icon

Manželstvo bez detí

patrikjames
8. sep 2025

Ahojte, potrebujem poradiť. Mám 28 rokov, manželka 27. Sme spolu 10 rokov, z toho 2 roky manželia. Ja by som už chcel dieťa, ale manželka sa na to zatiaľ necíti. Neviem, ako túto situáciu riešiť – mám čakať, aj keď je možné, že o 5 rokov povie to isté? Alebo sa rozviesť, aj keď som v manželstve šťastný, lenže túžim po dieťati? Samozrejmé vydierať ju nechcem ani nútiť. Pred manželstvom vravela že deti určite chce len nie teraz. Myslel som si že ak sme sa zobrali. Kúpili si pekný byt že už dieťa bude chcieť ale stále nie. Plne ju rešpektujem ako jej manžel. Nechcem tlačiť a ani ju vydierať. Ako postupovať prosím vás? Vďaka

zobaka
8. sep 2025
@terezka1947

@zobaka to všetko by som súhlasila,ale iba vtedy,keby som do manželstva išla s tým,že viem,že ten druhy deti mať nechce.
To potom by sa dalo povedar-vies,do čoho si ušiel.
Iné je ostať v manželstve,keď sa deti nedaria a iné,keď jeden dieťa nechce a druhý po ňom túži.
To je potom čo za láska?trošku neférove tvrdiť,keby si ma mal rád,tolerujes to.

@terezka1947 je to na nom, zalezi co chce viac ci ju, alebo dieta a dufat, ze najde niekoho kto sa bude k nemu hodit, kazdy je slobodna bytost moze ist

beata_k
8. sep 2025
@patrikjames

@gejb počkaj. Vycitas mi že idem kúpiť nehnuteľnosť? Ľudia v mojom veku berú úvery na auta, nemajú vlastné bývanie, bývajú u rodičov a mne niekto chce vyčítať že sa pozerám na budúcnosť že chcem kúpiť nehnuteľnosť? Tu nehnuteľnosť kúpim a na druhý rok mám v pláne kúpiť dialsi byt a dať do podnájmu. Ak mi chceš toto vyčítať chlapovi čo sa trápi že žena nechce dieťa, čo sa snaží zabezpečiť budúcnosť sebe a svojej rodiny?

@patrikjames Ty chces dalsi a dalsi uver lebo v buducnosti sa to oplati? A z coho chces zivit dieta a zenu na materskej ked si beries uvery? Ci ho date v roku do jasli lebo vam nebude financne vychadzat?

terezka1947
8. sep 2025
@zobaka

@terezka1947 je to na nom, zalezi co chce viac ci ju, alebo dieta a dufat, ze najde niekoho kto sa bude k nemu hodit, kazdy je slobodna bytost moze ist

@zobaka presne tak.
Ale nejde tu celkom o to,či chce ju,či dieťa. Lebo je to trošku nefér výber.
Keď vychádzam z toho,že mu dopredu nepovedala,že dieťa nechce,ale klamala,že deti chce.

patrikjames
autor
8. sep 2025
@beata_k

@patrikjames Ty chces dalsi a dalsi uver lebo v buducnosti sa to oplati? A z coho chces zivit dieta a zenu na materskej ked si beries uvery? Ci ho date v roku do jasli lebo vam nebude financne vychadzat?

@beata_k financie nie sú problém. Nikdy sme takéto problémy nemali a ak by naozaj boli problémy tak pri najhoršom by som predal a nechal si len byt v ktorom žijeme. Nikdy neohrozujem reálne môj byt v ktorom bývam. Takže pri najhoršom by som predal pozemok aj dialsi byt čo chcem kúpiť a na byt v ktorom žijem by som zvládal splácať bez problémov

nin12345
8. sep 2025
@patrikjames

@doriiis Dúfam a verím že v poslednej vete nie je ani kúsok pravdy. Verím, dúfam že žena keď pije s kamarátkou kávu môže hrdo povedať že má výborného a milujúceho manžela s ktorým chce byť do konca života

