Manželstvo bez detí
Ahojte, potrebujem poradiť. Mám 28 rokov, manželka 27. Sme spolu 10 rokov, z toho 2 roky manželia. Ja by som už chcel dieťa, ale manželka sa na to zatiaľ necíti. Neviem, ako túto situáciu riešiť – mám čakať, aj keď je možné, že o 5 rokov povie to isté? Alebo sa rozviesť, aj keď som v manželstve šťastný, lenže túžim po dieťati? Samozrejmé vydierať ju nechcem ani nútiť. Pred manželstvom vravela že deti určite chce len nie teraz. Myslel som si že ak sme sa zobrali. Kúpili si pekný byt že už dieťa bude chcieť ale stále nie. Plne ju rešpektujem ako jej manžel. Nechcem tlačiť a ani ju vydierať. Ako postupovať prosím vás? Vďaka
@gejb počkaj. Vycitas mi že idem kúpiť nehnuteľnosť? Ľudia v mojom veku berú úvery na auta, nemajú vlastné bývanie, bývajú u rodičov a mne niekto chce vyčítať že sa pozerám na budúcnosť že chcem kúpiť nehnuteľnosť? Tu nehnuteľnosť kúpim a na druhý rok mám v pláne kúpiť dialsi byt a dať do podnájmu. Ak mi chceš toto vyčítať chlapovi čo sa trápi že žena nechce dieťa, čo sa snaží zabezpečiť budúcnosť sebe a svojej rodiny?
@patrikjames sorry ale ty si nepochopil ani slovo z celého komentára....a teraz neviem ci na to nemáš kapacity, alebo to ani nechceš pochopiť a prešiel si sa len vystažovať
@patrikjames co potrebuje, aby sa citila na to mat dieta? Treba len a len komunikovat a hladat, co je za tym.
@patrikjames nebola tu nedávno diskusia ale presne naopak ze toto pisala zena? Urcite bola. Mozno to písala tvoja manzelka😉
@patrikjames ako 27rocna som deti nechcela,ani mi to nenapadlo. Mala som až ako 32rocna. A to som sa už bála,že žiadne nebude. Ťažko radiť, každá to cíti inak
Dôveruje ti? Je jej s tebou dobre? Vieš rodinu zabezpečiť? Nenesie nejaké veľké bremena z minulosti alebo nemá na sebe veľa zodpovednosti? .. odstrániť tieto veci by pomohlo možno viac tie deti chcieť..
@nin12345 on ako hovorí tak v tom nie je žena. Môj byt predám dom neohrozim byt kde žijem. Mnozne čislo tam bolo raz. On je úplný zhrnac. Ak aj ženu ma ako ďalší majetok poteš pánboh. Dom pozemok dve hypotéky chce si kúpiť byt. Ja by som s ním nechcela dieťa keď mu táto jeho hra s majetkom padne dlhy a deti ostanú jej tá baba nie je hlupa a myslím že vie s kým žije
@sova7 presne tak ona to vie a aj preto sa na deti s ním necíti len od neho asi nevie odísť. On si svojvoľne bez jej súhlasu kúpi starý dom a financuje ho z peňazí ktoré sú ich spoločné keďže sú manželia ale domček bude len jeho 🙂 stále tu ide o sebe ako keby všetko bolo len jeho a on to tak aj vníma že ide onho.. ak má tá jeho priateľka dosť rozumu a pozná ho dlho tak verím že bude natoľko múdra a dieťa si s ním nespraví. On v takto mladom veku po už po uši zadlžil ich oboch.
