Manželský trojuholník
ahojte...som vydatá žena, mam dve dcéry 7 a 11 ročnú slečnu. Ked som bola mladučká hlupučká, zaľúbila som sa do ženatého chlapa s dvomi deťmi. Ťahali sme to spolu 5 rokov, potom sme sa rozišli, pretože som chcela mať rodinu, domov, deti a on mi to nevedel dať, rozhodol sa zostať s deťmi a ja som to rešpektovala. Ja som sa vydala, narodila sa mi dcéra a po dvoch rokoch ma tento milý pánko kontaktoval znova...vraj ma ľúbi, nezabudol na mňa a stále na mňa myslí. Nabralo to obrátky, dohodli sme sa, že sa obaja rozvedieme a budeme spolu žiť. Ja som podala návrh na rozvod, on sa zľakol a vrátil sa k žene, ktorej všetko povedal. Dva roky sme sa nekontaktovali a potom to všetko začalo od znova. Mam druhú dcéru, manželstvo v troskach, už to s manželom neviem vydržať, mam ho stále v hlave, na nič iné neviem myslieť, denne ma kontaktuje, stretávame sa, chodíme na dovolenky, poznajú ho moje deti. Opať všetko vyklopil žene, že ma ľúbi a chce so mnou žiť, deti mu už vyrástli, odišli z domu. Už sa mal nasťahovať a zrazu cukol...vraj dostal blok a je mu ľúto jeho ženy. Som z tejto situácie zúfala...16 rokov ľúbim iného muža...poradte mi, neviem čo už mam robiť...len mi prosim nenakladajte
@kristinka7777 a co tak ho lubit dalsich 16rokov?Nepovedz,ze to nedas!
že sa rozvádzam...to neľutujem..viem, že si za to môžem sama, ale mna celé manželstvo cca 11 rokov neskutočne trápilo svedomie, keď som sa priznala manželovi, tak sa mi neskutočne uľavilo...viem, že to je sebecké, pretože som mu tým veľmi ublížila...odhliadnuc od toho...aj on ma tajnú priateľku
no, som sice mlada a sprosta a nedovolim si uz so slusnosti pustit jazyk tak fajne od duse ako mam vo zvyku a vyjadrit svoj nazor na zakladatelku....ale pri takychto pribehoch stale zosmutniem, lebo nejako stale mam pocit, ze potom to prave stastie ani neexistuje a akoby sme zili len v nejakom vysnivanom sne. Mna takto oblboval chlap len rok a neviem si predstavit ako to zvladate vy 16 rokov...lenze najhorsie je to, ze na to dopadne stale ta osoba co dava vac do vztahu. Lebo taky chlap podla mna nema charakter. Prepacte, ale to fakt chlapy nevedia co chcu?????
@lubkavargova1 no nevedia, evidentne všetci.....
@kristinka7777 tak vy sa vsetci potom na nieco hrate .... a naco je to dobre ???? Kolko sfusovanych zivotov sme uz naratali ??? A v tomto (ne) vztahu budes vzdy ta, co viac lubi a kto viac lubi, aj viac trpi. Aj ked som uz pisala, ze toto je degradacia slova Laska.
@kristinka7777 amen, vykasli sa ne neho.To ze sa hadaju neznamena ze sa rozvedu, aj ked clovek nikdy nevie.To ze sa ty rozvadzas to je tvoj zivot, ale on vie co robi a nemyslim, ze sa rozvedie.Ale uvidis, ja by som asi vyhladala odbornu pomoc.
Dievcata, jedno jedine viem, ze zivot nie je vzdy ruzovy. A ja sa pytam. Ci mas hodnotu samej seba ked si dokazala vkrocit do manzelsta? Ved zobrat si na plecia taku tazkost ako je vstupit do manzelstva, chce odvahu. Preto zober rozum do hrsti, venuj sa sebe a svojej rodine. Uvidis bude dobre. Ja viem, ze kazdy ma pravo na lasku. Ved byt milovany je taaak nadherne. Neboj aj ty budes raz stastna a milovana. Uprimne Ti to prajem.
