icon

Máte to tak aj vy?

26. máj 2023

Ženy , ja som nahnevaná . Berte to len ako výlev pripadne mi prosím napíšte ako veľmi vás ovplyvňuje názor druhých . Mám takmer polročnú dcérku . Som na materskej takze si ju točím fótim a OBČAS rozposlem rodine a blízkym známym foto či video krátke . Dnes som si ju natočila ako cuca makkucky piskotom len ho oblizovala ešte zúbky nemá . Reakcia mamy - namacaj jej to do mlieka , reakcia známeho - ne že sa ti akože zadrhne , reakcia otca - ale ešte nesmie sedieť pokial si sama nesadla ( mala som ju v takom polosede) reakcia kamošky - nedávaj jej piskoty dávaj jej kôrku . Ja som si zvykla že moja svokra a mama majú nezastane poznámky vedia všetko najlepšie ale dnes má to dorazilo . A ano fotky už nebudem posielať nikomu . Ako to máte vy ako nakladáte s nevyžiadaný radami ? Ja naozaj nepatrím k úzkostlivým mamám tým takým prehnaným , dám ju aj svokrovcom aj svojim rodičom , nemám problém . Ale možno len občas my mamky potrebujeme buď nepočuť nič haha alebo stačí povedať pekne video je zlata . To ja len z dlhej chvíle ospravedlňujem sa za spam .

Strana
z2
nikdenikto
26. máj 2023

Nemám…všetci z rodiny vedia že som drzaňa a na každú blbu poznámku patrične odpoviem + ďalšie video by už samozrejme neobrdzali.

Ja som tiež názoru že ak sa niekto nepyta, radu nepotrebuje a ak sa mi niečo nepáči radšej nekomentujem, ak sa mi niečo páči tak samozrejme pochválim

ruxandra
26. máj 2023

Neber si to tak k srdcu, precitaj, vypocuj a neries. Ono ked im uz posles fotku, tak k tomu chcu nieco povedat a mozno im je uz trapne na kazdu fotku po sebe pisat “jeej, zlata”.
Skus si mozno predstavit, ze by tebe kamoska takto posielala fotky, ci by ti obcas medzi pochvalami ake ma zlate dieta, neusla nejaka nevinna neyziadana rada 🙂

autor
26. máj 2023

@ruxandra ale kde že tu nejde o to veď keby občas alw vždy vždy vždy . Ja nikdy neposielam nič sama od seba až keď si vypýtajú . Ja to chápem . Ale dnes rovno všetci štyria tak má to dostalo a každý inú vec riešil 😀

kornelies
26. máj 2023

Preco maju skoro vsetky matky pocit, ze kamaratov zaujimaju pokroky druhych deti. Ved si to nechaj pre seba a manzela, ak bude mat niekdo zaujem, tak si fotky vypyta. Prepac, ak som sa ta dotkla.

autor
26. máj 2023

Najlepšie keď mi mama zakazdym povie už jej daj náušnice veď vyzera jak chalan . A dokáže na ňu aj “zahlidat” ona je veľmi kontaktná keď sa smejete vy smeje sa aj ona ale keď na ňu niekto zazera dokáže sa aj rozplakať . A toto mám zakazdym s vlastnou mamou 😅

autor
26. máj 2023

@kornelies píšem to ďalej , že posielam az keď to niekto vypýta . A nie je to žiaden pokrok . A ani jedna poznámka osamote sa má nedotkla len že všetci štyria naraz . 😀 proste to niekedy doľahne . Od mamy od svokry to počúvam nonstop .

anjelicek26
26. máj 2023

Ale no tak, proste ti napisali prve, co ich napadlo... otca napadlo "riziko" ako ochrancu a rovnako kamarat, proste oni to vidia takto, mama ti poradila to, co robila s tebou ako dietatom...

Predychaj, usmej sa, neries... pripadne vhodne odpisuj...

ona sa ti zadrhne - neboj este zije
namacaj do mlieka - keby to namocim do mlieka, tak to ma rozpucene a rozotrete cez celu tvar
nema este sediet - ved je v polo sede v lehatku a je tam par minut, neni co riesit...

autor
26. máj 2023

@anjelicek26 ďakujem to je super , ešte žije , to použijem 😀😀😀😀😀😘

svokrinjazykmonika
26. máj 2023

Ja by som ti odpísala - nedávaj jej to, veď je tam cukor 🙌 Zdar a nasrať!

januska12323
26. máj 2023

Bude to znieť blbo ale ostatných ľudí tvoje dieťa nezaujíma. A keď už niečo pošleš tak majú potrebu odpovedať aby to vyznelo, že je záujem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
unicornlady
26. máj 2023

"Ďakujem za tvoju radu, ale nám to vyhovuje takto."
"Zaujímavý názor, ale vidím to inak."
"Viem, že to myslíš v dobrom, ale.. "
"Som rada, že ťa zaujíma zdravie môjho dieťaťa..."

ivangeline
26. máj 2023

Nemam. Skoro nikomu deti neposielam. ;D Velmi malo. Nevyziadane len babkam,manzelovi a opatrovatelke. 🙂

h2
Autor odpoveď zmazal
pinkgirl
26. máj 2023

Veď si to tak neber. Jasné pre teba je dieťa teraz celý tvoj svet a si precitlivená na všetko čo sa jej týka. Odfiltruj si tie komentáre v hlave. Je to tvoje dieťa, tvoja výchova. Tak nech si napíšu čo si myslia, nemusíš sa tým riadiť a ani na to reagovať.

