icon

Matka išla na 4 dni preč od 6-ročného dieťaťa. Je to normálne?

21. dec 2022

Aky mate názor na to keď mama 6 rocneho dieťaťa ide od piatku do pondelka prec na wellness s kamarátkami? Je to fakt nieco tak hrozne zle? Urobila som to, dieta bolo u svokrovcov (otec nemohol strážiť). A veľmi mi to vycitaju! Pritom o tom vedeli a súhlasili s tým. Lenze keď som prisla tak som si vypočula že čo som to za matku keď odidem od dieťaťa na tak dlho. Ako keby to bolo každý mesiac🙄nepamatam si kedy som isla takto prec.
Podotýkam maly vobec neplakal, bol spokojný že je s babkou a dedkom. Volala som mu 2x denne. Posledný deň som nestíhala a tak som mu zavolala až keď som isla na vlak vecer. Zdvihol mi s krikom že prečo som si nenašla cas na to zavolat mu, že prečo až teraz vecer a že kamarátky sú mi prednejšie ako on. (Tato veta bola na milión percent z hlavy starých rodicov.)
Je to fakt take hrozne že som isla?

Strana
z5
sandyan
21. dec 2022

Ma 6 rokov a nie 6 mesiacov. Neurobila si nic zle 🙂
Kde je pisane,ze matka musi byt s dietatom do 18 nepretrzite? Joj tieto nazory...aj ty mas pravo na oddych a myslim,ze dieta bolo v dobrych rukach. Tak?

modrykonik33
21. dec 2022

Samozrejme že si nič zle neurobila ba naopak, je super byť oddýchnutá, aspoň do budúcna vieš že u nich nemáš nechávať dieťa, otec dieťaťa nemohol byť s ním?

tehulka2011
21. dec 2022

Tak ocividne sa to svokrovcom nepacilo…

autor
21. dec 2022

Ohradila som sa tým že na tom nie je nic zle, že dlho som nikde nebola a dlho zase ani nepojdem, že maly bol spokojný ani neplakal. Že je fakt velky a že dieťaťom život nekončí. A že nie som ani prvá ani posledna.. a oni stale idu svoje… že ako mi to dalo na tak dlho odist…

sandyan
21. dec 2022

Neries vobec..a nabuduce im dieta nedavaj,hotovo😀

chadkroeger
21. dec 2022

ocividne im robil problem ho postrážiť.

kaloo85
21. dec 2022

Ja ta neodsudzujem, ale 4 dni na wellnes je podla mna dost.. mozno keby si bola 2, max 3, tak to tak nebije svokrovcom do oci.. ja mam 6 rocneho a 8 rocnu, ale na 4 dni by som ich k starkej kvoli wellnesu nedala..

evkamotka
21. dec 2022

Ked som mala 4 a brat 7, nechali nas rodicia u starkych 10 dni a isli na zajazt do zahraničia. Nikomu to nevadilo

tanyan
21. dec 2022

Dieťa je ok, otec je ok... a svokrovci boli očividne tiež 3 dni ok.
Po 6 rokoch si si "ukradla" 4 dni pre seba a nikomu si tým neublížila.
Svokrovcom treba len povedať, že ak sa im niečo nepáči, tak to majú riešiť s tebou priamo a nie stresovať dieťa.

anaj_janka
21. dec 2022

Možno precenili svoje opatrovateľské domy alebo "ako si si dovolila ísť bez ich syna"....normálne sa ich spýtaj 🙂

rusalinka
21. dec 2022

Môj bol na celý víkend u svokrovcov, keď mal dva roky. Neviem teraz... asi si idem ruky odtrhnúť takto dodatočne, alebo čo.
... Hlavne, že generácia, ktorá vychovávala nás, šupla deti od pol roka do jaslí a bolo vymaľované...

aurora33
21. dec 2022

Mam 8 a 6 ročne deti a nebola som takto od nich preč. Nedalo by mi to. Ani nemám takú potrebu. Max som bola od nich preč dve noci kvôli kurzu. Prepáč ale toto je naozaj prehnane.

kristinapetronela
21. dec 2022

Ja som tak nebola ale keby môžem idem 🙂 a nepýtal sa .nech si aj babka s dedkom užijú čas s dieťaťom .a keď tak mali ti to povedať ,že im to vadí .veď 5,6 ročné deti kľudne chodia na týždeň do tábora ...

sivana09
21. dec 2022

a z akeho dovodu si ty ta zla? otec je rovnako rodic ako ty, jemu to nevycitaju, ze on nestrazil?

minarova22
21. dec 2022

Nič na tom nie je zleeee 😉 Jedine to, ze tvoji svokrovci by nemali zatahovat tvojho syna do ich nevyzretosti-smutneee.... A čo tvoj manžel na toto?

