icon

Manželstvo/partnerstvo bez lásky

happy8051
21. júl 2012

Velakrat som sa uz stretla s tym, ze sa ludia brali, alebo spolu zili bez lasky. Vety ako "Je to dobra partia", "Zvykli si na seba" ma dostavaju do uzasu. Nemohla by som zacat zit, alebo byt v manzelstve s niekym, koho uz na zaciatku nemilujem. Vy ano?

travisek
29. dec 2013

@babaker DakujemTi pekne za odpoved a za povzbudenie. V skutocnosti mna uz davno nebavi zit v tomto nasom vztahu a myslim, ze aj mojh muza, vycitila som to akosi, takze bych poedala, ze je to obojtranne... co mna trapi a boli,. Pravdu povediac , uz som prestala dufat a verit v lepsie casy, taha sa to uz pridlho a zistujem ze niepo kazde je to pravdive s tym nasim pravidlom, ze Bud trpezliva, lebo trpezlivost ruze prinasa... ale kedy a kde su ake ruze? Zatial iba tie ostre trne pocitujem, ziadny teply pocit, dotyk, bozk, o intimnosti hadam netreba ani pisat, ktora uz dlho ne je a proste vymizlo vetko... Zapasila som a bojovala uz dost rokov a ja si teda myslim a som presvedcena, ze na zachranenie vztahu je treba dvoch ludi aby sa pricinili a ukazali zaujem, to prostenejde len jeden, nevedie to k nicomu, to vsetko moj manzel vedel aj vie a stejne k nicomu neprispel ani neprispieva.. takze ako by ste sa citila kazda edna zena z Vas ??? Pola mna uz je to iba otazka casu bud z mojej strany alebo z opacneho pohlavia kedy to praskne, ze bud sa to vyriesi ze si asi casom najdeme kazdy ineo partnera, lebo sa vravi ze nechaj cas, cas veci vyriesi a tak to bude zrejme aj u nas, pretoze ja uz som unavena a maximalne vycerpana zit tak dalej, znechutena robit vsetky svoje povinnosti pre nic... ani kusok nehy a lasky nedostavat naspat... nie som robot a mam citenie. dakujem Ti este raz za pochopenie.

janinah
29. dec 2013

@travisek ešte mi napadlo,či manžel nemá problémy "ako chlap" a možno preto sa odťahuje,neviem,ty to asi vieš vycítiť...a ty keď ho objímeš,tak on nič?bez odozvy? to nevyzvedám,len ťa ľutujem,lebo škoda každého života,ak je to nie život,ale živorenie 😒

travisek
29. dec 2013

@janinah Hmm, presne s nou suhlasim, vsak aj moje myslenie je v ustavicnom kolobehu... mozno aj ja raz a dufam, ze coskoro dojdem na nejaky napad a dobru myslienku abych sa vyslobodila a mono este najdem niekde aj tu lasku, dotyk a bozk, ktory mne ako zene samozrejme velmi chyba... neopistelne hrozny pocit, ked som ako Blizenec citovo zalozena... neviem ci to chapes o com pisem , vdaka Ti pripojeny komentar. iekedy mame celkom fajn a slusne dni, ze ideme solu kdesi na veceru atd., ale citim, ze uz nemame tolkomdzi sebou, lebo kedysi sme sa stale vyhovarali, ze decko je medzi name a nemam chut na sex a dneska teda co? Ptam sa casto si kladiem tuto otazku, syn vyrsteny, chodi si po svojom, sice s name byva tad., lenze spominam, kedsme si vravievali spolu, ze budeme mat iba jedno dieta aby sme si mohli okolo 50-tky potom uz len uzivat.. Hmm, vidim ako to dopadlo , absolutne sme prestali mat chut na seba, proste nezajem, jemu staci iba cumiet na teku a dat si pivo, zaspat, ale to ze ma sikovnu zenu doma prehliada uz mnoo rokov, preto sme tak dopadli, I ked si prizna svoju chybu, ze mna zanedbava a zmeni sa, zatial este nedoslo veru k ziadnej zmene, pretoze sme na tom uplne rovanko ako par rokov ozadu, skoda pisat, nemusim rozpisovat kolkovecerov ci noci som sa ja uz naplakal z nas vztah preco a spytovalsom sa co zle som urobila?, cele roky len a len svjej rodine a im dvom sa venovala a nikam nechodievala a mozno, ze tam je prave ta chyba ktoru som urobila a za nu dneska platim, trpim... lenze som tak nechcela abych nepodnietila problem v manzelstve, ze som si zacala robit sama co ccem a vyhybala som sa hadkam, aby to nebolo z mojej strany vina, no ako vidim stejne k tomu doslo z jeho strany... jeho zaujmy boli, su a vzdycky bud aj na kor ze si strati zenu, to bolo u nas uz davno povedane, ale bohuzial neberie sa to akosi navedomie../ a mozno raz bude neskoro ... / velmi tuzim byt niekedy uplne sama... dufam, ze chapes. prajm Ti vela stastia.

