icon

Matka ma odmieta prijať späť domov s deťmi

17. feb 2025

Žienky, s mužom sa rozvádzame. Máme dve deti. Byt máme spoločný,ale len krátko a na hypotéku, čiže mi vyplatí len nejaký malý rozdiel cca 3000€. Muž si chce byt nechať a nedá sa s ním ani pohnúť, že by som ho ja vyplatila a zároveň tam s deťmi zostala.
Oslovila som moju mamu, či by som sa mohla vrátiť k nej ( môj rodičovský dom, mám tam podiel po otcovi), nakoľko mama je roky vdova a býva tam sama. Problém je ten, že je to malý dom. Jedna spálňa, obývačka a malá izbička. Nie, mama nás tam nechce i keď to nepovedala priamo takto,povedala, že by sme jej narušili súkromie. Viem to, že by sme jej narušili súkromie. Prečo sa jedna matka takto chová k svojmu dieťaťu a nepomôže,nechcem po nej,aby nás živila. Prispievala by som,platila stravu. Ale z rodičaku nedokážem zaplatiť samostatné bývanie

hipuska
17. feb 2025

Ako to je s tým bytom? Z čoho rozdiel 3000? Vysvetli to.

lujza123
17. feb 2025

Kamoske sa toto stalo. Ta sa ale zaťala ze nikam nejde, trištvrte roka teda ešte byvali s muzom spolu a robili si zle ako v nejakej tragikomédii a nakoniec to chlap vzdal, aj milenka už tlačila do spoločného bývania tak odišiel 🤷🏼‍♀️

Ako na jednej strane to bol psycho teror ja by som to nedala, no na druhu stranu fakt by sa jej zle s dvoma detmi sťahovalo do nejakého podnájmu, slobodnú matku ubytovať nikto nechce , tak isto hypo už niesu 100%. Fakt ľahšie jej bolo ostať v dome, vziat novú hypo a vyplatiť muza z jeho podielu

autor
17. feb 2025

@cacianka má 59r, takže relatívne mladá babka. Nuž, mrzí ma to

autor
17. feb 2025

@hipuska a čo ťa je do toho,už keď to musím takto napísať,ako drzo sa pýtaš.

sima234
17. feb 2025

Tak si to predstavuješ veľmi jednoducho. Aj keby si mu mala vyplatiť sumu, akú si si vyratála, neviem síce na základe čoho si ju vyratála, tak hypotéku ti kto schváli na základe akého prijmu?

cacianka
17. feb 2025

Iba kvôli tomu jeho vyvolavaniu ti je zle ? Pusti si rádio, zatvor dvere a "telefonuj " aj ty (hoc aj falošne).
Teraz sa zatnu aj ty, on si našiel frajerku, tak nech je frajer teraz on a odíde za hlasom svojho srdca. Chrapúň. Tak deti do azylaku a on si do bytu privedie novú frndu ?! Takú nehrali ! Kľudne pozývaj kamošky s deťmi nech mu robia bordel, keď bude doma ty sa bleskovo vychydtaj že musíš ísť von a nechaj mu deti, nech sa stará , alebo mu ich zabal von, nech ich vyvetrá. Mamu nerieš, to nie je hlavná téma.

mk1111111111
17. feb 2025

@cacianka mas pravdu, nejaka som este neprebudena, 🙈🤣. Ale, to nemeni nic na tom, ze podiel ma a tak ma aj prava.

qetka
17. feb 2025

ta otazka k bytu tu je ocividne preto, lebo na prvy pohlad to vyzera, ze ta chce muz obrat o nieco, na co nema narok. Tak sa ku kocky ocividne snazia dostat z teba ako to je, aby ta o to neobral.
na druhu stranu to cele nesedi s tym, ze staru hypo by si zvladla, ale napriklad prenajom ani novu nie. Nedava to logiku.
Takze sa pytaju, ako to teda je, aby ti vedeli poradit.

hipuska
17. feb 2025

@autor nič mi nie je do toho....kľudne si to ries ako najlepšie vies....
@sima234 presne na to som sa pýtala, ale zjavne ona vie. Možno chlap platiť dačo zo svojich peňazí

tenerifka
17. feb 2025

Ten nazov nesedi. Ty nemas problem s matkou, ale s muzom a sama so sebou. Pytaju sa ta, ako je to realne s bytom, ci bol kupovany v manzelstve, kolko bola vstupna suma, aby ti vedeli dobre poradit, lebo nie je normalne, ze nebojujes za nieco, co ti pravdepodobne patri. Ak je byt pol na pol, sud rozhodne pravdepodobne v tvoj prospech a zostanes tam byvat s detmi a muza postupne vyplatis zo sumy, ktora sa do bytu dala. Ale ked nechces odpovedat na zakladne otazky a informacie kuskujes postupne, tazko ti poradit

rachel36a
17. feb 2025

Keď nedokážeš zaplatiť prenájom, tak ako by si zvládla náklady na užívanie bytu a hypotéku? Ale pokiaľ áno, podaj na súd o vysporiadanie a neverím, že súd dá prednosť samotnému muzovi pred matkou s detmi...ale samozrejme musíš ho vyplatit a hypotéku prebrať na seba

pribinak
17. feb 2025

Zatni zuby a vydrz. Máš rovnaké práva ako on.