yvanielka
21. dec 2022

A kde bol otec? Vôbec to nie je strašné ... veď keby je tam na prázdninách v čom by to bolo iné? Nie je od nich fér že ti robia výčitky, ale tak nabudúce budeš vedieť, že im ho nemáš dávať a zariadiť si to inak

simsalabim
21. dec 2022

Mna moja mamina nechala ako rocnu tri tyzdne u starych rodicov - musela ist na liecenie. Otec by to so mnou nezvladol. A prezila som to ja, oni aj moj vztah s mamou. Ak zas zacnu ti
to vycitat, tak im povedz, ze ti to uz povedali a ze viac to nemusia vytahovat. Ved maly mal ten pobyt ako prazdniny. Oni nedavali svoje deti na prazdniny k starym rodicom? Do tabora?

sisaka
21. dec 2022

Autor - nebolo to tak, že syn čakal ten posledný deň, že sa mu ozveš v rovnakom čase, ty nič, tak začal hysterčiť, čo “zobralo” aj starých rodičov, lebo im ho prišlo ľúto? Podľa mňa si spravila chybu, že si sa v posledný deň neozvala, ako ste boli dohodnutí.

saxana000
21. dec 2022

A predtym si to s nimi prebrala?alebo si im to len oznamila ze budu strazit a ty ides prec? nasi by malu chceli kazdy vikend stale nas posielaju s muzom niekde ze nech si oddychneme nech sa zabavime.tu mi to skor pride ako zle dopredu dohodnute.

srferreira
21. dec 2022

Dobre si spravila 😂

liljana
21. dec 2022

Ty si si oddychla, dieta si uzilo 4 dni u starkych. Vsetci boli spokojni. Ako sa hovori. Keby sa vsetci starali o seba, tak je o vsetkych postarane.

nelca84
21. dec 2022

Jeziis, ved ma 6 rokov. Dobre, ze si sla. Ja som uz ako skolkarka travila kazde prazdniny u starkej, aj cele leto... nikto to mojej mame nevycital.

dominikamacakova
21. dec 2022

A oni o tom vedeli dopredu? Alebo si im dala dieťa postrážiť a prišla si o 4 dni? Lebo nechápem keď ho dobrovoľne vzali na 4 dni, prečo potom tie výčitky.

mia__b
21. dec 2022

Pri 6 rocnom je to uplne v poriadku odist na 4dni, kludne aj na viac. Veď to je uz velke dieta. Zjavne to vadilo svokrovcom viac ako tvojmu dieťaťu,takze nabudúce by som im ho nedala. Nic si nevycitaj. Nasa (teraz 6r) byvala od 3,5roka na prazdninach u babky sama aj na tyzden,pred rokom dokonca na 2tyzdne. Ja som bola doma s mladšou. Zvladla to uplne bez problemov a to som jej ani nevolala kazdy den. Tento rok chceme ísť s mužom do Holandska na 4dni,deti budu mat 2a7 a budu u babky a vobec to neriesim. Podotykam ze tam s muzom ideme na vylet,nie pracovne... Nie je nic zle najst si cas len pre seba a uzit si obcas aj bez deti. Detmi sa zivot nekončí,sme s nimi denno denne,obcas treba aj vypnut. Ziadne vycitky;)

vevapeto
21. dec 2022

Kľud, neurobila si nič zlé, len si chcela trochu vypnúť. Ja to robievam tiež , babka s dedkom to istia✌️

vevapeto
21. dec 2022

Prečo si dala dieťa svokrovcom, keď s tým nesúhlasili?

babulkomale
21. dec 2022

Keby mi to vycitali, uz tam dieta nenecham. Snad vedeli na ako dlho ides? Normalna vec ist na welness, ked to nie je kazdy tyzden.

cecilia29
21. dec 2022

Do troch rokoch je to na zváženie. V prípade 6 ročného je to obohatenie pre teba aj pre dieťa

liljana
21. dec 2022

Vycita ti to muz a jeho rodicia, ktori strazili? Tak tam uz ani s malym nechod, ked maju taky problem a sproste reci, ked tam vnuca je.

jaond19
21. dec 2022

V tom nieco musí byt zakopane.... bud svoje sily precenili a nezvladali to a idu sa na tebe vyventilovat, alebo sa im tvoj muz stazoval ze si si dovolila ist.... samotne dieta s tym isto problem nemalo... ja som byvala od 6r na 2 mesiace u babky a dedka cez letne prazdniny... kazdy rok. Cez vianocne detto. Alebo je u nich zakoreneny nazor ze matka ma len pri dietati sediet do 18r, len to nevyplavalo doteraz napovrch

Strana
z5