travisek
29. dec 2013

@janinah skoda pisat o intimnostiach... objatie???? o co pises? vsak ked cosi take poviem, vraj aktujem akosvihnuta tinedzerkamne povie, ale to ze o je uplne chladny k zene a nevie s nou nrabat to je akoze normalne... vsak ja mam o tom ale svoj vlastny nazor. Poviem pravdu a budem uprimna, ze zranil mna uz niekolko krat za nase dlhodobe nazivanie, velku ranu som dostala uz ako som bola tehotna a mozem povedat, ze nasho syna smeskutocne splodili z lasky a velmi smesa obaja tesili az ked dosiel na svet venovali samu dostatocne obojstranne... akurat mna boli, ze ked som ho objala v 7 mesiaci to bolo myslim, odvratil sa ze ci som normalna... vsak dobre viem, ze nemoeme mat sex atd, lebo som mala rizikove tehotenstvo a nasho syna mam skutocne vymodleneho a Panu Bohu som velmi vdacna... som veriaca, mozno ty nie, nviem., lenze vtedy mna to tak zabolelo ze mne slzy vyhrkli , vies ako to je v tehotenstve ma zena uplne ina vsetky hormony aje viacej citlivejsia ako obycajne... takze to men dalo taky akysi signal, ze Bozeco ani pusu si nemozeme dat?, kde je napisane, ze hned musi byt z toho sex atd., co neexistuju aj ine veci ze sa napr. pohladit a bosky?, zrejme to pre neho nic neznamena, inokedy sa mne zas omluvil, ze to tak nemyslel, atd., ale ze sa o mna boji a bla bla bla... hmm uz sama neviem co verit, lenze muim dodat, ze mali sme pekne chvilky ked sme syna ocakavali a hladkla mne brusko aj pocuval ako kopal kazdy vecer, proste sme boli spolu, co mne dneska chyba... ja viem, ze to tak stale nebude a casy sa pominu, vsak nie som naivna tinedzerka, ale nech sa nikto nehneva, aby poriadna, verna, sikovna a dobre vyzerajuca ena bola odstavena od muza uplne???? nenormalnost a to este ma stastie, ze som si nikoho nenasla, ako mne boli dane rady od znamich, pretoze skutocne o priazen inych muzov nemam nudzu... lenze taka proste nie som moj manzel to vie velmi dobre koho si vzal, akurat on, ze zacne so mnou pohrdat za par rokov to som netusila a zradil... jednoducho mna zrazil s tym a nahorsie, ze on sam si je toho vedomy podla jeho slov... smutne, naozaj, je si isty, ze stale budem len pri nom a trpeit a prikyvovat ako oslicek, mlim, ze on cosi v detstve prezil, neviem presne ko jeho rodicia boli, ale cosi v nom zostalo, pretoze ma zly zlozvyk, ze stale musi obkusovat a strihat nechty I ked uz tam nic nema, proste ma nejaku tu nervozitu v sebe, aj s tym som mu chcela a navrhovala pomoct, kdei som citala, ze to je nejaka psychologicka chyba, atd., ale ak som cosi povedala, myslela som to v dobrom, v momente mna zrazil a zaprel, ze ja som ta co potrebuje pomoc a mam si zajst psychiatrovi... nedokazes si predstavit ako zhadzuje slovami a ako bolia jeho slova... kto by mal chut a naladu na nejaku intimnost????upadlo vsetko, lenze ja stale zapasim vo svojom vnutri preto som aj casto chorava, ze co mu lezie asi na nervy, ale sam je tomu hodne pricinou, to uz nevidi a nepremysla... na vsetkych testoch kedykolvek chodim mne vychadza velmi zly adrenalin, proste moje telo je pod ustavicnym stresom a moje svalstvo sa nemozeuvolnit. vsak dobre vieme preco... ale take veci nic neznamenaju pre mojho muza, lebo to prehliada ako aj to, ze by sa sam mal zmenit v niecom a vsetko zaprie... to cloveka tiez velmi boli. Nemusim Ti rozpisovat ake dni mam a skusam dalej a dalej,najrdasej som v prai kde som aspon s ludmi a skusam sa psychicky odreagovat... zatial PA

