Manželstvo v kríze: Ako rozdeliť majetok spravodlivo?
4roky sme manželia išli sme obaja do vzťahu z dvomi deťmi..moje deti maju 19 a 13 jeho 10 a 7 plus máme spolo dcéru.. kupili sme dom na hypotéku a zrazu ma všetko patriť celý majetok čo má iba jeho detom a našej spoločnej dcére .. mňa to zabolelo ako matku ved všetkým deťom rovnako to sa mu nepáči.. ja budem splácať ,starať sa, manžel robí na týždňovke a moje deti nedostanú nič. Bývame zatiaľ v mojom obecnom byte ale všetko sa vo mne zmenilo odkedy to povedal. 4 roky sa tváril hral na otca že všetkým detom rovnako a zrazu je pravda inde. Moja 19 ročná dcéra je šikovná býva s priateľom 2 mesiac samozrejme ze potrebuje pomoc na začiatok ale tiež sklamanie od manžela za hovädzie mäso...kupili sme mäso viac a on ze keď ľúbi jesť nech si kúpi ... úplne som ostala v šoku.. čakala som keď príde ze povie daj im 2 kilá keď ľúbi...strašný zmätok vo mne nastal až odpor. A viem ze , taky chlap sa nenarodil aby som odsunula vlastné deti. Až mam nechuť ďalej v manželstve pokračovať..
@0silvia0
@earlgrey
Ja zas súhlasím s
@grof_monte_christo
Je iné z prebytkov, vajíčka, mäso , zelenina ale aby rodič kupoval tieto veci zarábajúcemu dieťaťu, ktoré už má vlastného muža, ženu, to som výslovne proti. Iné je keď dieťa je vo vážnej životnej situácii, tam nie je o čom, ale nie, keď neraz deti bežné zarábajú niekolkonasobok toho, čo ich rodičia. Ja dospelé dieťa nemám, od svokry dostávame aj vajíčka, sem tam cuketu, ale kupujeme im aj zmesku, a skôr ja im s niecim pomôžem.
@zmrzlinka2021 mne to nevadi, pokojne mozes suhlasit s kym chces. Ale uz sa mi fakt nechce rozoberat dokolecka maso a vajca, sorry. Ty to mas tak, ini to maju tak. Kazdy to ma nejako.
@zmrzlinka2021 Ale jej dcéra má 19 a je preč 2 mesiace. To si vážne myslíš, že zarába viac? Veď len teraz sa snaží osamostatniť. Ale to je jedno, každý má na to iný názor a ja ti ten tvoj neberiem.
@earlgrey by a s mužom, na všetko sú dvaja a plat autorka nespomínal.
Muž má pravdu,prečo by mali po ňom dediť vaše deti z predošlého vzťahu?Vezmite si to opačne,chceli by ste ukrátiť vlastne deti o to čo im patrí?Ako sa hovorí krv nie je voda. Je krásne,že ich vychoval,ale nie sú jeho.Ja ho chápem.
Prepana ,niektoré ste tu riadne lakome ,vlastnému dieťaťu nedať kúsok mäsa, to sa mi rozum.zastavuje ,že nad týmto vôbec niekto špekuluje.
@sidicek skor si nevedia predstavit ten pocit, ked dieta odide z domu, a pride domov uz len na navstevu. Vtedy rodicia ako nahradu, ze uz s dietatom nie su tak casto, maju potrebu dietatu prilepsit cim vedia a tu pozornost davaju aspon takto. Ale tak ocividne to takto niektori nepoznaju.
@0silvia0 presne, pamätám si, že mama mi nabalila aj lyžičky, misky a kadejaké somariny do domácnosti, ako keby som nemala doma nič 😁
on jej moze byt vdacny, ze ona sa mu o dve deti doma stara jeho, inak by som mu ich pobalila a idu za nim aj na tyzdnovku. Bude vydelovat moje jeho.. ok.. nech sa ale aj pekne stara. A moze si aj tu hypo sam platit. Preco aj nie. A potom nech dedia iba jeho deti. V momente ako sa ja budem co i len centom podielat na splacani domu, cakam ze vsetko bude napisane ako ma byt na nas obcho a po nas budu dedit vsetky nase deti, mame ich rovnako 2+2+1... nie, tak potom nic. Delime sa. Ale so vsetkym.
A k maskacom.. nechapem tieto hadky tu... moji rodicia mne nikdy nic nedavali ale mali moznosti aj znamosti a masa nakupovali vzdy viac domov, spytali sa kto co chce, priniesli sem tam a aj teraz by doniesli, ale nepotrebujeme. Tak donesu ine, hriby, susene veci atd.. proste nieco.. co je na tom dotovanie neviem. Otrasny pristup. A to sa tu kopa zien bije do hrude, ako drzi nehnutelnosti pre deti do buducna, to nie je dotovanie? :D dat dietatu byt? pripadne kolko kupuje auto detom? vacsie ako kilo masa za par eur? :DDD A ano, vytocilo by to aj mna, keby sa takto k tomu postavil, je to to doslova sedlacke lakomstvo. A popravde, nepytala by som sa, dala by som, keby to dcera chcela = prijala.