@patrikjames akoze tým domom si to dosť zaklincoval. Teraz mi to už úplne pripadá tak že ona si radšej s tebou záväzky do budúcna robiť nechce lebo si nie je tebou istá. To že si ho aj tak kúpil napriek jej nesúhlasu radšej ani nekomentujem. Vy ste manželia máte sa rozhodovať spoločne. Ty vidíš iba to čo chceš TY. Budí to vo mne tento dojem prepáč

anonym_c3bd9f
8. sep 2025

Mám kamaratky, ktoré dieta momentálne nechceli ale povedali do 30 dieta chcem. Take vyhybave odpovede, teraz nie,... potom niekedy,.. no mam pocit že pri tejto partnerke detsky plač počuť nebudeš.
Tak isto aj čo pieše o financovaní nehnutelnosti len ty.. bez nej

lucia13022023
8. sep 2025

A čo povie ona na to, keď ty povieš, že deti chces teraz? Alebo v blízkej budúcnosti?

nin12345
8. sep 2025
@patrikjames

@beata_k financie nie sú problém. Nikdy sme takéto problémy nemali a ak by naozaj boli problémy tak pri najhoršom by som predal a nechal si len byt v ktorom žijeme. Nikdy neohrozujem reálne môj byt v ktorom bývam. Takže pri najhoršom by som predal pozemok aj dialsi byt čo chcem kúpiť a na byt v ktorom žijem by som zvládal splácať bez problémov

@patrikjames a ešte ku tomu.... Ty ten doma splácaš z vašich spoločných peňazí lebo ste rodina ale bude len tvoj nakoniec. Celé je to také zvláštne myslím si že vám to krachne časom týmto spôsobom

beata_k
8. sep 2025
@nin12345

@patrikjames akoze tým domom si to dosť zaklincoval. Teraz mi to už úplne pripadá tak že ona si radšej s tebou záväzky do budúcna robiť nechce lebo si nie je tebou istá. To že si ho aj tak kúpil napriek jej nesúhlasu radšej ani nekomentujem. Vy ste manželia máte sa rozhodovať spoločne. Ty vidíš iba to čo chceš TY. Budí to vo mne tento dojem prepáč

@nin12345 Si to presne vystihla

patrikjames
autor
8. sep 2025
@lucia13022023

A čo povie ona na to, keď ty povieš, že deti chces teraz? Alebo v blízkej budúcnosti?

@lucia13022023 to čo stále. Ona sa ešte necíti. Ešte máme čas.

anonym_7078b2
8. sep 2025
@beata_k

@patrikjames Pred 5 rokmi? Sa jej necudujem, ze nechce. Ved ste boli "deti". Tvoja zena praveze rozmysla triezvo aj za teba. Ty si chcel ozaj dieta bez vlastneho byvania? Chlape, to bolo od teba veeelmi nerozvazne. Tvoja zena si len starostivo pripravuje podu na zalozenie rodiny. No...nic ine ti nepomoze len si v klude vyjasnit termin.

@beata_k prosím? To všetci, čo žijú v prenajmoch a nemajú na vlastné bývanie, sú nerozvážni de@bili, lebo si urobili deti? Ty čo trepeš

patrikjames
autor
8. sep 2025
@anonym_7078b2

@beata_k prosím? To všetci, čo žijú v prenajmoch a nemajú na vlastné bývanie, sú nerozvážni de@bili, lebo si urobili deti? Ty čo trepeš

@anonym_7078b2 presne. Beata má asi život gombička keď to tak vníma

beata_k
8. sep 2025
@anonym_7078b2

@anonym_7078b2 Brat si X uverov lebo sa to v buducnosti oplati je nerozvaznost. Nebolo to myslene na ludi v ponajme.

patrikjames
autor
8. sep 2025
@nin12345

@patrikjames a ešte ku tomu.... Ty ten doma splácaš z vašich spoločných peňazí lebo ste rodina ale bude len tvoj nakoniec. Celé je to také zvláštne myslím si že vám to krachne časom týmto spôsobom

