Máte stále upratané, keď muž príde domov z práce??
Zaujíma ma ako to máte vy. Muz mi pomáha so všetkým, vie mozno ešte lepšie upratať ako ja. Obaja mame radi poriadok a čistotu. Problem je ten, ze ja som na materskej a mnohé to poznáte. Za deň aj 5x poskladam kocky , rozhádzané knihy, farbičky (mala.ma rok, takže upratať po sebe ešte nevie aj keď už sa ucime) ked ju nakrmim, je uz taka unavená ze utekám.ju dat spat, alebo von do kocika. Prídeme z vonku, rýchlo poskladať oblečenie z von...skratka chcem povedať, ze si nesadne na rit a nonstop nieco za nou upratujem. Vysavam okrusiny po desiate ci olovrant, alebo sa s niu hrám. Ked spi, hodinu sa chystám ja- vlasy, makeup , upratať kúpeľňu (ktorá je po spánku zas rozhádzané...) navarím, samozrejme upratujem, ale nie vzdy to stihnem. Snažím sa aspon zhruba veci dat na poriadok. Muz ma neustále za to drbe. Nie priamo, ale.chodi nasraný a komentuje aku je tu zas bordel. Niekedy ma aj poucuje, buzeruje za to. Úprimne, cítim sa ako by som žila u rodičoch a on je moja mama co mi stále stojí za chrbtom a čakám,,co zas" 🙄
Mam sto chuti ist.preto bývať s malou sama a vydýchnuť si. Ide mi to uz na nervy. On vôbec netusi , aký je to kolotoč počas dna. Mam to ja zle zorganizované, alebo on je nechapavy a nema predstavu ako to s malým dieťaťom chodi?!
Dakujem za odpovede
(On si predstavuje vyutieranu linku, vycisteny drez, čistý vypraseny obrus,... takto si to panko predstavuje. )
Ahoj. Neviem co ti ostatny pisali (naozaj sa mi vsetky komenty citat cele nechcu). Naprosto chapem o com hovoris a mam asi len jedinu radu. Tvoj chlap asi nechodi kazdy den do prace ma aj nejaky den volno. Tak pekne mu daj malu, daj mu rozvrh (ak ho teda uplne nepozna) kedy papa, spinka a podobne a nechaj ho od rana az do vecera s nou sameho a aj s domacnostou. Ty chod na cely den prec k rodicom alebo kam. A ked sa vratis, pozaduj to iste od neho, umytu linku a vsetko to co chce on od teba za ten den. On pochopi ze to nejde az ked si to sam skusi. A daj mu precitat celu tuto diskusiu. Drzim palce.
@danim dakujem. Ano aj ja mam podrebu mat čas sama pre seba. Dokončujem si školu, aj to mi kradne veľa času ked spi...uz vstala musi. Končiť
Po prečítaní tvojho príspevku naozaj neviem čo je horšie...či mať doma Monka alebo bordelara?!ja mám ten druhý typ chlapa a tiež som na nervy😏žiadny extrém nie je dobrý🤷🤷
tip top domacnost je len v reklame a na fotkach na FB a insta.... realita je ina 😀
Si skvelá mama ❤️ a to je milión krát viac ako vyupratovaný dom. Možno keby si to otvorene vysvetlila manželovi, tak by to pochopil. Teraz ste v životnej fáze, kedy je upratovanie úplne vedľajšie. Moja svokra celý život iba upratuje od rána do večera, deťom sa nikdy nevenovala, lebo "musela" ísť pozametať ešte aj cestu pred dom (to je naozaj pravda) a vzťahy s jej deťmi aj tak vyzerajú. Majú síce doma 100%-nú upratovačku, ale žiaľ sa k nej aj tak chovajú. Tam žiadna citová väzba nie je.
Moj syn mal reflux. Nesmela som ho polozit. Pri krmeni som davala dva druhy nutrilonu +moje. Ked spal makala som upratovala....varila atd. Ale potom ked mal syn 10 mesiacov mi totalne odisla imunita z vycerpania! Vypadavali kusy vlasov, schudla som 6kg za mesiac, stitna zlaza uplne zle a este som dostala 1x v zivote psoriazu. Total KO. Takze pekne som si vsetko prehodnotila a upratovanie a samozrejme manzelove vycitky som zacala riesit inak. Drz sa
Čítala som len prvu stranu...podľa mňa je unavený z roboty a na tebe sa ventiluje.Si doma pre dieťa a neda sa mať všetko tiptop.hracky upratuj až, keď príde.Pre mňa bolo dôležité mať navarené nedá sa všetko aj sa venovať malej, gruntovat....a to je len začiatok...potom bude všade knižky, školské zošity...ináč by hovoril, keby robil raňajky, utekal von, venoval sa...veď ho nechaj jednu sobotu všetko robiť.