@kristinka7777 este prvy krat ked cuvol "kvoli detom", tak by som sa za nim ani neobzrela. A nechapem, ze tolko krat cuvol, a ty 16 ho akoze lubis. Do roka by som zabudla, ze vobec existoval.
@lubkavargova1 on v prvom rade velmi dobre vie co chce. a takto mu to vyhovuje.
@kristinka7777 tak asi to bude tvoja zivotna laska,navrhujem preto este par desatroci pockat,mozno bude mat potom stary pan to stastie a jeho manzelka zomrie skor ako on. A potom sa mozes o stareho senilneho dedka s plienkami starat az do konca ty jedina a uz sa za druhou ani neobzrie.....ved takto by mala koncit ozajstna osudova laska, nie? ...a kazdy dostane to, po com tuzil a co si zasluzi, amen.
,,Ženy nevedia, čo chcú a nedajú pokoj, kým to nedostanú..."akosi mi samovoľne napadli slová klasika...v tejto chvíli. Minulosť už nezmeníš a ak sa pozrieš dozadu, tak zistíš, že si svojím konaním zničila niekoľko ľudských životov. Nadobro prinajmenšom dva, a to celkom nezaslúžene. myslím pritom na tvojho manžela a jeho ženu. Ani jeden z nich si to nezaslúžil..pravda, neviem, ako to bolo u nich..ale tvoj manžel je v tom celkom nevinne. Máš však v rukách budúcnosť a si za ňu zodpovedná, začni konať tak, aby škody nepribúdalo.Skús pozbierať odvahu a daj svojmu mužovi úctu a slobodu, neponižuj ho ďalej svojou neúprimnosťou, možno aj ľútosťou a alibizmom v duchu lepší vrabec v hrsti ako holub na streche, to si fakt nezaslúži. A sú tu aj tvoje deti, raz to pochopia a budú ťa súdiť...ono to totiž praskne, dozvedia sa pravdu . Pokiaľ ide o vás dvoch, myslím, že sa stretli dvaja slabosi, ktorí sa z toho nechcú a nevedia vymotať. Myslím, že to tak ostane do konca...len tí okolo.....škoda.
@kristinka7777 Nemám rada, keď človek súdi človeka. Ja viem pochopiť veľa vecí, ale musím ti položiť otázku, lebo tomuto sama nerozumiem ...vieš, čo mi nejde do hlavy? Prečo si mala so svojím mužom druhé dieťa??? Keď si mala už v tom čase románik s iným mužom? Vtedy ti tvoj muž neprekážal? Vtedy ti bol dobrý?? A teraz už prečo nieje? Lebo čakáš na niekoho, kto ťa neľúbi a len sa s tebou hrá? Lebo toto nieje láska! Prepáč, ale myslím, že hlúpa a naivná si žiaľ stále a nie len vtedy, pred 16.rokmi. Len škoda, že tým trpia deti! Aj tvoje, aj tvojho milenca. Bože, veď maj sa aspoň trochu rada, maj nejakú súdnosť. Nenechaj so sebou zametať!
Vo všetkých príspevkoch je veľa pravdy, niet ani čo dodať. Snáď len to, že pán sa iste nerozvedie. Lebo obdobie, keď deti odídu z domu je jedno z najkrajších. Zrazu ubudne povinnosti, aj starosti. Pôžičky splatené, deti doštudované. Nastáva čas pohodlia, čas na koníčky, na dovolenky. Len hlupák v jeho veku zamení toto pohodlie za rodinu so školopovinnými deťmi, aby znova rieši /alebo bol účastníkom riešenia/ vecí, ktoré už má vyriešené. A milenka k tomu ako rozptýlenie ... Čo krajšie môže pre starnúceho chlapa byť?