@nin12345 No, peniaze sú naše keďže sme manželia ale máme dve účty. Ona svoj ja svoj. Nič natom zle nevidím. Mne príde výplata poplatim veci čo treba zvyšok je pre nas. Žene príde výplata poplati čo treba a zvyšok je náš. Zvyšné peniaze si odkladáme na budúcnosť.

beata_k
8. sep 2025
@patrikjames

@anonym_7078b2 presne. Beata má asi život gombička keď to tak vníma

@patrikjames Beata je od teba starsia a uz si nieco zazila. A ako vidis nie som jedina, co si mysli, ze dobre nerobis...

nin12345
8. sep 2025
@patrikjames

@nin12345 No, peniaze sú naše keďže sme manželia ale máme dve účty. Ona svoj ja svoj. Nič natom zle nevidím. Mne príde výplata poplatim veci čo treba zvyšok je pre nas. Žene príde výplata poplati čo treba a zvyšok je náš. Zvyšné peniaze si odkladáme na budúcnosť.

@patrikjames hej a plus popritom si len tak splácaš svoj dom😄 keby si ona kúpi a spláca vlastný dom tiež neviem neviem z čoho by ste žili na tom rodičáku

ja_bb
8. sep 2025

@patrikjames ja som nikdy nechcela mat deti, muž to vedel a aj tak si ma zobral. Ja som názor zmenila,presne,zrazu som sa na to citila. Mam ale známe,čo si to nerozmysleli. Vztah s nou by ti stacit mal, ak nie, tak na co ostavat.

patrikjames
autor
8. sep 2025
@beata_k

@anonym_7078b2 Brat si X uverov lebo sa to v buducnosti oplati je nerozvaznost. Nebolo to myslene na ludi v ponajme.

@beata_k napísala si citujem: Ty si chcel ozaj dieta bez vlastneho byvania? Chlape, to bolo od teba veeelmi nerozvazne

Ľudia čo sú v podnajme nemajú vlastné bývanie. Sú v podnajme. Takže áno, myslela si to tak

nin12345
8. sep 2025
@patrikjames

@beata_k napísala si citujem: Ty si chcel ozaj dieta bez vlastneho byvania? Chlape, to bolo od teba veeelmi nerozvazne

Ľudia čo sú v podnajme nemajú vlastné bývanie. Sú v podnajme. Takže áno, myslela si to tak

@patrikjames asi to skôr myslela tak že si chcel plodiť deti do rodičovského domu a nie do vlastného (prenájom, vlastná nehnuteľnosť) samostatne

anonym_7078b2
8. sep 2025
@beata_k

@beata_k tak my sme nič nepodedili, na hypotéku proste nedosiahneme z našich platov, to ale neznamená, že si žijeme zle a trieme biedu.

beata_k
8. sep 2025
@patrikjames

@patrikjames Urobit si deti do " detskej izby"

beata_k
8. sep 2025
@anonym_7078b2

@beata_k tak my sme nič nepodedili, na hypotéku proste nedosiahneme z našich platov, to ale neznamená, že si žijeme zle a trieme biedu.

@anonym_7078b2 Citaj celu diskusiu a dozvies sa uz kupil pozemok bez manzelky. Uz teraz maju zuzene BSM...

patrikjames
autor
8. sep 2025
@beata_k

@patrikjames Urobit si deti do " detskej izby"

@beata_k Takže teraz sa chces vysmievať ľuďom ktorý ostali žiť s rodičmi alebo sú u svokrovcov? Koľko ľudí má veľký dom tak ostali tam žiť dve generácie? Aj keby sme ostali u rodičov žiť a malý by sme tam rodinu napríklad hej. Si myslím že veľa ľudí tak žije tak prosím ťa nevysmievaj sa ľuďom ktorý nemajú veľa peňazí a žijú v "detskej izbe" ako si to nazvala.

beata_k
8. sep 2025
@patrikjames

@beata_k Takže teraz sa chces vysmievať ľuďom ktorý ostali žiť s rodičmi alebo sú u svokrovcov? Koľko ľudí má veľký dom tak ostali tam žiť dve generácie? Aj keby sme ostali u rodičov žiť a malý by sme tam rodinu napríklad hej. Si myslím že veľa ľudí tak žije tak prosím ťa nevysmievaj sa ľuďom ktorý nemajú veľa peňazí a žijú v "detskej izbe" ako si to nazvala.

