icon

Manželstvo verzus život s druhom

dicinka1
9. júl 2013

anketa,len čisto zo zvedavosti..chcela by som vediet,kolko z nás žije v manželstve,a kolko z nás si vybralo život ani neviem ako to nazvat..so spolubyvajucim?alebo s druhom?proste že ste sa rozhodli žit bez "papiera" a aj dôvod..ak ho môžte uviest..

bodka70
10. júl 2013

@zeleny_cajik , fúha, a ja som si myslela, že ako dobre si tu kecám s babami, vôbec som toto tu nebrala ako hádku, ak som tu niekoho urazila, tak to nebolo mojím úmyslom, to určite nie. 😨 😔

zeleny_cajik
10. júl 2013

@bodka70 vies co, mna len tu dnes nejaka frustracia chytila, kazda tema, co otvorim, zacina zaujimavymi nazormi, ze radost citat a postupne prerasta do vzajomneho poucania a konci pri osobnych invektivach. A som si tu frustraciu akurat tuna vyliala, mozno nevhodne, tak sa omluvam, pms je svina. Dam si radsej tu cokoladu a vratim sa, ked sa mi hormony zrovnaju 🙂

bodka70
10. júl 2013

@zeleny_cajik , to hej, ja sa pravidelne pri PMS pohádam s mužom, a niekedy až tak, že keby sme boli zobratí, tak rozvodové papiere píšem (to bol len žart 😉 ). Peknú noc ti prajem. 😉

digysa
11. júl 2013

Ja len chcem povedat, ze ma tu nikto neurazil........a debata bola "na pocudovanie" na velmi dobrej urovni......

@bodka70 a @maca_p myslim zobrali moje osobne nazory velmi dobre, aj ked s nimi vobec nesuhlasia 😀

A ja som manzelka (aj s chodenim) uz 14-ty rok! A este jedna pikoska na zaver.......SVADBY SOM MALA 3! ( Jedna na urade na Floride, druha na urade na Slovensku a tretia v kostole pred Bohom) Nasi priatelia si koli tomu z nas robia prcu a obcas sa nam neujde "smiesna poznamka", ze kedy bude 4-ta🙂

mamavera
11. júl 2013

@takyna napísala si to pravdivo, každá žena potrebuje istotu - lenže istotu nie len v tom, že ju jej partner ju bude milovať až do smrti, ale aj istotu finančnú. V našom štáte, kde je priemerná mzda taká aká je a ženy na materskej sa dostávajú na úroveň životného minima, cítia prirodzene väčšiu istotu vo vzťahu manželskom. Žena, ktorá je finančne nezávislá a tri roky materskej síce odčerpajú peniaze z jej účtu, ale ho nevybielia, rozmýšľa o istotách inak, ako absolventka školy bez finančnej podpory rodičov. Je to hrozné, že ženy musia rozmýšľať týmto smerom, že sa dieťa stáva luxusom a manželstvo niekedy spôsobom finančného zabezpečenia sa....verím, ale že pre drvivú väčšinu párov je manželstvo niečím, čo dáva ich vzťahu hlbší zmysel. Aby si manžel nemohol zobrať úver bez vedomia manželky, by stačila možno drobnosť - nutný jej podpis, inak bude dlh len jeho, možno to vidím ako "Hurvínek válku", právu sa vôbec nerozumiem, ale zase by tie istoty pre ženu boli väčšie.

romana19
11. júl 2013

@zuzanockamt Byť niekoho manželkou za účasti svedkov má iný duchovný a morálny význam a napokon ja som si to nevymyslela a ani tie ovácie okolo toho, zrejme je to preto, že sa jedná o výnimočnú udalosť v živote človeka.

a tvoje tvrdenie, že ty si žena tvojho muža, no si, ale takto nejak sa hrajú deti už v škole, ja budem tvoja žena a ty môj muž.

romana19
11. júl 2013

@bodka70 Neviem o tom, že celé stáročia sa ľudstvo rúti do záhuby, detská sú drzé, nevážia si starších. Myslím, že si vo veku kedy by si si mala pamätať, že ty ako detsko si drzá nebola a určite si tiež nebola drzá k starším. A určite si bola vychovávaná pokornejšie. Dnes sa môže všetko, a ked všetko tak nech to stojí za to a na divoko dnes nežijú len dospelí, ale aj deti a kedže sú tak ľahko ovplyvniteľné a formovateľné treba im úkázať ako sa dá tiež prežiť v divočine.

bodka70
11. júl 2013

@romana19 , tak zrovna ona to tvrdiť môže, kedže je vydatá 😉

ja už to radšej tvrdiť nebudem, no čo už , nemám rodinu, nemám muža. A ako vraví Johana Ovšena vo filme Pásla kone na betóne - nemám muža, nemám pravdy 😉 😀

zuzanockamt
11. júl 2013

@romana19 vsak ja mam sobasny list - ci ako sa to vola 😀 , ale neprezivam to tak ako vy ostatne

takyna
11. júl 2013

@bodka70 zase extremna situacia..., ak je vyhoda volneho vztahu iba to , ze "nerucim" za dlhy muza co hra automaty...alebo ma nejake dlhy..., tak to je slaby argument pre mna ..
keby som mala zit s takymto debilom...tak by som neriasila ziadny vztah s nim..., ani na volno - ani manzelstvo...
druha strana mince je , ze aj manzel - v manzelstve ruci za dlhy manzelky....atd...

ale vztah na divoko, zase neumoznuje pri budovani spolocneho byvania, zobrat si uver...., tazko sa preukazuju naroky partnera na nieco statom dane....

proste ja , zena v rokoch , ktora zila v manzelstve, aj vo volnom vztahu som jednoznacne za manzelstvo, mozno som staromodna, neviem...., ale pre mna to ma hlbsi vyznam to slovo ako iba mat papier... 🙂

zuzanockamt
11. júl 2013

@takyna uver si mozes zobrat aj ked si len v partnerstve, ved kolko ludi to takto riesi 🙂 ... praveze to moze byt aj vyhoda, lebo mas o jednu vyzivovanu osobu menej

takyna
11. júl 2013

@zuzanockamt, priznam sa neviem ako to funguje, ci posudzuju obidva prijmy v takom pripade...

zuzanockamt
11. júl 2013

@takyna dohodnu sa, ci ide brat jednotlivec, alebo budu brat obaja

maca_p
11. júl 2013

@takyna nehnevaj sa na mna ale pises uplne nezmysly, nemas elementarne pravne povedomie, co by si teda mala mat aj ako manzelka... radsej nevytahuj temy ako majetok, dlhy, BSM.

magica78
11. júl 2013

@dicinka1 ja som vydata skoro 12 rokov . a nemenila by som 🙂 mali sme aj dobre dni aj zle ,teraz spolu prezivame IVF. nie som proti ked sa ludia nechcu zobrat je to ich vec ale je pravda ze mm rodina berie inak ako keby som bola ,,iba jeho druzka,, alebo neskor matka jeho dietata lebo este mnohi ludia to beru ako take nzeavezne ,vsetko mozne sa moze stat. a aj z ineho hladiska by som sa vydavala ,ked clovek mysli na zadne vratka , mam sesternicu ktora ma vojaka z povolania a chodi na misie keby sa mu nieco stalo ona ma prd a dieta iba sirotske , dalsi priklad ste spolu a strkate do bytu ktory si zadovazil jeden z vas predtym ako ste zacali zit , samozrejme nikto neriesi co keby sa nieco stalo a nastane dana situacia a bac ho kedze nie je testament ty mas ... a rodina dedi ,tazko budes dokazovat ze si tam vlozila tolko a tolko. v rakusku a tusim aj v nemesku beru banky teba tym ze si vydata ako spolahlivejsieho partnera na udelenie uveru a ziskavas na bonite ,preto mnohi najprv urobia iba obrad na urade a potom pre rodinu o par tyzdnou v kostole. skratka si zobral na seba dolezitu zodpovednost. taktiez nemas tolko problemov s menom ked s adieta narodi 😀 moja mama ked sa isla vydavat tak sa jej pytali preco sa nevydava v kostole ,ona na to ze a co ja viem kolko snim budem ? 😲 a rozviedli sa , ale to iste sa moze stat aj ked nie si vydata

zandaa
11. júl 2013

@mima4
A v dnesnej dobe sa zaviazat k niecomu? a naco? užijem si "lasky", kolko sa da, a ked uvidim svoj novy "objav", odcupitam k nemu emoticon Nebudem predsa vstupovat do niecoho na cely zivot... slubovat vernost, lasku, ... ja si proste chcem uzivat vsetko co sa da, nie sa zavazovat...

som zvedava ako by sa ti pacilo, keby ti to spravil partner 🙂

sorciera24
11. júl 2013

@zandaa ja si anpr. uzivam vsetko, co sa da, ale v manzelstve...kto to nedokaze, rozmysla ako ty;) dufam, ze tvoji partneri maju rovnaky postoj ako ty a tiez odcupitaju od teba k novemu objavu, ked ich omrzis 😉 vela stastia! 😎

jabadaba
11. júl 2013

@maca_p no ja osobne tiez nevidim problem poslat niekoho prec, ale nerobia tak vsetky zeny. Mnohe ziju ako take tapse, v rozpore so svojimi predstavami. Ale to uz je ich problem.

maca_p
11. júl 2013

@jabadaba ja by som toho mojho sem tam aj poslala do prec, len sa ma drzi ako kliest. vraj ma ma stale rad... 🙂

jabadaba
11. júl 2013

@katie555 k tomu sobasu lebo zena je tehotna - co Ti ja viem. Mne osobne viac imponovalo, ked rozhodnutie vziat sa nebolo pod vonkajsim tlakom tehotenstva. Nehcela som sa vydavat tehotna a tak aj bolo. Ale mama napr. ta tehotna bola - so mnou. 😀 A vidis,nasi su spolu 42 rokov. Cize, nebolo to take vynutene manzelstvo lebo tehotenstvo. Len sa zavrsenie vztahu trosku urychlilo. Zrejme by sa nasi vzali tak ci tak. Tazko posudzovat.

jabadaba
11. júl 2013

@maca_p 😀 a si predstav! Takze nechce sa mu od teba? Mna sa ta moja lebeda tiez drzi a nie a nie pustit a to som mavala rozvodom uz tolkokrat! 😀

zandaa
11. júl 2013

@sorciera24 citaj poriadne ! to nie je moj nazor, ja som len citovala mimu4 ...moj nazor je ta posledna veta, v tom sa myslim zhodujeme 🙂

maca_p
11. júl 2013

@jabadaba ty mu mas aspon cim mavat pred nosom, ja taku vymozenost nemam 😀

jabadaba
11. júl 2013

@maca_p vidis... 😀

sak ten moj dobre vie, ze ja som hned hotova riesit veci radikalnym rezom a ani okom nemihnem. Temperament nepusti. O to viac sa kotuha drzi.

sorciera24
11. júl 2013

@zandaa jaaj, tak to som nevedela, nikde som to nevidela...ani uvodzovky, ani nic....tak to mi nedoslo...

zandaa
11. júl 2013

@sorciera24 v pohode o nic nejde, len aby som tu nebola za nejaku trubku 🙂

sorciera24
11. júl 2013

@zandaa jasnee, prepac, lebo to fakt tak vyznelo 😀 prepac 🙂

zandaa
11. júl 2013

@sorciera24 nic sa nestalo 🙂

maca_p
11. júl 2013

@jabadaba ono nikto na to este neprisiel, ale zbavit sa partnera je tazsie ako zbavit sa manzela 😲 . manzelstvo sud rozvedie, väcsinou bez prietahov, ale co s partnermi? nepocula som este o pripade, ze sud dal prikaz na rozchod 😀 . mozno raz budem figurovat v slovenskom pravnom systeme ako precedens 😎 😀

mima4
11. júl 2013

@zandaa
ja nemam partnera. Mam manzela. Partner pre mna znamena samostatny slobodny clovek s ktorym chodim/byvam/zijem.

Urcite ako vydatej by sa mi to nepacilo, a som si vedoma toho, ze v cloveku nikdy nie je 100 % istota, ale vstupom do manzelstva clovek vyjadruje aj urcitu vaznost toho vztahu.
Vezmi si neraz clanky na nete, v casakoch, rady zenam "nenastraste vasho draheho svadbou... lebo sa zlakne"... preco asi? Lebo je jednoduchsie zit bez zavazkov s moznostou slobodne a hlavne LEGITIMNE odist, ako viazat sa.