Meno pre náše bábätko sa nikomu nepáči
Ahojte,
S manzelom sme vybrali pre syna meno Damian (priezvisko ma na D) co sa nam na zaciatku pacilo. No po reakciach ludi sa bohuzial nechcene nechavam ovplyvnit a zacinam uz aj ja pochybovat. Manzelovi sa meno velmi paci a je neoblomny, ja som smutna ze ludia reaguju ake je to divne meno a nech to radsej zvazime.
Pride vam meno Damian skutocne take divne? mate podobnu skusenost?
Dakujem 🙂
Tiez sa pridavam k ostatnym mamickam, Damian je krasne meno!!! Moja rada: nevsimat si to...a nedat sa ovplyvnit ani zneistit okolim.
Inak...toho este okolie narozprava...takkze..cim skor sa naucis neriesit, co hovori okolie, tym lepsie!!! Teraz je to meno, potom to bude nieco ine /napr. ci kojis, al. preco nekojis...ak kojis, tak preco tak dlho/kratko kojis,..v akom kociku dieta vozis, ..preco este nechodi, preco sa nepyta na nocnik, ...preco tak place al. preco neplace 🙂 🙂.../. Pevne nervy a vela stastia 🙂
Hlavne,ze sa paci Vam....myslim,ze druhi vam mozu byt ukradnuti...je to vas syn,vase rozhodnutie.A Damian je pekne meno
mne sa to meno paci, aj mne vycitali preco akurat dcerkam musim dat take meno , ked chalanov mam juraj,šimon,matuš a dievky mam Sindy a Riana ale nam sa to pacilo a vsetci si casom zvykli 🙂 🙂 🙂 🙂
Moj muz chcel silou mocou dalibora a nakoniec to zmenil na filipa. Nikomu sa to nepacilo ale ja som spokojna. To je zaklad ak sa to paci vam nazor inych je uz len pro forma. Nemente meno ak mate pocit ze je to to prave orechove.
My mame doma nasu malu lasku Damianka. Ked bol este v brusku najskor nam povedali ze to bude dievcatko, s manzelom sme sa kazdy den natahovali ako sa bude volat, kazdy mal ine meno ako svojho favorita. Neskor povedali ze to bude chlapec, dlho sme rozmyslali nad menom az raz prisiel manzel s tym ze to bude Damian, okamzite som suhlasila 🙂 ked sme to povedali rodine a znamym, mysleli si ze si z nich robime srandu, ze to co je za meno, ze v zivote take meno nepoculi, atd... A co? Dnes je tu, bude mat o chvilku prvy rocik a vsetci ho neskutocne miluju, rozmaznavaju a vymyslaju mu prezyvky ( Damik, Damino, Damusik... ) a nikto si uz nevie predstavit ze by sa mal volat inak 🙂
@zabakvak meno sa mi divne nezda, vobec by som sa netrapila, ci sa inym ludom paci (mne sa napriklad tiez nepaci, ale to ti moze byt uplne jedno) Zda as podla reakcii, ze sa tak vola kazdy piaty chlapec, tak to by mi asi skor vadilo, ja som sa pri detoch snazila vyhnut tym najpopularnejsim menam, ale tak niekto si zas pozrie rebricky popularity a da to najpopularnejsie 😀 , kazdeho osobna vec, nedajte sa odradit
Mne sa meno Damian paci.Je nezvycajne.Ja som bola na tom rovnako.Vybrali sme najprv meno Matthew a vsetci boli proti tak potom sme sa dohodli na mene Leonard.A pred porodom som dala meno Leonard Matthew T. Maleho volame Leo a obcas aj Matt mu povieme.Nemam rada zdrobneliny ako Leonardko (tak maleho vola svokra ze ja ked to pocujem tak az penim 😠.A vyber mena?Vsetci mi mozu fukat praskovy cukor 🙂 su to nase deti a my sami vyberame mena nie iny ludia.Ak sa v dospelosti dietatu nebude pacit jeho meno moze si ho kedykolvek zmenit.
@pupavka123 ja som zas mala spoluziacku, ktora bola zuza a volali ju bluza.. potom inu, co bola nina a volali ju pina.. tym chcem povedat, ze nech da clovek akekolvek meno, deti si mozu vymysliet nejaku hlupu prezyvku vzdy..
a nie je to chybou tych deti - je to chybou rodicov, ktori im dostatocne nevysvetlia, ze z inych mien sa zarty nerobia /a vobec,ze z inych ludi sa zarty nerobia/.. alebo co je horsie, su aj dospeli ludia, ktori si sami robia zarty z mien/ludi - a ti potom vychovavaju dalsich ludi, co sa vysmievaju inym..
