icon

Matka ma odmieta prijať späť domov s deťmi

17. feb 2025

Žienky, s mužom sa rozvádzame. Máme dve deti. Byt máme spoločný,ale len krátko a na hypotéku, čiže mi vyplatí len nejaký malý rozdiel cca 3000€. Muž si chce byt nechať a nedá sa s ním ani pohnúť, že by som ho ja vyplatila a zároveň tam s deťmi zostala.
Oslovila som moju mamu, či by som sa mohla vrátiť k nej ( môj rodičovský dom, mám tam podiel po otcovi), nakoľko mama je roky vdova a býva tam sama. Problém je ten, že je to malý dom. Jedna spálňa, obývačka a malá izbička. Nie, mama nás tam nechce i keď to nepovedala priamo takto,povedala, že by sme jej narušili súkromie. Viem to, že by sme jej narušili súkromie. Prečo sa jedna matka takto chová k svojmu dieťaťu a nepomôže,nechcem po nej,aby nás živila. Prispievala by som,platila stravu. Ale z rodičaku nedokážem zaplatiť samostatné bývanie

euka210
17. feb 2025

Dom je fakt pre teba s detmi aj mamu proste maly.
Mas byt, nikam nechod ako ti radia. Pockaj na sud ako rozhodne. Muz by mal vypadnut prec a ty ostat v byte s detmi...to je jasna logika.

0kristina0
17. feb 2025

Na koho je byt pisany? To chces naozaj muzovi ulahcit vas rozvod, tym, ze mu vypraces pole na spolunazivanie s novou partnerkou? Nebud sprosta. Ak to budes mat sudom dane, ze sa mas vystahovat, potom chod. Dovtedy tam zostan a pytaj si na seba a deti vyzivne.

mabenn
17. feb 2025

Uz sa tu niekto pytal, ale neodpovedala si - kolko maju deti rokov? Tu nejde len o byvanie, ale o celkove zivobytie...

belllinka
17. feb 2025

@gribka1 nechápeš, že je na rodičáku a hypo jej nedajú? A je otázne, či po rodičáku bude mať taký veľký príjem, aby jej to hypo dali

darmasiswa
17. feb 2025

zopakujem otazku, byt je v BSM? Hypoteka bola brana spolocne v manzelstve?

bielasovicka
17. feb 2025

Ten byt je v prvom rade aj vašich detí, tak prečo by si s nimi odtiaľ mala odísť. A nechať ho jeho frajerke ktorú by si tam nasťahoval. Jej byt to nie je, je váš, a vašich detí.

gribka1
17. feb 2025

@belllinka Veď už to hypo má na svoj byt, čo sa rieši?

petamich
17. feb 2025

@gribka1 ak sa budu vysporiadavat = vlastnictvo a tym padom aj na hypoteke, tak pri vynati manzela z hypoteky, budu autorku a jej prijem posudzovat opat a banka zmenu neschvali, kedze autorka zrejme nema aktualne dostatocny prijem

janagem
17. feb 2025

Autorka, platíš daň z nehnuteľností na maminom dome? Podieľas na na nákladoch za opravy?

gribka1
17. feb 2025

@petamich Tak bude musieť do práce. Nebude prvá ani posledná. Na to nech sa zamerá.

julish
17. feb 2025

Urcite nikam neodchadzaj, sud bude prihliadat na stabilitu domova pre deti. Odchod by v ociach sudu nevyzeral dobre (rada od pravnika). A ziadaj o vyzivne aj na seba, kedze si na rodicaku. Neustupuj mu, kasli na nejake telefonaty, chran si decka

kristinka92
17. feb 2025

Mna fascinuje že tebe chlap povie “že by si prisla len tak z večera do rána k bytu” a to sa mu nepáči. Ale že on k tomu bytu by prišiel rovnako, to už je v pohode. Pritom sa tu bavíme o matke jeho deti a dve jeho vlastne deti že budú mat strechu nad hlavou. Teba do prenájmu s dvoma malymi detmi nebude chcieť nikto, muž sám s milenkou taký problém nebude musieť ani riešiť.

rorino
17. feb 2025

Tak tvoj muž si bude rozťahovať gule v butiku a ty s jeho dvomi deťmi v azylaku,hlavne,že mama je tá zlá🤦

vilma7
17. feb 2025

@janinah ja by som nedokázala žiť pod jednou strechou s niekým, s kým sa nenávidím, mu ubližuje atď...takže by som išla kvôli.tomu, aby som tam psychicky nezošalela... ma to aj iný uhol pohľadu.

belllinka
17. feb 2025

@gribka1 Čo si úplne mimo? Veď to hypo majú na seba asi obaja 🙂 A keď sa rozvedú a byt si nechá ona, tak logicky, muž na tej hypo už figurovať nebude, čiže už nebudú posudzovať aj jeho príjem, ale iba jej.

gribka1
17. feb 2025

@belllinka No a?

gubcikova
17. feb 2025

Ja neviem táto téma bola založená akože na rozprudenie debaty ,alebo troll? Autorka na základné otázky nechce odpovedať a ide si len svoje...

alickapusinka
17. feb 2025

S takým čovekom riešiť všetko cez súd nič ine.Ani by som sa s nim nebavila urobiť deti áno a potom aby si s nimi išla do azylaku.Vlastne deti to je fakt prepač čisty kkt.To ten zazrak si dlho musela hľadať.Mne keby muž povedal že mám ísť s jeho deťmi z jeho krvi do azylaku okamžite by som ho dala na súd na rozdelenie majetku.O tom koľko bude platiť ON tebe nerozhoduje ON ale súd.Aký chytri 3000 eur ani nech sníva nebav sa s ním dať ho na súd a budeš riešiť všetko cez súd výživne samozrejme.Ošklbať ho chuja sebeckeho. Vlastne deti posiela do azylaku ježiši nepochopim čo ma v hlave slamu aj piliny.