@patrikjames Netrep ked uz nevies co. Na byt si mal, tak tu nehraj chudacika. Nie, k rodicom by som nesla.

katulienkax
8. sep 2025
@patrikjames

@patrikjames nikdy by som nechcela dieta v rodicovskom dome alebo u svokry. Nikdy a nech si zije kto chce ako chce, ked nepouzivali antikoncepciu a hlavu a urobili si dieta do rodicovskeho domu, tak im treba

lucia13022023
8. sep 2025
@patrikjames

@lucia13022023 to čo stále. Ona sa ešte necíti. Ešte máme čas.

@patrikjames okej, to je jej pocit. Co ale tvoj? Ako vníma ona to, že ty chceš?

patrikjames
autor
8. sep 2025
@beata_k

@patrikjames Netrep ked uz nevies co. Na byt si mal, tak tu nehraj chudacika. Nie, k rodicom by som nesla.

@beata_k tak ty najprv napíšeš že : Ty si chcel ozaj dieta bez vlastneho byvania? Chlape, to bolo od teba veeelmi nerozvazne

Potom ti niekto napíše že nie každý si môže dovoliť vlastne bývanie a veľa ľudí takto žije a ty povieš že ty si to tak nenapísala ale je to čierne na bielom.

Ale ty mne napíšeš že nemám trepať? 😊
Najprv nadavaš na ľudí čo ostali u rodičov alebo u svokrovcov a ja ti napíšem že veľa ľudí tak žije a ty mne napíšeš že mám prestať trepať? ... A dospelá žena ešte k tomu...

beata_k
8. sep 2025
@patrikjames

@beata_k tak ty najprv napíšeš že : Ty si chcel ozaj dieta bez vlastneho byvania? Chlape, to bolo od teba veeelmi nerozvazne

Potom ti niekto napíše že nie každý si môže dovoliť vlastne bývanie a veľa ľudí takto žije a ty povieš že ty si to tak nenapísala ale je to čierne na bielom.

Ale ty mne napíšeš že nemám trepať? 😊
Najprv nadavaš na ľudí čo ostali u rodičov alebo u svokrovcov a ja ti napíšem že veľa ľudí tak žije a ty mne napíšeš že mám prestať trepať? ... A dospelá žena ešte k tomu...

@patrikjames Este raz. Na byt si mal a chcel si byvat u mamky. Ano, toto je nerozvane. Priviest zenu do domu svokry a cakat na dieta.

patrikjames
autor
8. sep 2025
@beata_k

@beata_k kto tu hrá chudáčika prosím ťa? Vieš čítať? Napísal som že mám dve autá byt a idem kúpiť dom ale ty mi napíšeš že sa hrám na chudáčika? Ešte k tomu platím obidve hypotéky z mojej výplaty ale ja sa tu hrám na chudáčika? Len som ti chcel slušne a inteligentne vysvetliť že veľa ľudí žije v podnajme, u rodičov alebo u svokrovcov a nie každý má život gombička 😊

beata_k
8. sep 2025
@patrikjames

@beata_k kto tu hrá chudáčika prosím ťa? Vieš čítať? Napísal som že mám dve autá byt a idem kúpiť dom ale ty mi napíšeš že sa hrám na chudáčika? Ešte k tomu platím obidve hypotéky z mojej výplaty ale ja sa tu hrám na chudáčika? Len som ti chcel slušne a inteligentne vysvetliť že veľa ľudí žije v podnajme, u rodičov alebo u svokrovcov a nie každý má život gombička 😊

@patrikjames Chudacik v zmysle lutujte ma, nie financne.