Môžeš ešte vyskúšať objednavat mu tu donášku domov preložiť na taniere a nemusí ani vedieť 😂😂
Tak mu ju nechaj na vikend a nech uprace, navari, operie... ty prides v nedelu vecer a riadne ho spucujes.
Existujú omnoho dôležitejšie a cennejšie veci než mať dokonale vyluxovaný byt. 🙂 Nie, nie je to tvoja chyba, je to projekcia jeho vlastného vnútra, psychológ by ti vedel povedať. Zrejme má pocit “neporiadku” v sebe, vadí mu to a je z toho nervózny...
@tinkerbell dakujem ❤
Naozaj mi padnu vhod teraz take mile slova
Ja mam v prioritách jasno, len muz nie celkom 😒
Ahoj..ako pisali dievčatá naozaj sú dôležitejšie veci ako mať tip top vyupratované. Ak chceš pre pokoj v dome ti do správy pošlem link na jednu skupinu kde kočka dáva také denné tipy ako mať stále upratané bez toho aby si tým strávila pol dňa. Upratuje podľa zón a sú to také päťminútovky 😉
Určite máš obdiv mnohých nás koľko toho stíhaš, keď aj skola.. tak bud pokojná, určite si nič nevycitaj a relaxuj. Mnohé z nás si môžu zaspomínať, že keď mali deti 2 stihali viac ako s 1. Každá si tým prešla. Zmena zo stavu bez deti/ stav s 1 dieťaťom je úplne iný, takze je normálne, že každá sa s tým nejak vysporiada zvykne si. Drž sa vyloz už nohy oddychni si. Už len nájsť patent ako muza zkludnit ;)
@adriatica28 mne pošli ten link, celkom ma to zaujima 🙂Dakujem
@adriatica28 aj ja ta poprosím, rada si to zo zaujímavosti pozriem
Muzovi keď príde urob nejaký sumak magnezium 🙂)
pocuj , a ked si sa rozviedla s ex, akeho muza si si zelala stretnut? a co konkretne ti vadilo na predoslom?a to co ti teraz vadi, si si pred sobasom nevsimla?
podla mna sa takyto chlapi nemenia cely zivot, ledaze by im pomohol nejaky velmi silny zazito-ako naraz hlavou do steny, ked by bol ochotny prehodnotit svoje priority...
Nestiham si prečítať všetky komentáre, v každom prípade mám z Teba pocit, že si úžasná mamina ❤️ Tvoj manžel má svoj pohľad na vec, ten asi nezmeníš. Ak sa lubite, čo sa podľa mňa áno, tak on si zvykne. A aj Ty 😉 Nemyslím, že pomôže, ak ho necháš s malou, aby videl, koľko práce je s dieťaťom, lebo z vlastnej skúsenosti viem, že chlapi NIKDY nebudú stvornozkovat za drobcom, aby sa najedol, alebo ho obskakovat ako my, mamy. To chlapi proste nerobia. Aj ja som mala neporiadok, nevedela som si sadnút za celý deň. A muž keď bol s deťmi si do tých všetkých hraciek hodil vankus a dal si slofika, kým sa deti hrali.To sa mne nestalo za 10 rokov, čo som mama. U neho to bolo pravidlom. Chlapi nedajú deťom milión veci na hranie, milión možnosti, ako tráviť deň. To robíme len my. Sme im nonstop k dispozícii, obetujeme im takmer všetok svoj čas. Preto ten neporiadok 😊 Ale to sú len veci. Nic viac. Deti rastu ako z vody, o par rokov budes mat poriadok 😘
Tak ja mam 3 deti veľký dom a zahradu a stíham všetko aj navariť,napiect, oprat,a ešte aj kávu vypit v kľude..ale nie robím si prdel samozrejme 🤪tak odo mňa by tvoj chlap už dávno ušiel 😁keby si videla ako to u nás vyzerá cez deň a vklude a v bordeli si vypijem kávu asi by si sama usla .ale neriešim, upratuje sa až večer.ako nemyslím teraz kuchyňa a stol napr.to nie ale hracky napr., tie niekedy cez deň už preskakujem 🤣🤣ale ako to.sa ani nedá niesom otrok a slúžka a pri 3chlapoch to je niekedy ako hrach o stenu hádzať.za mna mas moj veľký obdiv. A keby nemám pomocníkov ako susicku, robotický vysávač tak veru neviem neviem teda
Jaaj, co by som ja za to dala, keby mm oceni, ze je upratane. Mam dve male deti, podla mna tu mame tak vsetko akurat popratane a on mi furt, ze naco stale upratujem 😂 ale vazne, keby mi pinda do toho, ze preco nie je popratane, asi mu poviem svoje. zalezi, aky mate medzi sebou vztah, co si k sebe dovolite, ako sa respektujete. u nas by take cosi nepreslo a myslim, ze to je celkom podstatna vec 😉 zametat by som so sebou nenechala.