travisek
29. dec 2013

@janinah Hmmm a ze problem ? Nuz tych ma teda dost, my sme obaja nejaki komplikovani... je nervozny, mal uz raz aj panicky attack v praci, je stale vystresovny a cokolve sa udej v praci , prenasa domov, do svojho ztahu a kto iny ako ja si to " odnasam" s neprijemnym chovanim, cele roky to tak ide a ja sa pytam dokedy to budem zvladat.. lenze moje zdravotne problem sa zacali zhorsovat tak treba s tym cosi robit, to uz je akysi signal pre mna, ze moje telo, myslenie a citenie, dusa, sa proste rozsypavaju pomaly ale iste. Je cas premna abych to kooonecne vyriesila ked on nemal zaujem cele roky, lenze je jednoduchsie si zasadnut doma k telke s pivom ako zakat riesit problem a vynalozit nejake to usilie na nieco aby sa zlepsilo... a toho sa zrejme nikdy nedockam v nasom vztahu, pretoze pomalicky zacinam blaznit... a nechcem aby doslo na jeho slova a splnilo sa mu to, ze ozaj a tu psychiatriu budem raz musiet ist kvoli nemu, zatial bojujem iba krikom a hadkami a moje telo sa brani ublizovaniu ale bohuzial teraz to ' odniesla " uz i moja ochabena psychika.

janinah
29. dec 2013

@travisek tak si nájdi niečo,čo ťa bude naplňať,nemyslím hneď ineho chlapa,ale napr. začni pracovať pre charitu,angažuj sa vo vašom spoločenstve v kostole/som tiež veriaca/,niečo vyrábaj,teraz chodí kopa mailov zo zľavových portálov,objednaj nejaký welnes pobyt pre dvoch,ak odmietne,tak choď oddýchnuť s kamoškou,prosto zmeň trochu tvoj stereotyp,to ťa ubíja...neviem si predstaviť,že prídem domov z práce atam nikto a nič príjemné,len ľahostajný chlap s pivom a telkou 😒 si zrejme citlivá povaha,neplač pr eneho,ale rob si malá radosti v živote,on ťa šťastnou nerobí,tak na tom pracuj sama

travisek
29. dec 2013

@janinah Spominam na casy, ked bol strasne na mna ziralivy a robil sceny vsade kde sme boli, neprijemne obdobie, prediskutovala som to s nim, cez to sme presli , lenze teraz sa jeho mozog proste rozhodol, ze zacne na svoju zenu uplne kaslat a neprejavovat zaujem ... nuz neviem ci to je najlepsie riesenie a najrozumnejsie, zabuda, ze raz moze toho lutovat, stale to pisem a nechcem sa opakovat, ale je to iba otazka casu... Ahooj

