Matka ma odmieta prijať späť domov s deťmi
Žienky, s mužom sa rozvádzame. Máme dve deti. Byt máme spoločný,ale len krátko a na hypotéku, čiže mi vyplatí len nejaký malý rozdiel cca 3000€. Muž si chce byt nechať a nedá sa s ním ani pohnúť, že by som ho ja vyplatila a zároveň tam s deťmi zostala.
Oslovila som moju mamu, či by som sa mohla vrátiť k nej ( môj rodičovský dom, mám tam podiel po otcovi), nakoľko mama je roky vdova a býva tam sama. Problém je ten, že je to malý dom. Jedna spálňa, obývačka a malá izbička. Nie, mama nás tam nechce i keď to nepovedala priamo takto,povedala, že by sme jej narušili súkromie. Viem to, že by sme jej narušili súkromie. Prečo sa jedna matka takto chová k svojmu dieťaťu a nepomôže,nechcem po nej,aby nás živila. Prispievala by som,platila stravu. Ale z rodičaku nedokážem zaplatiť samostatné bývanie
@gribka1 pobavilo 🤣 tak ako nemoze muz vyhodit ju, nemoze ani ona muza. Ale muz si tam moze vodit frajerku a zneprijemnovat jej zivot. Teoreticky moze aj ona jemu 🤷♀️ no a muz moze v pohode prestat platit a vies co sa stane ? Banka bude vyzadovat zosplatnenie uveru od nej, kedze je zrejme spoludlznik. A samozrejme obaja zaznam v uverovom registri a vybavene. Kto vyhra?
@sissy27 Tu nejde teraz o to, čo bude, keď bude. Čo získa tým, že odíde do prenájmu? Bohužiaľ kvôli deťom tam má ostať. Bude to síce kto z koho, ale prečo by mala ona utekať? Lebo milenka? No nech sa páči. K mame nemôže, ak odíde, muž vyhral. Pokiaľ ju netýra, minimálne získa čas. No a my sa tu naťahujeme a info od autorky ako rébus, málo vieme.
Tak mama rozmysla dobre. Zozeriete sa tam…. Druha vec je, co za chlapa vyhodi zenu s detmi na ulicu, da jej 3litre a pokojne si bude byvat v pohodicke v ich spolocnom byte. Ja by som mu neustupila, najma ak si schopna platit ten byt
Ja som tak trochu sklamaná z toho, čo čítam..
Ak som to dobre pochopila (žiaľ, tiež len dedukujem, lebo škoda, že autorka neodpovedá na otázky a nekonkretizuje, lebo sme tu aj právnici a vedeli by sme poradiť aj bez emócií) ona mamke volala skôr v takom zúfalstve, po prvotnom šoku a nečakala takúto vlažnú reakciu. My tiež máme vzťahy všelijaké, tiež sme sa osamostatnili so sestrou po výške, nie sme nejakí varení pečení doma u nich, že v jednom kuse, nemusíme sa ani zhodovať v názoroch na všeličo, nehráme sa na úžasnú rodinku.. ale máme zásadu "krv nie je voda". Proste ak niekto potrebuje pomoc, tam si pomôžeme navzájom. Aj vzdialená, aj blízka rodina. A keby som mala takýto.problem, viem, že by ma rodina, nie že mama, či otec, ale aj rodina, prichýlili na potrebný čas. Presne viem, že napr. S krstnou, či krstným sa nemusíme stretnúť rok, možno si zavoláme dvakrát za ten cas, sme rozlietani, ale keby som im teraz zavolala, že mám takýto problém, bez debaty by pomohli. A to nehovorím o rodičoch, či sestre. K tomu sme boli všetci vedení: nie, nemusí byť najlepšia a ukážková rodina s grilovačkami po víkendoch, a pod. ALE ak niekto potrebuje pomoc, tak pomôžeme ako sa dá, lebo od toho je tá rodina.
Čiže áno, mamka sa da pochopiť, chce mať pokoj a kľud. Autorka však má plné právo mať na ňu ťažké srdce. Možno raz ona bude potrebovať pomoc ako stará a chorá žena, tak aby sa raz nedočkala toho, že jej autorka povie nie, narušilo by to nás komfort.
Byť spolu v jednom.priestore s niekým, ktorý mi sľuboval v dobrom aj v zlom, a teraz ma vyhadzuje v zraniteľnom období (rodičovská) do azylaku, musí byť peklo. Napriek tomu sa tu radi dobre, zatnúť zuby a vydržať. Kvôli deťom. Ak je to váš spoločný byt, je v BSM, tak je to proste vaše, a manžel sa môže poskladať aj na kocku. Ma smolu. Je to domov vašich detí, potenciálne dedičstvo vašich detí, nepustiť, nepolaviť a aj keď je to ťažké, zabojovať.