Keď sa mu nepáči, nech si uprace! Vášho manžela treba poslať na materskú, prípadne mu aspoň prečítať tento vtip (možno poznáte), aby vedel, čo všetko na "dovolenke" (ne)robíte. 🙂
Otec sa vracia z práce a vidí ako jeho deti sedia v pyžamách pred domom a hrajú sa v blate s prázdnymi krabičkami od pizze, ktoré sú rozhádzané po celej záhrade. Dvierka na ulicu sú otvorené dokorán, tak isto dvere od auta, vnútri leží pes čerstvo vyváľaný v blate a nikde ani stopa po druhom psovi. Muž vojde do domu a uvidí ešte väčší neporiadok:
Lampa prevrátená a koberec skrčený pri stene. Uprostred izby hlasno hrala televízia a jedáleň bola zahádzaná hračkami a rôznymi dielmi šatníka.
V kuchyni to nevyzeralo lepšie. V dreze stála hromada riadu, rádio hralo na plné pecky, zbytky raňajok rozhádzané po stole, navrchu na utierkach leží mačka. Chladnička otvorená, psie žrádlo na podlahe, rozbitý pohár pod stolom a pri zadných dverách hromada piesku.
Muž rýchlo vybehol po schodoch, stúpajúc na ďalšie hračky a šliapajúc po oblečení.
Ale nezaujímal sa o to, len hľadal svoju manželku. Bál sa, že je chorá alebo sa jej niečo vážneho stalo. Videl ako popod dvere kúpelne presakuje voda. Nakúkol tam a uvidel mokré uteráky na podlahe, rozliate mydlo v hromade špinavého prádla a medzi všetkým ďalšie rozhádzané hračky. Kilometre toaletného papiera sa vinuli medzi tým všetkým a zrkadlo a steny boli pomalované zubnou pastou. Rýchlo sa otočil a ponáhlal sa do spálne, kde našiel svoju manželku ležiacu v posteli čítať knihu. Pozrela sa na neho, usmiala sa a opýtala sa ho, ako sa mal celý deň.
Pozrel sa na ňu a opýtal sa:
- Čo sa tu dnes stalo?
Usmiala sa znovu a odpovedala:
- Pamätáš sa, drahý, že každý deň, keď sa vraciaš z práce, pýtaš sa ma: Čo si, do čerta, robila celý deň?
- Áno, - odpovedal muž neisto.
- Tak dnes, dnes som to neurobila!
My máme doma prevadzkovy neporiadok, t.j. hračky upratujem až večer, cez deň len robím cestíčku, ak zavadzaju. Kuchyňu upratujem ako sa podarí, ak stihnem vyložiť umývačku, tak špinavý riad hneď ukladám tam, inak je kdekadena kopkach a čaká, kým umývačka umyje predošlú várku. A manžel už nekomentuje, mál.sem tam komentáre, ale strážil párkrát malého, keď som mala nejaké vyšetrenie a raz zadrel ze sa pri ňom.nestihol ani najesť, tak som mu povedala, že vidí ako to je a to ja varím, periem, a robím aj ostatné čo treba. Ďalší raz keď strážil aj prádlo zvesil aj umývačku vyložil, snažil sa😁
@miradaa ako sa prejavovala psoriáza? Ja už tiež lietam po kožných , trapi .a strasne sucha koza po celkom tele, hlavne členky a kolena.