travisek
29. dec 2013

@janinah Dakujem Ti pekne za Tvoj povzbudzujuci komentar, cenim si, ze chapes so mnou a vies moje citenie... Plakat uz som kvoli nemu davno prestala, proste sa uz cosi vo mnevelmi zlomilo, ze neda sa mne plakat,to uz kvoli nemu sa vobec neoplati a naviac si to zrejme ani nezasluzi, i kd on je o sebe presvedceny ze je dobry muz a len on robi a vsetko plati.. ja nic, k nicomu dobra, potrebovala bych vraj ineho muza co by pijal a mlatil mna a podvadzal ma atd. no Boze co mne uz vsetko bolo povedane a povycitane pri hadkach... velmi bolestive a skarede slova sme si povedali vzajomne, kdeze by uz mohla byt laska medzi takymi ludmi? To sa jednoducho clovek odsudzi vzajomne i ked sa vravieva, ze laska nehnevana neni milovana... alebo ine prislovie, ze laska je aj nenavsit. Bohuzial ako to sledujem, zacali sme sa jeden druhemu uz vyhybat aby sme boli spolu co najamenej a uz aj tej nenavisti vzrastlo...

travisek
29. dec 2013

@zita19 Nuz hej, syn je velky ale stale mam akesi vycitky svedomia ked ho lubim, ze rozbijem uplne ten vztah rozvodom, aj o tom som uz uvazovala a velakrat to bolo povedane, lenze uz to prestal moj muz brat vazne, lebo iba blafem a zasa sa skusim prekonat dalej ist. Podla mojich citeni na syn by to velmi zle znasal a uplne by mna ako svoju matku znenavidel, i ked sme mali uz taku temu, ked bol mladsi vravel, ze by sil so mnou ako s matkou, lenze podla dnesnej situacie ao si ho ocinko skazil peniazmi tak urcite by zmenil nazor a bol by s otcom a maminka by bola zasa ta najhorsia a najspinavsia, ktora sa pricinila k rozpadu rodiny...skda pisat nase dlhe pribehy. Lenze inokedy pri chovai nasho syna vycitujem ako neznasa otca aj tym ked mu tak odpoveda... saasomz toho vsetkeho uz v rozpakoch a na vazkach... velmi komplikovane a zlozite ale verim, ze nejako to vyriesime do buducna. Na to, ze najst si ieho chlapa ako by to snad vyriesilo vacsina zien ani len pomyslenie nemam, a potom to e akoze riesenie najst si milenca??? Uvazujem zatial realne a nechcem sa rtit do niecoho abych si sposobila este viac problemov a nprijemnosti nez mam momentalne. Dakujem za radu, beriem na vedomie. Zelam vsetko dobre v zivote.

travisek
29. dec 2013

@zita19 Prosim Ta si na FB ?

zita19
29. dec 2013

@travisek nie nie som

travisek
29. dec 2013

@zita19 ach skoda, tak az chces mozes mne napisat na moju email adresu aby to nikto iny necital len ty a ja. Moja e-mail adresa : busko1994@yahoo.com

travisek
29. dec 2013

@darinkazv Coze? Pocut Milujem Ta nuz to som teda ja uz veeelice moc davno nepocula a to mne tiez tak ooc chyba v zivote, ani dotyk, teple slovo ci objimanie, no proste nic, tak potom si clovek pripada ze zije akosam kol v plote... hrozny pocit a snim zapasit kazdodenne niekolko rokov v sebe drzta, tiez je nie velmi jednoduche !!!!!!

