Manželstvo bez dotykov, bez sexu - formálne manželstvo
Sme spolu 10 rokov, mame dve deti, 7 a 2. V intimnej oblasti nam to skripalo uz po prvom dietati. Tym, ze manzel nie je velmi na dotyky, tak ked vyprchala akoby laska, tak ostal akoby len sex. Ziadny bozk, objatie, pohladenie z jeho strany a z mojej som sa uz tiez prestala pokusat, lebo som nevedela prekusnut, ako na to reaguje, akoze vydrzim, co mam s Tebou robit. Vie, ze ja som na dotyky a hned na zaciatku ma varoval, ze on nie, ale akosi som dufala, ze teda pre mna sa prekona. Prekonaval sa len teda do prveho dietata. Potom prisli ine povinnosti a pomaly sme sa odcudzovali. Kedze aj sex bola vacsinou moja iniciativa, ked sme stavali dom, tak som mu dala pokoj, vsak je unaveny. Prislo druhe dieta, rizikove tehotenstvo od zaciatku a teda ziaden sex. Ticho som mu tolerovala masturbaciu, vsak je len clovek. Ale on si celkom zvykol, ze takto je to pohodlne a nase pokusy o milovanie po druhom dietati dopadli neslavne. Akoby sa navzajom uz nevzrusujeme. Ja mam pocit, akoby som ho do niecoho nutila. Ma problem do mna vniknut. Pripisujem to aj tomu, ze vela pracuje, ale pravdepodobne ho uz nevzrusujem, mozno zdravotne problemy a strach so zlihania. A ani mna nevie vzrusit, a ani moc sa nesnazi. Ked sa pokusa, tak ma to boli. Prestal sa o seba starat a vela pracuje, akoby obrana, nech mu dam pokoj. Inak sa snazi byt dobry otec rodiny, ale v intimnej oblasti ziadna snaha. Uz som sa ho opytala aj na orientaciu, , lebo som uplne zufala. O sexe sa s nim ale neda hovorit, sexualne pomocky odmietol. Odmietol aj manzelsku poradnu. Pri vaznom rozhovore som mu povedala, ze fungujuce manzelstvo si nepredstavujem bez dotykov a sexu, ze sa citim len aku kus nabytku, ktoreho sa vobec nedotkne a ked ho uz nevzrusujem, tak nech ostaneme pre deti spolu, ale kazdy si najdime niekoho. Na to ma po druhykrat za tri roky objal, kedze som plakala a povedal, ze skusime to spolu. Ale vobec nic sa nezmenilo. Ja som uz zufala a fakt uvazujem o nevere. Takto sa neda zit. Poradte prosim. Deti lubim, nechcem im ublizit, ale uz nevladzem.
Len by sa mali opýtať manželky milenca, či mu to odobrila 😠
tak ako to je ina sila...asi som staromodna ale takto fungovat...dnesna doba je cisty humus. Hodnoty sa totalne vyparili.
@poviem všetko cez city neriešim, ale intimitu určite áno. Pre mňa je teda nemysliteľné spávať s niekým len z fyzickej potreby, prípadne si vymieňať telesné tekutiny s ďalšími piatimi osobami, ktoré to "neriešia". Cítila by som sa ako špina a to doslova a do písmena. Tvoju situáciu nepoznám, ale ak nemáte deti a tvoj muž ťa evidentne nevníma ako partnerku a ako ženu, tak dedukujem, že v manželstve zotrvávaš z nejakých praktických dôvodov a nejak si to celé ospravedlniť musíš, tak síce plochý, ale často omieľaný argument, že veď všetci to tak robia, príde vhod. Lepšie, ako nič.
@poviem ano kazdy sme iny, nemusis kvoli reciam a moralke trpiet, ale zase a opat, tym ze si si nasla zenateho milenca, nedobrovolne trpi jeho zena, ktora si toto nevybrala...vybrala si si ty a milenec...ja nemam zaujem riesit preco robis co robis, ani mi to neprinalezi, ja len ze manzelka (a mozno som to aj ja napr) to nechcela, nevie to, a urcite si to nevybrala tak ako ty a "manzel" ;)
Zakladatelka (alebo aj ty ako pises) mate mozno jediny problem s manzelom, ale dost podstatny...ked clovek ide do manzelstva, tak nejako asi tusi ze sex bude pravidelna zalezitost..mozno v dnesnej dobe kedy randiace pary spolu bezne spavaju, je to priam jasne...ked to v dobe randenia islo a bolo tak ako ma byt, potom (pokial nie je zdrav.problem) je cisto chrapunske ked to zrazu nejde...a dovod treba riesit...