Možno by pomohlo zastaviť sa u právnika, a zistiť možnosti.. ale nedaj sa milá autorka odbiť. Asi nechceš konkretizovať, asi sa bojíš, že by to bolo veľa detailov a nechceš, aby ťa spoznali, chápem. Ale určite to začni postupne riešiť po tej praktickej stránke. Nezasluzi si to mať takto uľahčené. Bojujes v prvom rade za svoje deti, a tiež za seba a svoj majetok a dôstojnosť.
S mužom sa vysporiadaj a nastahuj k mamičke,povolenie ani nadšenie k tomu nepotrebuješ keď je dom aj tvoj. A mamičke to naruší súkromie ? Bude sa jej viac páčiť keď budeš žiadať vyplatenie z podielu?
@krasneleto nasťahuj sa k mamičke 😳, predpokladám, že asi tiež bývaš v mamahotel. Keď po počítam správne, tak autorka vlastní veľmi malú časť domu, kľudne by ju tá mamička mohla vyplatiť a bude si nárokovať na veľké 💩.
Autorka keď neporiešiš chlapa, skús si ešte s mamou sadnúť a normálne porozprávať, ja neviem, že tam zostaneš rok-dva a pôjdeš ďalej, druhá vec, ak sa tam nasťahujú tvoji súrodenci, tiež to nebude žiadne terno. naozaj skús hľadať nejakú inú variantu
Podla mna krv nie je voda a mama tebe a detom mala dať šancu na určité časové obdobie, kym sa veci vyriešia. Ved ty si jej dcera a tvoje deti jej vnuci..
@gribka1 a co ziska tym, ze zostane? Termin u psychiatra pre seba aj deti, lebo budu zit v toxickom prostredi? No moja zlata preto ma odist, aby sa decka nemuseli pozerat na vynervovanu matku a primitivneho fotra a nemuseli pocuvat hadky, plac, krik, zazivat naschvaly…
V podnajme ziska klud a zazemie pre deti a o byt moze stale bojovat - ale este raz, v prvom rade musi mat na to PRIJEM.
Ani nech ťa nenapadne vzdávať sa bývania. On opúšťa vzťah, tak nech padá. A takto mu to vyjasní. Deti majú domov a deti nemôže vysťahovať ani z právneho hľadiska tak, ako by si to on predstavoval. Keď budú nabudúce volať, zájdi tam s vetou: zlatko treba poupratovať, zlatko deti spia… Nepochopím “ženy” ktoré sú na druhej strane linky, to sú tie najväčšie chudery.
On platí lebo ty si s jeho deťmi na RD čiže aj ty platíš a to viac. Nech ide na RD on.
@gribka1 ja? Ja poriadok doma mam 😃 a nie, nastastie toto nie je a nikdy nebude moj pripad. A kludne moze odist a bojovat o byt, to ze sa odstahuje, nema na to ziadny vplyv. Stale bude spoludlznickou na hypo a spolumajitelkou bytu v ramci bsm. O tom, ze je na rd, pise ona sama a do vysporiadania bude mat co povedat banka. Zbytocne sa tu hadzes o zem a zamotavas sa v tych svojich bludoch. Ako pozeram, tak viacere ti to napisali, ze to nie je tak ako si ty predstavujes, ale nasilu potrebujes mat posledne slovo - tak si ho kludne maj teda 😅
@sissy27 ja sa nehádžem o zem, ale očividne si presvedčená o svojej neomylnej pravde. Osobnú skúsenosť nemáš, ale si si istá, že ja píšem bludy. Snáď odíde a potom nám napíše ako sa jej podarilo niečo z toho bytu získať. A neurážaj a nezošmiešňujdruhých za iný názor ako máš ty. Viem to aj ja, ale neznížim sa k tomu.
@sissy27 o čo menší stres budú mať deti keď ich bude autorka voziť po podnájmoch a nezostane jej na život? Podľa mňa ani tak ani tak deti nebudú ok. Súd hlavne musí prihliadať na dobro detí a jej ex keď si založil rodinu, má za ňu zodpovednosť.
Treba už troška poľudštiť choré nápady že z domácnosti ma odísť matka s deťmi. Za prvé nik jej nedá nehnuteľnosť do podnájmu, za druhé je ešte na RD. Pokiaľ viem, o rozdelení bytu rozhoduje súd a určuje aj výživné na deti a ex manželku a to ttaké, aby vykryl náklady na život. Banka sa riadi rozhodnutím súdu nie rozhodnutím spoluvlastníkov.
