icon

Máte stále upratané, keď muž príde domov z práce??

17. feb 2021

Zaujíma ma ako to máte vy. Muz mi pomáha so všetkým, vie mozno ešte lepšie upratať ako ja. Obaja mame radi poriadok a čistotu. Problem je ten, ze ja som na materskej a mnohé to poznáte. Za deň aj 5x poskladam kocky , rozhádzané knihy, farbičky (mala.ma rok, takže upratať po sebe ešte nevie aj keď už sa ucime) ked ju nakrmim, je uz taka unavená ze utekám.ju dat spat, alebo von do kocika. Prídeme z vonku, rýchlo poskladať oblečenie z von...skratka chcem povedať, ze si nesadne na rit a nonstop nieco za nou upratujem. Vysavam okrusiny po desiate ci olovrant, alebo sa s niu hrám. Ked spi, hodinu sa chystám ja- vlasy, makeup , upratať kúpeľňu (ktorá je po spánku zas rozhádzané...) navarím, samozrejme upratujem, ale nie vzdy to stihnem. Snažím sa aspon zhruba veci dat na poriadok. Muz ma neustále za to drbe. Nie priamo, ale.chodi nasraný a komentuje aku je tu zas bordel. Niekedy ma aj poucuje, buzeruje za to. Úprimne, cítim sa ako by som žila u rodičoch a on je moja mama co mi stále stojí za chrbtom a čakám,,co zas" 🙄

Mam sto chuti ist.preto bývať s malou sama a vydýchnuť si. Ide mi to uz na nervy. On vôbec netusi , aký je to kolotoč počas dna. Mam to ja zle zorganizované, alebo on je nechapavy a nema predstavu ako to s malým dieťaťom chodi?!
Dakujem za odpovede
(On si predstavuje vyutieranu linku, vycisteny drez, čistý vypraseny obrus,... takto si to panko predstavuje. )

danim
18. feb 2021

Daj mu prečítať tuto diskusiu.

jankak055
18. feb 2021

A inak co robis hodinu v kupelke ty? Ja mam medzitym umyty riad poupratovane kava uvarena a nohy vylozene s malym pred tv.

cevricek40
18. feb 2021

Nedá sa všetko stíhať ,aby si stále vkusne upratovala,dieťa bude bokom.

autor
18. feb 2021

@veronice ano kojim, a uspavam ju pri kojeni. Nechcem ju trestať kvoli nášmu konfliktu.

Pre všetky ktoré nemali čas citat poriadne - nie som tu slúžka. On perie, zehli, upratuje, .... nie je to gaučovy typ s pivom v ruke pred tv . Len neme predstavu koľko neporiadku ja počas dna upratať a mysli si ze okrem hrania sa nič nerobím.
@oslo1 teraz si mi pripomenula jedno pani ktorá toto hovorila asi pred rokmi
Ona zo zásady upratuje ked je doma.muz, aby videl, ze sa to neurobí samo. Ďakujem. Ďalšia zo skvelých rad ktoré zavediem. Jasne ze nenechám na stole špinavý tanier, ale tie ,,dokonale dotiahnuté poriadky" začnem robiť ked prllbude doma. ☝👌
@danim ved práve preto to uz musim zastaviť. Ďakujem.
@zuvelyn až hodinu make up nie. To so vsetkym- obliekanie, vrátane upratanie kupelne po rannej hygiene nas všetkých, atd
Prepac, ale neverím ze mas cas sa venovať synovi. 1/2 úväzok v práci, navarene a vypratane....predpokladám ze ASPON 1x idete von... no nehnevaj sa, syn zrejme pekne posedi pred tv a v ohrádke.

tanickalc
18. feb 2021

Ja mám pocit, že čím je žena neschopnejšia, tým viac jej muž pomáha. Muži toho všeličo narozprávajú a nás to potom raní, oni si to ani nepamätajú. Keď bola malá menšia, kmitala som. Potom začala horšie spávať a ja som začala mať viac svojich aktivít z takže domácnosť v horšom stave logicky. Ale čím viac sa mužovi sťažujem aká som unavená a ako mi chýba robiť to alebo to, tým viac sa snaží pomáhať mi. (Nerobím to zákerne, iba som si to všimla.) Vtedy keď som robila čo som mohla aj viac všimol mi zase on hovoril ako mu chýbajú jeho koníčky.