Fakt.mi nestoja tie nervy za nic!!!
@liana94 👍 urcite je na tom veľa pravdy
@maris5
@michelle567
Ano ano skusim aj to
S tým jedlom mi to uz tiez napadlo 😄
@adriatica28 ano poprosím veľmi pekne, urcite mi to pomôže. Dakuje.
@danim dakujem
@luxus10 moj ex nema absolútne nič s našimi problémami
My sme sa veľmi odcudzili, tam neklamal sex niekoľko,,rokov" ... on pil, kamaráti... on bol taky typicky chlap na ktorého tu zeny často nadávajú, ...
Tento ktorého mám teraz je neporovnatelny. Moj je skvelý chlap, pomaha so všetkým, miluje našu dcéru, berie nas na výlety, doma sa blaznime, tancujeme, ... snaží sa aby mi nič nechýbalo, v obchode mi vzdy kupi prekvapenie ktoré zbožňujem.... denne robi milion detailov ktorými mi dokazuje ze ma miluje... no je chorobne poriadkumilovny. Naozaj toto je asi jediná vlastnosť , ktorá ma z tej nasej rozprávky vzdy preberie.
@nika23t ďakujem ❤ si veľmi milá.
Moj muž práveže sa za dcérou aj plazí, on jej skor dovoli hrat sa s úplne všetkým, hra sa s nou krasne - no reálne koľko ma.toho času? Večer 30min? Cez víkendy viac, samozrejme....
Jasne ze po hre sa snazi upratať aby mi dokázal ze sa to da!!! Ale medzi tým mu spadne, udrie sa, alebo reve leno uz je unavená. Len u neho nejak spatna väzba nefunguje. Ze ,,niekedy sa to asi fakt nedá "
@ingrid2304 kopirujem, posielam 😅
Ja mám 2-ročné dvojičky a nemajú výbeh po celom dome. Majú vyčlenené obývačku s kuchyňou, čo je ale veľmi veľký priestor. No a na tomto priestore absolútne neprežívam, že sú hračky všade alebo omrvinky. Omrvinky každý večer povysávam a hračky nechám tak, načo ich budem upratovať dokola? Upracem len keď idem robiť veľký poriadok - povysávať a umyť podlahu.
Varím veľký hrniec polievky, to sa potom prihrieva viac dní a druhé jedlo buď varím na dva dni alebo nám často stačí len šalát so syrom.
Manžel je typ, že ak ja som spokojná s chodom domácnosti, tak on nerieši a celkovo nie je náročný. Respektíve vie, že keď ja som spokojná s poriadkom, tak jemu to určite bude tak stačiť 🙂
Dohodni sa s nim nech si vyskusa jeden cely den,ale nie ze par hodin..cely den...nech sa postara o malu,nakrmi,prebali,uspi,hra sa s nou,navari a nech aj upratuje a ty prid vecer domov a skontroluj stav domacnosti...kym nezazije taky den na vlastnej kozi nepochopi...drz sa!
No mne sa spravili take cervene pupaky po uplne celom tele. Bolo to ako osypky. Aj doktor mi to potvrdil ze je to z totalneho vycerpania. Mala som ich cca pol roka. Nic nezaberalo, maste lieky atd od koznej, hospitalizaciu som samozrejme odmietla. Tak moj lekar mi doporucil kazdy den si sadnut na slniecko ked maly spal a nacerpavat energiu - doslova! Tak som si poplakala ze takto to dalej nejde a vyriesila som si to vnutorne a aj s manzelom. Aj teraz ked citim ze telo nevladze spomalujem. Drzim palce...napr. moj manzel teraz vari, urobil si so synom ulohy a ja oddychujem pri telke. Bol to tazky boj s nim...ale musela som sa zapriet a zacat sa venovat sebe

Inak dcerka je to najúžasnejšie dieta pod slnkom 🥰 jedno zlate usmiate slniečko ktoré ma obcas potrapi v noci, ale vyrastie z toho. TerZ som jej stihla aj okrem upratania hracie pripraviť nove hracie kútiky. Obmenila som jej hracky, knihy, .... tak sa uz teraz teším ako zas bude hiiiikat 😆