icon

Manželstvo bez dotykov, bez sexu - formálne manželstvo

ica6mica
18. feb 2018

Sme spolu 10 rokov, mame dve deti, 7 a 2. V intimnej oblasti nam to skripalo uz po prvom dietati. Tym, ze manzel nie je velmi na dotyky, tak ked vyprchala akoby laska, tak ostal akoby len sex. Ziadny bozk, objatie, pohladenie z jeho strany a z mojej som sa uz tiez prestala pokusat, lebo som nevedela prekusnut, ako na to reaguje, akoze vydrzim, co mam s Tebou robit. Vie, ze ja som na dotyky a hned na zaciatku ma varoval, ze on nie, ale akosi som dufala, ze teda pre mna sa prekona. Prekonaval sa len teda do prveho dietata. Potom prisli ine povinnosti a pomaly sme sa odcudzovali. Kedze aj sex bola vacsinou moja iniciativa, ked sme stavali dom, tak som mu dala pokoj, vsak je unaveny. Prislo druhe dieta, rizikove tehotenstvo od zaciatku a teda ziaden sex. Ticho som mu tolerovala masturbaciu, vsak je len clovek. Ale on si celkom zvykol, ze takto je to pohodlne a nase pokusy o milovanie po druhom dietati dopadli neslavne. Akoby sa navzajom uz nevzrusujeme. Ja mam pocit, akoby som ho do niecoho nutila. Ma problem do mna vniknut. Pripisujem to aj tomu, ze vela pracuje, ale pravdepodobne ho uz nevzrusujem, mozno zdravotne problemy a strach so zlihania. A ani mna nevie vzrusit, a ani moc sa nesnazi. Ked sa pokusa, tak ma to boli. Prestal sa o seba starat a vela pracuje, akoby obrana, nech mu dam pokoj. Inak sa snazi byt dobry otec rodiny, ale v intimnej oblasti ziadna snaha. Uz som sa ho opytala aj na orientaciu, , lebo som uplne zufala. O sexe sa s nim ale neda hovorit, sexualne pomocky odmietol. Odmietol aj manzelsku poradnu. Pri vaznom rozhovore som mu povedala, ze fungujuce manzelstvo si nepredstavujem bez dotykov a sexu, ze sa citim len aku kus nabytku, ktoreho sa vobec nedotkne a ked ho uz nevzrusujem, tak nech ostaneme pre deti spolu, ale kazdy si najdime niekoho. Na to ma po druhykrat za tri roky objal, kedze som plakala a povedal, ze skusime to spolu. Ale vobec nic sa nezmenilo. Ja som uz zufala a fakt uvazujem o nevere. Takto sa neda zit. Poradte prosim. Deti lubim, nechcem im ublizit, ale uz nevladzem.

mircalla
Autor odpoveď zmazal
mircalla
19. feb 2018

@janulka1802 Viem jedine to, ze pomerne dost vela zien ma o vela veciach tykajucich sa muzov dost mylne predstavy. Neber to prosim ta osobne. Mala som par partnerov a ani jeden netvrdil, ze to nikdy nerobil - aj tak by som im neverila. proste sme sa o tom uplne otvorene bavili, pretoze vedeli ze mozu a ze nebudem jacat, ani to brat tragicky

janulka1802
19. feb 2018

@mircalla ja by som nejačala ani náhodou ale také rezolútne tvrdenia neplatia na všetkých ja neviem netrúfam si povedať koľkí to robia hádam aj väčšina ale všetci určite nie

mircalla
19. feb 2018

@janulka1802 netvrdim, ze vsetci. Napisala som, ze tazko najdes niekoho, kto to nikdy ani neskusil. Na tom trvam. Uz sa tu chytame za slovicka. Moj povodny prispevok smeroval k tomu, ze masturbacia moze byt dosledok tyrania z detstva, na to som reagovala, ze to je bezna vec

anita6666
19. feb 2018

Takto funguje 99% manželstiev,normálna vec.....vzťah sa rokmi transformuje na tolerantnych spolubyvajucich alebo to ukončia. Ani milenca nebudes bavit večne a ty raz tiež dozrejes do veku,kedy uprednostnis kávU s vylozenymi nohami než sex.

ivec16
19. feb 2018

@anita6666 mozem sa spytat kolko mate rokov? ja verim ze to co pisete moze byt pravda ale tak snad pre dochodcov... 30-40 rocny ludia su mladi na taku abstinenciu, a myslim ze aj 50 rocny este nie su stari na sex

0silvia0
19. feb 2018

@anita6666 mozno takto funguje 99 percent manzelstiev po 30 rokoch spolocneho zivota, ale urcite nie po 10 rokoch manzelstva. Ja som vydata 17 rokov a taketo manzelstvo by ma ubijalo

zoja82
19. feb 2018

@ivec16 súhlasím s tvojim vyjadrením a tiež si myslím, že aj 50, 60 a viac ročny človek potrebuje čas od času objatie, nemusi tam byť už romantika, to je normalne, ze nie je, ale fyzicky kontakt potrebuje každý z nás..

