Matka zverejňuje fotky môjho dieťaťa
Moja matka zverejňuje fotky môjho dieťa na sociálnych sieťach (FB, Instagram) ja sama to nerobím, tieto sociálne siete nemám. Dokonca ani sem fotky nedávam. Nerešpektuje to, že si neželám aby moje dieťa zverejňovala kade tade. Muž má rovnaký názor….
Keď som je povedala nech to nerobí, tak mi povedala že nech idem do pi… a že či si majú ini ľudia myslieť že máme postihnuté decko…. Keby bolo nedajboze postihnuté tak by ho ani nenavstevovala?
Ako mam zakročiť voči takej mame? Mňa už ide niekedy poraziť… dám si do google jej meno a tam sú fotky môjho dieťaťa 😒🤷🏽♀️
Porušuje Gdpr nemá od Vás písomný súhlas aj keď je starý rodič ..
Takze jej kľudne môžeš pohroziť ,že pôjdeš na políciu
Tuto máte presne znenie zákona
A ide o chránenú osobu,nakoľko je dieta neplnoleté
v takomto prípade sa môže postupovať podľa Občianskeho, ako aj Trestného zákona. § 13 OZ znie: “1) Fyzická osoba má právo najmä sa domáhať, aby sa upustilo od neoprávnených zásahov do práva na ochranu jej osobnosti, aby sa odstránili následky týchto zásahov a aby jej bolo dané primerané zadosťučinenie 2) Pokiaľ by sa nezdalo postačujúce zadosťučinenie podľa odseku 1 najmä preto, že bola v značnej miere znížená dôstojnosť fyzickej osoby alebo jej vážnosť v spoločnosti, má fyzická osoba tiež právo na náhradu nemajetkovej ujmy v peniazoch 3) Výšku náhrady podľa odseku 2 určí súd s prihliadnutím na závažnosť vzniknutej ujmy a na okolnosti, za ktorých k porušeniu práva došlo.” Teda je možné podať žalobu na príslušný súd a domáhať sa aby sa upustilo od neoprávnených zásahov, odstránili sa následky a poskytlo sa primerané zadosťučinenie, či už morálne alebo finančné. Trestný zákon pozná trestný čin poškodzovania cudzích práv (§375, §376 TZ) a trestný čin porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy ( §377 TZ). Ďalší postup už závisí od konkrétnych skutočností.

Nahlásiť na fb, nič iné nepomôže, moja svokra robila to iste, vkuse svoje správanie ospravedlňovala tým” že sa chcem predsa pochváliť”. Normalne sa jej manzel vyhrážal žalobou ! Neverila nam že to spravíme. Ale pomohlo nahlásiť fb porusenie pravidiel. Dostala ban od Fb, od vtedy mame pokoj.