icon

Matka a kostol

6. mar 2022

Ahojte mate aj vy taky problem ze vasa mama je velmi silne veriaca zena, vy do kostola nechodite lebo v tom nevidíte nejaky vyznam? A ona vas zsto odsudzuje a vyhadzuje vam to na oci kazdu nedeľu?
Je nejaky spôsob aby to matky prijali ze ich deti niesu takéto nábožne alebo k ucte k nej sa premôcť a do toho kostola nasilu ist alebo ako? Aby bola spokojnost a pochopenie na obidvoch stranách. Dakujem ☺️ Len poznámka, mam po 30tke a svoju rodinu

sara07
6. mar 2022

ked to nemáš v srdci a máš sa tam prevarovať a byť tam proti presvedčeniu svojmu načo tam byť
tak jej to povedz ako cítiš , nech sa pomodlí za teba a nech ta rešpekutuje
viera nemá byť o vnucovaní ale žial vidíme to aj v reálnom živote a aj tu na mk idú a melú si svoje ani nemá vyznam niečo písať , gileád by najradšej

oktoberka
6. mar 2022

Otázkou je,či mama pripomína,či vyslovene núti.
Dosť pochybujem,že 30r.by nútila.
Že spomína,pripomina....má na to právo,je mama.

sara07
6. mar 2022

@oktoberka nemá právo nie to v 30
hádam je slobodná dospelá žena nie ?
žial krestania nevedia rozlíšiť kedy to je pripominanie a vnucovanie

autor
6. mar 2022

@oktoberka myslim ze je to len hra so slovíčkami o com ty pises.. pointa je uplne Ta ista

autor
6. mar 2022

@sara07 Dakujem múdry rozumny komentár k veci

marca12
6. mar 2022

Ja som sa v 16 zatala a prestala chodit do kostola. Strasny cirkus bol vtedy doma. Tak som bola donutena v nedelu ist. Neskor na VS som uz nechodila. Ale castokrat som si len tak sadla do kostola,porozjimala a isla dalej. Nepotrebovala som v urcity cas byt na omsi. Dnes mam pred 40tkou a neustale mi rodicia vycitaju,ze nechodim do kostola a ked sa mi nieco stane pripisuju to tomu,ze nechodim na omsu. Ideme na vacsie sviatky,ale kazdu nedelu sa priznam,ze som leniva tam ist.

oktoberka
6. mar 2022

@sara07 rodič má právo vždy povedať,čo sa na dieťati nepáči,čo nerobí dobre,či čokoľvek.
Už čo urobí dieťa,je jeho vec. A rodič už neurobí nič.

oktoberka
6. mar 2022

Nemyslím.
Je dosť veľký rozdiel nútiť-co pochybujem,že ťa núti.
A povedať-ze by bolo fajn,keby si sa zamyslela aj nad duchovnom,skúsila to,atď,atd

emuemu
6. mar 2022

Ži a nechaj žiť…rešpektujme sa navzájom…dôležité je, akí sme ľudia, niekomu kostol vyhovuje, inému nie…

sssss123
Autor odpoveď zmazal
loliki
6. mar 2022

@rora A ty, ktorá posudzuješ a odsudzuješ, v čom si lepšia, či iná od nich? Poznáš príbeh o farizejovi a mýtnikovi?

lucyluska
6. mar 2022

Ahoj, je rozdiel chodiť do kostola od mala s rodinou, odsedieť si to, vyrásť a žiť si svoj život s tým, že to vlastne nepotrebujem. Nieje to tak, že keď sa niečo ťažké stane, tak vtedy voláme Bože pomôž? Možno nie, ale ok, v poriadku.
Je ale iné keď v rodine vyrastaš a vidíš ako sa kresťania chovajú, takí čo žijú živú vieru. Že sa o Bohu doma rozprávajú, konajú s kresťanským duchom, žehnaju deti, vstiepujú im lásku, pochopenie pre iných a hlavne nikoho nikdy neodsudzovat. Žiť pokojný láskyplný život aj cez útrapy, kt prinesie. Tebe toto zrejme mamka nedala, preto nemáš vzťah s Bohom ...a preto je to pre Teba pochopiteľne nechodiť do kostola. Mamka Ti to nemá čo vyčítať. Keď bude niečo hovoriť tak treba pripomenúť, že je to tvoje rozhodnutie a poprosiť aby Ťa v tom respektovala.

autor
6. mar 2022

@oktoberka no ona vyčíta a núti..

