, ale on je ten, ktorý zaraba... a ty ho vydelujes za koľko si co môže kúpiť? No na jeho miesta ta pošlem.do prdele aj ja, prepáč.
Navyše, tenisky si mu zničila predsa ty. Vsak nechcel tenisky za 200€ preboha. 70-80€ je uplne v pohode za tenisky. U Cinana by som v živote nič nekúpila.
Inak taka rečnícka otázka (cize nemusis odpovedat)... aj tvoj muz ta vydeluje, keď si kupuješ napr.take vložky? Ze načo sú ti prave always za 6€, keď v Lidli kúpiš obycajne za 1,99€?
🔥Valku ns ne🔥
🔥Nejprv totalitu a pak valku🔥
🤣🤣🤣
Tento citat z filmu Gympl bolo to jedine, co mi napadlo ori opise tvojich trablov.
Objednaj mu z netu na uzmierenie,je tam plno poriadnych tenisiek, zas si uvedom,ze ako dospelý ich bude mat fakt dlho (https://m.aboutyou.sk/p/tom-tailor/nizke-tenisk...)
Naco sa vadit o blbostiach? A uz mu nevyclenuj prachy,ked vas v podstate teraz zivi on. To by naštvalo kazdeho. Setrit na rodicaku moze len ten,co zaraba tisice. Ano,ak vam to nevychadza,netreba zit nad pomery, ale vyhrazat sa partnerovi topankami od cinana akoby bol soplave decko? 🤦♀️
ako sorry ale idete kupit topanky a ty pouzijes tu sproatu poznamku s cinskym obchodom pohadam sa s. tebou aj ja a to si nemyslim ze je to ojedinely pripad taketo sproste poznamky od teba... to ze ste mali vela vydavkom je predpokladam ojedinely pripad a nevidim absolutne ziadny dovod preco nesiahnut do rezervy pre sproste topanky a neskor to dorovnat ... to ze tebe stacia topanky od cinana je pekne ale ked muz chodi do prace a zaraba peniaze tak sakra si ich aj chce na seba minut z casu na cas... nehovorim o tom ze mate rocne dieta a to place, krici, robi neporiadok co je zataz na teba aj na neho lebo sa nevyspite a stekate po sebe... na vine ste pravdepodobne obaja ale ty by si sa nad sebou mala zamysliet
Vieš čo obaja ste ako malé deti. A teda topánky od Číňania by som si ani ja nekúpila....a keby mi toto povie chlap po tom čo mi zničí vec, tak sa zdujem aj ja aj druhý krát. Pretože nechodím do práce aby som si musela kúpiť topánky od Číňania keď nie som úplne bez peňazí.
Inak autorka ešte ma napadlo koľko párov topánok a kabeliek máš ty, a koľko muz
Začni pracovať nech si môže kúpiť drahšie .veď deťom kupujem 50 eurové tenisky na dvor ....
By som si hneď teraz išla kúpiť aspoň troje stoeurove a teba poslala do práce
No manzel tiez nemusel vykrikovat "ze on chodi do prace ze zaraba ze vsetko sa plati z jeho". Autorka predsa nie je doma z rozkose, ale jej prijem je obmedzeny na rodicak lebo sa stara o spolocne dieta.
Ale suhlasim ze pristup oboch nebol idealny
Ja dúfam, že išiel do toho obchodu v papučiach 🙈 to ozaj má iba jedny tenisky? 🙄
Nieste tak bohati aby ste kupovali lacne veci
Radsej 1 poriadne topanky ako nejaky shit z cinaku co sa po 3 mesiacich rozpadne
Navyse nekvalitny material, nepohodlie, manzel chodí do prace potrebuje kvalitnu obuv
Mužovi znicite tenisky v práčke a ešte mu chcete kupovať aj u Číňanov.Ja kebyže znicim tenisky tak sa snažím kúpiť také iste
Teraz sú rôzne zľavy na botasky, topánky. Moja sestra včera kúpila švagrovi za 29 € po zľave.
Momentalne by ste asi za tych 50e kupili dobre tenisky a urcite aj znackove, ked su uz vypredaje, ale chapem aj manzela, ze sa odul, kedze si mu to tak povedala. Napr moj manzel si poriadne ani oblecenie nekupi, lebo on "nepotrebuje" podla neho, ale tenisky ked si kupi tak kvalitne aj za 150e ale nosi ich aj rok. Ale tento rok pokupil aj oblecenie, vybral si sam a bol spokojny velmi. Vy viete, ako to mate doma zariadene, kto riesi financie atd... takze ono sa to takto tazko radi, kto mal pravdu.
Prečo nešiel sam do obchodu? Potrebuje doprovod? Môj si kúpi veci pre seba sám, nejdem s ním kontrolovať
Ja mám viac topánok /sandalov z Lidl do 20 eur. Sú veľmi pohodlné a odolné
Autorka dala si blbý príklad kde si už napatu situácia dorazila poznámkou o teniskách z cinaku. Ak takto reagujes vždy nediv sa že nezijete v harmónii. Tvoj muž je tiež na vine, vyčítať žene čo sa stará o malé dieťa že sa všetko platí z jeho peňazí môže len totálny pako. Čo nevedel že keď budeš doma tak vám klesne príjem? Na to netreba veštecku guľu.
Chapem ta lebo ty asi doma menezirujes financie. My to mame rovnako moj manzel sice zaraba ale potom sa nestara do financii, a tiez mu obcas takto musim povedat jednoducho ze prepac ale natoto teraz nemame. A tiez sa niekedy oduje, ofrfli. Chapem aj jeho ze zaraba a ked chce nieco tak mu zena povie ze teraz nie alebo nie take drahe. Musite si to vyrozpravat, to je zaklad. Napriklad viest domace uctovnictvo ja mu tiez potom ukazem ze pozri jednoducho tento mesiac sme mali taketo vydavky a takyto prijem a toto vsetko sa platilo. Celkovo ho to ale nezaujima, ja som mu pri takejto hadke povedala nech si to vyskusa aj on, zaplatit byvanie a vsetky zavazky a potom zo zostatku sa snazit vykrit stravu, zabavu.... ale moj manzel odmietol,asi vie preco 🤣 mozno tvoj si to skusi. Milujem svojho manzela ale celkovu tarchu financii mam na pleci ja, a bohuzial aj takuto tarchu ked musim na konci mesiaca povedat ze sorry sme na nule a cakame na vyplatu. Tiez mame bokom odlozene ale to neni na kupu topanok, alebo na zmrzlinu....