@zabakvak ahoj, Damian je pekne menom aj mne sa velmi paci. ja by som neriesila okolie, ti si zvyknu. susedkin syn sa tiez vola Damian a ked mu to meno pred rokmi davali tiez bole vselijake reakcie. babka si nevedela zapamatat to meno, tak mala vsade po cetlikoch v byte napisane. casom si ale kazdy zvykol.
uz somtu niekde do nejakej temy aj pisala ze u nas sa este davaju celkom stravitelne mena. ja teraz zijemm v zahranici a dcerka ma v skolke kamaratov co sa nestiham cudovat ked mi o nich rozprava, take maju pre nas nezvycajne mena .... Sajfulah, Firdevz, Kevsarz, Umut, a pod. takze naco si robit starosti s Damianom??? 😉
Smelo donho! 🙂 A poucenie do buducna, ako sme to spravili aj my - ked sa pytaju na meno pred porodom, odpovedat vyhybavo (Este sme sa 100% nerozhodli, uvidime). Ked sa uz maly narodi, uz nikto nepovie nic 🙂))
@zabakvak ahoj.naša dcéra sa volá Sofia.Toto meno som mala vybraté ešte keď som bola v puberte.keď som ho povedala mužovi a rodine,tak sa im to tiež nepáčilo.No a keď som čakala syna,tak som mala vybratého Daniela no nakoniec som to zmenila na Sebastiána.A tiež sa všetci čudovali-najmä tá staršia generácia,že ako ho budeme volať...no a zvykli si.Pri dcére som sa bála,že budú samé Sofie-našťastie je v škôlke jediná Sofia,uvidíme v škole. A syn je takisto jediný Sebastián.
Ja by som okolie neriešila.je to tvoje dieťa a meno mu dávaš na celý život.Nepoviem,keby si mu dávala nejaké ozaj nezvyčajné meno,ale Damián už také neobvyklé nie je.Napr.mám kamošku kt.má syna Adriána a Damiána 🙂 Takže ak sa ti to meno páči,tak mu ho daj a nenechaj sa ovplyvniť.
Ahoj presne preto radšej netreba hovoriť, až ked sa narodí potom už nikto nepovie že sa mu to nepáči...pri prvom sme nehovorili a bolo to uplne nezvyčajne meno , pri druhom sme mali obyčajné Nicolas a každý ma odhováral, nakoniec som ho dala, ale už sa mi až tak nepáčilo a stale som myslela na poznámky čo ku nemu ostatný mali...ale meno sa mu uplne hodí, a som rada že som sa nenechala znechutiť...pri treťom si môžu všetci trhnuť nohou nepoviem 😝
Mne osobne sa Damian nepaci. Pride mi ako z mexickej telenovely. My mame tiez priezvisko na D a preto mame Daniela 🙂 Ale ani to sa nemusi niekomu pacit, vec vkusu. Ale kazdy nam doteraz zatial povedal, ze to pekne znie v kombinacii s priezviskom. A fakt, aj k jeho povahe to meno sedi ako rit na serbel 😀
moja suseda ma syna Damiana a je to velmi pekne meno 🙂 ja keby som mala chlapca tiez by som nad nim rozmyslala, dajte to meno ak sa vam paci a okolie si nevsimaj. ja som ani pri jednom mojom dietati neprezradila mena ake dame a po porode aj ked mozno sa nie kazdemu pacili uz nikto nic nepovedal a vsetci su stastni 😀
ja som mala 13 rokov keď sa začal učiť rozprávať brat. Veronika nevedel vysloviť, tak sme ho učili na Niku. On si to ale zjednodušil na Kiku. Odvtedy ma nikto ináč z rodiny nevolá, uschlo mi to. Mne sa to ale zdá milé, je to také osobnejšie. Čiže chcela som tým vlastne povedať, že či sa ti meno páči, alebo nepáči osud možno prinesie niečo iné, ani nebudeš vedieť kedy.