travisek
30. dec 2013

@darinkazv Suhalsim Tebou ako pises, ze si zostala uplne zamrznuta v sexe atd. To iste je so mnou, cosi sa vo ne uz " zatlo", zamklo po takej dlej dobe a neviem si najst spat cestu k nemu, vobec mna uz nepritahuje ako kedysi a nedokazem sa uz zblizit ako to byvalo predtym, je to skutocne velmi smutne, lenze chlapi si absolutne neuvedomuju ako v nas zlomia cosi to citenie a narusia vnutro v nas... neuvedumuju si to ako zle s tym robia nam al aj sebe... Ubohe chlapske zmyslani. Chapem ta moja, presne opisujes moje pocity a dnesnu situacu, z ktorej neviem ako uniknut... Zalez vsak na tom v akom veku si ty teraz, ak si este mladucka, velmi mne je to luto, nehladiac na mna, ze ja u mam za sebou nejake tie rocky a dospeleho syna a ako hodne ludi vravi co ja sice neuznavam, ked povedia, ze co by si chcela este po tolkych rokoch v manzelstve???? Nuz teda nech sa nikto nehneva ale to je moc primitivny nazor, pretoze ked sa ludia maju radi a slubili si,ze sa budu znasat a milovat aj v dobrom a zlom , v chorobach aj nemociach a dali si taky slub, mali by si ho dodrziavat a pokracovat v nom... Bohuzial dnska je skoro kazde druhe manzelstvo rozvedene a zda sa, ze nikto sa nad tym az tak nezamysla a dokonca sa to berie za normalne, myslim, zeaj moj manzel atri medzi takych uboziakov ako som ho tak ohodnotila.... Verm, ze Ta prestal zivot bavit, ale skus byt sila, premoz sa, uz len kvoli deticka, ktore iste lubis. Ja som vzdycky chcela este jedno dieta a tuzila som po dievcatko, to bol moj sen, ktory sa mne nikdy nesplnil ale niekdy si vravim, ze Pan Boh dobre si urobil, ktovie aka bych bola uz znicena pri tych dvoch detoch v mojom veku a ako aj sama pises, ze si yslela, e druhym deckom sa veci zmenia. Never, aj ja som tak pomyslala ale potom som sa vzpamatala a zacal premysat uplne do hlbky, ze co ak mne bude jedneho dna chlap vycitat, ze vsak ty si chcela druhe ja nie. To by potom velmi bolelo na srdci, ponam sa, aj kamosk mne radila, nepytatj sa chlapa a majte druhe atd. No dneska ona ma frajera, su stale v manzelstve a vyrastene dve deti a ich manzelstvo nefunguje tiez akoby malo. Takze treba uvazovat, moja mami mne uz davno vraela a to som si akosi dala do pamati, ze ak vztah nefunguje, hlapa nepomoze napravit ci zmenit k lepsiemu ani 10 deti, akura zena zostane vacsou chudinoua otrokom... pozname pripady a potom si este aj inu babu najdu, debili! Mne co sa stalo v zivote, tak som bohuzial velmi zanevrela na chlapov akasi nenavist sa vo mne ozyva, po mojich celozivotnych skusenostiach s nimi. Samozrejme, ze vsetci nemusia byt rovnaki a nemusime ich hadzat do jedneho vreca ako sa povie. Trebars aj ty raz najdes ineh, lepsieho, co Ta bude viac ubit a hlavne ukaz Ti tu lasku a ni ako su ti daja nasi barani! Prepac za vyjadrovanie... som velmi zatrpknuta a prestavm veru verit, ze nejaky dobry chlap aj kdesi dneska existuje. Oni su pomerne skoro vsetci rovnaki, ked si nas chcu ziskatdokazu byt mili, robit cokolvek, ale ptm ak nasuz maju zaobchadzaju s Tebou akoby ze si ich majetok a nie zena, ci patnerka, ktora potrebuje vsimavost, nehu, proste prestanu sa " tocit " okolonas a tym padom my zeny stracame tu stout ze nas uz maju radi a proste je to pochopitelne ze nam to kazej jednej z nas chyba... ale to v ich mozgoch bohuzial asi tak nepracuje~ Prajem Ti vela vela trpezlivosti a lepsich dni do buducna, PA

travisek
30. dec 2013

@darinkazv Darinka, mysli na deticky, to je vsetko co mna tu este drzi I ked nas syn je uz prakticky dospely, stale snami zije, ale pocula som tiez, ze vela manzelstie sa takto rozpadlo po dlhych rokoch, kddeti vychovali a boli dospele tak rodicia sa rozisli, Je to strasne a smutne.. bohuzial kruta pravdadnesnej doby a realita, vela skurvenych zlych veci tiez v dnesnej dobe existuje co kazi a rozvraca vztahy, nebudeme rozpisovat kazdy vieme o co chodi... Takze Dari skus byt slna pre svoje deti ,potrebuju Ta a este Ta stale dlhu aj budu, ver mne. Citim s Tebou, napis ak chces, myslim, ze mame vela spolocneho...

travisek
30. dec 2013

@darinkazv Dari bud silna zena a lub svoje deti ! Chalpi absolutne nestoja za to ay sme sa my zen kvoli nim trapili a slzy vypustali... Mne sa to lahko pise ale pritom prezivam to same ako ty. Az sa mozem spytat ako dlho ste spolu prosim Ta? Ako som pochopila on nepracuje alebo Ti nedava ziadne peniaze, ked spominas, ze vsetko tahas sama.. neviem ci so to cele dobre pochopila. Ahoj napis niekedy.

travisek
30. dec 2013

@ladkaspackova suhlasim s Tebou, proste zijes ale bez duse... a nech si to niekto skusi, ze to nie je jednoduche... Prajem Ti vela stastia, mnoho tej lasky v zivote ak este mozes si jej uzit....

travisek
30. dec 2013

@ladkaspackova Ahoj. Mozno mas pravdu, ale co by si robila ty konkretne v takej situacii... Niekedy Ta urcite veci predsa len drzia...

travisek
30. dec 2013

@ladkaspackova No mozno, ze nemaju kde ist alebo nie su fnancne dostatocne zabezpecene... Poznam tay vztah, ze ona bola s decko doma dlho takze nema vybudovanu ziadnu karieru a robi za nizky plat, atd., nuz tak ako by mohla visit sama alebo s deckom? Tych pricin je tam hadam I viacej a treba vziat do uvahy si myslim a kadzy to tiez nedokaze aby skoncoval s dlhorocnym vztahom, sme ludia s rozdielnymi povahami, nezabudaj. Potom su aj ludia menej odvaznejsi, bojazlivejsi, takze na taketo vselijke veci tiez treba prihliadat a nie hned odsudzovat, ze mnohe zeny len kvoli decku alebo s pohodlnosti a ze nemaju odvahu znova zakat dalsi zivot... ono sa to lahko hodnoti ale skutocnost moze byt pre tu zenu o vela tazsia a narocnejsia a komplikovanejsia, takze ona snad vie predsa len najlepsie ako sa rozhodne ci by si tym viac uskodila alebo polepsila...

travisek
30. dec 2013

@darinkazv absolutne s Tebou suhlasim

travisek
30. dec 2013

@laurital No teda mam dost za takyto nazor co som sa od Teba docitala.... asi nechapes take situacie v ktorej su ine zeny a pozeras sa na to dost bezcitne by som povedala. Napriklad uz ako pises, ze kludne s apriznavas, ze by si sa nedokazala obetovat kvoli svojim detom !!!! No prosim Ta pekne a vies ty vobec co je to laska k svojmu decku? Kazda matka ktora lubi svoje dieta nadovsetko tak sa dokaze obetovat je to snad ulne normalne od prirody a materinsky pud. Lenze ty co si napisala, nuz to som veru este nikde ani nikdy nepocula, pripada mne to velmi sebecke a egoisticke od Teba ako od matky... takze co? nezila by si v takom nefunkcnom vztahu, nuz tak vidis, takze ty by si an len neskusala zapasit, bojovat a dat namahu k niecomu... tak co jednoducho by si sa aj s deckami hned rozviedla , Pravda? to je najjednoduchsie a nasal by si detickam druheho "otecka " ??!!!! Nechapem Tvoje zmyslanie, prepac kazdy sme iny a uvazujeme inak. Nuz a co dodat k tomu ako pises, ze rozumni lide rozchodem deti neztraci.... Hmm, uz neviem co si tym chcela povedat alebo myslela, lenze musim Ta z toho tiez vyviest z cesty. Poznam uz j take vztahy, co mysleli, ze ozvod bude najlepsim riesenima potom len deticky tym trpeli, dodneska nenavidia svojho otca ci matku, robia si napriek a navyse deti su poznacene rozpadom rodiny natolko, ze chodia dlhe roky do psychologickej pordane co maju depresie ze sa maminka s ocinom rozviedi. Nuz teraz rad ! Kolko deti uz zanevrelo na svojich rodicov a nedokazali pochopit, ze ti dvaja si proste nerozumeli alebo sa prestali mat radi a nebolo uz ineho vycodiska. Ano, vela ludi tak zmyzsla , ze teda podme a rozvede a a hotovka, problem je vyrieseny, ja mam slobodu aj ty a basa, lenze kolko parov z nich si neuvedomuje ako psychicky tym ublizili svojim detom, ktore akoze miluju. Takze tiez treba veci zvazit dokopy ako tie skladacky...Nuz a potom dalej co pises, ze deti jednou odejdou a zalozi si rodiny a co dal ? Co dalej ????? No a co tym akoze vyriesime.... takze zena sa rozvedie manzelom, zanevrie na nu vlastne dieta s nenavistou, pretoze dieta lubi oboch rodicov a nechcelo tak, potom zena strati muza, dieta a zostane sama.... takze aky je vysledok.... a c dal ???? jak ty pises, akurat tak na povraz jak tazena bude nestastna, cize nebude mat uplne nic, ani toho " nemozneho" muza ale ai svoje dieta ktoremu dala cely zivot a opateru.... to sa mne teda nezda najrozumnejsie tie Tvoje uvahy a nazor. Povedala by som a dovolila by som si Ta ohodnotit, ze si typ, ktory by sa ani nenamahal zapasit a bojovat o zlepsenie niecoho.... jedoducou by si to hned vzdala a zcupkala.... vela stastia !