cecilia68
19. feb 2018

@0silvia0 Myslíš, že päťdesiatnici nemávajú sex? A ešte ako často😝😝😝

0silvia0
19. feb 2018

@cecilia68 nepochopila som prečo si na mňa takto zareagovala... prečo by päťdesiatnici nemávali sex? Ja mám doma päťdesiatnika (presne 55 ročného) a všetko funguje a s vyhovujúcou frekvenciou. Keby sme fungovali tak ako píše zakladateľka témy, tak ma porazí...

cecilia68
19. feb 2018

@0silvia0 Ja som to myslela v dobrom....prepáč, ak som nejako nevhodne napísala...reagovala som nato, že si napísala : možno takto funguje 99% manželstiev po 30 rokoch

0silvia0
19. feb 2018

@cecilia68 aha, nehnevám sa, len som to trochu nepochopila. Ale to možno som tam napísala len kvôli tomu, čo napísala anita6666 o 16,19 hod. kde tvrdila, že tak funguje 99 percent všetkých manželstiev, na to som ja napísala že možno tak po 30-tich rokoch manželstva takto fungujú, ale určite nie takíto mladí ľudia, o ktorých je táto diskusia.
Pri písaných príspevkoch je tá smola, že tu chýba tón hlasu a niekedy príspevky vyznejú trocha inak ako sú myslené 😔

ica6mica
autor
20. feb 2018

No manzel ma 42 rokov a ja 37 a neviem si predstavit este cely zivot takto prezit a tesit sa len z lasky deti.

mircalla
20. feb 2018

@ica6mica je to veľmi veľmi individuálne. Niekto má bohaty sexualny život dávno po 50, iný nie.podla toho,čo píšeš pre tvojho manžela sex nikdy dôležitý nebol,dotyky tiež nie.skor mu ide o nejaké mechanické uspokojenie potreby.su takí muži,nemá to nič spoločné s tebou.rokmi sa to len zhorší. Bolo by to rovnaké s inou partnerkou.mna by to tiež trápilo,ale nezmenis ho

poviem
20. feb 2018

Ako by som čítala o sebe, Deti síce nemáme, asi ani nebudeme, lebo bez sexu to nejde.
Ak on sám nechce, tak ani ty s tým nič nespravíš. Ak to chápem, tak tebe život s ním vyhovuje, iba intimita ti chýba. To zažívam aj ja. Riešila som to milencom, je mi jedno, aký na to majú názor iné ženy, ale mám 33 rokov a mníška nie som. Milenec je ženatý, takže si nerobíme ani jeden spoločné plány. Je to len o tom... Ak ti niekto povie, že si tak rozbiješ rodinu, mám na to opačný názor. Stretávame sa občas ak môžeme obaja. Doma sa s mužom nehádame, lebo už nemáme prečo. Aj on je kľudnejší, lebo na neho netlačím.
Čo ak sa to prevalí? Tak zatĺkať. Aj milenec je ženatý, takže by nič nepriznal. Je to len na tebe, aby si si ujasnila čo chceš. Môžeš v sebe držať zbytočné nádeje, že sa zmení a pritom sama vieš, že nie.

leeenka26
20. feb 2018

@ica6mica tvoj muz je bud gay, trans, alebo ma milenku. Vynaliezavost muzov nepozna hranic. Tolko veci sa deje...u vas ak sex nie je roky, tu neni o com.

0silvia0
20. feb 2018

@ica6mica tvoj manžel veľa pracuje, aby mal výhovorku aby sa nemusel o nič snažiť. Ale tým, že ste kvôli jeho práci málo spolu, nestíhate sa ani aspoň spolu porozprávať, čiže to puto aj tak ochabuje, ktoré už je narušené aj nedostatkom intimity. Nechce sa o tom rozprávať, nechce nič riešiť, strč mu aspoň prečítať knihu, ktorá je tu na MK omieľaná ako mantra: 5 jazykov lásky a trvaj na tom, nech si ju prečíta, možno sa potom dokáže vžiť do tvojich pocitov a nebude musieť aspoň chvíľu komunikovať o téme, ktorej sa chce vyhnúť.

mircalla
20. feb 2018

@leeenka26 ale prosim ta neprehanaj, rovno z neho robis gaya. Je ich malo ale su ak taki chlapi, dokonca jedneho poznam. Ini boli za sexom jak besni, on pravy opak a nie je gay ani bisexual. Takze taketo zavery...no neviem

lvka
20. feb 2018

@poviem preco si si nenasla slobodneho milenca?

xxxkatka
20. feb 2018

@lvka preco by si prepana hladala slobodneho?

poviem
20. feb 2018

@lvka čiastočne som to tam spomenula. Nechcem nový vzťah, nechcem aby si robil ilúzie a plány do budúcna. Milenec je milenec nie nový partner. Ženatý muž v milenke hľadá to, čo mu doma chýba ale vždy sa vráti domov k svojej manželke. Nevieš si ani predstaviť koľko párov takto funguje. Slobodný chlap môže narobiť problémy a o to nikto nestojí.
Ak narážaš na časté myšlienky, že sa takto rozbíja rodina, aj na to som odpovedala, Je to skôr opačne. Domov príde kľudný, má čo potrebuje a venuje sa rodine. Každá minca má dve strany.