zenulkaaa
26. máj 2023

Ale ved nech si kazdy hovori co chce, predsa urob ako ty chces a ako ty citis. Kazdy mame na zivot, vychovu ine nazory, tak teraz snad nebudes pocuvat druhych. Pocuvaj seba a vychovavaj podla seba. Vobec by som si tieto poznamky nebrala k srdcu

nelca84
26. máj 2023

@svokrinjazykmonika presne som to mala na jazyku 🤣 tiez by som takej kamoske napisala, preco ani nie polrocnemu decku dava sladke piskoty 🙈

zzuunnaa
26. máj 2023

nič si z toho nerob, ja to mám rovnako… teraz som j našich a kúpala som malú vo veľké vani (má 8 mesiacov) a kým ležala na lehátku a kopala nohami tak som ju vo vani prikryla plienkou aby jej nebola zima 😀😀 A moja mama sa má pyta že čo to robím a ja že svokra stále hučí že mi nachladne vo vani 😀😀 aj keď sa snažím brániť, tie poznámky vlezú pod kozu.. tiež stále počúvam čo mám robiť a nerobím (prečo ju nedávam sedieť, prečo nenosi topánky, prečo nejedava už solene veci, prečo jej nedam z nášho jedla atd atd)… To je osud všetkých mám 😀

zorana999
26. máj 2023

@svokrinjazykmonika presne. A to je jediný problém z tohto celého, ktorý by mal mamičku trápiť.

majlo1234
26. máj 2023

Haha, hadam sa trochu vzdelavas a poradis aj s doktorkou, tak hadam vies, co robis so svojim dietatom. A ked aj nie, urcite ten piskot prezije, aj to skore sedenie. Takze jednym uchom dnu a druhym von

autor
26. máj 2023

@nelca84 tak ste si ulahodili zasmiali ste sa 🙂 majte krásny vecer

autor
26. máj 2023

@svokrinjazykmonika pekný slovník vyjadrovania sa maminky . Ja by som tak nepovedala nikomu . Pekný vecer prajem

autor
26. máj 2023

@nikdenikto
@ruxandra
@anjelicek26
@elizabet173
@unicornlady
@ivangeline
@pinkgirl
@zenulkaaa
@zzuunnaa
@majlo1234
Ďakujem vám za mile a prívetive názory . Niekedy možno potrebuje človek počuť povzbudenie , bez lyncu a osočovania . Ste super baby ešte raz ďakujem a pekný vecer ❤️

basska_b
26. máj 2023

Juj, ja som si presla podobnym a pobavila si ma, naozaj tie reakcie boli "spadne, zadrhne sa, to nemoze, preco ma kratke rukavy" a pod. Raz som poslala svokre foto, kde bola mala na oku od cokolady a reakcia? "Co sa jej stalo s očkom, to je dezinfekcia?!" Odvtedy uz presne viem, ktorym jedincom (najma bezdetnym a starsim rocnikom) posielam len 100% "neškodne" fotky, ktore si pred odoslanim pozriem zo vsetkych perspektiv, co sa tam da opindat. Kamoskam s detmi posielam rozne haluze a na tom sa zasmejeme...

majlo1234
26. máj 2023

@basska_b to sa neda😂ja aj ked si myslim, ze svokre posielam absolutne neskodnu fotku, nieco si najde. “Preco nema ponozky? Ma uplnw modre nohy! “ ona tie fotky istotne s lupou skuma

basska_b
26. máj 2023

@anjelicek26 Podla mna im nema zmysel nic vysvetlovat, vtedy vlastne prechadzas do defenzivy. Muz mi hovoril, ze zakladne pravidlo asertivity je, ze netreba nikomu vysvetlovat dovody svojho konania a nimi sa vlastne hajit a ospravedlnovat. Su situacie samozrejme, kedy clovek objasnuje, preco sa tak rozhodol - ale hento ze spadne, udusi sa, zabije sa, napichne sa, poreže sa... ja to uz ignorujem, hovorim, ze dieta si ja dobre poznam 😃

basska_b
26. máj 2023

@majlo1234 Svokra tam vidi aj to, co tam neni 🤣 to je klasika. Verim tomu 😄🤦‍♀️

zzuunnaa
26. máj 2023

@basska_b hahaha ako keby som seba videla 😀 tiež som posielala fotky a raz mala veľkú hlavu, potom malú hlavu, potom vykrutenu hlavu, klasika moc chudá, kruhy pod očami a novinka je zabiehajuce ocko.. 🙈 zo začiatku ako spravna prvorodička pomotana tehotenskými hormónmi som namiesto toho kúska spánku googlila všetky diagnózy, ktoré sa na fotke našli 😀🙈 Teraz už iba odpisem: nie je to ok, blbá foto. Alebo radšej ani neposlem a mám pokoj 😀😀😀

dizajnerka
28. máj 2023

V takých prípadoch treba milé dieta rozsekat na štvrtinky, každému poslať jednu časť a nech si s ňou robí čo uzná za vhodné, aby sa uvedomili. Alebo ich všetkých zablokovať/ignorovat/nedávať im impulz čoho by sa mohli chytiť a mudrovat. Prípadne nech tie svoje múdrosti spisu do knihy, to bude bestseller, keď majú také dobré rady.

jesenzima
28. máj 2023

Ja by som takéto reči vôbec nebrala ako nejakú "radu" .. ani by sa ma to nijako nedotklo, proste ti niečo na to odpísali, nereaguj na také nijako... Vôbec si také reči neberiem k srdcu a robím si podľa seba ....

Strana
z2