Nemá právo tá vyhodiť

gribka1
17. feb 2025

Pozri, tvoj problém nie je matka, prečo by si tam mala ísť, keď máš svoje. Asi vie prečo tak reaguje, či sa ti to páči a či nie. Musíš si to vyriešiť sama. Aj keby tam sexoval pred tebou s milenkou, vydrž. Prečo by si ty s deťmi mala ísť preč? Iba hľadáš možnosť úteku. Vzchop sa.

luccija
17. feb 2025

Zatiaľ nemusíš ísť nikam a ani súhlasiť s tým, ze ťa vyplatí...a hlavne dúfam, že máš dobré zratane koľko ti má dať....súd väčšinou prihliada, aby deti zostali bývať kde boli atď...tak porozmýšľaj či by si zvládla vyplatiť muža plus platiť hypo.Ked sa neviete rozhodnúť rozhodne súd nikam by som nešla zatial

camillaa
17. feb 2025

Rozhodne sa nenechaj mužom o byt okradnúť!

majlo1234
17. feb 2025

Tak ako bolo poradene, ostan v byte aj s detmi, popozyvaj kamaratky, pripadne deti nechaj doma a vybehni si volakde. Proste sa nenechaj hned vystvat, pokial chces ostat v byte

autor
17. feb 2025

Nie nejdem nikam určite nie do leta

svetlonos
17. feb 2025

Ty si vytocena na muza ale vinu hadzes na matku, aha.... Ved vy by ste ju realne z toho domu vytlačili. Sice nie fyzicky a tak celkovo. Dve malé deti, ty a dve izby. Deti ny bol "plný dom", matka uplne vyhodené zo svojho štandardu a realne by to takto išlo roky ak nie do jej smrti. No super vyhliadky pre nu.
Ty mas v prvom rade muza kretena! Toho ries, nie mamu, toto sú vaše sračky. Tak vy do azylaku a kkt pekne v bytíku s milenkou, no ved úplná paráda!
Tých vyplatených 3000 znamená, že dlho hypo nemáte a vyplatil by ta len za ten čas z polovice uz splatných splátok.
A ta jedna žena sa ta nepýtala drzo, len na uvedenie presných info. To neexistuje aby ty si skončila v azilaku/na ulici a superman ruka hore. Su to vôbec jeho deti ked je z neho taky kkt a posiela vas do azylaku?? Takeho za gule do prievanu zavesiť a ať se houpá 🤯
Ale ty fakt len prehadzujes zodpivednost a vinu muza na mamu. Vytocena som sice aj za teba ale matku chapem. Drzim palce, chod za právnikmi a ries vas byt!

cacianka
17. feb 2025

@mk1111111111 tak potom tie práva majú aj ostatní vlastníci a najväčšie ten kto má najvyšší podiel. A aj povinnosti.
@qetka má nejaké úspory na stavebnom sporení , z toho by ho vedela vyplatiť časť, ale keby išla do podnájmu, úspory minie a nebude mať vlastné bývanie.
Pomôcť si môže aj tak, že požiada o vyplatenie podielu po otcovi z domu, tiež na na to nárok aby si pomohla.
Ale baby - otázka autorky mala pointu inde - ako sa postavila k jej problému jej matka

mk1111111111
17. feb 2025

@cacianka presne tak, ci sa pomestia je ina vec

autor
17. feb 2025

@cacianka koho požiadať o vyplatenie po otcovi?

grof_monte_christo
17. feb 2025

@cacianka Podľa mňa sa diskusia posunula správnym smerom. Neriešiť jej matku, ale jej kretena. Okrem toho povedala len to, že by jej narušili súkromie. Nepovedala rázne nie.

rachel36a
17. feb 2025

Poziadat i vyplatenie po otcovi môžeš matku, ak nebude suhlasit, a ak si chceš ešte viac pokaziť vzťahy, tak budeš musieť podať ziadost na súd o vysporiadanie...

autor
17. feb 2025

@rachel36a nie,nechcem a nebudem ju žiadať o nijaké vyplatenie. Môj podiel a podiely mojich súrodencov sú založené,keď si mama refinancovala hypotéku,tak sme jej s tým museli súhlasiť,aby mohla založiť celý dom. Nikto z nás s tým nemal problém.

autor
17. feb 2025

Mám tiež dievčatko,ale poviem vám, ak by za mnou prišla dcéra, že potrebuje pomoc, že má nezhody v manželstve, potrebuje prichýliť s deťmi, nikdy by som jej pomoc neodoprela. Povedala by som jej, u mňa máš dvere otvorené.

janinah
17. feb 2025

Navrhni muzovi.ze deti ostanu v byte nonstop a jeden tyzden tam bude s nimi matka a druhy tyzden otec...bez inych navstev frajerky a frajera oboch.A počkaj si na jeho reakciu.A rovno sa sprataj aspon na tri dni niekam preč.nech si to vyskùša s detmi sam.A nechaj nenavarene.nevyprate.nenakupene.Neboj.deti to preziju a jemu mozno par veci dôjde.

helenbozka
17. feb 2025

Autorka - ak správne chápem: tvoj manžel si NAŠIEL INÚ, a svoju zákonnú manželku aj so svojimi vlastnými deťmi posiela kade ľahšie, aby mohol v novom byte nerušene OBRÁBAŤ svoju novú čupku... A ty sa chceš stiahnuť do 1 izby s 2 malými deťmi 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ ANI OMYLOM! ON JE NA VINE, ŽE SA VASA RODINA ROZPADÁ SKRZ JEHO HORÚCICH GULÍ! Trvaj na tom, že tam ostaneš a hotovo. A nech súd rozhodne, čo bude a ako to bude. Ten chlap je neskutočný vybabraný sociopat a hajzel!!!

darmasiswa
17. feb 2025

byt mate v BSM? aj hypoteku mate spolocnu?

vilma7
17. feb 2025

Koľko majú deti rokov? Vybaviť jasle, škôlku a hľadať prácu. Osamostatniť sa alebo poprosiť mamu, či tam môžete byť aspoň dokým si nenájdeš prácu, podnájom atď

cacianka
17. feb 2025

predsa ostatných spoluvlastníkov. môžeš, ale nemusíš, len vy viete ako to máte.