tenerifka
17. feb 2025

@gubcikova vies co?, mne niektore temy pripadaju ako prieskum, ze ako rozmyslaju slovenske zeny v roku 2025, ci su hlupe, obmedzene, ovplyvnitelne, alebo pokrokovo zmyslajuce..... A vysledky posunu/predaju na marketing

pikachu999
17. feb 2025

Zostaň v tom byte s deťmi a keď bude volať s frajerkou by som na.neho zakričala niečo v tom zmysle že prečo zase nechal o💩te trenky na zemi , tak aby to počula 😂

gubcikova
17. feb 2025

@tenerifka tiež nad tým občas premýšľam. Veľa tém je tu kde autorka napíše nejaký ťažký príbeh, prvé dve strany len tak odpíše, ale nekonkretizuje nič a potom ďalších 8 strán je písanie len medzi inými , ktoré sa hádajú ktorá má tu lepšiu pravdu.

tenerifka
17. feb 2025

@gubcikova vela tem je urcite len na rozputanie diskusie, ale niekedy sa cloveku fakt rozum zastavi, ze ten clovek so svojim zmyslanim dokazal preplavat do pokrocilej dospelosti bez ujmy....

betulinka1
17. feb 2025

@pikachu999 alebo zlaticko co si prosis na veceru a povedat to rovno pri telefone aby pocula 🤣🤣🤣 autorka ja by som nikde nesla. Mozno ti to s tou priatelkou robi naschval aby ta vystval. Ale preco by si mala ist ty. Ved deti tam maju zazemie. Nedaj sa.

autor
17. feb 2025

@betulinka1 👍👍👍

sissy27
17. feb 2025

@gribka1 a ? Ked raz na ten vlastny byt nema tak nema 🤷‍♀️ moze bojovat o ten, ktory ma zatial s buducim exmanzelom, ale neexistuje banka, ktora da hypo rozvedenej s detmi a na rodicaku.

gribka1
17. feb 2025

@sissy27 no veď práve, už tu hypo na byt má, rozvedú sa a bude komunikovať s bankou, myslíš, že je jediná a vždy nehnuteľnosť ostal mužovi a ženy s deťmi pod mostom? Aspoň by sa mala pokúsiť o ten byt zabojovať. Kvôli deťom. Už len, že by to tomu debilovi ostalo.

earlgrey
17. feb 2025

Ja pôjdem proti prúdu...ale zamrzelo by ma, ak by mi mama nepomohla...ale tak u nás by sa to nikdy nestalo, lebo my si vždy pomáhame...ja som mamu vzala k sebe...sme v 3 izbovom byte 3...ja, mama a dcéra...mama má jednu izbu, ja mám jednu s dcérou a obývačka...a si predstav, že som mala u seba aj brata, keď ho frajerka vyhodila z domu...a bol tu pár mesiacov...mamina s radosťou prenechala svoju izbu bratovi a spala v obývačke na gauči...nevadilo to nikomu a to má už skoro 80 rokov! Nie je to jej povinnosťou ti pomôcť...ale jednu izbu by vám kľudne mohla uvolniť...keby chcela...ale zjavne nechce...

sissy27
17. feb 2025

@gribka1 ja neviem, ale ty asi nebudes najostrejsia ceruzka v peracniku, ze? Ked si bude chciet nechat byt s hypo, tak banka bude skumat jej prijmy a rodinne pomery, aby zistila, ci bude mat z coho platit hypo. Cloveku bez prijmu (lebo rodicak nie je prijem) a este s dvoma nezaopatrenymi detmi nedaju ani chladnicku na splatky a nie hypoteku na byt. Sancu by mala, ak sa vrati do prace a preukaze dostatocny prijem.

mamutka
17. feb 2025

Ja sa mame necudujem, chce mať svoj kľud. Muža si si autorka vybrala sama, mama ta určite nenútila do svadby s grazlom. Možno dokonca kedysi mala voči vašej svadbe námietky, lebo sa jej nepozdával, možno nie. Nepíšeš dokopy nič, len si sa nahnevala na mamu. Nepíšeš vek deti, koľko si odrobila, nasetrila a vložila do bytu, neodpovedáš na nič. Možno chlap všetko kupoval sám a dal tam aj kopu úspor, možno nie. To už je jedno. Ty bojuj o to, aby deti mohli ostať doma. Nie zobrať sa, ísť kade ľahšie. To mu je vazne jedno, keď jeho vlastne deti pôjdu pod most? To musí úplne srat na tie deti a to muselo byt očividne už po prvom dieťati, že dieťa preňho nie je dar, ale otravný fagan 😞 za toto všetko mama nemôže. Áno, človek chce pomôcť milovanému dieťaťu, ja si neviem predstaviť, že poviem svojmu dieťaťu nie. Ale zase, ty nie si chorá, nevládna, aby ta musela prichytiť a pomôcť s deťmi. Proste máš trápenie s hovadom a s ním si to musis riešiť. Máte spoločný byt, tak hádam nevystahujes deti preto, že sa ti nepáči ako ich otec telefonuje a s kým

gribka1
17. feb 2025

@sissy27 Počúvaj ty najostrejšia ceruzka, ak z toho bytu neodíde, nikto ju nevyhodí, pán budúci exmanžel bude platiť ďalej. A ďalšia vec, môže ísť pracovať.