Oklamali ma pri kúpe telefónu

jasmika
6. feb 2013

Baby poraďte mi..: Kúpila som od takého malého hajzlíka telefón za 50 ewri. Po jednom dni som zistila že telefon skoro vôbec nefunguje..je to riadny odrb.. Mladý si urobil veľký anonym aby som ho nenašla..kedže som vedela iba jeho telefonne číslo. Našli sme ho. Viem jeho adresu a meno. Našli sme číslo na jeho otca, ktorému sme zavolali. Vravel že si to s malým vybaví a že malý nám zavolá. Neozval sa dva dni. Dnes sme mu volali zas-starému. A začal na nás hulákať do telefonu, že on s tým nič nemá. Že ho obťažujeme a že to je jeho dobrá vôľa že nám zdvihol. Dal nám malého k telefonu... vraveli sme mu že chceme naspäť peniaze... lebo že podáme trestné oznámenie... Malý chvíľu počúval a vypol nás.. Viete mi poradiť ako by som mala postupovať? Najradšej by som mu teda nakopala prdel..ale to asi nebude možné.. Čo by ste robili vy???

jasmika
autor
6. feb 2013

Poradíte mi niekto???

sympa1
6. feb 2013

moj nazor..je to len slovo proti slovu, ziadny svedok, ziadne zmluvy ..nic...mlady neprizna a ty si prisla o peniaze

jasmika
autor
6. feb 2013

@sympa1 no my sme tam boli 4ia..ale ja manžel,švagor a synovec..tak neviem či to tiež niečo platí

denae
6. feb 2013

tu niet čo radiť...len sebe môžeš nadávať za svoju dôverčivosť, nechcem hneď povedať, že hlúposť. Ale všetko zlé je vždy aj na dačo dobré...už nikdy viac nebudeš kupovať telefón od mladých hajzlíkov

jasmika
autor
6. feb 2013

😖 @denae no to je pravda...najradšej by som mu nakopala prdel..že niekto môže mať také špinavé svedomie... 😠 😠 😠 ale furt akosi verím že toho hajzla nejako dostanem.... ked mi keš nevrati tak niečo zariadim aby o ne prišiel... len neviem ako..nechcem to riešiť nejako drasticky lebo by som si sebe narobila zle

jasmika
autor
6. feb 2013

to fakt neexistuje nič čím by som mu to aspoň oplatila? Až sa mi z kečky parí....ale nič ma nenapadá 😖

sisaha
6. feb 2013

@jasmika je plnolety? ak ano, tak mozes ist na policiu a podat trestne oznamenie na neznameho pachatela z pokusu o podvod..ak nie je, tak to mozes skusit tiez, ale pojdes cez otca..
A poucenie - nekupuj elektroniku pod rukou..(veci mozu byt kradnute, znehodnotene a pod.)

denae
7. feb 2013

@jasmika no, milá jasminka, to máš tak. Trestné oznámenie sa ti neoplatí podať, na polícii by s tebou síce spísali záznam (lebo by museli), po nejakom čase (nie hneď) by predvolali aj mladého na podanie vysvetlenia (ak nie je plnoletý bude ho zastupovať otec), tí môžu svorne a svätosväte tvrdiť, že telefón ti síce malý hajzlík predal, to zapierať nebudú, ale v čase predaja bol plne a úplne stopercentne funkčný - a že ti teraz nejde? ...za to už predsa oni nemôžu. Navyše ešte oni môžu, ak sú to nejakí vychcanci, podať trestné oznámenie na teba za krivé obvinenie, ohováranie a neviem, čo ešte, ktoré im poškodilo povesť a spôsobilo nemajetkovú ujmu. Aký telefón ti vlastne predal by dokázala len expertíza, ale do tej sa nikto púšťať nebude. Takže v tomto prípade za ten kratší koniec ťaháš ty. Ale keďže v živote platí, že každému sa raz všetko vráti, ani toho hajzlíka to neminie. Ja si myslím, že už nerob nič, už to len nejako predýchaj, pouč sa z vlastnej chyby a hlavne nepodriaďuj svoju myseľ túžbe na odplatu.