@janickacrazy Tak toto by ma vyslovene otravovalo 🙂. By som si prisla ako malé decko, ktoré si nevie samo zariadiť domácnosť. Ved to je na tom to najkrajšie nakupovať to po svojom.
Takto dopadnú všetky tieto "netradičné" rodiny...Moje deti....tvoje deti a aby toho nebolo málo, tak aj naše deti🙈 Potom len hádky, spory o kadečo...Rozdiely vo výchove...krivdy na deťoch partnera/partnerky...Celé zle👎
@mandarinka555 tak hlavne, že ty si v poriadku... 👎
@grof_monte_christo veď ja som si aj nakúpila svoje, ale proste niektorým mamám nevysvetlis
@janickacrazy Ja bežne odchádzam od rodičov s klobasami, údeninami čo si oni vyrobia, lebo my doma nič take nerobíme. Vajíčka, maso, zavaraniny. To musim rodičov ešte krotiť, aby toho nebolo toľko. Manžel detto. Ale aj my im kopu veci podávame, aj keď nie je to určite vyrovnané a oni nám toho dali istotne viac. Ostatne tak ako aj im ich rodičia a ja zasa mojim deťom keď to budú potrebovať. Ja som v tom rástla, nikdy som si nepripadala že niekto niekoho dotuje. Normálne fungovanie v rodine. Fakt by som nechcela žiť v rodine, kde by pomoc a ochota skončila mojou dospelosťou
A to niektoré samostatne a dospelé ženy asi fakt nechcete vedieť ako sme chodievali napakovaní keď sme žili v zahraniči a chodili dva krát do roka. To už som musela obidve matky krotiť lebo to im prepínalo úplne
@lavender94 Ja ti to nezávidím 🙂. Som práveže rada, ze konzumujem jedlo, na ktoré mam chuť a v takom množstve, ktoré si kúpim. Myslím to úprimne, nechcela by som takuto pomoc od svojich rodičov.
A nehovorím, že deťom pomáhať netreba. Mne mama teraz prispela 1000 eur na auto a vždy by mi pomohla, ale nikdy nevymyslala také veci ako mi kupovať potraviny. Proste pomohla, ked bolo fakt treba.
@mandarinka555 tak niekedy bolo úplne bežná, že ľudia síce neboli rozvedení, ale ich partner zomrel. Ženy pri pôrodoch a muži vo vojnách. Takže moje, tvoje a naše tu bolo už dávno. Viď kopec príbehov a ľudových rozprávok o macochách.
Či keď je niekto vdovec už myslíš, že tieto problémy nemá? Už si nemusia nájsť spôsob fungovania? Už sa nepreli o majetky?
@grof_monte_christo ale ty to berieš tak, že dostávame niečo čo nechceme a nepotrebujeme. Áno, v takom prípade je to otravne. Ale tu nikto nehovorí predsa o tom, že by nám rodičia tlačili niečoho nadbytok a veľa a stále, ale o normálnych množstvách. Prídem dostanem 20 vajec, zabíjali sliepky dostala som na vývar na dve nedele…. Aj tu hovädzinu nedavno kupovali mužovi rodičia tak zobrali aj nám, lebo vedia, že to mame radi. Ja som kupovala granule pre psa a vzala som aj rodičom, keď už som objednavala. Ty to chápeš zas úplne extrémne
@tiezjedna Tak hlavne ty by si o tom mala niečo vedieť, že kto je v poriadku, že? Tieto pozliepané rodiny sú desivé, veď chúďatá tie deti🙈
@mandarinka555 desivé sú tvoje kecy...
@mandarinka555 Prečo sú tie deti chúďatá, prosím? Bola by si taká dobrá a vysvetlila to?
@h2 Niektoré chúďata sú...príklad v rodine...prvorodená nenávidí nevlastných súrodencov, nazýva ich menami, nenávidi nového manžela jej mamy, mama zase sa vyvŕšuje na jej prvorodenej z prvého manželstva...to dieťa uteká k otcovi skoro stále, a hlavne keď nový manžel príde domov z práce (pracuje v zahraničí)...matka s novým manželom a s novými deťmi chodia po dovolenkách, výletoch a tú prvorodenú so sebou neberú, ide k otcovi...a aj keby chcela, tak ju nevezmú lebo nie je miesto v aute 🤷♀️ atď.atď.atď. tak áno, chúďa prvorodená a chúďata tie ďalšie deti, lebo toto sa s nimi ponesie veľmi veľmi dlho
@mandarinka555 Vehementne brániť??? Požiadala som ťa, aby si mi to vysvetlila. Ak je to podľa teba "vehementne brániť", tak už neviem. A earlgrey to nevysvetlila nijako, len napísala jeden príklad takejto rodiny, ktorú ona pozná.
@mandarinka555 nie, nemám pozliepanú rodinu, mám tri deti s jedným mužom, s ktorým som už viac než 20 rokov. Ale mám okolo seba niekoľko "pozliepaných" rodín, v ktorých rozhodne nikto netrpí, skôr naopak ... "zlepili" sa, pretože v ich pôvodných rodinách, ktoré boli podľa tvojich merítok v poriadku, nefungovalo vôbec nič 😉

@h2 No vidíš 🙂 ale ok, poopravím sa...nie VŽDY sú problémy, ale vo väčšine prípadov je to tak, hlavne, keď sú deti menšie, malé....