autor
6. mar 2022

@lucyluska toto si presne vystihla a toto som si potrebovala precitat… presne o tom to je!!! Ist raz týždenne do kostola si odsedieť a koniec. Doma Uz o bohu ani reč 👍

loliki
6. mar 2022

Ak chápeš, prečo veriaci chodia do kostola, tak sa skús vrátiť ku koreňom. Viera je dar. Je škoda ju stratiť. Ty teraz svoju mama neohováraš? Jablko nepadá ďaleko od stromu. 🙂

loliki
6. mar 2022

A bráni ti niekto, aby ste sa spolu o Bohu rozprávali? Veď si otvor Bibliu a čítaj. Boh je stále pri tebe, len ty s Ním nekomunikuješ. Ísť do kostola je aj o tom, nájsť a vyhradiť si pre Neho čas. Nie utekať hneď z kostola domov.

autor
6. mar 2022

@loliki Ano ja komunikujem s bohom dost casto.. mne zomrel syn v 32tt a pred rokom otec na covid…. Len som to nemala v rodine; u nas to bolo len o chodení do kostola. Ja tam nepotrebujem chodit, nemam rada farárov a celkovo neuznávam cirkev mam na to svoje dôvody

lenkakravcova
6. mar 2022

Ak v to, čo sa tam hovorí neveríš, nemá zmysle aby si tam chodila. Sama si musíš zvážiť a zatriediť v čo ty skutočne veríš. Nejaké chodenie zo zvyku niekam nemá zmysel. A už vôbec nie kvôli niekomu inému. Bud v to veríš, alebo tam nechoď. Ja do kostola nechodím (keďže v to neverím). K Bohu sa modlím doma.

loliki
6. mar 2022

Ťažká doba za nami, možno ťažká pred nami. Úprimnú sústrasť. Nemáme chodiť do kostola, lebo máme radi farárov. Máme všetci milovať Boha nadovšetko a blížneho ako seba samého.
@lenkakravcova Ahoj. Pokračujeme tu?

nevenka
6. mar 2022

@autorka zijeme posledne casy, dost casto na to upozornuje Panna Maria v Medjugori, nikto nevie, aky dlhy cas mu ostava alebo ludstvu vseobecne.
Ja som v zivote postvarala vselico, 10 rokov zijem ako katolicka, dala som sa pokrstit. Mozem povedat, ze mne Jezis zachranil zivot, nebudem to tu rozoberat, je to na dlho. Ale dlhe roky som zila velmi daleko od Boha.
Rozhodnutie chodit do kostola je vysledkom mojej osobnej konverzie a pochopenia, ze Boha potrebujem. Ze je zivy v Eucharistii a tu hodinu tyzdenne je to minimum, co mu mozem obetovat. Ked sa nam v zivote deje nieco zle potom sa casto pytame, kde je Boh? Ale otazka ma zniet tak, ze kde sme my? Ako daleko od Boha? Boh slubuje pozehnanie tym, co mu blizko. A aj ked sa nam to niekedy nezda, nikdy nas neopusta.
Tvoja mama by mala prehodnotit, co pre nu znamena Boh.
Poviem to tak, moji svokrovci sa xy rokov za mna modlili v tichosti, nic mi nevycitali, ani raz. A po 6 rokoch cca si ma Boh nasiel a ja som mu ako Maria povedala svoje "fiat", svoje ano. A odvtedy ma sprevadza svojim pokojom. Kompletne som zmenila svoj zivot. Takze mame by som odkazala, nech sa pozrie do svojho srdca najprv, alebo nech si vyberie brvno zo svojho oka ako prve a potom hlada smietku v oku druheho a Tebe odkazujem tiez, skus sa zamysliet, ci naozaj nepotrebujes Boha vo svojom zivote, skutocne pritomneho v Eucharistii. Dava nam slobodnu volu, mozes robit ako chces.

vanda323
6. mar 2022

@annamalaga ♥️♥️🥰

lenkakravcova
6. mar 2022

@loliki V čom tu chceš pokračovať? Odpísala som ti tam, kde sme diskutovali.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
vilma7
6. mar 2022

Bývate s mamkou v jednom dome, alebo v jednej dedine, že vie o každej tvojej nenávšteve kostola?
Zrejme ako dieťa si chodiť musela a máš asi všetky sviatosti, alebo?
Ja by som jej povedala, že lepším človekom nebudeš, keď tam budeš nasilu sedieť a že ty akceptuješ že ona chodí, tak nech konečne akceptuje, že ty nie. A nediskutovala by som s ňou o Tom viacej.

shee11
6. mar 2022

"núti" ta, lebo sa o teba bojí. lebo jej na tebe zalezi najviac na svete.

diamond007
6. mar 2022

Prečítaj si Bibliu aby si jej vedela oponovať 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
6. mar 2022

@diamond007 citala som a ?

autor
6. mar 2022

@elizabet173 Dakujem pekne za tieto slova, vážim si to… 🙏

autor
6. mar 2022

@vilma7 nedelami chodime k nej alebo kade tade po výletoch. Vie ze nechodime do kostola. A Dakujem za podporu