icon

Máte aj vy problémových susedov?

sankysa1
12. máj 2021

Ahojte pre sťahovali sme sa pred rokom ale mne tá staršia pani pod nami pili nervy riadne 😂 začalo to nevinným klopkanim jedného dňa že či by nás mohla poprosiť nefajčit v byte. (priateľ fajčí keď je na záchode 😂 inak chodí na balkón) samozrejme pre dobre susedske vzťahy chodil už iba na balkón. O 2 týždne znovu klopkanie ze jej vadí že priateľ fajčí na balkóne lebo všetok dym jej ide ja šaty. To som jej už slušne vysvetlila že na balkóne fajčiť bude bohužiaľ keby aj ide pred bytovku aj tak by jej to išlo na šaty mame 3 poschodovu bytovku. Potom mi klopkala za koláč že keď pečiem ci musím piect ovocné koláče lebo kek to vadí také vône. Smiala som sa snáď toto nemysli vážne. Dnes klopkala ci si môžem zvesat prádlo z balkóna lebo kek voda Frka na okná

bluka2
12. máj 2021

@sankysa1 kto fajčí na záchode v paneláku, je proste sedlák a to je možno ešte pekné slovo na to. Však to máš u neviem koľkých susedov v byte hneď, aká osobná vec. A ak na tom záchode hadzal tie filtre do záchoda (sú takí - vidím v čističke odpadových vôd) - potom s úplným kľudom sa správal ako sedlák, sorry. Pekné ale od neho, že s tým prestal.

petrisa213
12. máj 2021

@sankysa1 keď už budeš kupovať ten novy digestor 🙈 skus pozrieť ci babke netreba kúpiť aj nové plastové okná, staré jej možno zle tesnia 🙈 v rámci dobrých medziľudských vzťahov

kataina
12. máj 2021

podla domoveho poriadku je zakazane fajčiť aj na balkone, prave kvoli smradu, ktorý skončí u susedov a nie v byte u fajčiara. (neviem, či to plati pre všetky domove poriadky ale u nas áno)

sankysa1
autor
12. máj 2021

@petrisa213 skúsim 😂 najprv ale počkám s čím ešte príde nech všetko kúpim naraz 😂

kataina
12. máj 2021

a tiež sa treba opýtať fajčiara, prečo nefajčí doma v detskej izbe ??? a mate odpoved na všetky problémy s fajčenim

sankysa1
autor
12. máj 2021

@kataina podľa nášho domoveho poriadku je zakazane fajčiť v spoločných priestoroch pochopiteľne. Pred vchodom je veľký popolník kde chodí jeden - dvaja fajčiari rovno pod oknami. Ostatní susedia fajčia na balkóne alebo na okne aspoň čo vidím ja. Takže nemôže jej vadiť len môj muž fajčiar na balkóne

elementissa
12. máj 2021

@sankysa1 aha prepac, tak to byvas v nejakom inom meste ako som si ja predstavila, civilizacia 21 storocia nesusi veci tak, ze ostatnym kvapka do okien. A VYCHOVANI ludia nefajcia na zachode. To, ze ta este aj urazi, ked ti niekto povie, ze je to maximalne sedlacke a nevychovane fajcit na zachode iba poukaze na tom, ze nevies, co sa patri a co uz nie. Fajcit na zachode je jedna z veci, ktore su absolutne ale absolutne nevhodne a robia to len vidlaci, co civilizaciu nevideli ani z helikoptery. Mi vysvetli, ako by vzdelany, rozumny, vychovany clovek mohol fajcit na zachode a pustat stupackami dym do celeho panelaku??? Prepac, pre mna su takito nevychovanci sedlaci a je jedno odkial su, kde ziju a kolko maju penazi. Akoze, este keby to bol daky jednoduchy drevorubac, co ani ZS nedokoncil a zrazu sa nastahoval do mesta, tak chapem, ze netusi ako sa ma spravat medzi ludmi. Ale su zasady, ktore sa dodrziavaju v spolocnosti. A nechci od ostatnych, aby tolerovali to, ze ich ini ludia porusuju. U nas je to napriklad aj v domovom poriadku rovnako ako nocny klud. Kto by to porusil, tak ma inspekciu od spravcu na druhy den. Ale chapem, ze na Slovensku su mesta a mesta. Niektore viac civilizovane, niektore menej. A navyse, vidlak ani nie je nadavka, ved to sa tu pouziva ako terminus technikus :D ci ked poviem redneck, tak uz je to v pohode? :D to je tiez terminus technikus

elementissa
12. máj 2021

@kataina a este si obhajuju fajcenie na zachode ako daco uplne normalne :D ved ked mu to tak vonia, nech si fajci v posteli, ale preco by to ostatni mali nuchat?

bluka2
12. máj 2021

@elementissa mňa by zaujímalo, či ten záchod museli používať aj deti, ale už tu radšej na dnes končím...