Kazdy smw iny veru, ako pises..ja by som nevedela riesit intimitu inde lebo by mi nestacila vramci "mechanickeho procesu"...
@ica6mica ak chces dohodu na formalnom manzelstve ok..urcite sa da...ale potom nemozes muza lubit, lebo ist niekam do hotela, mat sex bez lasky a asi aj tych "dotykov" v pravom slova zmysle po ktorych zrejme tuzis, nenamotat sa na milenca takze udrzat to v rovine "ahoj, podme dnes mam len 10 min.........dik cau tak o tyzden" a potom prist domov a byt milujuca manzelka...hmmm myslim ze na toto treba proste specialnu povahu...to neda kazda...ty si nestastna lebo nemas sex, toto by ta spravilo stastnou?
@0silvia0 to nie je vec včerajška, situácia sa stala dávno a tvrdí to doteraz. Mal milenky aj predtým, v rôznych časových obdobiac, keďže boli spolu 20 rokov, len o tejto nevedela...Takže vie o čom hovorí.Vraj radšej milenky ako toto čo zažíva finančné, právne...Ale zas jej muž keď mal milenky bol dokonalosť sama, pomáhal,kvety nosil, do divadla chodili,sex super...asi svedomie...
@xxxkatka tak asi už bola na takýto stav zvyknutá. Podľa mňa môže byť rada, že od neho nechytila nejakú pohlavnú pliagu keď spával aj s ňou aj s milenkami. No ja neviem, určite sú ženy, ktorým ani milenky nevadia, ale na druhej strane sú ženy, ktoré sa neprenesú ani len cez jednu milenku... sme rôzne...
Môj otec je zo siedmich detí a jedna sestra dlho spávala s mužom druhej sestry. Obe mali aj svoje deti. Nerozviedli sa a nakoniec si odpustili. Keď sa to prevalilo, všetci sa pohoršovali a odsudzovali ju prečo ho neopustila a on prečo to spravil.... pre deti spolu ostali. Je to už viac rokov a teraz majú pohodové manželstvo.
Kamošky muž si našiel milenku. Vravieval jej, že sa zmenilo jej správanie , stará sa len o deti a na neho kašle. Spamätala sa, keď už bolo neskoro. Zatiaľ spolu žijú len kvôli deťom, sama by to nezvládla.
Maminej sestry muž ju podvádzal celý život, a boli spolu až do konca. Ona si tiež našla milenca. Deti im vyrástli, o ničom nevedeli. Nerozviedli sa kvôli deťom, peniazom a bývaniu. Ak by som sa s tým nikdy v živote nestretla, asi by som aj ja ľudí, čo podvádzajú odsudzovala a vravela rozíďte sa. Rozvodom sa toho moc nevyrieši, alebo niečo áno? Nájde si iného chlapa, ale aj ten to môže robiť, môže mať milenky. Je tu veľa tém, kde sa rozoberá nevera a vyzerá to, ženy a muži sú na tom rovnako. Nanešťastie je to súčasť života.
@leeenka26 ále no... ono to bolo aj v minulosti, len sa o tom tak nahlas nehovorilo 😉 A práve v minulosti fungovali omnoho častejšie zväzky z rozumu a od skutočnej lásky to bolo na hony vzdialené.
@montemotherone konečne normálny postreh, už to tu bolo niekde spomenuté ... moc sa toho nezmenilo , len sa tomu teraz inak hovorí
@zulaj kedysi chodievali muži za robotou do Ameriky. Žena ostala tu. Sama s deťmi, s hospodárstvom... Muž posielal peniaze... Niekedy sa vrátil, a zistil že prišiel k dieťaťu "bez roboty"... Alebo sa nevrátil, založil si za morom druhú rodinu a bolo... Všelijako ľudia žili 😉
Ja rada čítam. A čím som staršia, tým viac práve starú klasiku. Slovenskú aj svetovú. Keď si prejdem len v povinnej literatúre, koľko je nevery, sobášov a zväzkov z rozumu... Všetko je to obraz reálneho života. Nehovorím že to odobrujem a súhlasím s takým riešením, ale je to naozaj ľudské a úplne bežné :-/
@montemotherone presne tak, aj moja babka si brala deda pre role, lebo jej mama povedala a bolo. Teraz sa tomu smejeme ale tak sa žilo. Často sa na seba súrodenci nepodobali a vravelo sa , že sa podobajú na suseda alebo sú od poštára - to sa vraví aj dnes. Test DNA našťastie nebol 🙂 Ľudia častejšie chodili do kostola tak by sa predpokladalo, že morálka bola silnejšia.