ja ľubim toho svojho a nevyrabam si problemy
Nic v zlom Kristinka,len by si si zasluzila od zivota riadnu lekciu,mala by si aj ty opacit ako chuti chlebik z druhej strany a este jedno...nejdes dobrym prikladom pre svoje dcery
zlaticko.. on 16rokov vie lubit dve zeny naraz.. teba a ju. obe vraj nekonecne silno a najviac /hovori jej to,ver tomu/. ak zostanes s nim, ze sa rozhodne pre teba.. tak vzhadom na zvyk som presvedcena ze ti zahne. s nejakou inou a novou. je to v nom. a vtedy ti to otvori oci. si predstav ze ten moment mas teraz hned. co si povies??? povies si. "mala som ostat s muzom".. premyslaj. ak sa nevie tolke roky rozhodnut, nie si mu N.I.C. je mi to luto. bud vdacna za rady zien ci ti tu na konikovi radia, lebo nieco prezili.
@kristinka7777 no teda, ja byt tvoj manzel, davno ta kopnem v rit pobalim ti kufor a chod si k milencovi 🙂 Tak ty s nim zijes, v jednej domacnosti, porodila si mu dve dcery, a cez to vsetko ho veselo podvadzas? A mas vobec nejake svedomie? Neprekaza ti, ze ten tvoj muz s tebou straca cas? Zatial co ty mu zahybas ako sa len da, dokonca si s milencom zoznamila svoje dcery.... No, davas babam krasny priklad, dufam ze sa nebudes privelmi cudovat ked budu robit presne to, co robis teraz ty 🙂 Jednoducho, si manzelka a matka, vzchop sa, ked uz nemas rozum, maj aspon trocha ucty voci muzovi s ktorym zijes, a odid od neho, to ako ho tahas za nos asi nikam nevedie...... Snivat o starom panovi mozes, ale z toho co pises mi vyplyva jedine - nie si pre neho nic ine, len obycajna milenka, s ktorou mu je fajn, ale zenu neopusti..... Keby ta tak neskonale miloval, ako si namyslas, tak by od tej zeny davno odisiel 🙂 hold, smola 🙂
@timea7 ja mam pocit, ze sa nieco predsa len zmenilo - uz nie je mladucka 🙂 🙂
@kristinka7777 keby ta mal skutocne rad a pocitoval k tebe to, co ty k nemu dlhe roky, tak by asi vas vztah bol o inom...nakladat, nenakladat podla mna sama vies v akom blate si, tak za prve nechapem co ocakavas od cloveka, ktory sa nebol uz pred rokmi ochotny rozviest, podla mna on je presne ten typ suknickara resp. chlapa, ktory caka ako sa dohodnu zeny, keby ho ta jeho nechcela a vyhodila, tak by hned pricupital k tebe, ale takto mu to vyhovuje ma vas vlastne obe, a dostava od co chce a potrebuje, neurobi jedna, tak spravi druha...podla mna prestan byt slaboch a zacni mat uctu sama k sebe, ktoru si podla mna doteraz nejak nenasla...ved nemozes byt spokojna so zivotom, v ktorom cakas kedy sa panko konecne rozhodne.... nemyslim to v zlom, ale bud si strasne naivna a aj po rokoch zaslepena alebo jednoducho nechcem povedat, ze si hlupa, skor hlupo cakas na nieco co nepride..nenadarmo sa hovori, ze kto chce cas ci cestu si najde, ostatne su len vyhovorky....
(neviem čo písali baby v diskusii - nestíham čítať) - keď muž ľúbi ženu a chce ju, chce s ňou prežiť život, tak ho nič nezastaví (v tvojom prípade ani deti, ani manželka - rozvedie sa, deťom by sa to snažil vysvetliť), čiže dotyčný ťa má "na háku"-občas ťa oblbne, zvýši si sebavedomie a keď ide do tuhého cukne, možno má viac takých ako si ty a jeho manželka to možno ticho toleruje,...ty si svojou naivitou zničila život sebe, svojmu manželovi a svojim deťom (deti sú najviac šťastné vtedy, keď vidia ako sa ľúbia ich rodičia),...je ťažké prežiť život s niekým na kom ti nezáleží, hlavne ak ti docvakne, že ten, o ktorom 16 rokov snívaš je napolapiteľný,.. veľmi ťažko radiť, ale asi by som si to usporiadala v hlávke a určité obdobie žila len s deťmi,..