elementissa
12. máj 2021

@bluka2 skusme to nerozmazavat takto podrobne, lebo sa dozvieme velmi nemile veci asi :D

sankysa1
autor
12. máj 2021

@elementissa pozrite sa mne príde nevychovane že poukazujete na vzdelanie ľudí alebo na etnicitu ako vyššie. Takisto sa môžme baviť o vašej výchove pointa nie je fajčenie na záchode. Doteraz sme bývali v dome muž fajčil na záchode a nemalo to komu vadiť keď s tým prišla ze jej to prekáža fajčí iba na balkóne. Ideme sa baviť o vzdelaní? Môžte mať vzdelanie aké chcete nerobí to z vás slušného človeka viď vaše príspevky 😉

bluka2
12. máj 2021

@elementissa iba normálne veci sa dozvieme 🙂

elementissa
12. máj 2021

@petrisa213 prepac, ja som to videla naozaj iba v romskych osadach a je to vrcholne neesteticke. A hlavne je uzasne, ked ides po ulici popod taky dom a zvrchu na teba kvapne voda z pradla. Niekde aj vylievaju veci von z okna, mozno sa inspirujes aj tym ;)

sankysa1
autor
12. máj 2021

@elementissa hm treba mať práčku ktorá vyzmyka prádlo tak aby z neho nekvapkalo? 😉 Nebudem sa tu s vami dotahovat neviem ci sa nudite a potrebujete ma provokovať tento krát kvôli vešiaku no fajn 😊 pekný deň vám prajem aj tak nech ste už do budúcnosti kľudnejšia a vyrovnanejšia

volterra
12. máj 2021

@elementissa Tak to by si sa asi veľmi čudovala v malebných a romantických úzkych talianskych uličkách, kde majú natiahnuté šnúry cez ulicu od domu k domu oproti, na každom poschodí a na tom vešajú prádlo. Treba sa zájsť pozrieť aj inde do sveta, ako len do rómskych osád.
@sankysa1 a komu sa chodí teta sťažovať, keď prší, šľahá dážď alebo sneží na okná, to ich nemá zaprskané?

liusa82
12. máj 2021

@elementissa No neviem ja som tiež vyrastala pri dome aj tam pravidelne chodíme na víkendy psy to hej štekaju ale to mám z jedneho balkona aj tu pri bytovkách a dokonca aj v noci.Takže tam moc nevidím rozdiel medzi domom a bytom.Kohutov to už vidim pomenej na dedinách ale mne ani to nevadí ked spím tak si to neuvedomujem.A myslím že kto je rozumný tak aj na kosení a pileni teda na čase sa dá dohodnuť kedy.Proste niekto je bytovy typ niekto domový

jaroe
12. máj 2021

ja sa tiež musím vyjadriť k tomu fajčeniu, som veľmi rada, že naša strana paneláku bola "nefajčiarska". Na záchode, si pamatam, že fajčieval sused ešte u rodičov. Neskutočný smrad, neskutočná drzosť. V dnešnej dobe si fakt neviem predstaviť, že to ešte niekto robí. Ale tak píšeš, že už s tým prestal a zrejme ani "nevedel čo činí", keďže ste prišli z rodinného domu. Ale aj ten balkon nie je bohviečo. Je to obťažujúce pre susedov nefajčiarov. Ešte v zimných mesiacoch ok, okna su vacsinou pozatvárané, ale jar, leto, ked si sused zapáli na balkone, on si okna a dvere vtedy do svojho bytu samozrejme zatvorí, ale susedia si to "vyžerú" naplno. Jeden náš sused chodil fajčiť pred dom, ale nie priamo vo vchode, pod okna, chodil na lavicku cca 5 metrov od domu. Ono je to ťažko, zas fajčiar si povie, že predsa nebude mu niekto brániť fajčiť na vlastnom balkone, ale....Ja by som preto susedom rozhodne peklo na zemi nerobila, ale vadilo by mi to riadne. Co sa tyka tych ostatnych blbosti, co suseda riesi, to je nejaka diagnoza.

petrisa213
12. máj 2021

@elementissa pre mňa za mňa sa ty inšpiruje čím chceš. Vylievanie vody z balkóna a vešanie prádla si myslím ze sa nedá zrovnavat. Mimochodom v dnešnej civilizovanej spoločnosti existujú už automatické práčky s vysokými otáčkami tak neviem teda co tebe kvapka na hlavu ale z môjho prádla teda voda určite nie.

oblecenie99
12. máj 2021

Ináč.. mne nikdy nekvapká prádlo, a to nemám nejakú mega novú práčku.. ale zase iné to je, ak niečo periem ručne, tak to neviem tak dobre vyžmýkať.. ale ja suším vo vnútri, balkón ani sušičku nemáme :D