Aj keď sa rozvedies a nemáš kam ísť zostavas bývať s ex ...a ak sa mu to nepáči nech vám nájde bývanie ...
Nechapem preco.tlacis na mamu a nie na muza. Od neho nemas problem.odist lebo on povedal ale.na mamu nadavas ze nechce vas u seba. Ani sa jej necudujem. Toto ma riesit tvoj muz a nie aby bola mama zatiahnuta do tohto.
Ja napíšem len jedno - teraz nebojuješ len za seba, ale aj za vaše deti! Tak sa neopováž stiahnuť a odísť. Držím palce a želám veľa síl.
@jakubrianka nemusi ich vozit po podnajmoch, moze byt v jednom podnajme. Banka nepozera na rozhodnutie sudu, banka pozera na to, aby boli zavazky vcas splatene a este raz preboha - cloveku bez prijmu ziadna banka hypo neschvali. A nepomoze ani vysoke vyzivne - to nie je prijem matky, to su v prvom rade peniaze deti a rozhodne to nie je stabilny prijem. Nikto a nic nedonuti otca platit vcas. Ano, moze to vymahat, moze ziskat nahradne vyzivne, ale banka chce mat splatku v konkretny den, nebude cakat ani sa dohadovat.
Ale dobre teda, nech ostane v byte s debilom, pocuva jeho telefonaty s frajerkou, a moze im aj ustlat cistu postel a uvarit kavicku, ked si ju dotiahne domov. To bude super pre vsetkych 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
A muzovi je jedno, kde budu byvat jeho deti? Ako ja chapem, ze nema dovod ustupovat tebe, ale tak snad nechce urobit bezdomovcov z deti? Ja by som bola v tejto situacii asi schopna mu povedat, ze ak chce byt fajn, ale necham mu aj deti. V kruhu znamych mame aktualne niekolko rozvodov, no ziaden otec nenechal stahovat sa manzelku s detmi, kazdy si nasiel vlastne byvanie. Navyse, muz bude po rozvode zo zakona povinny platit ti vyzivne na deti, mozno utiahnes najom z toho? Ja chapem mamu, ze nema uz chut na stare kolena mat v dvojizbovom dome dalsich troch ludi. Sukromie nebude mat nielen ona, ale ani vy.
Povedz mu že sa vymeníte. Ty pôjdeš do práce, lebo doteraz si robila pre neho čo si neváži, nájdeš si priateľa a na ulicu môže ísť s deťmi on. Určite im rád vysvetlí náhlu bytovú otázku. Otrasná doba. By ma zaujímalo kto vychoval takého hajzlika že ho napadlo vôbec vyhadzovať matku s deťmi z domu.
@sissy27 a kto dá matke na RD podnájom.to si kde videla? A keby aj tak na podnájom mať podľa teba bude (čo je drahšie), ale na splácanie hypotéky a energii nie? Autorka nebude večne na RD a môže nastúpiť od septembra ak ma možnosť, ak nie, treba trvať na súde na odložení vyrovnania do času kým začne pracovať.
Všetky čo jej radíte zostaň v byte aj s deťmi, žili ste takto niekedy? V záujme zachovania psychickeho zdravia svojho a deti by som odišla. A ako mama a babka by som si zobrala tú malú izbu a dcere a deťom pustila spálňu. Veď nebude na rodičaku večne...
@mateson2004 Tak zavolaj jej matke, mozno ju vezme. Kedze ju odmietla, tak tieto dvere sú zatvorené. Jedine že nasilu, čo asi tiež nebude uplne to pravé orechové. No a čo jej zatial manzel také robí, že by mali všetci trpieť? Telefonuje s milenkou?
@gribka1 , bože , ty píšeš takové kraviny🤦
@mateson2004 Prečo sú to kraviny?
Ja neviem baby baví vás to doťahovať sa stále? Čo ak byt je plne na manžela a ona nemá žiadny podiel? Autorka neodpovedá , možno už ani nemá účet a ďalších pár strán pribudne čo sa tu budete hádať, ktorá má lepšiu pravdu.
nie matka , tvoj m je problem , pekne vysporiadanie dat na sud ,ziadny odchod so spolocneho bytu s detmi neodporucam
Vy sa tu hádate a možno je to len vymyslené a autorka sa na nás smeje, alebo je to úplne ináč, avšak keďže autorka už dlho neodpovedá, tak nevieme ako...
Rady už dostala, nech si z nich vyberie, čo jej najviac vyhovuje

@earlgrey s týmto súhlasím .