Vysvetlis mi ako je možné lľúbiť 16 rokov! Chlapa,ktorý ani neni chlap??? Nerypem, fakt má to zaujíma, čo také ti nom imponuje??? Predpokladám,že to,že ho nemas doma 24/7
@kristinka7777 ja nejdem moralizovat, lebo myslim, ze si si dobre vedoma svojich chyb.
Podla mna s manzelom, to uz buducnost nema, kedze aj on ma inu, tiez bral asi vase manzelstvo s velkou rezervou.
Co sa tyka milenca mas len dve moznosti:
1. Ak ti nevadi, ze to pre teba nespravi sam od seba, tak mu mozes pomoct prekonat ten blok s nastahovanim sa. Ked si ho zvladla zviest na dvojaky zivot, toto zvladnes tiez. Ked sa raz nastahuje, tak uz pravdepodobne neodide, kedze vyzera, ze ma strach zo zmien. Tazko povedat, ci je so svojou zenou skutocne len z lutosti, alebo ci to tak hovori len tebe, to musis vediet ty. Je dolezite poznat pribeh aj z inej strany, nielen od neho.
2. Ak mas sebauctu tak sa nanho vykasli (to by spravila vacsina normalnych ludi).
Ale ak si ho vydrzala 16rokov milovat (bez ohladu na to kolkych okolo seba ste ranili), tak asi si beznadejny pripad a realne u teba prichadza do uvahy skor ta prva moznost.
@kristinka7777 čas nič nevyrieši. Teba má na vzruch, ženu ako gazdinku, normalka, nič viac nič menej. Nechápem,načo to chces cpat do nejakeho stereotypu v zmysle 24/7.....veď si uzi aj ty ten stav vyberania si len toho prijemneho, načo si brať na krk ďalšieho......budem slušná - "chlapa"????
koľkože to karolko polák žil na dve strany ? jedna v blave, druhá v košicoch, vedeli o sebe, aj ich deti a rozdelila ich až smrť. predtým bola tá druhá, teraz je z nej tá druhá pani poláková.
ale ona nepodvádzala manžela, žila sama so synom, a len čakala na odrobinky jeho pozornosti, ked sa odtrhne od práce a svojej rodiny.
tak čakaj, možno je to jeho "brat" ...
@kristinka7777 Ahoj, ja v tejto situácii ľutujem najmä tvoje deti a tvojho muža. Toto si nik z nich nezaslúžil . Ver mi, že karma je .....jednoducho - jedného dňa sa ti to celé vráti aj s úrokmi.

daj tomu razny koniec,pre svoje dobro,on nech si ostane so zenou,nech robi co chce,zariad si zivot sama,bez neho,zabudni,lebo nic dobre ta takto necaka,trpis aj ty ,jeho zena duplom,riadne si to dala aj manzelovi ,kym tento tu to hra na dve strany a spokojne zaspava,keby ho trapilo svedomie ,rozhodne sa povedzme aj ked pre teba,ale pridem domov poviem zene co je vo veci ,vylozim jednoducho karty na stol,ale takto nie...taha za nos aj teba pekne dlho,ty si sa koli nemu dokonca aj rozviedla,stalo ti to zato ?On hlada mozno len ulety,alebo sam nevie co chce,trulo je to,ved mas kusok inteligencie,alebo chces byt stale cely zivot na druhej kolaji ? lebo tento sa nerozhodne nikdy,ked to nedal za tie roky,tak uz na" stare kolena" sa nato asi vykasle ,kedze to nebude asi nejaky mlady chlapik,ked ma odrastene deti.