Meno pre náše bábätko sa nikomu nepáči
Ahojte,
S manzelom sme vybrali pre syna meno Damian (priezvisko ma na D) co sa nam na zaciatku pacilo. No po reakciach ludi sa bohuzial nechcene nechavam ovplyvnit a zacinam uz aj ja pochybovat. Manzelovi sa meno velmi paci a je neoblomny, ja som smutna ze ludia reaguju ake je to divne meno a nech to radsej zvazime.
Pride vam meno Damian skutocne take divne? mate podobnu skusenost?
Dakujem 🙂
U nás v rodine bol rovnaký problém. Sesternica s manželom vybrali pre dcérku meno Lili, čo ich rodina zavrhla, že to nie je meno. Ale ja som jej napísala, že oni sa do toho nemajú čo miešať, je to predsa ich výber a ich dieťa a rodina sa musí zmieriť s menom, aj keby sa volala Kapusta.
Mne sa to meno páči. Nedaj sa ovplyvniť okolím, najmä keď sa páči meno tvojmu manželovi. Najdôležitejšie je predsa, čo sa páči vám dvom. Okolie do toho nič, bude si musieť zvyknúť. Držím palce, naozaj sa nenechaj znechutiť a ovplyvniť.
meno Damian som chcela aj ja. Je to krásne meno. Keď som čakala prvého syna voľba bola jasná. Prvé meno po manželovi, druhé po mojom otcovi. Dostal teda 2 mená- Patrik Samuel. Všetci nás odsudzovali, čo si ľudia pomyslia a podobne. Dnes sú 2 mená bežné. Druhý syn má nezvyčajné meno, v tej dobe určite - Natanael druhé meno má po druhom dedkovi - Pavol. V škôlke bol zasa jediný s nezvyčajným menom. Postupne si zvykli. Jemu ide neuveriteľne. Tretí syn má iniciálky po jednom a druhom pradedovi L, G Leopold Gustáv sa nám nepáčilo, volá sa Libor Gabriel. Damian je krásne meno. Pokiaľ ukážeš, že za svojim rozhodnutím stojíte, okolie si zvykne. Pre nás bolo podstatné, aby malo peknú podobu v zdrobnenine. Natanael je Natko, Patrik je Paťko, Libor je Libko 😉
@zabakvak ahoj aj ja mám syna Damiana, pred takmer 7. rokmi ešte toto meno nebolo až také bežné ako dnes, tiež boli všelijaké reakcie, ale nedali sme sa odradiť, meno sa synovi hodí,v triede je jediný s takým menom a všetci ho volajú Damian bez akýchkoľvek skratiek. držím palce, aby si sa správne rozhodla 🙂
je to pekne meno, ja by som dala druhemu chlapcovi (ak niekedy bude) meno Damian alebo Adrian. A hlavne musite si vy byt isti tym menom.
a ked som bola tehotna mali sme vybrane meno, ale nemohla som si nan zvyknut, ale ked sa maly narodil, bolo mi jasne ze on proste ani ine meno mat nemoze.
mne sa Damian veľmi páči a poznám Damianov niekoľko, tiež sa mi to nezdá ako nejaké exoticke meno, podla mna je pomerne normálne ... a navyše má aj peknú knihu 🙂 http://www.artforum.sk/catalog/pastircak-daniel...
moji svokrovci reagovali na vyber nasho mena stylom, ze to nemyslite ale vazne 🙂 ze sa mu deti budu posmievat, ze sa to neda zdrobnit - a aj vacsina znamych bola prekvapena v zmysle, ze nezvycajne, cudne meno. a pritom je to tradicne, starsie meno. ziadny modny vystrelok. a teraz je maly hviezdou rodiny - takze nabuduce meno dopredu nepovieme a basta.
@zabakvak nenechaj si meno znechutit, ked sa ti pacilo a hodi sa k priezvisku, je to vasa spravna volba.
Meno sa mi veľmi páči. Pekný výber. 🙂 A určite si buďte za svojím. Bude to Váš syn a vy si vyberáte meno! Všetci si zvyknú. 🙂 A preto keď sa Vás niekto opýta aké máte vybraté meno povedzte, že ešte stále vyberáte. Ale ty s mužom budete mať jasno.🙂 My sme to riešili tak isto. Síce sme nechceli vedieť pohlavie ale v menách sme mali jasno 🙂 .. Máme Jessicu a každý zo začiatku sa čudoval ale nás to meno chytilo za srdce na dovolenke a odvtedy sme si boli za tým! 🙂 Držím palce. A neváhajte! 🙂
a s tymi asociaciami- to by sme mohli najsť fakt na každé meno, navyše ked zoberieme viac svetových jazykov ... napríklad také krásne meno ako Ben je vraj po čínsky zadok 🤐 😀
práveže je to velmi pekné meno, a na ostatných ľudí by som sa vykašlala.je to predsa vaše dieťa
vobec neries ostatnych...meno vybrane pre nasu dcerku sa tiez najprv ludom nezdalo, tak sme uz o mene az do porodu nehovorili...ked sa mala narodila, dali sme meno ake sme chceli a teraz si uz nikto nevie predstavit, ze by sa volala inak 🙂
aj keby sa volal Teofílius, tak si skor ci neskor vsetci zvyknu 🙂
@zabakvak Damian je krasne meno - kasli na ludi.. ja ked som povedala meno mojho prveho syna - Edgar, tak vsetci namna pozerali ako puci.. priezvisko ma Grman a nam sa to s muzom velmi paci.. kazdy len, ako to bude vyslovovat a tak.. familiarne ho volame Edi /vyslovujeme to ako Edie/ a kazde dieta na ulici, co este ani svoje meno nevie vyslovit, vie vyslovit prave meno mojho syna.. kazdy si zvykol a odkedy sa narodil, tak sme uz negativnu reakciu nepoculi.. dcere sme dali meno Elma - to sme uz pri synovi mali vybrate - u nej sme tiez nemali ziadnu neg. reakciu - ale asi preto, ze uz vsetci ocakavali, ze sa nase deti nebudu volat typicky slovensky..
neboj kazdy si zvykne a uz to nebude riesit.. popripade ludom v okoli pripomen, ake je to neslusne, kritizovat niekoho vyber.. ty predpokladam tiez nikomu nekritizujes mena..
inak aj ja sa volam nezvycajne.. som dobromira, ked som bola dieta a niekto si robil srandu, ze som doboska /doma ma volali dobruška/ tak som bola smutna, ale moje meno sa mi velmi pacilo vzdy.. volat sa nezvycajne je velka vyhoda.. kazdy si ta zapamata a vzdy kazdy vie o koho ide..
Aj my máme v rodine Damiána 🙂 najskôr sa to meno takmer nikomu nepáčilo, no mamička si stále pevne za svojím výberom a všetci si na to zvykli dokonca sa im meno veľmi zapáčilo...
Určite to tak bude aj u Vás, nenechajte sa ovplyvniť okolím ;)
Krásne meno 🙂 kašli na okolie a daj Damianka
damian je krasne meno. urcite ano...a presne kvoli tomuto meno nehovorime!!!
Ahoj my sme este len na zaciatku tehu a nevieme co to bude a silno uvazujem nad tym ze ako to bude chlapcek tak sa bude volat Damian strasne sa my paci 🙂 tak kaslat na ostatnich 🙂
@zabakvak nechapem naco na to vlastne reagujes 😉 ti ktori maju deti uz mena dali podla seba a ti co deti mat budu nech si daju tak isto mena podla seba 🙂 .. ja som cakala nejake brutalne meno 😀 ..co sa ani mne pacit nebude ale myslim ze Damian je uplne normalne meno ... urbo si srandu a zacni hovorit ze sa maly bude volat Gejza 😀 ....a hotovo 😀
My sme chceli Timoteja uz pri druhom synovi. znechutili ma niektori pribuzni, ze som nakoniec siahla po druhej moznosti. A ked som zistila, ze budem mat este tretieho syna, chvilu som spekulovala, ale nakoniec mu prischlo Timotej. Teraz mi to pride ako najlepsie meno, ktore sme kedy nasim detom dali. a ako mu sedi! No este den pred porodom mama rypala, ze teda ine meno by bolo lepsie a nadhadzovala nejakych svojich kandidatov. ale ako uz bol na svete, nik sa neodvazi povedat ze skarede meno... naopak velmi rychlo privykli a myslim ze uz ich to ani nenapadne...
V prvom rade je to vase dieta,vase rozhodnutie a nenechajte sa ovplyvnovat okolim.to co citite to dajte. inak nechapem,ako moze byt niekto tak nevychovany,ak cloveku povie,ze sa mu to meno nepaci. stalo sa to totiz i nam.moja uzasna otrasna svagrina vravi...Viliam...to je otrasneee.mala som sto chuti jej dat jednu za ucho. ani len netusila,ako sa nam to meno pacilo, ako sme sa na to dieta tesili...je to predsa nase rozhodnutie a ked ma niekto aspon ako take vychovanie tak zo slusnosti povie: fajn..ved si zvykneme.a nie ako teliva mat na vsetko hned svoj nazor. je to vasa vec Damian je pekne meno.doma mame uz druhe veecko..Vikiho. a okolie na to eagovalo...zase na V?...a my s mm...je to nasa vec...nam sa to paci...Vilko a Viki...aspon si budete mat na com lamat jazyk 😉 😉
Damian je krasne meno. Skoda, ze moj muz chce dat chalanovi meno po sebe Peter. Je to vase dieta, dajte si meno ake chcete. 😉
Moja kolegyňa má syna Damiana a hovorí mu Daminko, ved to je pekné. 🙂
@stepanka274 tak som ho zacala volat uz aj ja.. nejako podvedome 🙂
Nenechaj sa ovplyvnit...je to krasne meno. Ak sa paci vam dvom, tak druhi vam mozu byt ukradnuti. Ked sme my s manzelom vybrali meno Alex, tak nas vsetci odhovarali, ze mu budu hovorit vsetci Saňo. Co je hlupost, lebo on nie je Alexander, ale Alex. No a dnes mu nikto Saňo nepovie.
Dajte meno, ktore lahodi vasim usiam 😉
Ja by som okolie neriesila....dolezite je ze sa vam paci.....
:D :D Sandokan je divne meno :D a aj tak by som nikoho neprehovarala... Damian je uplne normalne meno poznam ludi co ho maju a su normalni... 🙂
ahoj mne sa páči v tom že ho nebude mat každé druhe dieta ale inak synovi by som také meno nedala lebo má neoslovilo.no ale neries okolie pokial sa vam páči by som malá nahaku všetkých. ludia majú taku tendenciu riesit do coho ich je prd makovy.dolezitejsie je že ste sa vy dohodli s muzom na mene

Ahoj. Ja mám Damiána a má 5 rokov. V škôlke ich je v jednej triede až traja :D. Je to úplne bežné meno a mimochodom krásne. V našom okolí tiež boli čo sa čudovali a po pôrode si pekne zvykli. Je to na tebe aké meno dáš malému. Držím palce 🙂.