No poviem ti príklad o samej sebe ... mám 35 a on 40...s mužom sme spolu 15 rokov, z toho 8 manželia a máme 2 ročného syna...a vieš prečo "až" teraz? On chcel vždy skôr, vždy to bola téma, keby idem jeho tempom syn by už mal 8-9 rokov, no k veci...vždy som vedela, že raz v živote dieťa chcem, najskôr som hovorila, no tak okolo 28-čky, potom som posúvala hranicu = že do 30-tky určite, potom zase ďalší posun, že keď dorobíme dom, a posledný bol keď našetrím toľko a toľko eur...vždy som bola ambiciózna, išla si za svojím, chcela niečo dosiahnuť, vedela som, že raz s ním chcem dieťa, ALE chcela som najskôr dokončiť VŠ, zúžitkovať vedomosti a po škole pracovať, mať spoločné bývanie, kúpili sme dom a prerábanie = dom dokončiť, mám dobrú prácu - nechcela som o ňu prísť a šla som po kariére, zároveň po dokončení domu som si dala cieľ nabiť XY eur na účet, aby sa v kľude popri MD a RD platila hypotéka, bola rezerva pre každý prípad, aby manžel nemusel chodiť do 2.práce a trávil čas s nmi, atď. = najskôr som chcela, aby sme my boli spokojní, v pohode, v kľude, mali dorobený vlastný dom, nemuseli sa naháňať kvôli dodatočným financiám a teda, keď už príde ten čas, tak sa venovať v kľude dieťaťu a nie popri tom prerábať, mať na účte pár eur a muž chodiť po fuškách aby nás uživil a podobne...to je moja story 😉 musela som do toho pocitu dozrieť a dozrela som, až keď sme dosiahli veci čo som ti napísala...no je pravda, že ja som kariéristka a keby nemám muža, ktorý za to stojí, tak nemám dieťa možno ani teraz...paradoxne ako sa narodil si vždy hovorím "prečo som ťa nemala skôr ?" = najlepšia vec môjho života, dieťa, muž, rodina ...
@patrikjames podla mňa deti nechce. Ja som vedela, že deti chcem. Takže keď bol vhodný otecko a obstojne podmienky, tak som nevymyslala kraviny typu....ešte sa necítim a bla bla. Lebo z biologického hľadiska čím skôr, tým lepšie.
@patrikjames môžeš sa s ňou porozprávať, dať jej ešte trochu času, napríklad rok, dva a ak sa nič nezmení, tak by som sa rozviedla a hľadala inde, môj muž mal podobnú skúsenosť, ona sa stále na niečo vyhovárala a dnes má 40+ a dieťa stále nemá, hoci priateľa má
@patrikjames no pozri, za 10 rokov už vie každá žena ci chce mať deti. 10 rokov je dlhá doba. Ona deti nechce,ver tomu. Porozprávaj sa s ňou, a pýtaj sa na rovinu. Snáď nechce, aby si čakal ďalších 10 rokov.
@patrikjames Ja som takto vyhovorky pocuvala v jednom vztahu pät rokov, zacala som sa pytat ca. po 10 rokoch spolocneho zivota. Keby neodisiel, pocuvam vyhovorky, preco dieta nie, dodnes. V druhom vztahu som sa po styroch spolocnych rokoch opytala, kedy dieta. Rozprestrel ruky ako kridla, povedal, ze este chce zit. Poucena z predosleho vztahu som tu informaciu prijala a zariadila sa po svojom.. rozumej, nasla som si niekoho, kto deti chcel.
Ex manzelka otca mojho dietata tiez deti nechcela, iba natahovala cas.
Ubehli roky, uz sa da povedat desatrocia a ani jeden z nasich ex dieta nema. Mozno nechceli, mozno uz bolo neskoro a mozno nebola vhodna partnerka, lebo to je teraz moderne deti nechciet.
Ja ked sa spätne pozeram, je mi zle z predstavy, ze by som predsa len mala dieta s jednym z tych dvoch neochotnych. Dietatu sa treba venovat, treba obetovat svoj cas, energiu, spanok, peniaze.. urcite by som pocuvala, ze mam spravit ja, lebo ja som dieta chcela.
Takze moja rada... ak chces dieta, najdi si niekoho, kto k tebe pasuje a tiez po dietati tuzi. Tvoje dieta bude mat uzasnu mamu, pohodovu rodinu a spokojny zivot.
Ja riesim rovnaku situaciu ako zena nechcem necitim sa na to. A manzel tuzi. A mame 35.
Keď nechce dieťa, buď sa s tým zmier alebo sa s ňou rozveď a nájdi si takú čo dieťa chce.
Aký je zmysel vášho manželského zväzku? Naozaj. BSM zrušené, či zúžené… ona deti - rodinu nechce, ty chceš. Ty si kupuješ nehnuteľnosti sám, ona nechce… Očividne nezdieľate rovnaké životné ciele, každý si ide svoje. Načo ste sa brali? Len preto, že ste spolu dlho a už “bolo na čase?”

@patrikjames "túžim po dieťati"
ostanes s dietatom na materskej a na rodicovskej Ty? Ked tak tuzis po dietati.....
@zltalienka mne príde že po ňom túži ako dieťa po šteniatku.. keď príde tak zistí že zodpovednosť a zdrhne