pink_lady
18. feb 2021

hm,moj manzel zehli, vysava, umyva zem...vie naložit pračku, prelozit do dusicky, poskladat, umyvacku naložit, vyložit... proste co komu pride pod ruky spravíme, jeden či druhý... nežijeme v stredoveku

danim
18. feb 2021

Pozri bud bude top top domácnosť ( ale dieta bude menej von, knihu neprecitas čo je rok dlhy, nezacvičis si, stratíš kontakt s okolím )- a tak či tak bude MALO. Potom sa vrátiš do prace - všetko sa ešte zrýchli povinnosti pribudne xy a ty si spätne premietnes materskú- jediný čas kedy ozaj máš na dieta veľa času... a ...Ok, ak ta to napĺňa tvoja vec.
Ja so svojim časom gazdujem inak. A veru by som tomu muzovi asi dala valčekom po hlave, keby mi ešte čosi vyčítal po tom čo pre rodinu všetko robim. Čo hadam máš doma cára ? Už ten nadpis tvoj ma vytáča. Spoločný čas trávite ako? Ty relaxujes ako? Dievča zarábas si na sakra problém - problém so svojim zdravím ... dieta ma ešte len rok... všetko sa ukáže prejaví neskôr, no už bude neskoro.

autor
18. feb 2021

@domak2 asi tak. Tiez si myslim ze len hľadá kde najde chybu

letfenixa
18. feb 2021

Máš dve možnosti, celý deň nerobiť nič okrem stránka sa o dcéru, aby videl, akoby to vyzeralo, keby si priebežne nič nerobila alebo nechať pána tvorstva s dcérou samého a so všetkými tvojimi dennými prácami.

snehulienka0905
18. feb 2021

Moj manzel mal tiez take chvilky ked sme mali 1. dieta a maly byt. Zdalo sa mu ze tam bol vzdy bordel. Ale ja som upratovala kolko som stihla, aj navarene mal vecer ked prisiel z prace. A potom sme sa vymenili, na 2 mesiace ostal on doma na rodicovskej a ja som isla do prace na cely den. To ste vtedy malo vidiet ako nas byt vyzeral kazdy den po tom co som prisla domov 🤣 Manzel si uvedomil o com to je, byt cely den s dietatom a popritom sa snazit riadit domacnost. Odvtedy ma nosi na rukach za vsetko co robim.
Tvoj manzel by si to tiez mal vyskusat. Oni nechapu, kym nezaziju 😊

P.S.: teraz mame uz deti 2, ovela vacsi dom a aj ja toho stiham nejako viac. Tiez som vo vacsej psychickej pohode ked mi manzel nic nevycita. Hracky upracem vecer ked obe deti zaspia. Vysavame raz on, raz ja, domace prace mame podelene skoro na polovicu. Ked vidi ze kos na pradlo je plny, tak da prat, ked treba vybrar umyvacku, tak to urobi ten kto ma prave chvilu casu a podobne....zijeme v pohode a este mame aj dom cisty 🤷‍♀️

tinkerbell
18. feb 2021

Mne raz frflal na bordel a som mu povedala, že ak chcel mať stále vyupratovaný dom, tak si nemal robiť deti. A odvtedy už nepovedal nič. A to u nás pri 3 deťoch je fakt "bordel", nie iba neupratane obrázky a hračky.

janickacrazy
18. feb 2021

Vieš aký je rozdiel medzi dovolenkou a materskou dovolenkou? Asi taký ako medzi prechádzkou parkom a prechádzkou Jurskym parkom. 😇

autor
18. feb 2021

@vroni 🤣👌

Ok... pre tých co budu pisat, prečo teraz sedím na MK tak uspavam dcéru a este čakám kým,,zatvdne"
Ale idem navariť a ak zvysi zas pozehlit a upratať hracky..
Ďakujem a ešte som nestihla všetko poriadne prečítať. Zo všetkého si niečo beriem.
A odpíšem ešte co so. Nestihla

danim
18. feb 2021

A ešte ti poviem, že ani dieťaťu nemusis nonstop stat pri zadku, je ozaj dobre keď sa naučí aj pohrať sama. A to nehovorim kvôli pohodlnosti.