gabikacentrum
20. feb 2018

A nemá manžel milenku že sa tak správa k tebe možno za všetkým sa schováva práve to skus ho vyprovokovať ci ešte na teba žiarli nájdi si nejakí dôvod a večer chod von deti nechaj naňho a prídi neskoro správ si pekny večer a potom ho pozoruje

marseillefan
20. feb 2018

@ica6mica len jeden koment k tomu všetkému... ak uvažuješ o milencovi, tak rátaj s tým, že sa doňho zaľúbiš. Ženy nevedia mať sex bez lásky a skôr či neskôr to proste príde.

ejlin123
20. feb 2018

@ica6mica tvoj manžel je po 40-tke, už v tomto veku sa môže prejaviť impotencia. Nie je práve to problém u tvojho muža? Možno sa ti hanbí priznať a ty si to nevybadala... Sama tvrdíš, že do teba nemôže vzniknúť, prečo asi?

katusikkk
20. feb 2018

@marseillefan
Tak toto vobec nie je pravda.
Mala som milenca dost dlho.Treba na zaciatku vediet kde su mantinely.Ten moj libal jako buh,ale na zivot by som ho nechcela ani na vikend.
Vela som cestovala,sportovala a chcela som jedneho.NA SEX.Nechcela som aby som niekomu prala spinave ponozky a varila.Stacilo,aby dobre vyzeral a rano skor ako vyjde slnko bol v svojom byte a nie mojom.
Ale ono to tak v zivote vetsinou funguje ze,kto sa prvy zamiluje prehrava.

alaguema
20. feb 2018

@poviem to je taký postoj v zmysle po mne potopa. Teba niekto konečne pretiahne, lebo vlastný muz ťa nechce a tým pádom je to vybavené, lebo si ty ukojená a tvoj milenec má uspokojené ego, že ešte mu dá aj iná, než jeho žena. Len ako k tomu príde tá manželka, ktorá možno nedobrovoľne a nevedomky zdieľa s tebou rôzne kvasinky, plesne, vírusy, ako to už chodí u chlapov, ktorí nemajú zábrany uspokojovať rôzne neukojené ženy. Niekedy je ich aj viac v jednu dobu. Či snáď veríš rozprávke o tom, ako so ženou nespáva a ty si jeho prvá a jediná bokovka? 😎

lvka
20. feb 2018

@poviem toto moze aj nemusi byt tak..ani milenec sa nemusi zamilovat a chciet vztah..prave naopak, vela slobodnych chlapov chce mat sex a pokoj...milenec je milenec, pravda, ale toto je manzel, sice nie tvoj ale niekoho...
Neverim ze zenaty muz hlada v milenke to co mu doma chyba, viem zo svojich vlastnych skusenosti ze mozu mat ludia vsetko a proste ...ich to nebavi...a pritom sex funguje kludne aj viackrat do tyzdna..ludia maju rozne dovody na neveru, nemusi to byt len nefunkcnost vztahu...a to sa inak tyka aj tej masturbacie (to nie tebe adresujem len tak vramci temy)
Viem si predstavit kolko parov takto funguje, presla som romantickou naivitou 🙂 je mi jasne ako svet funguje, preto som z tych zien ktore nehladaju co nechcu najst, neriesia a funguju a viem aj ze manzel sa k manzelke vrati...preto sa ale aj pytam preco si si nasla zenateho...nemam zaujem riesit dovody ludi preco su neverni atd..kazdy ma svoje veci co si riesi, ale ty si si svoje mohla vyriesit aj bez toho aby si ublizila niekomu kto si svoje chce riesit mozno inak...(jeho zena)..mozno ona keby o tom vedela kopne ho do riti a zije stastny zivot bez neho...tvoja minca ma tri strany...ty mas svoju super, pan manzel/milenec tiez..a co ta zena? Nebola by parada keby bola aj ona stastna s niekym inym a nezila by v tejto parodii na stastnu rodinu?

lvka
20. feb 2018

@xxxkatka predpokladam ze to je ironicka otazka ;)

xxxkatka
20. feb 2018

@lvka nie, nie je to ironicky, ak by som chcela milenca (co teda nechcem, bo mam spoko manzelstvo uz dlhe roky), tak nehladam slobodneho, kde horzi, ze sa namota a bude vyvolavat mojmu muzovi alebo mu bude inak prepinat. Je to z cisto praktickeho hladiska. Keby hladam partnera (nie len milenca), tak jedine slobodneho.

lvka
20. feb 2018

@xxxkatka ano rozumiem...ale nie je sanca ze by si sa napr namotala ty? 🙂 jeden nikdy nevie...;) baby prepanajana...a to nepisane zenske pravidlo ze "zenaty nie" sa kam podelo????