@montemotherone teraz je doba ešte horšia, nemôže žena len tak povedať odchádzam, k rodine, ako v minulosti ísť nemôže, vykašle sa na ňu. Hypo na krku, všetko drahé , v robote tiež nikto ohľad neberie.... Preto neodsudzujem .....
@ica6mica ak sa dokazete dohodnut na formalnom vzrahu, dokazete sa dohodnut aj na striedani si deti v pripade rozchodu. Moj muz pochadza z rodiny, kde rodicia mali formalny vztah a jeho spravanie sa k zene bolo v zaciatkoch katastrofalne, pretoze nemal vzor toho, ako si ma chlap zenu vazit, ako partnerstvo vyzera, ako si prejavuju partneri lasku. Tiez mi na zaciatku vztahu povedal,ze on na prejavy lasky nie je a tiez som dufala v zmenu. Ta sa mi sice podarila,naucila som ho ako obijmat, kedy obijmat,ze vobec obijmat a bozkavat,lebo on to v sebe ma, no nikdy to nevidel. Ale akonahle je tazke obdobie, padne do zauzivaneho a je tam, kde bol podla vzoru rodicov. A toto asi svojim detom spravit nechces ☹
Ja ta uplne chapem,ja by som bez prejavov lasky nedokazala zit, ten sex by som odtrpela, aj ked ho mam rada, ale objatie plne lasky v moment, kedy ho potrebujes,to ti nic nenahradi.. 😏
Ja si formalny vztah zatial predstavit vobec neviem. To zatial pisem preto, lebo vekom sa pohlad na vztahy a svet meni a to, co sa mi zdalo ako absurdne pred 10-15 rokmi dnes vidim castokrat inac. Aj formalny vztah moze mat rozne podoby, od chladneho vztahu po uprimny priatelsky. Osobne pochybujem, ze Tvoj manzel bude akceptovat akehokolvek "ticheho" milenca. My sme majetnicki 🙂. Ty musis vediet, ci chces chranit deti a preto ostavas vo vztahu, ktory Ti nevyhovuje (naozaj ich chranis?) alebo len uprednostnujes komfort rodinneho zivota. Neodsudzujem ani jedno, ludia ziju najlepsie ako vedia. A k problemu - uprimne, nemyslim, ze Vas sexualny zivot sa nejak pozitivne ozivi. V tom som skepticka. Alternativa - tajny milenec je vzdy loteria. Zavisi od vela faktorov, ak si citovo vyprahnuta, budes hladat automaticky viac. Ak si len fyzicky vyprahnuta, moze sa Ti podarit najst partnera, ktory vyplni chybajuce puzzle. Pri tejto alternative vsak zvaz, ze ak sa to prevali, tak sa asi rozvediete a ci si s tym ok, ze Tvoj sa zmeni (nemusi nutne k horsiemu 🙂).
My tiez zijeme bez sexu a vobec mi to nechyba a ked to chyba zene nech si najde milenca ktory ju uspokoji. Dolezite je sa postarat o domacnost a finacie ako sexovat. Uprimne sex u mna bol len vtedy ked sa plodeli deti. Neviem co sa kazdy stazuje ze mu chyba sex? V nasom manzelstve sex nie je vobec dolezity !!!
To aj takýto ľudia žijú? Na akého čerta si sa ženil, keď ti nechýba sex. A žena si má nájsť milenca? Ale vieš, čo? Nech si nájde a nech zistí, že sú aj normálni muži.

@0silvia0 Nečítala si? Oni majú všetko ujasnené. Má ženatého milenca a manžel jej to odobril. Aspoň tak som to pochopila z príspevkov, v ktorých ospevuje aké je úžasné mať ženatého milenca.