mk22
18. feb 2021

Vieš si seba predstaviť s 2 ci 3 deťmi?
Jedno je stále luxus.
A áno dovolí si vici tebe toľko, koľko dovolíš ty.
Kedysi dávno som aj ja lestila zbierala omrvinky.
Byt slúži mne a nie ja bytu.
Pre koho máš mať každý večer tip top upratané??
Co sa zrúti svet keď v linke budú riady? Tak ich umyje on alebo ráno.. Co ti príde KO trola??
To je choré.
Aby ma niekto buzeroval raz by to skúsil.
Prosím, ukáž mi to, nech sa páči.. Uprac ty zotri dĺazky prach uvar, ukáž mi to, rada sa pri učím.
Ináč ja na materskej som sa nelicila.. A teraz keď vážne nikde nechodíš, neda sa, tak by som skraslovaxie procedúry vynechala.
Skus si to ináč zmenezovat.. Hračky uprac večer nie 5x denne.
Nelietaj cez deň s metlou, to ťa dlho baviť nebude.. A robiť to iba preto, aby bol pánko spokojný.. No to isto 😂

lenka_vi1
18. feb 2021

To je presne to že žena na materskej behá celý den a vecer to vyzerá že nič nerobila. Nedá sa to proste s malým dieťaťom, ten dokonalý poriadok v byte neudrzis nech sa akokoľvek snazis. Ja robím väčšie upratovanie zásadne keď muž vezme malého von na 2 hodinky. Bežne cez deň presne ako píšeš len neustále odkladanie hračiek omrviniek vysávač hučí 53x denne s metlou som to veľmi rýchlo vzdala. Keď sa sám zahrá tak varím ale robím si iné veci. Dieťa treba vziať aj von na čerstvý vzduch, a nepozerám či odchádzam s bordelom v byte, upratam ked sa vrátime z vonku. Štve ma to tiež ale musím sa aj dieťaťu venovať.

danim
18. feb 2021

Aj na MK máš narok. Aj na oddych, relax. Klud. Fakt zachovaj pokoj a zvolni. Sú zeny, ktoré dookola pucuju domácnosť, nemajú koníčky, šport, nechodia von- taký je ich životný štýl a sú s tým Ok. Potom sú zeny, ktoré plnohodnotne pracujú a aj doma robia čo treba no nedá sa tympadom fakt stihnúť všetko top, aj keď muž pomáha, lebo aj on pracuje. Keď sa v byte žije aj sa robí neporiadok.. a osobne ja uprednostnim výlet ako dookola upratovanie. Aj pred deťmi som mala zam tu istú korporátnu firmu a veľký frmol. Počas prvej materskej mi raz mama povedala v tom zmysle že som šla s dcérou von a nemala som čosi upratané- vtedy som jej povedala že na materskej nie som preto aby som dookola upratovala ale preto aby som sa venovala dcere... vtedy to pochopila. 6 r ( dve deti po sebe- chodila som s nimi na tanecnu a do materského centra mi ušli tie roky ani neviem ako ) a uz je 7 r čo som spat v práci. A som rada, že som ten čas trávila takto- proste som si tie roky ozaj uzila aj keď vieme čo znamená nevyspatie a materská “dovolenka” ;) hospodár so svojim časom rozumne. Drž sa.

leskovael
18. feb 2021

Sťažovať sa na bordel pri rocnom dieťati je choré... Pre mna rozhadzane hračky, plný drez, pradlo v koši na pranie alebo na žehlenie, bordel nieje, aj ked jasné, nieje to estetické... Syn ma 7 času by som mala az az a aj tak to nieje tip top nikdy. Resp je a vydrží to max hodinu😅 Bordel podľa mna nemam, ale nemam ani vyluxovane ani vsetko zrovnane. Niesom otrok domácnosti a pre mna je pohodlie pri tom všetkom čo je moka povinnosť dôležité, jednoducho chcem si hodinu cez den v klude posedieť pri káve, aj na úkor plného drezu napríklad a nevzdam sa toho.. Spracem neskôr ked sa mi chce..

sintra
18. feb 2021

Ja som si nasla chlapa s OCD. Chudak, ked som sa k nemu nastahovala, netusil, do coho ide. Ja - vyrastala som s extremne poriadkumilovnou mamou, ktora nebola spokojna dovtedy, kym od vycerpania po celodennom upratovani neodpadla do postele. U mna tym docielila akurat odpor k takejto ,zalube'. Vylestenu domacnost mam tazko v pazi. Ked som s partnerom zacala byvat, v linke mal hrnceky pootacane v rovnakom uhle, nalesteny nabytok, zehlil este aj postelne pradlo a boxerky... po 3 rokoch so mnou (z toho 2 roky mame malu dceru) je z OCD skoro uplne vylieceny 😀 Parkrat ostal sam s malou na par hodin a nikdy si nedovoli ma kritizovat za neporiadok. Obcas po mne este preklada umyvacku, ale zas musim uznat, ze ju vie fakt nalozit lepsie, ako ja 😀 Lenze to je to, ze on sice ma OCD, ale sucasne nie je kreten, co sa na mne potrebuje odbavovat. Plus vidi, ze ja sa z tych jeho manierov od zaciatku rehocem a vlastne uz sa rehoce aj on. Ked vyumyva podlahy v byte tak, ako to len on vie, ja ho s usmevom pochvalim, ze wow, tak by som to ja nedokazala a ideme dalej 😀

zuvelyn
18. feb 2021

Anonym veriť mi to nemusíš, hlavne že viem ako moja domácnosť funguje 🙂 tv ani žiadne rozprávky nepozerá, ohradku samozrejme máme máme, v rodinnom dome s dvoma psami je to nutnosť ale tiež tam neibejnodlozeny hodinu ;)
Proste si to viem zariadiť 🙂

stevvvka
18. feb 2021

Okrem toho co tu baby popísali.. Súhlasím s nimi, to po prvé. Ešte ale nebolo spomenuté, že mu vysvetľujes, preco nie je upratané a pod. Keby ho naozaj zaujímalo, prečo je predsieň neumyta, opýtal by sa a so záujmom by počúval. A porozumel. On sa ale nepýta, aby dostal odpoveď. On sa pýta recnicku otázku PREČO NIE JE Upratané aby ta tým zdrbal. Chce ta zdrbat, nie počuť odpoveď. Tak keď pochopíš, že to nie je otázka, pochopíš, že žiadna odpoveď mu nebude dostatočne dobrá. Nevysvetluj.

No a k výmene roli. Aj u nás to bolo takto. Potom som šla do prace, on ostal na materskej. Samozrejme je ine byt s ročným dieťaťom a s 2,5rocnym,ktoré chodí, samé sa naje a vydrží sa aj pohrať. Ale tak som sa tešila, že pochopí, aké to je s malým deckom, hoci som bola sklamaná, že najhoršiu časť s plienkami som odviedla ja😄a vieš, čo som pochopila?
Že aj ti muži to majú ťažké. Mala som vysnívanú prácu a aj napriek tomu, že som sa do práce tešila, bolo mi ľúto, že nie som s nimi. Ze prichádzam o čas s dieťaťom. Chlapi nie sú také citlivky.. Ale tiež im nie je ľahké dennodenne vstávať a je na nich vyvíjaný tlak postarať sa o rodinu finančné.. Oni tiež vidia len to svoje, že vstávajú o piatej zatiaľ čo ženy, hoc aj vstávajú v noci, môžu si aspoň na pár minút zdriemnut s dieťaťom. Áno, je náročné kojiť, ale mozes mat pri tom nohy vyložene..
A najviac ma mrzelo na materskej, že keď prišiel, chcela som sa mu vyrozprávať, ako sme sa mali ale videla som, že ho to nebaví.. A keď som prichádzala z prace, síce som sa tešila domov strašne, ale tiež by som ocenila prísť, privítať sa, dat si kávu a 10 minút "vypnúť". Ale zároveň som už chápala, ale to je doma, tak som ako prvé brala dieťa, nech si ide on dat tu 10minutivku kľudu. Lebo aj keď sa dieťa hra, treba dávať pozor a byť v strehu celý čas. Len som čakala, že keď prídem, privítajú ma, vystiskaju. A oni stále mali nejakú svoju prácu a bola som rada, že upevňujú svoj vzťah, ale cítila som sa na vedľajšej koľají. Aj ty píšeš, že mala sa odtahuje.. Začína byť medzi vami múr. Skus jeden deň keď príde hneď vo dverách s malou ho objať, vystiskat, že ste sa tešili naňho, že ho konečne vidíte. Povedz mu, že si vážiš, že je aj kvôli vám celý deň v práci. Samozrejme ze máš to ťažké, aj ťažšie než on. Ale skus oceniť jeho podiel. Nesutazte v tom, kto urobí viac. Kto to ma ťažšie. Zmeň trocha taktiku a na jeho výčitky nereaguj. Usmej sa a v duchu si hovor, že nevie, o čom hovori a ze sa nenechás vytocit.

Nepreháňaj to s poriadkom. Ale dám ti len takú malú radu.. Ak aj necháš hračky rozhádzané.. Vstupnú chudobu a prvú miestnosť máj čistú. Nie kvôli nemu, kvôli komukolvek. prvý dojem je dôležitý. Predstav si rozdiel, keď prídeš domov.. mas vyutierany celý dom a rozhádzané topánky v chodbe aj kabáty. Alebo nemať až taky poriadok ale na prvý pohľad je všetko na mieste.

Nechap ma prosím zle, to, čo robí tvoj muž, to je debilne správanie. A súhlasím s babami.. Len sa snažím prinest iný pohľad..

ada12345
Autor odpoveď zmazal
mischelin999
18. feb 2021

Mozno ten chlap proste len chodi nervozny z prace a bohuzial si to takto ventiluje na tebe. Alebo ma este napadlo, ci nemate iny problem, ako neupratany byt, vies nieco osobnejsie, ze by potom nasilu hladal chyby aj tam, kde nie su

zuzikak
18. feb 2021

tak ako pisu dievcata 🙂 pri dietati neexistuje v byte poriadok reprezentativneho byvania. Hracky nie su bordel. Uprac co sa da a skuste sa cez vikend vymenit. Nech uprace, navari pre malu, uklada po nej hracky a ty sa tvar, ze tam nie si. Zbytocne medzi vami vznika napatie a bez komunikacie to nejde. Normalne mu treba v klude vysvetlit, ze jednoducho ty nie si doma sama ale mas plne ruky s malou a cez vikend sa vymenite. Jedine co budes robit je, ze ju nakojis. Nech ti ukaze ako ma vyzerat byt, kde nie je bordel, pretoze ty uz nevies, kde robis chybu. Nech uvari pre malu, hra sa s nou, ide s nou von a ty mu nepomozes ani prd aby si to vyskusal fakt ze realne. Hracky naco ukladas ? Aj tak sa s nimi bude hrat. Jedine by som ich ulozila na noc aby ste sa neprizabili o ne ale pocas dna ? naozaj - komunikacia. Vysvetli mu, ze ked pride a hundre, rozhodne ti to k dobremu pocitu nepomaha a ozaj sa snazis..

somktosom84
18. feb 2021

Vykašľať sa na take reči,ja na to už ani nereagujem.
Nesmieš si to pripúšťať,robíš čo môžeš,no snáď nebudes otrokom svojho domu.

leskovael
Autor odpoveď zmazal
tehula2016
18. feb 2021

Moj manzel si tiez potrpi na poriadok,on to ma z domu,u jeho mamy nenajdete zrnko prachu..ale ona nema nic na praci,je doma,kamaratky nema,nikam nechodi..tak bodaj by nemala poriadok..moja mama je bordelar,ma sice rada poriadok,ale je nedosledna,nevydrzi dlho upratovat,je rozlietana na vsetky strany - praca,vnucata,kamosky,pomoc rodine atd..uz tolkokrat som mala vymeny nazorov s manzelom..totizto mame 3 deti a hoci ja som taky zlaty stred co sa poriadku tyka,prenho to je stale bordel a vycita mi,ze som ako moja mama..tak mu stale splechnem do oci,ze lepsie ako tvoja - sice ma tiptop domacnost a co z toho,ked k nej nikto nechodi a je uplne sama,izolovana..teraz po rokoch uz si tolko nedovoluje,lebo vidi aky bordel dokazu deti urobit doslova za 5 minut..je aj castejsie doma a vidi na vlastne oci,co je to byt s detmi nonstop a este aj udrziavat domacnost..ked aj zacne niekedy,pripojim sa k nemu,ze aj ja som uz na prasky z toho bordelu a z deti..vtedy sa ukludni..

dzejsik
18. feb 2021

môj muž usúdil po pár chvíľach s malým, že sa to oplatí až večer, keď ide spať, takže večer s malým pozbierame hračky a je ... takú bežnú čistotu samozrejme máme, ale hračky nás fakt netankujú, iba ho učíme, že vždy nech si berie len jednu, nie všetky naraz

tncka
18. feb 2021

Otazka je ci mam upratane. Mam. Ale...mam skoro 8r.dieta co mi nerozhadzuje nonstop,nebeham mu za zadkom cely den a nepotrebujem mu vyrabat program. Ja sama som nervozna ked nemam cisto a rozhadzane oblecenie niekde alrebo co. Takze ja rano vstanem,ranajky,kava,postavim obed nech sa vari co najskor a potom zjazdim kupelnu ked uz som tam po ranajsej hygiene,povysavam byt,poumyvam,ocistim zvieratam klietku,akvarko...popri tom robim HO. Ked su neni prazdniny tak mam nabitejsi program,lebo sa treba popri inom aj ucit,ale no da sa to zmaknut,nestazujem sa. Aspon nesedim na zadku cely den. Poobede ideme vzdy von na vzduch,bud sankovacka,korcule alebo len tak prechadzka. Vecer som rada ze sedim😅

autor
18. feb 2021

@elizabet173 ja si veľmi vážim názory starších skúsených ludi. Takže beriem si k srdcu co mi píšeš. Ale naozaj nechať neporiadok, to ho len utvrdim v tom co si mysli.... jansom naozaj skúšala všetko. Aj sa tváriť ze mam jeho reci v....
Ja mam tiež rada poriadok, t8ez som nervozna z toho ked na stole su omrvinky, a linka je zacapana. Jedna pani tu pisala ze čistý drez a linka je vizitka čistej domácnosti. Jasne ze ten drez cistim, ale nie po každom!!! Ked varim, priebezne za sebou upratujem, ale ked mi stojí za zadkom mala tak sa to nedá a som rada ze jenaspon navarene.
Vtedy poriadok fakt neriešim, aji sa to nedá. Veľmi rada je na rukach alebo na uciacej vezi a pozoruje ma xo robim.

Ano, 1 dieťa je luxus. Ja si to.neuveritelne užívam. Kazdu chvíľu s nou. Aj sa sama pohra ale naozaj nedovolím si ročne dieťa nechať bez dozoru. Ano sadnem si k nej s kávou, ale sledujem.
Za tu hodinu co spi som po nej upratala hracky, umrela prach na prízemí, vylozila mycku, umyla aj drez 😅, a polievka sa uz vari. Na druhe jedlo budu lasagne z kaufland. Mala ma zo včera kuracie so zeleninou. Idem upratať aj tu predsieň. Ja nemám problém nieco urobit. Beriem to ako samozrejmosť. Ja si dnes ozaj vsetko zapisujem a som zvedavá co si nájde vecer - ak bude mat odvahu po mojom vcerajsom vystupe.

@elizabet173 prvú zenu nebuzeroval. Nežili spolu. 3 mes po pôrode jej vadili susedia a hlučnosť od cesty takže 4 roky fungovali tak ze byvali v 2 bytoch a on chodil k dcére len vecer po práci. Toto bolo naozaj výmysel jeho ženy. Ona sla bývať k svojim 2 KAMARATOM, z toho bol jeden jej bývalý frajer (naozaj šialená chora prepnuta zenska)
Takže reálne žije prvy krát v domácnosti so svojim dieťaťom. Ale určite aj on nie je úplne svätý, ale skôr bol pod papucou ako naopak.
Ked som s nim nežila, obedy si robil sam. Rýchle a bez polievok. Cestoviny, šaláty, rizoto,...tak neviem ako to bude. Teraz už musím variť aj kvôli malej. Samozrejme nekorenim, to si uz musi dochutitkazdy sam