travisek
30. dec 2013

@mirkakab Ahojky, Velmi sa mne to paci ako si napisala tento komentar. Pochopila si, ze skutocne nie je lahke rozhodnutie ked su deti vo vztahu a potom co by matka ktora lubi svoje deti pre ne vsetko nespravila.... Muzi ti su ini, predsa len vacsina z nich su egoistickejsi nez my zeny, my premyslame tak, ze v prvm rade dieta az potom ja a na mna doje rad, muzi premyslaju najprv ja a potom az ine.... len ja a ja lo ja som najdoezitejsi a ja som zivitel rodiny a ja vsetko platim a ja trpim najviac, hned sa lutuju a svoj problem casto riesia tym sposoom, ze si najdu inu zenu a bud s tym umyselne chcu ublizit svojej zene alebo to robia bezcitne len si idu za tym svojim ucelom... lenze my zeny to mame v zivote stokrat tazsie aj ked nam to nie je uznane. Preto sa castejsie u zien dostavuju depresie a zial. Sme krehke stvorenia a niet porozumenia z druhej strany partnera.... aj ja prajem Darinke vela dobreho aby vyriesila svoj problem, s ktorym verim, ze sa jej strasne tazko momentalne zije...

travisek
30. dec 2013

@zita19 tak uz som Ti pred chvilou aj odpisala, dufam, ze to dostanes, daj vediet potom. Dakujem.

travisek
30. dec 2013

nuz neviem ale ja som dost tvrda co sa tyka tej nevery....

travisek
30. dec 2013

@estrella5 Dakujem za Tvoj komentar, asi nie som dost silna na to aby som vycuvala z mojho dlhrocneho vztahu...obdivujem silnych ludi.

travisek
30. dec 2013

@darkabarka23 No bozenky, tiez to mas zlozite ako som sa docitala, lenze pravy opak mojho zvota s manzelom, z ktoreho zasa treba tahat ci Ta vlastne lubi a nie ze by I to casto rozpraval... mne to zasa chyba a Tebe zasa " toho vela " povedaneho vadi . Hmm velmi rozdielne zivoty mame. Aj my sme tak boli kedysi a bolo to skutocne obojstranne, dneska to uz je o nicom.... plakal bych z toho, pretozeja som chcela opatovat svoju lasku jemu po cely zivot, ved preto sme sa aj vzali... na rozdiel od Tvojho manzela ten moj nikdy nemal zmysel a pochopenie pre romantiku, dokonca si z toho ustavicne robil srandu a posmecky, co mna az urazalo a ubijalo. za tolke roky spoluzitia som uz I ja prestala davat moju lasku a dopada to spatne, nemusim asi rozpisovat, docitas sa v mojich inych prispevkoch a komentaroch. S tym pocitom , ze chcela by si najradsej zostat sama sme na tom uplne rovnako ale predsa len odlisne...tiez mam pracoviteho a zodpovedneho manzela v inych veciach, akurat mna velmi mrzi a boli na srdci, ze nasa laska uz vyprchla... a bohuzial sa uz asi nikdy nevrati naspat. Zelam Ti v zivote s nim vsetko dobre, aby sa Ti obratilo na lepsie casy...