@zabakvak mne osobne sa to meno paci, znie mi trosku vznesene🙂 a tusim bol aj svaty Damian. Mne sa v tehotenstve snivalo s mojimi detmi a pri kazdom sa mi prisnilo aj meno. S odstupom casu si myslim, ze sa im velmi hodi a vybrali sme spravne. Nenechajte sa nikym ovplyvnit, riadte sa vlastnymi pocitmi a urcite vyberiete spravne🙂 Meno ktore chcete dat dietatku mi nepride ani az take neobvikle ani na vysmievanie, takze sa nenechaj odradit, rozhodujete Vy dvaja s manzelom. Vsetko dobre Vam zelam🙂
Ked ti poviem, ze mne sa to meno paci, pomoze ti to? Naozaj je to pekne meno podla mna. Meno mojej dcerky mojej kamoske vadi. Ked mi to povedala, nebolo mi to prijemne, ale je mi to jedno. Ja som citila od zaciatku, ze je to to najkrajsie meno a som spokojna maximalne. A moja dcera tiez. Je to pekne meno, ale musis byt presvedcena ty sama, moj nazor nie je podstatny.
Spomenula som si, ked sa svokra pytala muza, ze ako sa bude volat nasa dcera. A on jej zo srandy povedal, ze Katka. Svokra bola totalne znechutena. Ze preco Katka? Ze to ste sa tak dohodli, ze dievca sa bude volat po mame a syn by sa volal Robert po tebe? A moj muz, ze zvazovali sme aj Robertu, nakoniec sme sa rozhodli pre Katku a rehotali sme sa potom na nej a nechali sme ju v tom. Prd je koho do toho ake das meno, ajkeby to bola Indulona, Nivea alebo Savo. Ak citis pri tom mene nieco, co necitis pri inych, a ten pocit neprestava, tak si vybrala spravne.
Dieta ma mamu a oca. Dolezite je aby sa meno pacilo vam, ostatni si zvyknu. My sme od zaciatku volali nasu malu Katka. Ja som to meno strasne chcela. No kazdy povedal, ze ju budu volať Kaťa a ze to je skarede. ☹ Ja som nikoho neriesila. No do porodnice sme isli ze bude bud Katka alebo Stela. A ked sa sestricka spytala na porodnej sale na meno hned po porode, manzel hrdo povedal - Katarína - mne sa az slzi z oci vytisli. Dnes sa uz nikto nepozastavuje nad menom. Ma 4mesiace a je kopec iných veci co treba riesit 🙂
@krissy1 na kazde meno sa da najst nejaka "super prezyvka"... zalezi uz len na zlomyselnosti a "vyspelosti" ;)
My mame Andrejku a tiez sa nikomu v nasom okoli nepacilo toto meno. Ani nepoznam zenu co sa vola Andrea,ale sa mi to meno jednoduho pacilo a aj ked ma vsetci odhovarali,dokonca aj moji rodicia,nedala som sa. Hned ako som vedela zo sona ze to bude dievcatko,tak sa bude volat Andrejka a basta😉 Ked sa ti paci meno ktore chces stoj si za svojim
@zabakvak ahoj aj ja som pocuvala tieto reci ale vacsinou od starsej generacue takze som to nerisila.A tetaz ked sa maleho niekto opyta ako sa vola. Tak tiez nazory su rozne ale nam sa to meno najviac paculo a sim sopkojna a rada ze maly.sa.vola Damianko🙂
@viki_k to sa uz niekomu zda divne meno Katarina? 😠
K teme - ja by som meno Damian nedala, spaja sa mi s jednym nie uplne pozitivnym filmom 😀 Ale kazdemu moze byt trt do mena vasho dietata. Ja som hovorila, ze ak bude chlapec, bude to Bonifac alebo Jezis 😀 To boli pohlady.
My mame Agatku a viem, ze sa viacerym to meno nepaci. A co, hlavne, ze sa paci nam. Ale moja mama povedala, ze uz si zvyka. 😎
Damian je pekne meno a netradicne, mas istotu ze bude jediny v skolke a skole. A rodina si na meno zvykne 🙂
Ja som mala podobny problem, ked moj muz sa rozhodol pre meno Alexander, mne sa zdalo velmi dlhe ale nakoniec som sa s nim stotoznila. My ho volame Alex, Alexko a ked nepocuva tak je Alexander. Velmi som sa bala ze ho budu volat Šaňo, ale zatial okrem jednej pani doktorky v porodnici ho tak nikto nenazval.

Tisic lidi tisic nazorov, a jednu radu ti dam POD SRDCOM nosis to najkrajsie clovieca na svete pre teba a ver ze akekolvek menono mu das bude najkrajsie. 🙂