Autorku chápem, že má nervy zo susedy, ale s tým fajčením najmä na toalete má suseda pravdu, fakt to cíti potom polka susedov, my máme navyše toaletu spojenú s kúpeľňou, tak ďakujem pekne , keď kúpem malého alebo ja si ľahnem konečne do horúcej vody a sused si zapáli... :/ ja nefajčím, tak neviem, prečo by som to mala strpieť a takto pasívne sa na tom zúčastňovať. Máme dosť veľa fajčiarov - susedov, teda najmä susedky babky, a teraz je už vonku pekne, tak sa začínajú opäť zgrupovať pod oknami v predzáhradke a fajčia a pletkujú dookola od tej štvrtej poobede prakticky do večera a všetok ten dym sa ťahá ku nám do bytu cez okno, keď by som už chcela vyvetrať a nemôžem.. . suseda pod nami rovno v okne, každú chvíľu, sused vedľa na balkóne.nechcem sa hádať, tak vydržím, ale je pravda, že raz ma úplne vytočili, a vtedy v spodnom prádle, tehotná s veľkým bruchom (chystala som sa do práce, bolo soro ráno a oni si zapaľovali jeden po druhom, jeden skončil, druhý začal), som vystrčila polku tela cez okno a kričala, že sú tu aj iní ľudia, ktorí by chceli žiť a užívať si hypotékou zaťažený byt v pokoji, podla seba, nielen oni...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
nika_m
12. máj 2021

Este dym z cigariet pochopim, nie kazdemu vyhovuje, ze mu potom ide smrad az do bytu pomaly...ale ze nemas piect ovocne kolace, lebo jej vadi ta vona 😂😂😂😂 tak toto je top 😂😂 a z povesaneho pradla na tvojom balkone ako jej moze kvapkat? Ved mate "podlahu" medzi vasimi balkonmi nie?:D

bluka2
12. máj 2021

Ja hlavne neviem, ako môže z prádla kvapkat a to neperiem na vysokých otáčkach, iba tak 800.
Tak vyvesane aj zvonku okna je bežné aj napriklad v Portugalsku, žila som tak, len to kvapkanie som nezažila.... ide o ručné pranie?
A ako si chráni okná proti dažďu inak?

lujza_
12. máj 2021

@elementissa V tejto diskusií sme všetky pochopili prečo ťa nevzali do Swiss Re a JCI 👍😁 To vyjadrovanie sa a nadradenosť...no zbohom.O teba sa zamestnávatelia musia biť.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
zirafienka
12. máj 2021

Fajčenie by som netolerovala ani ja, no bohužiaľ, väčšia fajčiarov je bozohľadných...

bettie
12. máj 2021

@cacianka len aby ten kusok z kolaca nebrala ako provokaciu, ak bude prave ovocny🤣

sankysa1
autor
12. máj 2021

@bluka2 nie periem iba v práčke väčšinou na 800 alebo 1000 otacok čiže nepochopím proste provokuje 😂

mamusa34
13. máj 2021

@sankysa1 to je ešte v pohode no. U nás sa preberalo na schôdzi 🤦že na jednotke im kvapka z prádla čo vešajú ľudia 😂😂aby si vyžmýkali dostatočne 😂ale oni môžu všetko na tej jednotke to je v riti . Ďalšia suseda má koberec medzi poschodím ,fotelku a vešia prádlo . No p... nedá sa to nazvať inak ,únikovy východ jej nič nehovorí asi si myslí že vlastní činžiak a tiež bude hľadať chyby na iných a teraz sa do ksichtu usmieva strašná faloš
Proste vchod 50+najhoršia kombinácia +my mladší ..

kisskiss
13. máj 2021

@elementissa haha, strašne veľa vecí v tvojom príspevku mi pripomenulo naše útrapy - búchanie kvôli sexu, búchanie, keď dobre, že nie o 22:01 sa normálnym hlasom rozprávame obývačke alebo v spálni (to ináč neviem, či oni nejak sledujú, v ktorej izbe sme a potom čakajú či budeme rozprávať a tam potom búchajú), potom presne, že oni robia total mega hluk, ale to už vôbec nevnímajú ako to môžu susedia počuť pod nimi.
Len teda to sušenie bielizne ma pobavilo, lebo hneď som si spomenula, že hocikde v Taliansku, kde som bola, hoci aj v centre Neapola, tak mali krížom cez ulice šnúry, kde sušili prádlo a mne sa to vždy totálne páčilo 🙈😆 aj tie sušiaky von z okna tam majú bežne, ale s tými farebnými okenicami na oranžových domoch je to popravde iná estetika ako na paneláku 😀 (Inak som raz čitala, že v Ríme to zakázali alebo aspoň chceli zakázať, spolu s polievaním kvetov na balkónoch, tak asi ľuďom na ulici kvapkalo na hlavy 😅)
jaj a aspoň som sa dozvedela, že dokonca aj v rómskych osadách si perú a sušia prádlo..

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená