Máte stále upratané, keď muž príde domov z práce??
Zaujíma ma ako to máte vy. Muz mi pomáha so všetkým, vie mozno ešte lepšie upratať ako ja. Obaja mame radi poriadok a čistotu. Problem je ten, ze ja som na materskej a mnohé to poznáte. Za deň aj 5x poskladam kocky , rozhádzané knihy, farbičky (mala.ma rok, takže upratať po sebe ešte nevie aj keď už sa ucime) ked ju nakrmim, je uz taka unavená ze utekám.ju dat spat, alebo von do kocika. Prídeme z vonku, rýchlo poskladať oblečenie z von...skratka chcem povedať, ze si nesadne na rit a nonstop nieco za nou upratujem. Vysavam okrusiny po desiate ci olovrant, alebo sa s niu hrám. Ked spi, hodinu sa chystám ja- vlasy, makeup , upratať kúpeľňu (ktorá je po spánku zas rozhádzané...) navarím, samozrejme upratujem, ale nie vzdy to stihnem. Snažím sa aspon zhruba veci dat na poriadok. Muz ma neustále za to drbe. Nie priamo, ale.chodi nasraný a komentuje aku je tu zas bordel. Niekedy ma aj poucuje, buzeruje za to. Úprimne, cítim sa ako by som žila u rodičoch a on je moja mama co mi stále stojí za chrbtom a čakám,,co zas" 🙄
Mam sto chuti ist.preto bývať s malou sama a vydýchnuť si. Ide mi to uz na nervy. On vôbec netusi , aký je to kolotoč počas dna. Mam to ja zle zorganizované, alebo on je nechapavy a nema predstavu ako to s malým dieťaťom chodi?!
Dakujem za odpovede
(On si predstavuje vyutieranu linku, vycisteny drez, čistý vypraseny obrus,... takto si to panko predstavuje. )
Keď nejde o život tak nejde o nič.😊keď si ty spokojná s tým čo robíš nerob si vrásky..v živote sú omnoho dôležitejšie veci ,ktoré sú omnoho hodnotnejsie.Mozno by sa pán manžel mohol tešiť viac maličkostiam v dennodennom živote😉
Reagujem na tvoje slová:
"Ked ja si nemyslím, ze si ten rozdiel uvedomi. Ešte keď som.bola tehotna, každý jeden deň som lietala s handrou , a vysávačom. Aj vtedy mu nebolo dobre. Rano povedal prádlo a poobede ma zjazdil, prečo nie je poskladané a odložené. Vravela som mu ze s prstom moze prejst aj po lustre a nenájde zrnko prachu a vždy je nespokojný..."
Toto nie je normálne a teda trvá to už dlhšie, dievča konaj, lebo ak to nestopneš teraz, tak zle dopadneš. Je to na veľmi vážnu debatu s manželom. Ak nebude ochotný zmeniť svoje maniere, tak odíď na týždeň k mame aj s malou a uvidíš potom.
Ja som čakala druhé dieťa a po 2 potratoch mala prísny kludovy režim.
Doma som bola s 5rocnym synom.
Ja som vbc neupratovala ale ze vbc, riady počkali muža, vlastne všetko.
A žili sme, fungovali, spokojní.. Akože tehotná si denne behala iba preto aby nemal dôvod ta zdr#bat??
Už dávno tam si ukázala ze áno si schopná a ochotná robiť všetko tak aby bol spokojný.
Ty mu to dovoľujes denne už len tým, že to robíš.
Co by robil keby ty lezis mesiac dva v nemocke na rizikovom s druhým?
A on doma 24h s dieťaťom.
By asi zosalel😂
Ja som zila s poloMonkom😁 ked upratal mala som sa vznasat, riady neumyval, ked raz za mesiac poumyval drez bol vylesteny ako zanovny, zena pre neho bola len sluzka a vsetko som mala robit len ja, on si piumyval akurat auticko, ja som sa nikdy nedala, teraz byvam sama a je to nádherné 👌👌👌👌😆😆😆uzasne, ten pokoj to, ked nic nemusím, ked si upracem ako a kedy ja chcem, ziadny stres, buzeracia, ked clovek zije len pre cistotu a upratovanie, tak nezije a rychlo to zmenit alebo odist
Mam len dve deti, nikdy som nebola upratovaci typ, ale co treba je spravene....ja aj s muzom sme sa naucili, ze pri detoch nejde mat vylestenu domacnost. Vecer popracem hruby neporiadok, cez den aj ine...stve ma to, ze zametiem a zas je rosypane, vyliate...ale na cas to predychame...vysavam raz za tyzden lebo, uprimne ame si s mm povedali ze to nema zmysel, ked este ten vecer to vyzera ze tam vysavac nebol. Prezijeme, sustredime energiu inde..
To je nejaký chorobný puntickar.
@miradaa
Jaaj tak to nie, ja mam skor suché miesta
Super ze sa ti podarilo zmeniť život, postoj, prístup.... som rada ze sa ti dari
@mmoni89 presne, my sice zatial mame len byt, dom sa ide prerabat taky starsi, zahrada nie je velka...ale presne rovnako je to u nas a bala som sa, ci sa mam k tomuto priznat. Muz napriklad bol na dome, cestou na nakup a vylozili sme len nutne veci do chladnicky, ostatne ostalo hodene v kuchyni a aj taniere mam od vecere v dreze, rano vylozim umyvacku a dam dalsie. Deti 7r, 5r a 2 mesiace. Kojim kazdu hodinu alebo aj 4 hodiny v kuse kojim, uspavam, prebalujem , nastastie uz neodsavam, lebo by ma kleplo. Muz ma home office a vidi, co a ako 🙂...na stole v obyvacke mame momentalne: tlakomer, svetielka vianocne, co donedavna boli na parapetnej doske, globus, pero s poznamkovym blokom, muz tam ma letovacku a este tanier od vecere, co muz jedol tresku. Co robime? Konecne som uspala maleho, muz sedi a hra sa na x boxe, ja si citam a popisujem ten bordel. Svet sa nezruti, ale ja nepotrebujem dostat infarkt. Kedysi som bola ako Monk, vsetko vypucovane, tip top. Deti ma naucili, ze dolezite su ine veci. Raz sa nas...ieme s muzom obaja a poriadime to spolu, aj s detmi. Tymi starsimi. V sobotu vysava on aj s detmi, ja varim a staram sa o najmensieho. To je klasika. Zivot sa ma zit a nie sa stresovat pre hluposti. Dost je stresu aj bez tohto. Takze autorkin muz by odo mna usiel naisto tiez 🙃🤣
na vikend by som mu nechala dieta aspon by dosiel nato co to obnasa
@tinkerbell
@mk22
Veru dievcata vsetky mate pravdu
Vážna debata a naozaj toto.dalej nebudem trpieť
Ano , inak.je vsetko fajn. Ale dnes som si trochu viac všimla veci a za hodinu a pol co sme.boli vecer spolu mu vadilo ako som odkrojila chleb na večeru (ze keby som si zobrala vacsi nozik, odkrojila by som en chlieb rovnejsie) spadlo mi sklíčko v komore (nic sa nerozbilo) lebo som odkladali krabice.... tak ,,to co robis"??? A toto sa uz nezmestilo do pracky ze toto si nedala prať? (No asi ze NIE NEZMESTILO)
Kokos on nie vzdy je taky, asi ma fakt takže obdobie v práci. Aj ta korona, kriza, boji sa ze firma neprežije.... nedarí sa mu momentálne.... ale asi to prehana nie?
Ja zareagujem podrazdene a drzo... ale co z toho ? Navrhnem mu psychológa. A pomaly asi uz aj sebe. A dám mu prečítať diskusiu.
@nevenka teda ty máš doma riadne fofry. Jasne ze sa svet nezruti!!!! Úprimne, závidím ti tu domácu pohodu, klud a žiadne stresy napriek tomu ze 2mesacne a kojenie kazdu hodinu( to ešte čerstvo pamatam) ako ty kokso!!!! Drz sa!!!
@silviatko víkend urcite nie.
Na dej tomskusim... aspoň na 8 hod
On bude k malej zlý ked bude nervózny. On je strašný nervak a toho sa bojím. Ale hádam ju to posilni a zvládne to....
On sa na mne ,,odbavuje"
V práci mu tiez vsetci skáču po hlave lebo je k nim ako med....
Mam.na neho takú zlost, ze absolútne na neho nemám chuť ani pozrieť a ako chlap sa.mi začína protivit. Toto je na veľmi, naozaj veľmi zlej ceste.
Si veľmi racionálna žena, presne si uvedomuješ, v čom je problém, veľmi ti držím palce, aby po vašej vážnej debate manžel otvoril oči a uvedomil si, že toto nie je v poriadku, a možno aj vyhľadal pomoc psychológa. Kvôli sebe aj kvôli tebe a dcére.... Držte sa! ❤️
Dopriala by som Ti to, naozaj, hlavne no stress pre kazdu mamku z takychto prevadzkovych neporiadkov. Hlavne preto, ze som vyrastala s prehnane kritickym otcom, vadila mu kazda kvapka z caju na stole, omrvinka...a sam nebol a nie je az taky poriadkumilovny. Vekom sa to naozaj zhorsuje. Pokial si muz sam neuvedomi, ze by mohol zlavit, uvolnit sa, uzivat si manzelku a dieta, tak je to tazke. Mozno sa skusit o tom porozpravat, urobit si taku prijemnu atmosku a skusit mu povedat o svojich pocitoch, ako sa citis. Nie mu vycitat jeho vycitky, vies, ako to myslim. Ze sa napriklad tesis na to, ze konecne pride domov a mozete si dat pusu, spravit kavu, ze mas konecne doma oporu, pochvalit ho, mozno ze je sam zo seba nestastny, nervozny, mozno potrebuje citit tiez, ze je doceneny Tebou. Toto muzi velmi potrebuju. Mne sa to vyplatilo, aj za banality ho chvalit a on automaticky zacal chvalit mna. Naozaj, po tom, v akom strese som musela vyrastat, tak si toto, co mam, vazim ako dar prevysujuci vsetko na svete 🙂, keby si to tak mohla zazivat aj Ty 👏
@tinkerbell DAKUJEM!!!
@nevenka na toto som trosku pozabudla v poslednej dni. Dalsia vec do zoznamu, co treba zmenit
@elizabet173 😅 si perfektna, no tak musím s tou svojou povahou nieco robit.... neboj aj ja viem spenit. Len pred dcérou sa nehadam a kým zaspi, aj ma to prejde. Niekedy by bolo lepšie riešiť veci s horúcou hlavou, .... urcite diskusiu vytlacim.
Tuto diskusiu si.musim vytlačiť aj kvôli sebe. Dali ste mi mnoho skvelých rad, povzbudeni a budem z nich urcite čerpať. Len si to musím citat.
Naozaj ste uzasne!!! Už ked som si myslela, ze tento MK je plný zlých a nenavistnych ludi, presvedčila som sa o opaku. Ze su tu ešte naozaj skvele baby, ktoré dokážu podržať, povzbudiť, poradit, nakopnúť,....
Nech sa to tu aj naďalej uberá takým pekným smerom.
Veľmi vám z celého srdca každej jednej dakujem (prepáčte ked som nereagovala na kazdu, ale bolo toho naozaj dosť, čítala som vsetko)
Prajem vám všetko dobre !!!! A napíšem ak sa niečo zmeni, ked sa niekam posunieme 🥰
Elizabeth 173 ti to presne napísala: ty nie si zamestnaná u Tvojho muža a toto si opakuje!
Ty si taká dobrá duša, to vidno z tej komunikácie. A on si buduje ego. Škoda fakt, že nevidí čo doma ma. Koľko máte rokov?
Píšeš, že v práci mu skáču po hlave je ako med. Nenadarmo aj teraz “sedí” to pravidlo, že keď je partner doma pod papučou, že teror, tak v práci on terorizuje. Tu on je ale opak. Chapes?
Posli ho k nam a rovno za nim aj sanitku, lebo by ho kleplo ako to tu vyzera 😁 ja takisto denno denne upratujem, 100 krat zametam, utieram nieco a pod a vzdy tu je akoby bomba vybuchla. Aj teraz v obyvacke na stole taniere a pohare a nemienim ich odkladat, az rano. Ked deti konecne zaspia, tak jedine co urobim je, ze vylozim nohy a vypnem usi. U mna by s tym nepochodil a pozeram, ze mas dieta uz take, co by bez kojenia aj vydrzalo. Rano nakojit, pripadne odsat mlieko a odist a prist vecer. Nech vyupratuje, navari a postara sa. Aj ked... Ja ked muzovi vravim kolko sa nase deti okricia, hadaju atd tak mi neveri a ako naschval, vzdy ked je s nimi, tak pojdu do izby sa pekne ticho hrat 😬 a somnou ako dive zvery
Bordel v bytě = šťastné dítě. Toto mi stále opakuje môj manžel 😀. Nikdy neriešil či je upratané alebo nie. Mame v byte 2 psoch, zajaca, dve deti a dvoch slimákov. Hračky a omrvinky sú nonstop všade. Keby nemám roombu neviem 😀
Ja mám dve male deti a upratujem vtedy, keď spia, alebo muž strazi. On si uvedomuje, že na decka treba dávať pozor, lebo už nám maly 2x padol(raz bol s ním on, vravel, že len sa na posteli rozbehol a preskočil zabranu). Dcéra nespadla nikdy, ale tento tu pácha samovraždy 100x za deň, čiže sa pri ňom nedá upratovat skoro vôbec.
odíď na dva celé dni a jeho nechaj všetko robiť od rána do večera s malou aj noc /keď vstáva/ a ďalší deň znova a potom sa ukáž a uvidíš, aký poriadok bude,,,ja by som mu to urobila. môj ma nebuzeroval, keď nebolo všetko tip-top a povedal klobúk dole pred všetkými, čo ostali na materskej, keď s 15mesačným do 6.rokov zostal doma a ja som robila,,,
@elizabet173 ked som si s nim zacala netušila som ze je dobre zabezpečený. Zamilovala som sa do toho aký bol gentleman- v dnešnej dobe rarita. Dodnes sa o mňa stara ako o princeznú, na rukach ma nosí... len je proste ,,buzerant". Takže prachy boli len akýsi bonus k tomu všetkému. Ja som bola taka zamilovaná, ze dom a záhradu som si začala všímať a užívať až keď som tu byvala. Takéto materiálne veci nikdy neboli u mňa dôležité. Prvý manžel bol šofér so starou ibizou...a ani by mi nenapadlo to riesit. Takže prachy nebolo to co ma na jom zaujalo. A vtedy som bola unesená z toho ako ma doma čisto a aký bol poriadkumilovny.

inak som to myslela, ...
cize okrem tohoto je vsetko ok....no ale to by si uz mala vsetko dokonale, a co by si v zivote riesila?....🙂to by bolo moc jednoduche....
ale uvedom si, je to tvoja reakcia na jeho poziadavky, ty dovolis jemu aj sebe aby ste sa takto chovali, a preco robis to , co po tebe chce? rozumiem ti, ale toto je tazka cast na zmenu, ale ver mi su zeny, co by nanho nabliakali a ignorovali tuto cast, a ty chodis a lestis a utieras ryzu...a pod....a on vidi , ze misia ma uspech....
myslim, ze zmenit taketo chovanie nezmenis, mozes vsak zmenit svoj pristup....a ako lahko sa to pise, a ako tazko robi....tak aby to malo efekt....🙂