travisek
30. dec 2013

@darkabarka23 Zabudla so dodat, ze a uz v depresii zijem cele roky a dufam a dufam, ale pomaly som uz bezradna...laska sa jednoducho neda vynucovat, to musi mat clovek v sebe a citit...moj manzel je dost chladny typ cloveka aj sam to parkrat uz priznal. Ale vravieva sa, ze kazdy chlap nevie dat najavo zene a ukazat lasku, prejavuje ju vraj aj inym sposobom, napr.ze je pracovity, svedomity, zodpovedny a zaopatri financne rodinu... nuz ak to ma stacit zene neviem, potom je asi nieco nespravne so mnou a mam vysoke poziadavky byt lubena... ???!!!!

travisek
30. dec 2013

@darkabarka23 Ja bych zasa bola rada, keby sme sa k sebe pritlili v posteli ako kedysi a nie isli co najdalej od seba v tej posteli... mala by si rada taky zivot? Som ukratena o tolko krasnyh veci co Tebe dneska vadia...ale uz som sa zatrpkla na dusi tak som zostala ulne chladna ako on ku mne a uvidime kam to dotaihneme spolu...ked si na mna po niekolko mesiacoch spomenie ako na zenu tak jednducho uz odmietam...velmi komplikovana situacia, az by to skutocne niekto pochopil, ale ja vravim kto nezazil, nepochopi, takze netreba ludi hned odsudzovat...

maminuska
30. dec 2013

@travisek ty si tak neštastná až to z teba kričí .
Poviem ti uprimne ani ja by som sa kvôli detom neobetovala a ani som sa neobetovala. Z nefunkčného vztahu som odišla. To čo vy robíte nie je obeta ale dobrovolné sebazničenie. Neváži si ťa muž a ani syn . Od syna je sebecké aby vo svojej dospelosti očakával že ostaneš nadosmrti s jeho otcom .
Ja svoje deti milujem a preto som od ich otca odišla. Práve preto že som ich nechcela vystaviť takému obrazu aký ty teraz predostieraš. Píšeš celú noc , zrejme nemôžeš spať, si neštastná do morku kosti... tak a toto je život ? V mene koho ? V mene dospelého syna ktorý žije s Vami ? Ľubi ťa vôbec syn ?
Ja som od manžela odišla, našla som si iného muža s ktorým zdieľam to čo mi v predchádzajucom manželstve chýbalo , som spokojná a kľudná a moje deti konečne vidia vzťah taký aký má byť medzi manželmi . To že ich vlastný otec stratil o nich záujem , nie je moja chyba ale jeho vlastné rozhodnutie , ktoré ja nijak nemôžem ovplyvnit a za ktoré si neskôr on sám ponesie následky .
Veľmi mi pripomínaš zmýšľaním aj konaním bývalu svokru , dnes je z nej žijuca troska , ktorá žije zavretá v dome so svojim manželom , pije a svojho muža nenávidí . A bývalý svokor ? Žije si svoj život s priateľkou .

travisek
30. dec 2013

@darkabarka23 A nie si sama, lebo tu istu otazku kam to speje s nasim manzelstvom si ja davam den co den... zaujimave ale je na tom, ze nikdy nezabudne nanase spolocne vyrocie sobasa, ani ziadne ine sviatky, moje narodeniny a Den Valentynka atd., proste neexistuje ze by nedoniesol kyticu a aktuje akoby nic... tak potom sa v tom vyznajte ked ja sama som z toho magor!!!! Neskutocne rafinovany a zahadny chlap...kazda to mame inak v zivote...